Dodaj do ulubionych

Ocieplenie dachu

25.05.09, 12:01
Mam dach z blachy falistej ocieplony tylko styropianem. Chciałabym
remontując poddasze wykonać dobre ocieplenie bez zdejmowania dachu.
Czy jest to wykonalne i jak i z jakich materiałów należy Waszym
zdaniem wykonac takie ocieplenie aby uzyskać efekt widocznej poprawy
własności izolacyjnych. Poddasze jest skośne i stosunkowo niskie
(wysokość drzwi w najnizszym miejscu)a chciałabym zachować miejsce
na ewentualne awaryjne spanie + pakamera.Proszę o radę bo przed
zabraniem się do rozmów z "fachowcami" chcę mieć pojęcie o temacie.
Koszt mnie też interesuje ale rozumiem, że zalaży to od rodzaju
materiałów, tym niemniej jakiś rząd wielkości chciałabym znać.
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Ocieplenie dachu 25.05.09, 16:23
      Wełna mineralna, folia, płyty GK. i masz wykończone poddasze oraz ocieplone.
      Koszty powinny być wiadome jak fachowiec/fachowcy zobaczą na miejscu co jest do
      zrobienia. Polecam zaprosić kilku i wybrać najlepszą (nie koniecznie najtańszą)
      ofertę.
      • Gość: poliuretany Re: Ocieplenie dachu IP: *.chello.pl 29.07.09, 17:58
        Możesz pomyśleć też o natryśnięciu pianki PUR np:
        www.lubas.com.pl
        A
        tu
        troche informacji na ten temat
        • pittakos pianka poliuretanowa 15.09.09, 09:32
          Do ocieplania dobrze jest mieć piankę poliuretanową.

--------------------
          Pianka poliuretanowa
          • pittakos Pianka poliuretanowa i natryskowa 01.10.09, 13:40
            Nowa, lekka pianka natryskowa do izolacji poddaszy.

Teraz pojawiają się na polskim rynku lekkie pianki natryskowe rozprowadzane przez Polską Grupę Izolacji Natryskowych. Termoizolacje natryskiwane za pomocą pianek poliuretanowych DEMILEC SEALECTION są wykonywane wyłącznie przez autoryzowanych wykonawców, przeszkolonych przez doświadczonych profesjonalistów, z wieloletnim doświadczeniem w budownictwie i wykonywaniu izolacji natryskowych.

Pianka natryskowa Sealection firmy Demilec, USA, będzie prezentowana po raz pierwszy w Polsce przy udziale zespołu AMB TECHNIC.

Izolacje natryskowe wykonane z lekkiej pianki poliuretanowej są szczelnym i skutecznym sposobem uzyskania oszczędności w ogrzewaniu budynków, redukcja kosztów ogrzewania może sięgać nawet 40-50%. Zapewniają przy tym oddychanie i nie kumulują wilgoci.

Co ciekawe, pianki natryskowe serii Sealection mają znakomite właściwości wygłuszające. Są więc rekomendowane również do izolowania ścian działowych biurach, biurowcach i zabudowach hal produkcyjnych, jak biura serwisu, utrzymania ruchu, nadzoru produkcyjnego.

Pianka poliuretanowa pianka natryskowa
            • Gość: Arthur Re: Pianka poliuretanowa i natryskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 10:06
              zapraszam zainteresowanych klientów , wykonujemy docieplenie pianką
              selection 500 firmy Demilec producenta pianek z USA Nasza strona
              www.ipm-docieplenia.pl
          • pittakos Re: pianka poliuretanowa 25.12.09, 22:19
            Zadziwiające jest, że w Polsce technologia natrysku poliuretanów nadal zarezerwowana jest dla „wybrańców”, podczas gdy nasi zachodni i wschodni sąsiedzi od lat znają i z powodzeniem stosują izolację pianką za pomocą natrysku. I nie ograniczają się jedynie do natrysku dachów wielkich hal przemysłowych.

Technologia jest powszechnie dostępna w budownictwie domów jednorodzinnych, osiedli, czy modernizacji starych poszyć dachowych. Świetnie sprawdza się przy dociepleniu poddaszy, w instalacjach chłodniczych i klimatyzacyjnych.

Sporo informacji znalazłem na stronie amb.pl w temacie: pianka poliuretanowa

Na szczęście nasi polscy producenci pianki poliuretanowej dopracowali technologię produkcji poliuretanów do perfekcji, zatem pozostaje mieć nadzieję, że prace budowlańców będą przebiegały znacznie sprawniej i szybciej i wkrótce każdy z nas będzie mógł się szczycić i cieszyć ciepłem domowego ogniska. Dosłownie i w przenośni.
          • Gość: Łukasz30 Re: pianka poliuretanowa IP: *.204.84.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.14, 15:47
            Witam, potwierdzam zastosowanie pianki poliuretanowej to świetny, ale również trwały i bezpieczny sposób na docieplenie różnych powierzchni. Zalet pianki jest wiele, po jej zastosowaniu we własnym domu (docieplenie poddasza) koszty energetyczne zdecydowanie zmalały. Bardzo solidną i godną polecenia jest firma ze śląska, pomogą z każdym problemem i fachowo doradzą. Dla zainteresowanych proponuję zajrzeć na www.favore.pl/409254_natrysk-pianki-poliuretanowej-docieplenia-slask-malopolska-myszkow-zarki-cala-polska-slaskie.html znajdziecie tutaj dokładny opis ich firmy oraz aktualny cennik.
    • Gość: dabud.pl Re: Ocieplenie dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 12:08
      dabud.pl uslugi ogólnobudowlane
    • Gość: matt Re: Ocieplenie dachu IP: *.era.pl 30.07.09, 12:07
      Polecam sprawdzenie prac dociepleniowych po ich wykonaniu. Sam tak zrobiłem.
      Najlepszą metodą jest wykonanie zdjęć termowizyjnych. Ja skorzystałem z oferty
      firmy cieplydom.info.pl. Fachowa obsługa, niskie ceny. Na podstawie wyników
      badania znaleziono dwa miejsca nie do końca uszczelnione, które przed
      rozliczeniem się z wykonawcą zostały poprawione. Dzięki temu mam dobrze
      docieplony dom.
      • Gość: Kłobucki Re: Ocieplenie dachu IP: 213.192.88.* 30.07.09, 12:10
        a możesz podać jaki jest koszt takiej inspekcji termowizyjnej?
        • pablo1x Re: Ocieplenie dachu 16.02.10, 23:26
          Zgadzam się najlepiej zastosować natrysk z zamkniętokomórkowej pianki poliuretanowej PUR brak kondensacji pary wodnej i mostków termicznych. Jeśli w tym domu jest już ocieplenie ze styropianu wystąpi brak wentylacji dachu. W tym przypadku najlepszym rozwiązaniem będzie pianka PUR.
          więcej informacji na: www.eko-pur.pl/
          http://www.eko-pur.pl/
          • Gość: rubinowa Re: Ocieplenie dachu IP: 150.254.245.* 17.02.10, 08:00
            witam, mam pytanie: jak to się pali? ze styropianu zrezygnowaliśmy,
            bo łatwopalny, natomiast wełna, niestety, kiedy zamoknie, nadaje się
            do wymiany. A pianka? ale coś mi się zdaje, że łatwopalna, a może
            nie?
            • Gość: pablo1x Re: Ocieplenie dachu IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 10:35
              Klasyfikacja w zakresie reakcji na ogień PN-EN 13501-1:2004
              PN-EN ISO 11925 2:2004 - Klasyfikacja reakcji na ogień KLASA E
              odpowiadającej określeniu "samogasnący"według rozporządzenia
              Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002r.

informacje na stronie: www.eko-pur.pl/
              http://www.eko-pur.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka