Dodaj do ulubionych

Meble z Ikei

IP: 195.94.201.* 05.11.03, 09:36
Słuchajcie? Duzo sie mowi o meblach na tym forum... a czemu nie kupic mebli z
IKEI? ładne wzory? jakość średnia ale nie najgorsza i dobra cena!
Co myslicie? Macie jakieś doswiadczenia?
jestem wdzieczna za opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: kaspro8 Re: Meble z Ikei IP: 157.25.119.* 05.11.03, 12:25
      Słyszałam, że jakość mebli jest jednak nie najlepsza (np. łózko skrzypi, coś
      się rozkleja), choć pomysły fajnie. Moim zdaniem fajne są różne gadżety typu
      np. szafeczka na cd itd. O marnej jakości może świadczyć to, że przy dużym
      regale jest podana wytrzymałość np. 40 kg. To uważam trochę za mało, jeżeli to
      ma być regał na książki, a nie na ozdóbki.
      • Gość: mysza Re: Meble z Ikei IP: 195.94.201.* 05.11.03, 13:56
        a meble kuchenne?
      • Gość: JK Re: Meble z Ikei IP: *.acn.pl 05.11.03, 19:00
        Moje ponadsiedmioletnie łóżko nie tylko nie skrzypi, ale i materac zachował się
        w doskonałym stanie (codzienne używanie przez dwie osoby). Na resztę mebli i
        sprzętów ikeowskich też nie narzekam (a przez tyle lat nazbierałam ich mnóstwo,
        zresztą w nowym mieszkaniu też już ich sporo mam).
        Na tych regałach, które kupiłam było napisane, że jedna półka utrzymuje 40 kg,
        a nie cały regał. To jest jednak "drobna" różnica. To samo jakiś drążek w
        szafie: 38 kg. To chyba nie mało jak na ubrania. Więc nie pisz o marnej
        jakości, jeśli tego nie sprawdziłaś na własnej skórze. Na pewno niektórzy są
        za, inni przeciw, ale to tak jest ze wszystkim. Nie ma rzeczy idealnych,
        niezależnie od producenta.
        • g.i.jane Re: Meble z Ikei 05.11.03, 19:19
          Mam sporo rzeczy z Ikei np regały na książki benno, biurko i regały na CD z
          tej samej serii albo meble kuchenne, kredens, witrynę, szafę z postarzonymi
          sosnowymi drzwiczkami do domu na wsi. Mam też sofę klippan w skórzanym
          pokryciu, bardzo ładna ale rzadko się na niej siedzi. Generalnie jakość jest
          dobra lub bardzo dobra. Jeśli trzeba coś samemu złożyć to części idealnie do
          siebie pasują i niczego nie brakuje. Pewnie, że jak się kupi coś taniego to
          się można przejechać np ostatnio kupiłam pościel za 60 zł i trochę farbuje.
          Ostatnio wzornictwo mi nie leży. Te plastiki w neonowych kolorach są zupełnie
          nie w moim guście. Nie podobają mi się też lampy (z małymi wyjątkami). No i
          trzeba uważać bo niektóre meble potrafią być okropnie drogie (sofy, kredensy).
          • Gość: Wiosna Re: Meble z Ikei IP: 195.94.201.* 05.11.03, 19:49
            Słuchajcie! jadę do Ikei i kupuję meble, nie bede czekać az jacys fachowcy
            zrobią mi łaskaiwe meble w ciągu miesiaca!
            całusy dla Was wszystkich! trzymajcie sie ciepło!
    • banowanyzaprawde1 Re: Meble z Ikei 18.09.19, 15:11
      I wsadź se je w odbyt po 16 latach.
    • sokio Re: Meble z Ikei 27.09.19, 00:29
      Wszyscy lubią meble z Ikei. Jak się znudzą można łatwo sprzedać. Żadne używane meble nie sprzedają się tak dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka