Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wojsko? A może to się opłaca?

• Gość: miras Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:10
      • Gość: b Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 11:13
        ciekawe czu kobiety tez przyjmują do wojska?
      • Gość: Żołnierz Szeregowy Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.osiedle.net.pl 19.12.04, 10:08
        NIE OPŁACA SIĘ!! Jestetm teraz w Wojsku i mam jeszcze troszke mieięcey do
        odbycia. Wojsko to syf jeden wielki, jedyne co tam robia i żołniere i kadra to
        picie wódy i win !! A ten artykuł to jest niezła sciema.
      • Gość: cywil jak sie zalapac na sluzbe nadterminowa? IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:30
        witam
        mam pytanie na jakiej zasadzie wybierani sa zolnierze do sluzby nadterminowej,
        chcialbym do niej trafic i prosze o informacje
      • Gość: rezerwista JW 2039 - polecam IP: *.artnet.com.pl 05.01.05, 16:06
        byłem w wojsku - najpierw JW1954 (Osr. Szk. Kierowców w Ostródzie) a następnie
        JW2039 - 9 Warmiński Pułk Rozpoznawczy w Lidzbarku Warmińskim - i choć może
        jednostka do najbogatszych nie należy - to młoda kadra na kompaniach bojowych
        robi sporo - szkolenie jest dość intensywne i ciekawe.
        Mój dowodca kompanii - wówczas por. - Sawecki - był typem przełożonego, za
        którym się idzie w ogień.
        Dowódcy plutonów też byli świetni - z jednym - chorąży - w moim wieku - do
        niedawna pory utrzymywałęm kontakt.

Minusem może być "oferta kulturalna" miasta, ale najgorzej nie jest - udało mi
        się zaznajomić z kilkoma cywilami i nie musiałem cały czas męczyć się
        w "wojskowym sosie".
        Plus natomiast to ceny - na całęj Warmii - stosunkowo niskie.

A tak ogólnie to wojsko wpsominam dobrze - choć jak to w wojsku - bywało
        różnie - no ale nikt nam "pomarańczy w WKU nie obiecuje;)"
        Po prostu należy nie bać się i nie dać się... i odsłużyć wiernie te 10? 9?
        miesięcy!!

Ku chwale ojczyzny!!

i jeszcze jedna rada... do woja idźcie latem!! :D:D
      • Gość: bob Re: Wojsko? A może to się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:16
        tez czekam na bilet/ a moze starac sie aby zostac
      • Gość: Panzer Re: Byc oficerem logistyki IP: *.danbry01.ct.comcast.net 15.01.05, 22:07
        Czy ktos z forum odbyl szkolenie oficerskie - mowie o absolwentach Politechniki
        lub Uniwersytetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka