Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doradcy personalni

IP: 157.25.180.* 07.01.04, 13:55
    czy ktoś może słyszał o biurze posrednictwa personalnego STRAIGHT? od dawna
    są na rynku? i z jakim efektem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: krolewna Re: doradcy personalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:48
        straight są podobno od stycznia. wiem, bo byłam dziś na rozmowie. Nie chcą na
        razie zatrudniać własnych pracowników, tylko proponują studentom bezpłatny staż.
        Moja rozmowa była niemiła i niesympatyczna, ani nie konkretna. Pokój w którym
        rozmawialiśmy był b ciasny i bez okien. Czułam się potraktowana jak petentka,
        zapytano mnie, czy przyniosłam swoje cv (przeslalam je e-mailem duzo wczesniej),
        moja prośba o szklanke wody wydawala sie byc problemem. Pytania, ktore mi zadano
        wydaly mi sie nie na miejscu - odnosily sie w wiekszości do mojego hobby.
        Zaskoczona jestem, że nie pytano mnie o doswiadczenie zawodowe. Na koniec
        dowiedzialam sie, ze psychologowie nie nadaja sie do profesjonalnego kontaktu z
        klientem, ani nie wyrabiaja sie z projektami. Ta generalizacja mnie bardzo
        zdenerwowała. Dodatkowe zarzuty do tej rozmowy: nie było miejsca na pytania,
        które chciałam zadać i po 2 minutach rozmowy czulam sie oceniona negatywnie. Być
        moze przesadzam, ale wrazenie zrobili na mnie b. negatywne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka