Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

staż w manpower

IP: 212.87.236.* 03.11.09, 22:42
    Odbywał ktoś może staż w manpower. Albo może ktoś tam pracował i ma jakieś przydatne informację. Chciałbym tam zrobić staż powiedziano mi że moge zostać przyjęty jeśli bym się sprawdził. Jakie są realne szanse aby po stażu dostać posadę ??
    Obserwuj wątek
      • Gość: karolcia789 Re: staż w manpower IP: *.ghnet.pl 05.11.09, 11:00
        Byłam na stazu w tej firmie i jak najbardziej nie polecam... Radzę szukać czegos lepszego. Każdemu mówią, że jak się sprawdzi to może zostać jako normalny pracownik, ale w praktyce wygląda to tak, że aby zostać trzeba osiągnąć moim zdaniem nierealny cel sprzedażowy i jeśli go nie osiągniesz, to nie ważne jak dobry jesteś - i tak Cię wyrzucą. W tej firmie jest ogromna rotacja pracowników. Nie wiem w jakim miescie chcesz być na stazu, ale w agencji, gdzie odbywałam staż jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby stazysta został jako pracownik. Wymagana dyspozycyjność to 8 godzin dziennie (a zdarzało się i więcej)codziennie, wymagania jak od normalnych pracowników, a nawet większe, a kasa marna. Już lepiej poszukać sobie jakiejś pracy... Staż jest na umowę zlecenie, więc mogą Cię wyrzucić teoretycznie z dnia na dzień, nie podając nawet przyczyny. Z tego co mi wiadomo osoby zatrudnione normalnie tez kiepsko zarabiają, a premii nie widziały juz od baaardzo dawna. Ogólnie firma jest bardzo nastawiona na sprzedaż. Liczy się ilość, a nie jakość. Szukają osób, które będą jak najwięcej dla firmy zarabiać (a sami zadowolą się marną wypłatą).
        • Gość: lionheart85 Re: staż w manpower IP: 212.87.236.* 05.11.09, 17:07
          Staż ma być przez Urząd Pracy bo oni raczej z wlasnej kieszeni kasy nie dadzą na takie coś. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem "cel sprzedażowy" . Bo manpower to pośrednik pracy, doradztwo personalne itp. www.manpower.pl/ . Możesz mi podać jeszcze jakieś szczegóły. Miasto w którym bym odbywał staż to Częstochowa
          • Gość: maja Re: staż w manpower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 08:41
            ten cel sprzedazowy to sprzedaz uslug owej firmy. czyli dzwonienie
            po firmach z oferta. tzw. "pozyskiwanie nowych klientow". jak
            szukalam bezplatnych chociaz praktyk w agencjach to tez w 1 mi od
            razu zaznaczyli ze niby 2 h dzinnie jest poswiecone wlasnie na to.
            • Gość: lionhart85 Re: staż w manpower IP: 212.87.236.* 08.11.09, 09:55
              To szkoda że tak sytuacja wygląda. Muszę teraz poważną decyzję podjąć dlatego każda uwaga jest dla mnie cenna. Dzięki za wypowiedzi
      • Gość: gość Re: staż w manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 16:16
        Szczerze powiem, że pierwsze słyszę żeby w jakiejkolwiek agencji ktos STAŻYŚCIE proponował rolę sprzedażowca. To stanowisko, na którym trzeba miec spora wiedzę o produkcie, jest się w tajemniczonym w poufne rzeczy dotyczące marki Manpower, czy pewnie jakiejkolwiek innej Agencji/korporacji. Stażysci i praktykanci to najczęsciej pracownicy biurowi, pomoc dla konsulatntów. Sama byłam praktykantką, zaproponowano mi zatrudnienie i nie zostalam dlatego ze studiowałam dziennie. Wszystko pewnie zalezy od Agencji/ miasta/ ludzi pracujących w konkretnym biurze, ale praktyki w Manpower moge z czystym sercem polecić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka