Dodaj do ulubionych

Restauracja Laura

11.03.11, 01:21
Jakie macie opinie na temat nowo otwartej restauracji w Bełchatowie Laurze ?? Chodzi mi konkretnie o sam wygląd. Mi się osobiście podobało - byliśmy z dziewczyną na kolacji - jedzenie super, i nawet wygląd wnętrza spoko, szkoda, że że Laura niestety jest na uboczu położona ;/
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: Restauracja Laura 22.03.11, 11:22
      Dobrze myślę, że to ten budynek przy wylocie na Piotrków?
      • niedolka Re: Restauracja Laura 25.03.13, 12:57
        teraz po remoncie wygląda naprawdę świetnie. no i mają pyszne jedzenie! :)
    • niedolka Re: Restauracja Laura 22.04.13, 14:15
      najprościej jak po prostu pogadasz z właścicielem :) na przyszły rok pewnie mają jeszcze wolne terminy :) jedzenie w Laurze to po prostu baajka! :)
      • shysky Re: Restauracja Laura 17.05.13, 10:33
        no właśnie rozmawiałam i póki co wszystko mi pasuje :) nawet termin wolny się znalazł! :)
        • niedolka Re: Restauracja Laura 28.05.13, 12:21
          no to fajnie :). a termin na przyszły rok? ustalasz menu swoje czy będziesz korzystać z jakiegoś "gotowego"?
          • shysky Re: Restauracja Laura 31.05.13, 14:19
            tak, na przyszły rok na kwiecień :). bardzo się ciesze, udało się zgrać salę, zespół i fotografa praktycznie za pierwszym podejściem :). do tego jestem po prostu zakochana w Laurze i w otoczeniu :)
            • niedolka Re: Restauracja Laura 03.06.13, 15:03
              a jak z tym menu robisz? swoje proponujesz czy z jakiegoś "gotowca"? widziałam, że w ogóle jest promocja i od listopada do marca można wymyślić swoje menu? ja w sumie nie wiem, czy podołałabym takiemu zadaniu :D zawsze to lepiej polegać na doświadczeniu
              • shysky Re: Restauracja Laura 20.06.13, 14:50
                no korzystam z gotowego, trochę je pozmieniałam ale bazowałam na tym, co mi w Laurze zaproponowali :)
                • niedolka Re: Restauracja Laura 26.06.13, 15:51
                  no to fajnie. trzymam kciuki, żeby wszystko się udało i zabawa była świetna. mi się bardzo podobają zdjęcia z okolicy sali - ten stawik jest świetny: www.restauracja-laura.pl/galeria.htm :)
                  • kecbo Re: Restauracja Laura 23.07.13, 16:02
                    ja jadę w przyszłym tygodniu z moją narzeczoną oglądać tą salę... jak tam jest z miejscami noclegowymi? do kiedy trwa doba hotelowa?
                    • kar_paciorek Re: Restauracja Laura 11.09.13, 11:47
                      może jeszcze ktoś szuka informacji... Jest 10 pokoi, a wśród nich: apartament, 3 dwuosobowe, 4 trzyosobowe, 2 pokoje czterosobowe. wszystkie bardzo fajne - wiem, sprawdzałem ;) A doba z tego co pamiętam to tak jak w każdym hotelu - do 12:00-13:00. Ale co do gości weselnych, to myślę, że trzeba się dopytam z właścicielami. Są bardzo sympatyczni, więc nie powinno być problemów :)
                      • aniolek486 Re: Restauracja Laura 18.09.13, 13:22
                        Na stronie sali jest też cennik pokoi hotelowych www.restauracja-laura.pl/pokoje-noclegi.htm
                        Ja co prawda z noclegu nie korzystałam, ale byłam już na dwóch weselach w Laurze i naprawdę jest to dobry lokal. W sumie czy wesele się uda to też w dużej mierze zależy od orkiestry, ale jedzenie i obsługa też muszą być na poziomie. A w Laurze tak właśnie było - wszystko super przygotowane i dopięte na ostatni guzik :)
                      • firegirl37 Re: Restauracja Laura 27.09.13, 12:37
                        Tak, tak dokładnie - właściciele są tam tam bardzo mili. Dobrze mi się z nimi współpracowało :) A sala jest prze-cu-dow-na! Parkiet w sam raz do tańców ;) jedzenie równiez dobre (i ciepłe!!)
                        • kruwka9 Re: Restauracja Laura 14.10.13, 15:41
                          Restauracja jest naprawdę zacna! Fajnie się tam bawiłam na weselu znajomych, a teraz sama mam zamiar zaklepać tam termin :) Jedzenie było dobre i podane na czas. Obsługa w porządku, panie kelnerki uśmiechnięte, a to również sie liczy!!!
    • gwidonis Re: Restauracja Laura 27.01.14, 14:25
      trochę trudno było nam znaleźć tę restaurację... ale lokal faktycznie świetny ;) no i w sam raz tez na większe imprezy
      • jestem_marilyn Re: Restauracja Laura 01.04.15, 15:39
        a ktoś miał wesele tam?
        • make_it_staph Re: Restauracja Laura 01.04.15, 16:31
          ja nie miałam, ale byłam - generalnie pozytywnie - jedzenie było pyszne i było go bardzo dużo, atmosfera miła :)
    • kiwixxx Re: Restauracja Laura 23.06.16, 22:02
      Nie wiem kto wystawia te opinie ale nie polecam sali Laura . Wystroj jakby sprzed 10lat. Jedzenie w miare ok ale takie zwyczajne jak ktos lubi, ale umowa z Panem wlascicielem powiem jedno nic na gębe i za wszystko chce dopłat mimo ze wczesniej nie bylo o nich mowy, i tzw ""kary"" do zapłaty np za zabrudzenie chodnika płatkami :o czy tez zabrudzona toalete. Fotobudka wykupiona u nich porazka tak samo barman. Ceny wogole nie sa atrakcyjne. Wystroj sali bardzo słaby wlasciwie zaden. Maks to ze 120gosci bo scisk i gorac niemilosierny a Pan wlasciciel opowiada ze sala na 200osob chyba jak nikt nie ma zamairu tanczyc. Sale sa jakby dwie na duze wesele jest jakby rozsuwana sciana ale przez to nie widac panstwa mlodych z drugiej sali wiec goscie sa podzieleni jakby na dwie odrebne imprezy. Pokoje wykupione dla gosci bez sniadania w cenie . Unikac zdecydowanie.
      • marlena.1987 Re: Restauracja Laura 12.10.16, 17:21
        Jak łatwo "wytropić" negatywne opinie wyssane z palca :) Mieliśmy wesele tuż przed wakacjami więc jesteśmy "na bieżąco" m.in. z wystrojem sali, który jest niezwykle elegancki - można obejrzeć zdjęcia na stronie i FB :) Piękne, ozdobne krzesła (podczas gdy wokół większość sal cały czas ma pokrowce), nowe zasłony nadające klasy i oświetlenie led na słupach... Mogę tak wymieniać dalej. Tym bardziej, że na swoje wesele chce się mieć wszystko z najwyższej półki i tak też jest w Laurze. A co do "podzielenia" sali i braku widoczności Młodych - to nie sala ustawia tak stoły, tylko Para Młoda sobie wybiera jak chce je ustawić i gdzie siedzieć ;)

A my tymczasem mamy już termin na chrzciny, oczywiście w Laurze :)), bo podczas wesela byliśmy już w "trójpaku" hihi :))

PS Laura nie ma swojej fotobudki ani tym bardziej barmana. Polecam się przed następnym złośliwym komentarzem lepiej przygotować merytorycznie ;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka