Dodaj do ulubionych

rekuperacja

25.10.08, 20:12
Witam wszystkich użytkowników! Mam pytanie do wszystkich osób, które
wybudowały dom z rekuperacją i już jakiś czas mieszkają. Jakie są wasze
odczucia i opinie na ten temat. Pozdrawiam.Gwozdzik.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tekla Re: rekuperacja IP: 213.156.123.* 10.01.14, 18:17
      Witam,
      Niedawno zakończyłem inwestycje i po rozeznaniu rynku z kilku źródeł dotarłem do firmy Salda.
      Zdecydowałem się właśnie na takie urządzenie i juz po pierwszych przymrozkach jestem zadowolony. Dokładnie cos takiego instalszop.pl/do/item/rirshe/Rekuperator-z-nagrzewnica-elektryczna-RIRS-HE-pozi, do tego mam zdalny sterownik który fajnie informuje o pracy urzadzenia. Za jakiś czas zdam realcję, ale puki co moge polecić.
      • andrzejjo45 Re: rekuperacja 29.07.15, 13:13
        Zdecydowanie pozytywne. :) Mam ją razem z ogrzewaniem gazowym i za to drugie rachunki spadły ;)
        Instalacje robiła mi firma www.krakow.bartoszwentylacja.com.pl/ i jestem bardzo zadowolony z ich usług i nie wysokiej ceny.
        Pozdrawiam, Andrzej
        • eri22 Re: rekuperacja 04.05.19, 12:35
          Jak po latach oceniacie rekuperacje? i samą wentylację mechaniczną? Bo mam uraz, nie chcę, ale wszyscy robią :/
    • tomek_kom Re: rekuperacja 18.06.19, 09:48
      O zaletach i wadach rekuperacji możesz poczytać tutaj: wentex.org/rekuperacja/.
      Generalnie dobrze zrobiona rekuperacja przy dobrze izolowanym budynku to spore oszczędności i czyste powietrze przez cały rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka