nikitaa83 27.03.09, 22:16 Witam mam pyatnko jaki materac ( do łóżka w sypialni ) polecacie? tzn z jakiego tworzywa? dziekuje za wszystkie odpwiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana75 Re: Materac jaki? 27.03.09, 22:59 Mam juz kolejny materac z tzw. Kaltschaum - zimna pianka polecam od 3 do 7 stref komfortu. Nie pocisz sie tak jak na latexie. Odpowiedz Link Zgłoś
anta999 Re: Materac jaki? 30.03.09, 11:18 Np firmy Janpol, bardzo trwałe (sprawdzone), pianka + sprężyny, + włókno kokosowe np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Materac jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:49 Lateksowy!!! Ale wyłącznie z lateksu naturalnego, lub chociaż z jego dużą domieszką! Wszystkie złe cechy zarzucane lateksowym materacom dotyczą wyłącznie materacy z syntetycznego lateksu. Sama używam od roku materaca hilding z naturalnego lateksu - był to dla mnie duży wydatek, przemyślałam to dobrze, rozpoznałam temat, poznałam cechy materacy - i nie żałuję. To była świetna decyzja! Radzę się jednak dobrze dowiedzieć czy oglądany materac jest z lateksu naturalnego - niektórzy sprzedawcy mają w tym zakresie "dziwną" wiedzę, pewni producenci też niechęnie mówią z czego produkują. Lateks naturalny nie powoduje pocenia, jest ciepły zimą i pozwala oddychać latem (ale tylko naturalny!). Nie wydaje żadnych dźwięków :) Świetnie podpiera całe ciało dostosowując się do jego kształtu, nie jest ani za miękki ani za twardy. Jest antybakteryjny. Tłumi ruch osoby śpiącej obok, gdyż "odkształca się"(ugina) tylko w miejscu nacisku. Polecam wszystkim!!! Jedyną barierą jest alergia na lateks :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: este Re: Materac jaki? IP: *.c158.petrotel.pl 18.05.09, 10:13 na pewno nie 5 stref twardości - jedna i juz... żadne strony zioma i letnia.. ja sie skusiłam kupiłam i jestem niezadowolona, szybko się odkształcił... wczesniej spałam na samym kokosie i było ok... Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: Materac jaki? 18.05.09, 13:47 Ja własnie mam materac 5 stref twardości ze zdejmowanym pokrowcem i jest fantastyczny! Nie wiem dalczego ma być tylko jedna strefa. Wczesniej miałam własnie taki, ale na 5 strefowym spi mi się zdecydowanie lepiej. Poza tym nie sam materac daje komfort snu, bo jak go na płycie paździezowej położysz to nawet najlepszy materac nie wiele da. Równie ważny jest również spód łóżka, dopiero taki tandem daje komfort w łóżku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Materac jaki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.09, 20:41 sprzedaję materace 13 lat polecam lateks sama takie mam w domu jedyna bariera to cena firmy janpol i koło jest tańsze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janfachowy Re: Materac jaki? 12.06.09, 15:17 Witam, A ja polecam materace, których budowa i materiały są takie same jak dla materacy dla niemowląt, czyli materace gryczano - kokosowe. Są doskonałe. Serdecznie polecam! Pozdrawiam, J.F. Odpowiedz Link Zgłoś