sylviapl 05.02.07, 13:41 Czy ktoś stosował oczyszczanie wątroby wg Małachowa (olejem i sikiem z cytryną) i czy to bezpieczne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boommaster Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 05.02.07, 14:10 ja stosowalem, nie bój się nie umrzesz od tego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sylviapl Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 05.02.07, 14:24 Naczytałam się, że można zatkać przewody żółciowe. Sama raz próbowałam, wyszły spore kamienie i czuje się OK, ale zasiali we mnie niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
murphy2 Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 16.03.07, 22:23 Czy możecie napisać coś więcej o tej diecie? Sylwiapl-w jaki sposób wyszły Ci te spore kamienie? Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 16.03.07, 23:32 A mnie ciekawią te kamienie. Jak wy je znajdujecie? Grzebiecie patykiem czy sitkiem w kibelku po zrobieniu większej potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 zastawka Vatera 16.03.07, 22:59 boommaster napisał: > ja stosowalem, nie bój się nie umrzesz od tego Miales szczescie. Przy wiekszych kamykach istnieje mozliwosc zaczopowania sie kamieni przy ujsciu przewodu-trzustkowo-watrobowego do dwunastnicy. Jak w ow olejowo-cytrynowy sposob wywolasz ostre zapalenie trzustki to zobaczysz czy da sie od tego umrzec czy nie. Stawiam na: paskudna smierc w duzym bolu bez interwencji chirurga. A Ty drogi gastrologu jak stawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dbartekd Re: zastawka Vatera 17.03.07, 00:14 scept89 napisał: > Miales szczescie. Przy wiekszych kamykach istnieje mozliwosc zaczopowania sie > kamieni przy ujsciu przewodu-trzustkowo-watrobowego do dwunastnicy. To teoria czy rzecz potwierdzona? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: zastawka Vatera 17.03.07, 01:18 dbartekd napisał: > scept89 napisał: > > > Miales szczescie. Przy wiekszych kamykach istnieje mozliwosc zaczopowania > sie > > kamieni przy ujsciu przewodu-trzustkowo-watrobowego do dwunastnicy. > > To teoria czy rzecz potwierdzona? en.wikipedia.org/wiki/Acute_pancreatitis#Most_common_causes Odpowiedz Link Zgłoś
tingavinga Re: zastawka Vatera 18.03.07, 17:48 To jest forum polskie, wiec chcemy czytać po polsku. Nie wszyscy znają angielski. Co do oczyszczania, to czytałam pozytywne opinie.Nikt nie umarł. Za to przy szpitalnych operacjach, a i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: zastawka Vatera 19.03.07, 10:19 www.resmedica.pl/zdart49911.html Ktorego wyrazu w zwrocie: "kamienie zolciowe" nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
murphy2 Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 18.03.07, 19:41 Może ktoś napisze więcej o tej metodzie? Na czym polega? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 18.03.07, 20:47 murphy2 napisała: > Może ktoś napisze więcej o tej metodzie? Na czym polega? Wyjmujesz sobie (lub komuś) wątrobę i pierzesz ją w pralce automatycznej używając proszku Vizir z wybielaczem optycnym. Nie wolno tylko wirować. Po tym zabiegu wątroba jest jak nowa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: Do snajpera55 19.03.07, 08:46 snajper55-Ty to masz "specyficzne" poczucie humoru. Myślę,że w tych różnych ludzkich przypadłościach próbujesz podejścia humorystycznego?! Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: Do natkaa66 19.03.07, 10:09 A czy uważasz że do "czyszczenia" wątroby olejem i sikiem z cytryną należy podchodzić poważnie? Moim zdaniem ludziki uwielbiają eksperymentować ze swoimi organizmami na zasadzie: "Jemu/jej (niby) pomogło, to i ja spróbuję". A później, jak wątroba będzie rozwalona a nie cudownie uzdrowiona i tak będą musieli iść do lekarza- ale tym razem leczenie będzie i dłuższe, i bardziej kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 oczyszczanie wątroby 19.03.07, 12:31 Myślę, ze powinni wypowiedziec sie ci, którzy dokonali oczyszczenia wątroby, olejem i tym sikiem-sokiem z cytryny. Sama ciekawa jestem opini. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 "opinie" 19.03.07, 13:23 chantal11 napisała: > Myślę, ze powinni wypowiedziec sie ci, którzy dokonali oczyszczenia wątroby, > olejem i tym sikiem-sokiem z cytryny. Sama ciekawa jestem opini. Opinie bez poziomow enzymow watrobowych, USG jamy brzusznej oraz cholecystografii przed i po 'oczyszczaniu' mozna sobie pominac. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 scept89 19.03.07, 17:10 jestes bardzo sceptyczny do tego typu metod, jak widzę. Moze jakies złe doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
i_inka Re: scept89 07.04.07, 04:03 To nie jest sceptycyzm, to jest racjonalizm. Jeśli coś "oczyszcza" to muszą być na to namacalne dowody, bo sam fakt, że np. po wypiciu litra olejku Y ciocia Józia przestała mieć zgagę o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
x-troll Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 26.01.19, 17:02 snajper55 I dobrze piszesz ! Ludziom nie chce poszukać się na necie bo są leniwi.Potem się dziwią,że otrzymują takie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Oczyszczanie wątroby wg Małachowa 26.01.19, 21:50 snajper55 napisał: > murphy2 napisała: > > > Może ktoś napisze więcej o tej metodzie? Na czym polega? > > Wyjmujesz sobie (lub komuś) wątrobę i pierzesz ją w pralce automatycznej > używając proszku Vizir z wybielaczem optycnym. Nie wolno tylko wirować. Po tym > zabiegu wątroba jest jak nowa. > > S. Inna metoda super przez rok tylko pijemy wodę i jemy jak naj mniej a potem spotykamy się z św piotrem ludzie co wy robicie snajper super ubawiłem się Odpowiedz Link Zgłoś
szaman.ka Re: oczyszczanie wątroby 15.06.13, 21:24 Ja oczyszczałam dwa razy.Wprawdzie to było metodą Tombaka,ale to jest to samo. Pierwszy raz robiłam to w grupie na zorganizowanym wyjeździe.Rezultaty były rewelacyjne.Natomiast drugi raz robiłam sama w domu i mimo,że zdawało mi się,że robię wszystko dokładnie tak samo,to zaszkodziłam sobie .Miałam podraźnioną wątrobę i trzustkę.Prawdopodobnie nie rozluźniłam się wystarczająco,bo robiłam to pracując.W grupie było inaczej.Poza tym, mieliśmy wsparcie bioenergoterapeutyczne Tombaka. 'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc". Hipokrates(460-377 p.n.e.) Odpowiedz Link Zgłoś