Dodaj do ulubionych

Kiedy można się wprowadzic

29.05.09, 09:42
Kiedy można się wprowadzic do nowo pobudowanym domu czy trzeba odczekac żeby
wysechł w ogóle.Ile? Z mężem chcieliśmy się wprowadzic zaraz pobudowie bo za
bardzo nie mamy gdzie mieszkac jesteśmy na wynajetym.Nie uśmiecha mi się
jeszcze płacic komuś po 400 zł do tego światło woda gaz.Co mamy zrobic.Bardzo
proszę o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • follow_white_rabbit Re: Kiedy można się wprowadzic 29.05.09, 12:23
      a kiedy zakończono ostatnie mokre prace czyli np tynki?posadzki?
      bo jeśli jesteście po położeniu płytek,i np suchej zabudowy pomalowane
      to po wyschnięciu farb i dobrym wietrzeniu (oczywiście sprzątaniu po budowie) w
      sytuacji jak opisujesz nie ma na co czekać.
    • Gość: AniaSK Re: Kiedy można się wprowadzic IP: *.katowice.agora.pl 29.05.09, 14:16
      Dom masz oczywiście zgłoszony i odebrany?
      • Gość: kokt-ail Re: Kiedy można się wprowadzic IP: 213.199.253.* 29.05.09, 14:48
        Dopiero zaczeliśmy budowe jeszcze trochę potrwa nawet nie wiem ile to się
        zejdzie z tą budową.80m2 dół wyszykujemy górę zostawię pózniej wyrementuję
        powoli na spokojnie jak już będziemy mieszkac.
    • opendoc.pl Re: Kiedy można się wprowadzic 29.05.09, 14:41
      Po zakończeniu wszelkich prac budowlanych należy przygotować
      oświadczenie
      o zakończeniu robót budowlanych
      i złożyć do właściwego organu państwowego
      (miejsce gdzie był składany wniosek o pozwolenie na budowę).

Po takim zgłoszeniu można się wprowadzać do domu.
      • Gość: marcin Re: Kiedy można się wprowadzic IP: 188.33.62.* 31.05.09, 11:08
        Jestem w podobnej sytuacji co ty ale ja już kończe budowe i będę w niej mieszkał
        jeszcze przed zakończeniej i oddaniem do użytku z powodu takiego z nie mam gdzie
        mieszkać . I w dupie mam czy urząd mi pozwoli czy nie ! Nawet się pytać nie będę
        tylko zamieszkam kiedy tylko niminalne warunki sanitarno - bytowe będą mi
        odpowiadały a w tym czasie robotnicy będą wykańczać co tylko się da i efektem
        tego będzie rychłe zakończenie robót wykończeniowych i rychły koniec budowy co
        przekłada się na rychły:) odbiór domu i pozwolenie na zamieszkanie . POzdrawiam.
        marcin
        • Gość: abcd-abcd Re: Kiedy można się wprowadzic IP: 85.158.196.* 01.06.09, 08:19
          no to módl się żeby nie przyszła do Ciebie kontrola z PINB bo jak
          jakiś "życzliwy" sąsiad poskarży to może Cię to sporo kosztować. Z
          tego co wiem to kara za zamieszkanie w nieoddanym domu to chyba
          10000 zł. Dom musi być oddany czyli PINB musi wydać zaświadczenie,
          że przyjął budowę. Oczywiście prawo swoją drogą a rzeczywistość
          swoją...
          pozdro.
          • Gość: marcin Re: Kiedy można się wprowadzic IP: *.mobile.playmobile.pl 02.06.09, 19:11
            nie ma się co bać ....nie od razu karają .Nie boję sie ani sąsiadów ani
            zadnych kontroli. Mam to w nosie :)
            nie mam gdziemieszkać i mieszkam tam gdzie chce bo jak chciałem się
            zarejestrować w urzędzie miasta jako bezdomny ( czyli ktoś kto nie ma stałego
            ani nawet tymczasowego meldunku) to urzedniczka mi powiedziała ze to nie możliwe
            żeby się mógł zarejestrować jako bezdomny wiec chiałem się zameldować na
            budowie to też nie mogłem .... Wiec po kilku próbach i błędów urzedników udało
            się zameldowć na budowie ja i moja rodzina ( jeszce tam nie mieszkamy ale na
            pewno zamieszkamy przed odbiorem ) Jeżeli ktoś mnie bedzie kontrolował czy
            chciał kare wlepiś to wyśle ich do UM . a jak to nie pomorze to wprowadze sie
            do urzedu miasta . pozdrawiam
            MAM PRAWO MIEĆ NORMALNE PRAWO a nie prawo dla debili i urzędasów.
            • Gość: crom Re: Kiedy można się wprowadzic IP: 94.246.142.* 03.06.09, 20:41
              baba ma z toba sajgon
              coz
              sama wybrala...

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka