Dodaj do ulubionych

solarium przed ślubem

17.05.07, 10:32
czesc dziewczyny - finał imprezy 7.7.07 czyli bardzo popularna data.
zastanawiam się nad solarium ponieważ mam taką dosyć jasną karnacje, opalam
się na oliwkowy kolor, a suknie mam ecru w sumie lekko brązową
www.slubne.pl/index.php?
pid=3&col=29&item_id=1531&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2 , na solarium
chodzę niezwykle żadko (sylwester, urodziny, studniówka) raz na ruski rok.
Ale do tej sukni nie mogę być blada dupa smile) ile razy się przejsć żeby efekt
był naturalny i subtelny?

Obserwuj wątek
    • pomidorekk Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 10:37
      ja do solarium w ogóle nie chodze od jakiegos czasu (chyba z rok nie byłam),
      ale tez chce się wybrać - myslę, żeby przez miesiąć zajrzeć z 5 -6 razy, ale
      zaczynałabym od 5 minut (2 pierwsze razy), potem 7-8 minut (2 razy) i raz 10
      minut. i myslę, że efekt będzie ok- ładna , delikatna opalenizna, bez tzw.
      skwarki.
      ps. niezbyt często poprawiam cudze błędy ortograficzne , ale generalnie piszę
      się "rzadko"a nie "żadko" smile
    • kenzoania Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 10:41
      Pewnie zaraz Ci się dostanie za to solarium wink
      Nooo ja też nie jestem zwolenniczką (byłam do tej pory na dwie okazje) ale
      przed ślubem też zamierzam trochę zaszkodzic mojej skórze wink No pewnie bedzie
      więcej wizyt bo ja zaczynam się opalać od 2-3 minut i stopniowo zwiększam (nie
      daj sobie wmówić, że krócej nie mogą włączyć bo się poparzysz). Ja chodzę do
      solarium stojacego bo na łóżku przypaliłam sobie pupę. Zacznę w połowie
      czerwca, tak dwa razy na tydzień. Myślę, że zaliczę około 6 seansów w sumie
      koło 30 minut i myślę, że to w zupełności wystarczy. Polecam balsamy do
      opalania w solarium (chronią skórę i zapobiegaja wysuszeniu).
      Pozdrawiam
      • monalisa.pl Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:20
        Pewnie zaraz Ci się dostanie za to solarium wink

?????? a dlaczego ? a co jest złego w chodzeniu okazjonalnie na solarium???
        • kenzoania Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:24
          nooo niszczy skórę przecież...
          • pomidorekk Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:33
            niszczy skórę bardzo, nawet okazjonalne chodzenie. Ale powiem wam sczerze, że z
            powodu tej niebywałej okazji jaka jest własny slub uważam, że można troszkę
            skórę poniszczyć smile oby nie za bardzo! i oby nie weszło w nawyk!
            • kenzoania Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:35
              ja też tak uważam wink
          • monalisa.pl Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:49
            oj napewno nie niszczy bardziej niz naturalne słonce z którego kazda z
            przeciwniczek solarium doswiadcza co roku, albo make-up jaki nakłada kazda z
            nas na codzien na twarz. tez niszczy nasza skore i powoduje zmarszczki i inne
            zmiany skórne!
            pisalam o okazjonalnym chodzeniu typu slub i wesele a nie przez 12 miesiecy.

• pomidorekk Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:54
              no mi kosmetyczka nawet nie radzi się oplać na słońcu i każe się smarowac
              kremami z filtrem codziennie, ale wiadomo...wszystko co zakazane cieszysmile
              poszłam na kompromis i mam podkład z filtremsmile
              acha i to neistety już mit że makijaż (podkład, puder) niszczy skórę.
              Oczywiście mówie o dobrych kosmetykach. W tej chwili to raczej maja one
              właściwości pielęgancyjne i make-up latem chroni właśnie skórę przed nadmiernym
              promieniowanie. Juz mi kilka kosmetyczek o tym mówiło, więc musi coś w tym
              być...
              • monalisa.pl Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 12:01
                wracajac do solarium to chodzenie na "łożko" przed slubem jest jak najbardziej
                ok i uwazam ze panna mloda w pieknej sukni ale BLADA traci swoj urok na całej
                linii a niżeli panna mloda w lekkim kolorze brazu.
            • kasia-k Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 12:03
              monalisa.pl napisała:

> oj napewno nie niszczy bardziej niz ... make-up jaki nakłada kazda z
              > nas na codzien na twarz. tez niszczy nasza skore i powoduje zmarszczki i inne
              > zmiany skórne!

tu się nie zgodzę
              czasy gdy kosmetyki miały zgubny wpływ na naszą skórą już mineły (mam nadzieję
              że bezpowrotnie) i pora skończyć zrozpowszechnianiem tego MITU
              dzisiejsze kosmetyki (te "normalnych" firm) , odpowiednio dobrane do rodzaju
              skóry, odpowiednio przechowywane itp. pielęgnują naszą skórę i chronią ją przed
              czynnikami zewnętrznymi.
              smile
              • pomidorekk do Kasi 17.05.07, 12:08
                całkowicie się z Tobą zgadzam. Mit ciągle żywy, ale mocno nieprawdziwy.
      • karolina8484 Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 13:38
        Kup sobie balsam z dove lub nivea opalizujący efekt natychmiastowy po codziennym
        smarowaniu. Omijaj tylko łokcie, ubranie zakładaj dopiero jak balsam wchłonie.
        Jz juz zaraziłam tym balsamem kilka kolezanek i sa bardzo zadowolone. Mozesz tez
        chodzic na solarium i jednoczesne uzywac balsamu to efekt bedzie jeszcze
        lepszysmile ale sam balsam w zupelnosci wystarczasmile Pozdrawiam (ja osobiscie chodze
        na solarium)
    • kingadaw Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 10:42
      pomogę ze zdjęciem

www.slubne.pl/obrazki/4223_big_Vflm.jpg
      Modelka jest trochę chyba za bardzo opalona, ale taka lekka opalenizna nie zaszkodzi
    • rozsadnie_myslaca Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 10:48
      a nielepiej wystawic sie do słoneczka po 10-15 minut co dwa dni?
    • monalisa.pl ja tez 7/7/7 i zaczynam od 1 czerwca solarium 17.05.07, 11:09
      bede chodzila pewnie do ost dnia (do lipca) ale na szczescie nie opalam sie
      zbyt szybko na solarium wiec nie grozi mi poparzenie i kolor pomaranczowy wink
      bede chodzila na poczatku 2x na tydzien po 10 min a pozniej pod koniec juz raz
      w tyg po 10 min zeby nie byc blada ale zeby skora ładnie sie komponowala z
      suknia ekri i miala ładny brazowy lekko kolorwink jak sie uda to bede w łikendy
      tez jezdzila na działeczke zeby sie ładnie opalic delikatnie...taki mam plan!
      oby czerwiec byl słoneczny!
    • pronovia Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:12
      Podobno najlepiej na początku chodzić przez tydzień codziennie na krótko (w
      moim przypadku 5 minut) a potem rzadziej i na dłużej. Ja zaczęłam na miesiąc
      przed, jak dojdę do stadium, które mnie zadowoli, to przestanę.

Blada dupa to nie jest dobry pomysł, skwareczek też nie...
      • kingadaw Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:32
        CODZIENNIE??? Nawet na krótko bym nie polecała. już lepiej te 4-5 min ale co dwa
        dni...
        • kenzoania Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:34
          podobno musi być 1 lub 2 dni odstępu między seansami i po powrocie nie można od
          razu brać prysznica ale nie wiem czy z tym drugim to prawda.
          • kingadaw Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:50
            można chyba dopwiero po godzinie, bo naskórek musi się zregenerować, jest
            podrażniony, lepiej odczekać a w międzyczasie balsam.
        • monalisa.pl Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 11:51
          zalezy od skóry
          jedne musza chodzic na 3 min co 2 dni ja np nie mam takie problemu i moge od
          razu isc na 10 co drugi dzien przez tydz i bedzie OK
          oczywiscie skore mam juz przygotowana do opalania bo opalam sie lekko w majówke
          nad morzem (naturalnie a nie na solarium! hehe)
        • karolina8484 Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 13:44
          Ja codziennie to nawet nie mam czasu staram sie co 2 dni co nie zawsze wychodzi
          po 10 min. Przewaznie idę 2 lub 3 razy w tyg jak się uda. Skóra musi miec czas
          aby dojśc do siebie pomiedzy jednym a drugim opalaniem przewaznie 48 h - tak
          czytałam smile mój przyszly mąż twierdzi że juz mam ładny kolorek skóry ale mnie to
          chyba zaczęło wciągać. Pewnie ze nie chce wyglądać jak kupa hi hi ale jeszcze
          troche nie zaszkodzi smile
    • czarodziejkakubusia Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 12:51
      2 razy w tygodniu na min. 10 minut,i już zacząć.Obracac się-trochę na
      plecach,trochę na brzuchu leżeć(dekolt sie ładniej opala).Nawilżać skórę przed
      (np. aktywatorem) i po (balsam po opalaniu).Zacznij od małych dawek,np. 5
      minut, 5 minut, 7 minut, 10 minut.
    • mapi9 Re: solarium przed ślubem 17.05.07, 17:43
      kamis1982 napisała:

> czesc dziewczyny - finał imprezy 7.7.07 czyli bardzo popularna data.
      > zastanawiam się nad solarium ponieważ mam taką dosyć jasną karnacje, opalam
      > się na oliwkowy kolor, a suknie mam ecru w sumie lekko brązową
      > www.slubne.pl/index.php?
      > pid=3&col=29&item_id=1531&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2 , na solarium
      > chodzę niezwykle żadko (sylwester, urodziny, studniówka) raz na ruski rok.
      > Ale do tej sukni nie mogę być blada dupa smile) ile razy się przejsć żeby efekt
      > był naturalny i subtelny?
      >
      to już sama musisz stwierdzić kiedy będziesz naturalnie opalona.Każdy jest
      inny.Ja mogę isć 3 razy i jestem "czarna" mója koleżanka 6 czy 7 razy i dopiero
      widać że opalona a ma taką karnację jaka ja i kolor włosów też jak ja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka