Dodaj do ulubionych

Zmywarka kompaktowa

IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.12.03, 14:57
Chcialabym miec zmywarke ale w kuchni nie mam miejcsa na normalna duza.
W sklepach sa 2 modele malych zmywarek - Bosch na 4 kpl., a wiec odpada oraz
Elektrolux na 6 kpl.
Taka mala zmywarke moglabym postawic na szafce lub schowac w szafce pod
zlewozmywakiem.
Prosze poradzcie mi czy ta zmywarke warto kupic?
Moze ktos z Was ma taka zmywarke i moglby podzielic sie ze mna swoimi
doswiadczeniami :).
Wybor mam taki: albo mala albo zadna.
Jednak nie chce wydawac pieniedzy tylko po to, zeby je wydac.
Czekam na opinie o tej zmywarce.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • jaki71 Re: Zmywarka kompaktowa 10.12.03, 15:45
      Jesli jest Cie wiecej niz jedna osoba to szkoda pieniedzy. Jesli nie wiecej tez
      szkoda.

JAki
      • Gość: zetka Re: Zmywarka kompaktowa IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.12.03, 15:55
        Czy moglbys napisac dlaczego szkoda pieniedzy?
    • Gość: julia Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:27
      Widziałam takie dziwadło kuchenka elektr.+mała zmywarka na dole.Jak to się
      sprawuje niestety nie wiem.Mam zmywarkę 45
      • Gość: ala Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.icpnet.pl 04.01.04, 21:19
        Ja mam taki zmywarko-piekarnik i jak na razie sprawuje się bardzo dobrze (4
        lata). Kupiłam, bo miałam kawalerkę z małą kuchnią i nie zmieściłaby się
        zmywarka osobno, teraz mam większe mieszkanie, męża i dziecko i nadal
        wystarcza. Jedyny minus to wygląd zewnętrzny:(
        Jakieś 10 lat temu miałam też taką malutką zmywarkę, o której pisze autorka
        wątku, ale innej firmy. Dla niej była zbudowana specjalna szafka, żeby tak nie
        stała po prostu na szafce kuchennej. Mimo, że mała, też była ok. Starczała na
        2 osoby.
        • Gość: zetka Re: do ali IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.01.04, 21:40

Gość portalu: ala napisał(a):

> Ja mam taki zmywarko-piekarnik i jak na razie sprawuje się bardzo dobrze (4
          > lata). Kupiłam, bo miałam kawalerkę z małą kuchnią i nie zmieściłaby się
          > zmywarka osobno, teraz mam większe mieszkanie, męża i dziecko i nadal
          > wystarcza. Jedyny minus to wygląd zewnętrzny:(

Bardzo prosze napisz jakiej firmy masz to urzadzenie?
          Pozdrawiam
          zetka
          • Gość: zetka Re: do ali IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.04, 09:48
            Alu droga czekam na odpowiedz - prosze :))).

Pozdrawiam
            zetka
    • zayzayer Re: Zmywarka kompaktowa 10.12.03, 20:17
      No i jaki problem umyć kieliszki w rękach?
    • Gość: chris Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.icpnet.pl 10.12.03, 23:04
      A moze odezwie sie ktos kto posiada taka zmywarke?
      Nie znosze zmywac i taka zmywarka bylaby dla mnie nieglupim rozwiazaniem.
      • Gość: babeczka Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 09:48
        moim zdaniem czlowiek jest stworzeniem stadnym i kiedys przyjdzie Ci zmywac
        dla wiecej niz jednej osoby. Ja rowniez kiedys podjarałam sie taka malutką
        zmywarka bo mieszkałam w kawalerce gdzie każdy metr kwadratowy byl na wage
        zlota. Do tej pory nie mam ale pytam różnych znajomych jaka jest najlepsza (
        szerokość 45 cm czy 60 cm bo ta kompaktowa juz odpadla w przedbiegach). I co
        sie okazuje, wszyscy polecaja najwiekszą, czyli 60 cm. Nie mam jeszcze dzieci,
        ale planuje, wiec jak juz beda to zacznie sie wielkie zmywanie, itp.
        Poza tym ja gotuje codziennie wiec nie mam tylko kieliszkow do mycia a rączki
        chciały by ładnie wyglądać, nie :)))
        pozdrowionka,zastanow sie jeszcze,pa
        Babeczka
        • Gość: zetka Re: Zmywarka kompaktowa IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.12.03, 12:13
          Pare lat temu wszyscy odradzali mi kupno malej pralki. I nikt nie mowil, ze
          zle pierze czy zle wiruje tylko, ze malo sie miesci prania i takie tam rzeczy.
          Ja jednak zaryzykowalam i kupilam mala pralke Elektroluxa.
          Jestem z niej bardzo zadowolona oprocz tego, ze swietnie pierze, malo zajmuje
          miejsca w lazience to przede wszystkim moge prac mala ilosc rzeczy, a wlasnie
          o to mi chodzilo.

Nie mam miejsca na duza zmywarke.
          Jezeli jednak mala zmywarka źle myje naczynia jest glosna lub ma jakies inne
          wady to rzeczywiscie szkoda wydawac pieniedzy.
          Wiekszosc garnkow mam teflonowych wiec sa latwe w myciu, a i producenci nie
          zalecja mycia ich w zmywarkach.
          Ogladalam mala zmywarke Elektroluxa i zapewniam, ze kieliszki sie zmieszcza:).

Mam nadzieje, ze odezwie sie ktos kto ma taka mala zmywarke i napisze jak ona
          sie sprawuje.
      • aankaa Re: Zmywarka kompaktowa 11.12.03, 11:50
        Gość portalu: chris napisał(a):

> Nie znosze zmywac i taka zmywarka bylaby dla mnie nieglupim rozwiazaniem.

jeśli kupisz takie maleństwo i tak czeka Cię zmywanie garnków i patelni ręcznie
        warto więc poszukać miejsca w kuchni na minimum 45 (choć i do tej, przy 3-os.
        rodzinie, niewiele się mieści)
        • Gość: chris Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.icpnet.pl 11.12.03, 12:01
          Dzieki za sensowne i trafiajace do przekonania tlumaczenia:-)) Macie calkowita
          racje co do ewentualnego powiekszenia rodziny (a poza tym goscie tez czasami
          przychodza), no a poza tym garnkow i patelni tez zmywac nie lubie wiec...

Co prawda, jeszcze troche czasu mam na zastanowienie sie bo do remontu kuchni
          musze troche poczekac, ale staram sie pomyslec o wszystkim duzo wczesniej, zeby
          pozniej w pospiechu nie popelnic jakich bledow.
          • aankaa Re: Zmywarka kompaktowa 11.12.03, 12:28
            pamiętaj, że mając zmywarkę możesz kupić mniejszy zlewozmywak - u mnie
            wystarczył okrągły (ok. 40 cm średnicy)
    • asia.su Re: Zmywarka kompaktowa 11.12.03, 21:43
      Też mam małą kuchnię tak 1.60x3m. U mnie w kuchni zmieściła się kuchnia elektr,
      lodówka, 1 szafka stojąca na garnki, szafka pod zlewozmywak i właśnie zmywarka
      45 cm, która i tak zazwyczaj jest za mała na 3 osoby. Garnków nie myję ręcznie.
    • Gość: inga Re: Zmywarka kompaktowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 10:11
      kompakt: zmywarka na dole na gorze bodajze kuchenka to rozwiazanie dla kogos
      kto lubi wydawac pieniadze, bo to cholerstwo zre strasznie duzo wody i
      pradu,elektolux na 6 kpt jest ok ale musisz poszukac bo rozpietosc ceny tej
      zmywarki w sklepach powala: od 1100zl w hurtowni po 1600zl w jakim slepie nie
      jestem pewna czy nie w media.pozdrawiam
    • Gość: Małgosia Re: Zmywarka kompaktowa IP: 212.69.77.* 12.12.03, 10:20
      Cześć,
      Właśnie ja mam taką zmywarkę. Electrolux na 6 kompletów. Ponieważ nie chciałam
      aby zmywarka zajmowała miejsce jednej szfki w kuchni zdecydowałam się na nią.
      Również ze względu na to, że bieżące zmywanie typu dwa talerze dwa kubki zmywam
      ręcznie, ale zdarzają się goście i wtedy tego nie nawidzę. Tak więc zmywareczki
      używam jak przychodzą goście i od czasu do czasu aby nie stała tak bezczynnie.
      Jak na razie jestem z niej zadowolona. Pracuje wcale nie głośno. Jak na razie
      wszystko wyjmuję domyte. Muszę tylko kupić zwykły proszek do zmywarek, bo
      tabletki chyba jej nie służą.
      Jest zgrabniutka. Jedynym minusem jest tylko jej kolor - biały. Ja mam kuchnię
      brązowo waniliową. Projektant wkomponował mi ją tak, że jeszcze pod spodem
      wygospodarował dosyć sporą szufladę.
      Decyzja należy do Ciebie.
      Pozdrawiam, Małosia.
      • Gość: zetka Re: do Małgosi IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.12.03, 12:05
        Czesc.
        Dzieki za informacje.
        Czy mozesz mi jeszcze napisac czy mieszcza sie w niej male garnki, jak dlugo
        trwa cykl mycia i czy mozna ja wlaczyc pozna pora bez obawy, ze obudze
        sasiadow?
        Pozdrawiam
        zetka
        • Gość: Małgosia Re: do Małgosi IP: 212.69.77.* 12.12.03, 15:30
          Szczerze mówiąc to garnków wniej nie myłam ale wzrokowo mogę powiedzieć, że
          zmieszczą się co najmniej 3 średnie garnki. Myłam w niej kiedyś moją patelnię,
          która nie jest najmniejsza oczywście jeszcze z innymi naszyniami i było ok.
          Słuchaj, ja nie narzekam na hałas w mieszkaniu kiedy zmywareczka chodzi. Słychć
          tylko szum wody jak zmywa. Zresztą jak nie chcesz włączać jej wieczorem to
          możesz jej nastawić tzw. opóźnienie włączenia np. za 8 godz. (dokładnie nie
          pamiętam, musiałabym zajrzeć do instrukcji). Najdłużej trwa cykl do mocno
          zabrudzonych naczyń. Teraz nie napiszę ile minut trwa, bo nie pamiętam.Ale jest
          też opcja Quick, do lekko zabrudzonych i to chyba trwa bodajże 30 min.
          Pozdrawiam, Małgosia
      • Gość: chris do Malgosi IP: *.icpnet.pl 12.12.03, 14:56
        Czy uzywasz jej rzadko, bo za malo masz rzeczy do mycia, za drogo to wychodzi,
        czy jeszcze inny powod?
        Ja marze o tym, ze gdy kupie zmywarke, to moje reczne mycie ograniczy sie do
        mycia warzyw... (no niemal) - czy w takim przypadku, taka zmywarka kompaktowa
        to strata pieniedzy?
        • Gość: Małgosia Re: do Malgosi IP: 212.69.77.* 12.12.03, 15:36
          Rzeczywiście, używam jej rzadko, bo na codzień mam mało rzeczy do zmywania. W
          moim przypadku nie powiem, że straciłam pieniądze niepotrzebnie, bo kupiłam
          taką właśnie zmywarkę z premedytacją i z takim zamysłe, że nie będę jej
          przynajmniej na razie używać codziennie, bo poprostu nie uzbieram naczyń nigdy
          tyle aby ją uruchamiać. A składowanie kupy naczyń przez np. dwa dni jest bez
          sensu, bo po pierwsze śmierdzi a po drugie zasycha i potem trudno domywa.
          Jeśli chodzi o zużycie prądu i wody to są to kwestie do wyjęcia z instrukcji,
          dokładnie ich nie pamiętam. W każdym razie chyba jest tańsza niż taka duża
          zmywarka.
          Pozdrawiam, Małgosia
          • Gość: kati Re: do Malgosi IP: *.tarchomin.waw.pl / *.tarchomin.pl 29.12.03, 14:49
            Też się zastanawiam nad tą zmywarką, oczywiście ze względu na brak miejsca.
            Czy możesz mi napisać ile orientacyjnie szt. talerzy i np. kieliszków zmieści
            się na raz, na jeden cykl mycia?

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka