Gość: Perseusz Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 09:49 te dane sa tak wiarygodne jak sondaze poparcia POpapranej partyjki kanapowo-przekretowej "lodziarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivv Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.chello.pl 15.01.10, 10:00 Co to jest kancelarysta? Chodzi o kancelarię prawną, parafialną czy szkolną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melasa Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.146.162.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.10, 10:04 Brakuje: doświadczonych kosztorysantów pracujących za mniej niż 1500 brutto, kierowników budów za mniej niż 2000 brutto itd itd Ludzie są ale pieniędzy na nrmalne pensje dla nich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Kogo brakuje na rynku pracy? IP: 217.96.62.* 15.01.10, 12:10 Tak na dobrą sprawę jak masz plecy to masz i pracę a jak nie to nawet doktorat nic nie daje. Mamy wykształcone społeczeństwo bo nawet na sprzątaczkie szukają z wyższym wykształceniem taka paranoja w tej naszej Ojczyźnie jest. Albo masz kwalifikacje za niskie albo za wysokie. Jak nie masz plecow to spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo nr 10 - "mój mąż jest z zawodu dyrektorem" :D IP: *.acn.waw.pl 15.01.10, 12:42 ...nie ma takiego zawodu jak zastępca prezesa. to jest tylko stanowisko zajmowane przez człowieka z konkretnym zatrudnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: nr 10 - "mój mąż jest z zawodu dyrektorem" :D IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 15.01.10, 13:23 Gość portalu: pablo napisał(a): > ...nie ma takiego zawodu jak zastępca prezesa. to jest tylko > stanowisko zajmowane przez człowieka z konkretnym zatrudnieniem. I tu się mylisz to ze tak powinno byc nie znaczy ze tak jest.Rozejrzyj sie dookoła zwlaszcza jezeli mieszkasz w stolicy (tej starej nad Wisła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 13:53 najlepszy zawód to ..zamiatacz, naprawdę śmieszne dane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.tvk.torun.pl 15.01.10, 16:38 Muzealnik ?? Trudny kierunek, jak ochrona dóbr kultury (np. UMK, do niedawna jedyny w Polsce) rzeczywiście daje bardzo dobre przygotowanie praktyczne i merytoryczne do takiej pracy ale mało kto pracuje potem w wyuczonym zawodzie muzealnika, bo ofert brak. Sorrry więc, gdzie są te oferty pracy ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 17:11 Technik elektroenergetyk taki mam zawód wyuczony!!!! A wiecie jak Urząd Pracy ma mój zawód zapisany w swoim systemie komputerowym? MONTER AKORDEONÓW !!!!!!!!!!! Debilizm nie z tej ziemi. Chyba, że szukają kogoś do "MAM TALENT". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.chello.pl 15.01.10, 19:21 BRAKUJE POLITOLOGÓW TO JEST SKANDAL APELUJE DO POLSKICH UNIWERSYTETÓW. DRAMATYCZNIE BRAKUJE ABSOLWENTÓW!!! PRODUKUJCIE ĆWOKI WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$$$$$$$ Pozycja nr 14-kolporter IP: *.ver.abpl.pl 15.01.10, 19:47 brakuje ludzi do rozdawania darmowych gazet?Jeśli dają 2500 netto za 8h i umowa o pracę mogą mnie zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: Pozycja nr 14-kolporter IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:04 a wiedziałeś może o tym że polskie uczelnie to fabryki gówna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.128.117.196.static.crowley.pl 16.01.10, 10:58 jasne...ciekawe kto to wymyślił...większość znajomych po bibliotekoznastwie nie ma pracy!urzędnik???Zeby dostać prace w urzedzie trzeba tam mieć mamę,tatę albo chociaż być spokrewniony z kimś z urzędu!ubezpieczenia???płacą za ilość zwerbowanych osób a praca polega na oszukiwaniu ludzi i mamienie ich tysiącami złotych za to że po prostu są...jedyne z czym sie zgadzam to to że potrzebują żołnierzy.Kogo w końcu wyślą na kolejne idiotyczne misje? potrzebują mięsa armatniego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Trójmias Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.chello.pl 17.01.10, 23:07 Mój komentarz to właściwie powinien być osobny artykuł. Wybaczcie więc, że nie napiszę w całości tego co myślę o tym materiale. Ograniczę sie do prostego stwierdzenia - BZDURA DO POTĘGI N-TEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulson Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.sileman.net.pl 19.01.10, 01:03 No ichyba ktos tu zapomniał o lekarzach których też podobno mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasylisa Kogo brakuje na rynku pracy? IP: 77.79.252.* 19.01.10, 10:22 W urzędach nie ma braku pracowników!! Tam jest przemiał stażystami i dlatego UP podają takie a nie inne dane statystyczne. Wszelkie urzędy oszczędzają na wynagrodzeniach poprzez zatrudnianie i zwalnianie stażystów [i tak w kółko] - to nie jest realne zapotrzebowanie na pracownika. Stażyści są przyjmowanie na okres stażu do urzędów - bo gdzieś tych stażystów trzeba posłać :) skoro normalne firmy nie są nimi zainteresowane to w urzędach podatkowych, ubezpieczeniowych i innych państwowych - chętnie przygarną stażystę choćby po to żeby biegał po bułki i układał dokumenty w porządku chronologicznym itp. Realna szansa na otrzymane zatrudnienia w urzędzie jest żadna! Bo po okresie stażu urząd dzwoni do UP i prosi o kolejnego stażystę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Re: Kogo brakuje na rynku pracy? IP: *.wdm.pl 24.06.10, 22:18 Brakuje klawiszy? Bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żanet Re: Kogo brakuje na rynku pracy? IP: 217.96.23.* 02.07.10, 09:47 jak poszłam do up zapytali czego od nich oczekuję:) prace znalazłam sama, łażąc od firmy do firmy 1500zł na rękę w papierach najniższa krajowa , poklepywanie po pleckach jaka to dobra jestem ale podwyżki niet bo kryzys, miałam problem ze zwolnieniem się bo nie chcieli podpisać wypowiedzenia, taki szok że nie oni mnie wywalaja tylko ja śmiem rzucić pracę teraz jestem w innym kraju i wiem że żyję Odpowiedz Link Zgłoś