hanibal.lecter 17.11.03, 10:14 1. Czy do malowania nowego lokum zdejmujecie kaloryfery? 2. Ile warstw farby kryje nowe surowe tynki? (u mnie dopiero 4 !!!) 3. Czy ktoś kładł u siebie bezklejowego Barlinka ? Jak wyszło ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
once1 Re: KILKA PYTAŃ 17.11.03, 11:16 hanibal.lecter napisał: > 1. Czy do malowania nowego lokum zdejmujecie kaloryfery? > 2. Ile warstw farby kryje nowe surowe tynki? (u mnie dopiero 4 !!!) > 3. Czy ktoś kładł u siebie bezklejowego Barlinka ? Jak wyszło ? **************************************************************************** jakiej uzywałeś farby - pytam z czystej zawodowej ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
hanibal.lecter Re: KILKA PYTAŃ 18.11.03, 08:52 Beckersa z mieszalnika. a co z tymi kaloryferami ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: KILKA PYTAŃ IP: 194.9.223.* 18.11.03, 09:14 Malowanie nowego mieszkania - 4 razy: - 2 razy farbą "Wyborowa" (sic!) po których została "pomarańczowa skórka" - potem ścieranie ścian do gładzi - 2 razy farbą "Benjamin Moor" mat z mieszalnika (pierwszy raz w konsystencji 3/4 farby - 1/4 gruntu), potem samą farbą. W sumie wystarczył raz, ale mam fachowca perfekcjonistę i pomalował 2 razy. Kaloryferów nikt u mnie nie ściągał, zabezpieczają kaloryfer i malują cienkim wałkiem dokąd dosięgną, jest to w zupełności wystarczające. Ruszanie kaloryfera jest jednak trochę niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanibal.lecter Re: KILKA PYTAŃ 19.11.03, 08:19 Dzięki za info. Nie wiem dlaczego, ale też chyba jestem perfekcjonistą, skoro myślę o zdejmowaniu kaloryferów i malowaniu płaszczyzn za nimi. Dziwnie się bowiem czuję myśląc o tym, że je pominę ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: KILKA PYTAŃ IP: 194.9.223.* 19.11.03, 08:53 Nie wiem jakie masz kaloryfery, ale ja mam płytowe pełne Purmo i w zupełności mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
hanibal.lecter Re: KILKA PYTAŃ 19.11.03, 10:08 Hmmmm, chyba rzeczywiście z tym zdejmowaniem kaloryferów trochę przesadziłem. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby jakiś sąsiad omyłkowo włączył wodę .... dzięki za wszystkie komentarze - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanibal.lecter Re: KILKA PYTAŃ 24.11.03, 08:23 Hmmmm... No i pomalowałem. Nowe ściany najpierw 2 razy na biało, potem to przetarłem i na to kolor miodowy Duluxa, ale miejscami pod światło i pod kątem widać na ścianie nierówności, takie jakby poziome paski. Ktoś się może z tym spotkał? Jak z tym walczyć? Czemu się tak porobiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: KILKA PYTAŃ 24.11.03, 12:58 Midowe złoto(once) czy miodowy z kolorów świata ? Odpowiedz Link Zgłoś