Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nasz Lista Płac

IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.04, 20:14
    Wielu z nas ma kłopot przy rozmowie kwalifikacyjnej wówczas gdy pracodawca
    pyta o oczekiwania finansowe. Pomózmy sobie wzajemnie, mnie też w
    niedalekiej przyszłości czeka szukanie pracy, może kilku osobom rozjaśni
    sytuację.
    Proponuję aby w temacie postu wpisać stanowisko i płacę netto, jako autor
    podać swój adres e-mail a w treści opis swoich kwalifikacji, etc.
    Co Wy na to?
    Będe szczęsliwy jeśli mógłbym liczyć na Waszą pomoc, jeszcze się na niej nie
    zawiodłem. :-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: derkinson@interia. Agent Celny- 1700 PLN netto IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.04, 20:17
        oczywiście wpisałem się jako pierwszy ;-P
        Wykształcenie średnie, język niemiecki w stopniu podstawowym, doświadczenie na
        stanowisku 5 lat, praca na zachodniej granicy, duża firma prywatna
        zatrudniająca ponad 100 osób
        • mmk7 lektor j. angielskiego - ok.1800 PLN netto 02.02.04, 00:03
          Zatrudnienie na etat (24 h tygodniowo) plus prawie drugie tyle w domu na
          przygotowanie materialow na komputerze, sprawdzanie testow i prac domowych, co
          daje lacznie srednio 40-42 godziny pracy.Wyksztalcenie licencjackie, 3-letnie
          doswiadczenie w zawodzie.Bardzo wysokie wymagania, brak stabilizacji,
          mozliwosc utraty pracy praktycznie z dnia na dzien. Urlop ostatnio zmniejszono
          z 7 tygodni do 4 tygodni rocznie.
          • Gość: AziA prac. administr. samorzad. - 1.300 netto IP: *.gostyn.pl / 217.97.143.* 02.02.04, 08:22
            witajcie !
            super pomysl :) ale prosze dodajcie woj/miasto zeby miec caloksztalt pogladu.
            a teraz moje - pracownik samorzadowy , staz pracy 6 lat ( lacznie 9 ) ,
            wynagrodzenie 1 300 netto, 40 h /tyg pracy, czasem po godzinach ( min 20 na
            m/c ). Urlop zg. z nowym KP , no i 13 -stka. Innych profitow brak. Praca po 8
            h/dziennie, stabilizacja max 4 lata ( potem zmiany polityczne to i personalne ,
            mimo mojego apolitycznego stosunku do nich ).
            Pozdrawiam forumowiczow :)))
            • Gość: AziA Re: prac. administr. samorzad. - 1.300 netto WLKP IP: *.gostyn.pl / 217.97.143.* 02.02.04, 13:40
              przepraszam, zapomnialam dodac ze to w Wielkopolsce
              :)
          • Gość: nauczyciel Re: lektor j. angielskiego - ok.1800 PLN netto IP: *.opoczno.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 11:35
            nauczyciel kontraktowy, 6lat pracy studia wyższe i dwa kierunki podyplomowe 23
            godz tygodniowo + długie wieczory w domu przed monitorem ksiązkami uwaga 1000zł
            miesięcznie z dala od pracy w szkole pozdrawiam Ola łódzkie
      • Gość: Monika specjalicta ds importu tudzież... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 14:22
        asystentka zarządu...tudzież asystent handlowy a tak naprawdę to sekretarka z
        rozszerzonymi obowiązkami. 7 rok w tej samej firmie (firma handlowa, bardzo
        licząca się w branży), po Studium Administracji, certyfikat z jęz. ang. CEBIT i
        FC, praca z założenia 8h dziennie, ale to różnie-raz trochę dłużej, raz krócej
        (urywam się pod nieobecność szefów-max 40 min wcześniej, Wrocław. No i płaca -
        oficjalnie 1.200 netto + 500 "do rączki".
        • brudna.suka specjalista ds. handlu zagranicznego 02.02.04, 14:32
          eksport, import, sprzedaz, organizowanie transportu, 3 lata pracy, firma 250
          osob, Poznan, angielski, niemiecki, ok. 9,5 h dziennie (czasem troche wiecej),
          basen, do niedawna lekcje jezyka (ale skasowali), 3300 netto, dyplom AE Poznan
          handel miedzynarodowy bdb + swistki potwierdzajace angielski; przedtem 9
          miesiecy pracy podczas studiow w "dobrej" firmie + kilka miesiecy bolesnych
          zmagan z wlasna dzialanoscia gosp.
      • Gość: jaa Re: Nasz Lista Płac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:21
        Szczecin
        Główna Księgowa
        Staż pracy: 7 lat (w obecnej firmie: 1,5 roku)
        Firma handlowa z kapitałem zagranicznym, pracowników < 10
        Pensja netto: 2700,-
      • kajaba Re: Nasz Lista Płac 02.02.04, 16:22
        Koncern zagraniczny z branży FMCG w Warszawie. Firma zatrudnia ponad 200 osób w
        Warszawie i ponad 1.500 osób w całej Polsce. Stanowisko: Dyrektor
        Administracji, płaca 7.300 PLN netto, plus komórka służbowa plus opieka
        medyczna, godziny pracy - średnio 9,5 - 10 godzin dziennie bez sobót i
        niedziel. Wykształcenie: szkoła średnie (studium pomaturalne), biegle
        angielski, 15 lat doświadczenia zawodowego (na obecnym stanowisku 9 lat).
      • Gość: Boo Administrator Sieci IP: 217.113.224.* 02.02.04, 18:18
        Placa = 3000 netto
        Lokalizacja = Slask
        Dodatki = Komorka (400 minut), sluzbowy laptop, szkolenia (2-3 rocznie z
        wyzszej polki), angielski, dofinansowanie szkoly, opieka medyczna
        Wyksztalcenie = Inzynier
        Staz = 4 lata w obecnej 2
        Wiek = 25
      • Gość: e5 Re: Nasz Lista Płac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.04, 18:31
        -pracownik administracyjny w zachodniej firmie ង pracowników, czytaj
        specjalista od wszystkiego czyli od niczego.
        -wykształcenie wyższe
        - Warszawa
        - 2400 netto PLN
        - doświadczenie 4 lata
        • Gość: freelancer która firma najmniej płaci? Mój typ - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 18:47
          lektor egzotycznego języka w UJ
          ok. 18 zł netto/godz.

Po miesiącu rzuciłam to w diably (dopiero wtedy się okazało, ile będą mi
          płacić, he he).

teraz, siedząc w domu, na tłumaczeniach i artykułach w czasopismach zarabiam
          przez miesiac kilkakrotnie więcej niż w UJ przez ...rok (gdzie oprócz
          biegania na zajęcia - 12 godzin rozrzuconych po tygodniu - musiałabym
          sprawdzać kolokwia i zadania domowe, nie mówiac juz o przygotowywaniu
          materiałów (cwiczeń, itp. w oparciu o teksty z zagranicznej prasy).
        • Gość: G. Re: Nasz Lista Płac IP: *.idea.pl 02.02.04, 19:24
          Pracowałem na podobnym stanowisku, ale netto mialem najwyżej 1300, i to dopiero po półtora roku pracy. No ale oczywiście nie w Warszawie i nie w firmie z kapitałem zagranicznym.
      • Gość: G. Re: Nasz Lista Płac IP: *.idea.pl 02.02.04, 19:16
        Kilka przypadków z mojej byłej firmy (wszystkie płace z roku 2002):

- typowy pracownik gospodarczy (sprzątaczka) - płaca minimalna (wtedy 800 zł brutto), za wyjątkiem osób które przejęto z zachowaniem przywilejów wynikających z układu zbiorowego, wtedy minimum 1000 brutto, co miesiąc premia 50-100 zł zależnie od zaangażowania w pracę i wyników finansowych biura,
        - kadrowa, 25 lat, mgr ekonomii, pracowała na 3/4 etatu, w praktyce co najmniej 7 godzin dziennie (umiarkowany stopień niepełnosprawności) - 1200 zł brutto,
        - zastępczyni głównej księgowej, też mgr ekonomii, 27 lat, pełny etat, zdrowa, 2 lata doświadczenia - 1300 zł brutto (nie licząc nadgodzin),
        - kierownik działu obsługi klienta, 26 lat, już z doświadczeniem na stanowisku kierowniczym - 2500 zł brutto, do tego później laptop, komórka, dostęp do samochodu firmy,
        - przeciętny dyrektor handlowy (obsługiwał kilka województw) - 30 lat, z doświadczeniem, co najmniej 50% czasu pracy poza firmą, laptop, komórka, dostęp do samochodu - 2800 zł brutto + premia w zależności od wyników podległych biur
        - stażystka po studiach skierowana przez PUP - 0 zł, brak prawa do urlopu, częsta praca w nadgodzinach, zamiast listy obecności podpisywała osobną kartę stażysty
      • nikitka72 Re: Nasz Lista Płac 02.02.04, 19:41
        AGENT CELNY- Staż 7 lat , wykształcenie średnie, brak znajomości języków
        obcych , opanowana dobrze taryfa celna , netto - 2,300 pln
        • Gość: darek ps. IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.04, 20:18
          a gdzie pracujesz? jestem pomysłodawcą tej listy, mój post nr 1 też ta branża,
          niestety już na wypowedzeniu, może wiesz coś o pracy w zawodzie, jestem mobilny
      • Gość: wół Re: Nasz Lista Płac IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 11:17
        firma prywatna-hurtownia, stanowisko-pracownik adm-biur. netto-900 praca od 8-
        16 lub 17.
      • Gość: sofar dziennikarz 3-4 tys IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.04, 14:20
        wyksztalcenie wyzsze
        praktyka w zawodzie - jezyki obce 2 / komputer / internet oczywiscie plus tow
        szystko co trzeba do pracy z kamera - tj wiedza o montazu , zdjeciach itp

praca poza warszawa , w ogolnopolskiej stacji

czas pracy nienormowany - co oznacza ze jeden tydzien pracuje sie od 5 rano do
        2 w nocy a inne ma sie calkiem wolne

wlasna dzialanosc gospodarcza.
      • Gość: Darek ...to już wszyscy forumowicze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.04, 12:52
        • Gość: mariusz robert Re: ...to już wszyscy forumowicze? IP: *.chello.pl 21.08.04, 13:47
          Trojmiasto
          spec. ds telsales
          dwa fakultety
          29 lat
          staz pracy 4 lata
          w obecnej firmie 1 rok
          firma duza, najwieksza i najbogatsza w polsce wg rankingu Polityki
          j.ang i jros komunikatywny
          zarobki 3200 brutto, od 01.09 mam dostac podwyzke o 200 brutto
      • Gość: wloczykij Re: Nasz Lista Płac IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.04, 13:26
        pilot wycieczek zagranicznych, 10-letni staz, niemiecki - 80-100 Euro/dzien +
        koszty podrozy + swiadczenia identyczne ze swiadczeniami turystow (nocleg,
        wyzywienie, wstepy), praca na wlasny rachunek (sezonowa) ze wszystkimi z tym
        zwiazanymi konsekwencjami
        • beza_beza Re: Specjalista ds. realizacji kontraktów 05.02.04, 18:28
          3000 zł netto
          +500 zł ryczałt
          Z tego opłata za wynajem mieszkania we własnym zakresie (jestem z Krakowa).
          Firma branży instalacji przemysłowych Warszawa.
          Tak było do 31.01.2004.
          Obecnie bez pracy. 40 aplikacji rozniesionych osobiście. 1 rozmowa
          kwalifikacyjna za mną narazie bez rezultatu.
          Pozdrawiam!
          • Gość: KDO Re: Specjalista ds. realizacji kontraktów IP: *.aster.pl 09.02.04, 22:17
            Co robiłeś? Automatykę przemysłową, plc itp?

pzdr.
            KDO
            • Gość: beza_beza Re: Specjalista ds. realizacji kontraktów IP: *.net.autocom.pl 10.02.04, 20:17
              Robiłam głównie zakupy kontraktowe dla:
              wszystkich rodzajów instalacji przemysłowych (łącznie z zatrudnianiem
              podwykonawców)
              automatyki (BMS) i pełne rozliczenia kontraktowe.
              Pełna odpowiedzialność za powierzone do wydania pieniądze kontraktowe. Kasy jak
              się domyślasz na kontraktach coraz mniej a wymagania co do zyskowności coraz
              większe.
              Pozdr.
              • Gość: KDO Re: Specjalista ds. realizacji kontraktów IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 22:24
                Mam bardzo podobnie.
                pracuję w firmie telekomunikacyjnej, realizacja i instalacja central
                telefonicznych, trochę okablowania strukturalnego. Moze ciut mniejszy zakres
                odpowiedzialnosci.
                Mysle ze 3-4 kilo netto to max co mozna wyciągnąć w tych branżach w Polsce.
                Trzeba spadać z tego kraju, bo tu sie czlowiek niczego nie dorobi.

Zycze powodzenia w szukaniu pracy.
                KDO.
      • beciulka1 @@@@praca@@@@ 05.02.04, 22:16
        pielegniarka z 8 letnim stażem,praca na oddziale reanimacji ,12godzin dniówki i
        nocki 720zl na łapkę ,po kilku kursach zwiazanych z zawodem
        • Gość: bea Re: @@@@praca@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 07:54
          Główna księgowa- 3000 zł netto + ryczałt na samochód,spółka z kapitałem
          zagranicznym, 20 osób zatrudnionych, praca 8-9 godzin dziennie.
      • Gość: aga asystentka 3200 netto IP: *.zywiec.plusnet.pl 06.02.04, 12:41
        Bardzo duza firma FMCG, angielski biegle, komputer, wykształcenie wyższe, 3
        lata praktyki w duzych firmach.
        28 lat
        praca od 8:30 do 17:00.
        często gęsto bardzo po - godzinach za darmo.
        brak innych dodatkowych swiadczen
      • Gość: wojtek Dyr. Regionu 5000 pln. netto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.02.04, 22:53
        branża budowlana, firma handlowa, samochód, tel.,laptop, premia roczna od
        zysku regionu.

Pozdrawiam
      • Gość: Cronos Inżynier, specjalista w przemyśle stoczniowym IP: *.gdynia.mm.pl 07.02.04, 16:32
        ...1750 netto, bez nadgodzin. Praca 8 godzin dziennie, czasami 6 lub 7 dni w
        tygodniu. Zero premii ani innych gadżetów.
        Praca w szczególnych warunkach (szkodliwych).
      • Gość: Annak Re: Nasz Lista Płac IP: *.met.pl 07.02.04, 17:32
        Praca asystencko-sekretarska, na zmiany, w firmie prywatnej, 6 dni w tygodniu.
        Odpowiedzialność za kontakty z klientami, przygotowywanie ofert, udział w
        targach branżowych kilka razy w roku (gratis) plus wszelkie możliwe prace
        administracyjno-biurowe.
        Mam 24 lata, jestem mgr polonistyki, znam angielski na poziomie CAE, mam
        3 lata stażu pracy. Zarobki - oficjalnie 800 netto z tytułu umowy o pracę plus
        drugie 800 netto do ręki...
        annak10@wp.pl
      • Gość: Ola Technik dentystyczny 0-450 zł netto IP: *.pyskowice.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 19:43
        Zaraz po szkole pracowałam za darmo przez 3 miesiące (od poniedziałku do piątku
        od 10 do 18-19). Później odbyłam półroczny staż absolwencki (czas pracy 8
        godzin dziennie). Dostawałam z PUP 450 zł miesięcznie +135 zł za dojazdy (bilet
        miesięczny kosztował 150 zł). Mieszkam w województwie śląskim.
      • Gość: kinga Re: Nasz Lista Płac IP: *.telprojekt.pl 10.02.04, 11:44
        Miasto: Lublin
      • malakiga Re: Nasz Lista Płac 10.02.04, 11:48
        miasto: Lublin
        stanowisko: referent ds księgowości
        staż: 2 lata w 1 firmie
        zakres obowiązków: od A do Z
        forma zatrudnienie: umowa o pracę 1/2 etatu minimalna, prawda 700 zł do ręki
        • Gość: Radek Handlowiec 2900 zł netto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 22:45
          Gdansk
          przedstawiciel handlowy w dużej firmie usługowej
          wiek 25 lat
          wykształcenie srednie
          srednio angielski
          samochod dobrej klasy
          częste szkolenia
          staż pracy 3 lata
          służbowy komputer i komórka
          pracuję średnio 7-8 godzin dziennie, czasem nawet 14
          szukam ciekawszej pracy, ta mnie nudzi

• Gość: Co takiego? Re: Handlowiec 2900 zł netto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 21:55
            Gość portalu: Radek napisał(a):

> Gdansk
            > przedstawiciel handlowy w dużej firmie usługowej
            > wiek 25 lat
            > wykształcenie srednie
            > srednio angielski
            > samochod dobrej klasy
            > częste szkolenia
            > staż pracy 3 lata
            > służbowy komputer i komórka
            > pracuję średnio 7-8 godzin dziennie, czasem nawet 14
            > szukam ciekawszej pracy, ta mnie nudzi

I jescze marudzisz?
      • Gość: AW Re: Nasz Lista Płac IP: 195.205.204.* 14.02.04, 07:47
        Handlowiec

770,- netto podstawa
        10% premii
        prowizja od sprzedazy 3xpensja
        gadzety: samochod sluzbowy,komora,notebook
        praca:pon-sob 12 godz dziennie
        miejsce:Cała Polska
      • Gość: pn Re: Nasz Lista Płac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:45
        no skoro lista plac to do jasnej ch...y piszcie jakie zarobki macie, inaczej to kpl. bez sensu!!!
        • Gość: Ania 12 000 netto IP: *.chello.pl 14.02.04, 18:02
          Kierowniczka oddziału. Puściłam się z dyrektorem, rozbiłam swoją i jego rodzinę
          (z dziećmi) i po macieżyńskim nie wróciłam już na dotychczasowe, szeregowe
          stanowisko, tylko najpierw na key account a potem na kierownika.

Wymagania: dlugie bląd włosy, mocne podkreślenie figury, cynizm, tupet, młode
          (nadal) ciało. A tak w ogóle to życie w tym kraju jest CUDOWNE!!!!!

• Gość: syk s Re: 12 000 netto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:09
            uważaj, bo szef też ma zwierzchnika, który ma ochotę ciebie wyper...ć z
            korporacji, i nie pomogą długie włosy
          • Gość: mona Re: 12 000 netto przy takich brakach z ortografii? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 21:13
      • Gość: PH Re: Nasz Lista Płac IP: *.biaman.pl 14.02.04, 21:25
        Ph branża spozywcza, 2 tys pln brutto podstawy plus premia w zasadzie bez
        górnego pułapu. Samochód , tel komórkowy. Praca na terenie wojwództwa. Cały
        kraj.
      • Gość: Mariusz administracja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.02.04, 11:02
        kierownik w strategicznym departamencie ważnego urzędu państwowego (Warszawa) -
        3000 netto,praca 10 godzin dziennie, nadgodziny niepłatne (nienormowany czas
        pracy), ciekawe szkolenia.
        6 lat pracy, 3 lata pracy w firmie,
        wykształcenie: ekonomia oraz zarządzanie i marketing,
        ryzyko: przy każdym zawirowaniu politycznym obawa utraty pracy,
        • cosmicman Re: administracja 15.02.04, 17:25
          kierownik dok, + marketing w 70 os. w firmie usługowej, 25 pracownikow pod
          soba, praca w tygodniu srednio 8h/dziennie. nadgodziny nie placone, staz w
          firmie 4,5 roku,telefon[100 min.]2000,00 brutto
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka