Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bezrobotny=bezwartościowy

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.09, 13:05
    Jestem już pół roku bezrobotny i ponieważ do tej pory jeszcze nie
    znalazłem pracy to moja samoocena spadła do zera. Czy bezrobotny dla
    pracodawcy znaczy niezaradny i bezwartościowy? Tak to odczuwam.
    Nawet nie są zainteresowani moimi aplikacjami,nie mówiąc już o
    zaproszeniu na rozmowę kwalifikacyjną. Codziennie sprawdzam oferty
    pracy i na nie odpowiadam. Dokumenty (cv i lm ) mam już dobrze
    dopracowane na różne stanowiska i zero odzewu. Zastanawiam się nad
    wizytą u psychologa bo męczy mnie już to bezrobocie i siedzenie w
    domu. Czy bezrobotny ma prawo do bezpłatnej porady psychologicznej?
    Obserwuj wątek
      • Gość: asia Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 13:13
        Weż sie w garść. Ja jestem bezrobotna od 10 miesiecy. równiez jak ty
        wysłałam miliony cv i cisza. Byłam na kilku rozmowach ale to ja
        zrezygnowałam slysząc jakie mi warunki proponuja. To ze jestes bez
        pracy to nie znaczy ze jestes do niczego i masz pracowac byle gdzie!
        Szanuj sie! Najgorsze to wmawianie sobie jakim sie jest
        beznadziejnym! blad! jestes wyjatkowy a pracodawcy to cwoki :-)
        • krasny_staw2 Re: bezrobotny=bezwartościowy 09.10.09, 13:25
          Jak odczuwasz taką potrzebę to idź do psychologa.
          Tak profilaktycznie,bo mogą się pojawić jeszcze czarniejsze myśli.
          Z psychologiem popracuj nad tą stresująco sytuacją.
          Bezrobotny znaczy wiele,ale przede wszystkim,że nie masz w danym momencie pracy.
        • Gość: robotny księżniczka następna IP: *.chello.pl 09.10.09, 13:31
          > wysłałam miliony cv i cisza. Byłam na kilku rozmowach ale to ja
          > zrezygnowałam slysząc jakie mi warunki proponuja. To ze jestes bez
          > pracy to nie znaczy ze jestes do niczego i masz pracowac byle gdzie!

ok. tylko WON od ubezpieczenia i zasiłków sponsorowanych przez tych pracujących "byle gdzie"
          • Gość: asia Re: księżniczka następna IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 13:40
            sorry frajerze, nie biore zadnych zasiłków! szukam pracy bo
            poswiecilam duzo czasu na nauke i zakuwanie zeby miec lepiej w
            zyciu. A skoro ty leniu nie chciales sie uczyc to nie dziwie sie ze
            sie nie cenisz!
            • Gość: k wez sie do roboty IP: *.chello.pl 09.10.09, 19:06
              a nie donos moderatorowi jak nie masz argumentow

tatus SBek tak wychowal?
        • Gość: Sebastian Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.09, 13:33
          Ja tak samo szukam pracy już 9 miesiąc i mam spore doświadczenie uwierz i też
          mam ciszę w telefonie non stop :) 360 CV wysłałem zaczynam się zastanawiać gdzie
          mieszkam czy w Polsce czy być może w innym świecie. Nie mam za co iść kupić do
          sklepu cokolwiek żyje tylko dzięki rodzinie i temu co mam . Weź się w garść i
          uwierz że kiedyś nadejdzie taki dzień że pracodawca zadzwoni i do ciebie :)
          Pozdrawiam
          • Gość: almost deadly mgr Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.chello.pl 09.10.09, 13:34
            dlaczego nie rozprawimy się raz na zawsze z tymi FABRYKAMI?
            • Gość: też bezrobotny mgr Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 18:08
              bo FABRYK jest za dużo a produkcja przekroczyła najczarniejsze sny
      • martinka80 Re: bezrobotny=bezwartościowy 09.10.09, 14:01
        Nie wolno Ci się poddawac.Szukaj wytrwale i bądz cierpliwy. Nie daj
        sobie wmówić,że jesteś do niczego bo nie masz pracy! Praca to nie
        wszystko.
        • Gość: tomeczek Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 14:52
          martinka80 napisała:

> Praca to nie wszystko.

Oczywiście. Potrzebne są jeszcze pieniądze za tę pracę.
          • Gość: prawdaboli Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.chello.pl 09.10.09, 15:02
            uczciwa praca w polsce nie popłaca
      • Gość: aleks Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.mlyniec.gda.pl 09.10.09, 15:04
        bez pracy jestem 6 mc - ostatnio mialem propozycje za 1500 zl netto (po
        negocjacjach....bo wszczesniej bylo brutto) - praca ciekawa, odpowiedzialna,
        stresujaca, pod presja czasu i podobno bardzo perspektywiczna..... ale chyba
        tylko dla prezesa firmy skoro tak malo placi... zrezygnowalem, mimo ze praca
        zgodna z wyksztalceniem i mysle ze przez chwile bym sie w niej rozwijal...ale ta
        kwota nie starczylaby mi nawet na rate kredytu.... a z 2 strony chcialem byc
        fair wobec firmy - jesli sie podejmuje jakiejs pracy to nie po to zeby za pare
        mc z niej rezygnowac jesli ktos mi da 500 zl wiecej... jak myslicie dobrze zrobilem?
        • Gość: vvv Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.chello.pl 09.10.09, 15:08
          zależy co za kwalifikacje masz
          • Gość: aleks Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.mlyniec.gda.pl 09.10.09, 15:46
            w tej chwili zaczynam 3 studia podyplomowe, pracowalem jako analityk i bardzo
            dobrze zarabialem, praca z ktorej zrezygnowalem bylaby w finansach i byloby to
            cos nowego dla mnie ale max po mc bylbym w pelni wdrozony w obowiazki, mala
            firma doradcza, zatrudnia pare osob, oprocz kasy wszystko na 1 rzut oka wyglada ok
        • Gość: dcio Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.cebit.com.pl 09.10.09, 15:09
          Czas pomyslec o wyjezdzie za granice, teraz jest dobry moment.

• Gość: tez kiedys wyjade Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.chello.pl 09.10.09, 15:16
            tzn czy taki dobry ? - kryzys jest nadal . wydaje mi się że dobry
            bedzie za około rok może 8 miesiecy . druga sprawa że w polsce teraz
            bedzie zima a tu znalesc prace zimą jest baaaaardzo cięzko .
            pamietam że zawsze najtrudniejsze okrasy na tym rynku pracy to było
            od listopada do stycznia .
            • Gość: desperado Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.09, 16:44
              trzeba jednak wyjechać za granicę, jak nic tu nie znajde to w
              kwietniu lecę do anglii. Rzeczywistość jest brutalna- pracodawcy nie
              chcą normalnego i doświadczonego pracownika, który odpowiedzialnie i
              sumiennie wykonuje swoje obowiązki.Żyć za coś trzeba, a jak nie w
              Polsce to na obczyźnie. Mówi się trudno, a nie mam nic do stracenia,
              przynajmniej podszkole tam angielski i będę pracował nawet za
              najniższą krajową kóra mi na początek wystarczy. Może tam znajdę
              przy okazji swoją drugą połówkę. Ale jak mi się tam spodoba to już
              tu nie wrócę!!!!!!
      • markus.kembi Re: bezrobotny=bezwartościowy 09.10.09, 16:59
        Samoocena to rzecz drugorzędna. Moja samoocena na przykład nie spadła do zera, nawet powiedziałbym, że ma się bardzo dobrze. Niestety, innych ocena mojej osoby wydaje się być mocno poniżej zera. Najgorsze, że osoby, które kiedyś znałem, a które teraz należą do kasty ludzi pracujących, widzą we mnie wręcz niemal barbarzyńcę. No i oczywiście zawsze się pojawiają opinie i uwagi, że skoro nie pracuję, to znaczy, że widocznie nie chcę pracować, bo "niemożliwe" żeby nikt mnie nie chciał zatrudnić. Są też zarzuty lenistwa, dowodem którego ma być fakt, że nie poszedłem pracować w jedyne miejsce, gdzie nie potrzeba żadnych kwalifikacji, to jest na stanowisko kasjera w Tesku/Biedronce. Kiedyś, chyba jakieś 2 lata temu, jedna znajoma tak mi właśnie mówiła i pytała, dlaczego nie chciałem się zatrudnić w kasie, to powiedziałem, że skoro uważa, że to taka super praca, to dlaczego sama tam się nie zatrudni (powiedziała, że "nie musi") i spytałem, czy gdyby nigdzie indziej nie chcieli jej zatrudnić, poszłaby do burdelu.

Ja nie mam kompletnie żadnych wymagań finansowych, mógłbym nawet przez krótki czas płacić, za zatrudnienie mnie, ale praca na danym stanowisku musi mieć coś, co motywuje do pracy. Nie można pracować widząc bezsens wykonywanych obowiązków - pracownik musi być zaangażowany w to, co robi, by należycie wykonywać swoją pracę.
      • wycofany Re: bezrobotny=bezwartościowy 09.10.09, 18:20
        A wy dalej wysylacie te zas.... cv i myslicie ze ktos je czyta. Duzo
        do myslenia daje portal infopraca.pl, tam przy kazdym stanowisku
        jest liczba wyslanych aplikacji.

(wycofany = bezrobotny z powolania)
        • Gość: o infopracy Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 18:49
          . Duzo
          do myslenia daje portal infopraca.pl

po 1 - moga ściemniać z tymi zgłoszeniami . wiadomo dlaczego to
          niezła reklama do potencjalnych pracodawców

po 2 w tym portalu zakładasz swoje cv i jak widzisz jakąs oferte
          tylko klikasz . napewno 80% podań to ludzie którzy nie spełniają
          wymagań ale klikają bo kosztuje ich to raptem sekunde a nuż się uda
          • wycofany Re: bezrobotny=bezwartościowy 09.10.09, 19:33
            i twoje cv zginie miedzy 800 wyslanymi, bo nikt wszystkich nie przejrzy, hehe...
            a swoja droga to praca i tak jest po znajomosci, bo jesli w pierwszym lepszym
            biurze nie potrzeba do pracy nikogo, a i tak w szufladzie lezy kilkadziesiat
            takich cv ktorych nikt nie czyta...dajcie spokoj.
            • Gość: kasia Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 19:40
              Moja znajoma pracuje w biurze rachunkowym. Ostatnio przychodzi tam
              wiecej osób pytających o pracę. Szef bierze Cv od kandydata i mówi
              ze jak coś to sie odedzwie. Niby nic szczególnego ale pod koniec
              pracy szef przekazuje wszystkie Cv kolezance i mowi: " Młoda, rzuć
              to na niszczarke". :-(
              • Gość: dr zabójca Re: bezrobotny=bezwartościowy IP: *.chello.pl 10.10.09, 14:07
                TO PRZEZ FABRYKI BEZROBOTNYCH JEST W POLSCE BEZROBOCIE DLA
                MŁODYCH !!!!! CENZURA NIC WAM NIE DA JESTEŚCIE WSPÓŁODPOWIEDZIALNI w
                znacznym stopniu ZA TRAGEDIE TYCH LUDZI!!!
      • Gość: XXX spie...j IP: 77.236.0.* 11.10.09, 16:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka