Dodaj do ulubionych

duzo PARY PO KAPIEiI - co robic? :((

17.06.09, 23:40
wyremontowalam sobie mieszkanko, mam nowa lazienke.
wieczorem po kapieli cala lazienka jest w parze wodnej. mam tuz przy suficie
niestety mala kratke wentylacyjna taka w bloku nie na prad.
mam tez w drzwiach duza kratke. pary jest az bialo potem zanika.
no i co ja mam zrobic? jeszcze z majstrami sie nie rozliczylam moze im dodac
pracy i zamontowac ta elektryczna wentylacje?
nie chce za pol roku miec grzyba na scianie :(
pomozcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek-Dortmund Re: duzo I - co robic? :(( IP: *.versanet.de 18.06.09, 07:54
      Daj to zrobic, zwracaj uwage zeby wentylator byl dobrej firmy, cichutko chodzil
      i byl jak najwiekszy :)
      • dyzurna Re: duzo I - co robic? :(( 18.06.09, 10:17
        para dzis mi zniknela po 20 minutach od kapieli, lustro bylo czyste
        i sciany w miare suche.
        to moze nei jest az tak zle z ta moja wentylacja hmm?
    • jarecki_2 Re: duzo 18.06.09, 13:33
      U mnie, przy prawidłowo działającej wentylacji, para nie pozostaje w łazience
      nawet przez 5 min. U Ciebie zniknęła po 20 min bo być może szybko otworzyłaś
      drzwi od łazienki, wcześniej niż zwykle. Wentylacja to nie tylko wyciąganie
      powietrza przewodem wentylacyjnym, ale i dostarczenie "nowego" powietrza. Coś Ci
      nie działa, albo nawiew albo wyciąganie. Trzeba sprawę naprawić bezwzględnie bo
      będzie marnie.
      • dyzurna Re: duzo 18.06.09, 14:11
        no to co ja mam zrobic? :((

czy ta mechaniczna zalatwi sprawe?
        • jarecki_2 Re: duzo 18.06.09, 15:25
          na pewno pomoże, rozszczelnione okno również. Ma zwyczajnie hulać w wentylacji,
          w każdym pomieszczeniu nie tylko w łazience. Teraz mieszkania są mocno szczelne,
          nowe okna, drzwi, wszystko na uszczelkach, to powoduje, że wentylacja nawet jak
          jest dobra to jest zakłócana.
    • janfachowy Re: duzo pary - co robic? :(( 24.06.09, 08:58
      Witam,
      Problem z zaparowaną łazienka jest typowy. Latem to aż tak nie przeszkadza, bo
      można otworzyć okna, drzwi od łazienki, zrobić przeciąg i wszystko zniknie. Ale
      to nie jest rozwiązanie. Bo jak przyjdzie zima i wszystko jest szczelne i
      nagrzane, to ta para z Pani łazienki nie ma się gdzie podziać i do wiosny będzie
      Pani miała takiego grzyba, że pod prysznicem będzie pani ręce wykręcał...:)
      Jeśli jeszcze jest ekipa, to proponuje natychmiast zainstalować elektryczny
      wyciąg. Z doświadczenia wiem, że najlepiej sprawdzają się te, które maja moc dwa
      razy większa niż potrzeba do danego pomieszczenia. Może to trochę przesada, ale
      lepiej żeby wentylacja była
      mocna niż za słaba. Po zainstalowaniu wyciągu problem powinien...wyparować.
      Pozdrawiam,
      J.F

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka