Gość: miras Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 11:13 ciekawe czu kobiety tez przyjmują do wojska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żołnierz Szeregowy Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.osiedle.net.pl 19.12.04, 10:08 NIE OPŁACA SIĘ!! Jestetm teraz w Wojsku i mam jeszcze troszke mieięcey do odbycia. Wojsko to syf jeden wielki, jedyne co tam robia i żołniere i kadra to picie wódy i win !! A ten artykuł to jest niezła sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywil jak sie zalapac na sluzbe nadterminowa? IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:30 witam mam pytanie na jakiej zasadzie wybierani sa zolnierze do sluzby nadterminowej, chcialbym do niej trafic i prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista JW 2039 - polecam IP: *.artnet.com.pl 05.01.05, 16:06 byłem w wojsku - najpierw JW1954 (Osr. Szk. Kierowców w Ostródzie) a następnie JW2039 - 9 Warmiński Pułk Rozpoznawczy w Lidzbarku Warmińskim - i choć może jednostka do najbogatszych nie należy - to młoda kadra na kompaniach bojowych robi sporo - szkolenie jest dość intensywne i ciekawe. Mój dowodca kompanii - wówczas por. - Sawecki - był typem przełożonego, za którym się idzie w ogień. Dowódcy plutonów też byli świetni - z jednym - chorąży - w moim wieku - do niedawna pory utrzymywałęm kontakt. Minusem może być "oferta kulturalna" miasta, ale najgorzej nie jest - udało mi się zaznajomić z kilkoma cywilami i nie musiałem cały czas męczyć się w "wojskowym sosie". Plus natomiast to ceny - na całęj Warmii - stosunkowo niskie. A tak ogólnie to wojsko wpsominam dobrze - choć jak to w wojsku - bywało różnie - no ale nikt nam "pomarańczy w WKU nie obiecuje;)" Po prostu należy nie bać się i nie dać się... i odsłużyć wiernie te 10? 9? miesięcy!! Ku chwale ojczyzny!! i jeszcze jedna rada... do woja idźcie latem!! :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:16 tez czekam na bilet/ a moze starac sie aby zostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panzer Re: Byc oficerem logistyki IP: *.danbry01.ct.comcast.net 15.01.05, 22:07 Czy ktos z forum odbyl szkolenie oficerskie - mowie o absolwentach Politechniki lub Uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś