mejzi82 17.12.08, 15:46 Pracujecie, chcielibyście pracować??? Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: / Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 18:15 Jezeli chcesz pracowac za najnizsza stawke to polecam, wymagania sa nieproporcjonalne do zarobkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maya Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.lublin.mm.pl 20.12.08, 23:22 hehe Ultimate Fashion to SYF!!! regionalni to du..włazy, którzy własnie takimi sposobami dostaja sie na stanowiska a jak sie juz tam dostana to robia czystke wsród personelu w/g swojego widzimisie. w pracy kieruja sie własnymi upodobaniami a nie dobrem firmy. dopóki tacy ludzie beda pracowac na takich stanowiskach dobrze nie bedzie. a z tymi zarobkami to fakt i strasznie duza rotacja. generalnie lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
mejzi82 Re: Praca w Ultimate Fashion 22.12.08, 15:08 Mam dokładnie takie samo zdanie... He ciekawe jak oni dostają takie stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MaD007 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 212.160.248.* 20.02.09, 16:39 Jestem regionalnym w UF. Jakoś nie uważam się za d...właza. Awans dostałem po rekrutacji wewnętrznej w firmie i jakoś nie musiałem nikomu do łożka wskakiwać. Jak w każdej firmie trzeba pracować, a nie się obijać, czy okazywać swoje często przerośnięte ambicje. I zdawać sobie sprawę, że prócz praw i roszczeń ma się również obowiązki. Nie wspominając już o tym, że trzeba być w porządku jesli oczekujemy aby wobec nas byli . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kahedo79 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 24.08.09, 20:38 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
mejzii Re: Praca w Ultimate Fashion 31.03.09, 00:11 Jeśli chodzi o dostanie się na wyższe stanowisko tzn."dostać awans" można bardzo łatwo dostać "psim swędem" i ja jestem tego przykładem.Moja koleżanka musiała ciężko pracować prawie dwa lata żeby w końcu kierownik ją docenił.Mnie docenił regionalny, który widywał mnie raz na ruski rok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kahedo79 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 24.08.09, 20:37 a to ciekawe. Może jakieś konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 18.04.10, 14:38 Jak dla mnie Ultimate Fashion sięgnęła moralnego dna zmuszając swych pracowników do pracy 18 kwietnia.Żenująca decyzja zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Młody Re: Ultimate Fashion IP: *.cable.smsnet.pl 20.04.10, 10:41 A ja tam nie narzekam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoo Re: Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 22:20 a ja zacznę narzekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Młody Re: Ultimate Fashion IP: *.cable.smsnet.pl 21.04.10, 09:52 A mnie tam podoba się praca w UF! I nie będę narzekał bo to nie ma sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mamona Re: Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 01.05.10, 00:31 tam pracójom same inteligęty ::) che, che jak ja che, che Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anita Re: Ultimate Fashion IP: *.cable.smsnet.pl 09.05.10, 10:23 ...MNG... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość** Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 15:19 "podbijam temat"...zastanawiam się nad pracą u Nich...hm.. Odpowiedz Link Zgłoś
mejzi82 Re: Praca w Ultimate Fashion 20.01.09, 07:19 Szczerze, zależy do jakiej marki trafisz. Zadziwiający jest fakt, że w zależności od area managera, są czasami druzgocące różnice w traktowaniu ludzi... P.S. Aktualnie mają cięcia kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość** Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.e-wro.net.pl 20.01.09, 15:11 hm..cięcia kosztów zastanawiam sie nad stanowiskiem "dekorator" wiesz coś może więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobra rada Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.97.* 03.11.09, 08:31 Jezeli chodzi o stanowisko dekorator to juz lepiej byc sprzedawca, przeciez zarabia tyle samo co sprzedawca a praca przez 8 godzin bez wytchnienia, UF wykorzystuje ludzi! porównac z sytuacją w sklepach sprzed 2 lat to liczba tymczasowych pracowników razy 2. Moze liczby powiedzą same za siebie :] na sklepie o powierzchni 700m2 jest jeden dekorator!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kizia Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.143.* 23.11.09, 13:30 Bez pezesady napewno dekorator nie zarabia tyle samo co sprzedawca hehehe.Wiem coś o tym ,a tak a propo to masz racje ,że to cieżka praca dla dekoratora samemu zmieniac sklep gdzie metraż wynosi ponad 300kw...porażka z resztą musza byc przy okazji zachowane standardy ...Pełno rozkazujących a do roboty tylko jedna osoba ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadra Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.home.aster.pl 23.03.10, 00:32 jasne, przecież dekorator zarabia o parę stówek więcej niż sprzedawca, żarty ktoś tutaj sobie robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agrawa Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 95.108.46.* 31.03.10, 21:52 dokladnie wychodzi 120zl wiecej na reke :) zenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przyssawka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 11:03 Kilka lat temu aplikowałam do nich, na stanowisko asystenki. Na pierwszym spotkaniu rekrutacyjnym pani rekruterka zadawała mi duzo pytań, czy wole mieć szefa mężczyznę czy kobietę, jak mi się współpracuje z mężczyznami, a jak z kobietami, czy byłam kiedykolwiek molestowana w pracy, jak bym się zachowała, gdyby szef mi czynił niemoralne propozycje...dało mi to mocno do myslenia. Czyżby mieli wczesniej jakies sprawy z molestowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: liza Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.rajskanet.pl 20.01.09, 11:32 Szukają asystenta zarządu. Chcą ze mną rozmawiać, ale ja, na ich nieszczęście jestem obecnie asystentem zarządu w banku i zarabiam ok 4 k pln. Nie chciałabym zejść poniżej tego pułapu. Odpowiedz Link Zgłoś
mejzi82 Re: Praca w Ultimate Fashion 04.02.09, 10:09 Napisz czy dostałaś tą pracę :)... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eunice Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 80.50.252.* 14.02.09, 14:46 Dziwne, bo pracuję w tej samej firmie i mam skrajnie różne zdanie. Ludzie są ok, przełożeni też. Zarobki- nie narzekam, z tego co wiem, moje koleżanki w innych firmach tyle nie mają. Pracuję ponad 2 lata i nie planuję zmian. Lubię tę pracę, nikt mnie nie mobbinguje, nie upominam się o kasę, mam rabat na ciuchy.... Myślę że problem tkwi w tym, że ludzie którzy szukają pracy maja syndrom gwiazd, a nie ma pracy lżejszej od spania. Poza tym żeby zarabiać wieeeelką kasę trzeba mieć kwalifikacje, znajomości i jeszcze parę cech. Nie wystarczy mieć dyplom prywatnej uczelni i znać angielski, bo te wymagania spełnia sporo kandydatów do pracy. No i jeszcze jedna ważna cecha- pracowitość. Bez tego ani UF ani żadna inna firma nie sprosta waszym oczekiwaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dżingiel Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.kolornet.pl 17.02.09, 14:26 Ludzie robią karierę dzięki swojej pracowitości, wytrwałości w działaniu, dzięki temu że poświęcają się pracy. Nikt nie proponuje Ci awansu przez łóżko, ani inne takie... Cięcia, to normalne. Jakby ktoś nie wiedział - idzie kryzys. Zyski lecą na łeb na szyję. Pracuję w UF 3 lata. Awans nie jest mi obcy i na pewno tak pozostanie. Każdy prezes zaczynał od początku... nie da się zacząć od końca ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GoSC Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 20:14 Jak dla mnie majzi82 prowadzi prywatną wojnę z Utlimate Fashon, pracowałem w różnych firmach, prawda jest taka, wszystkie sklepy maja swoje plusy i minusy (punkt widzenia zależy od punktu leżenia). Cięcie kosztów, a która firma tego teraz nie robi gdy euro idzie po 5 zeta??? Ludzie zastanówcie się, czy jeśli firma jest taka syfna to istnieje na rynku?? Czy ma pracowników?? Prawda jest taka, jednemu się podoba bo ciężko pracuje a innemu nie bo kładzie lachę i chce za to kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.gprs.plus.pl 21.02.09, 16:30 witam wszystkich moze ktos mi powiedzieć jak wygląda rekrutacja na stanowisko sprzedawca bo w środę ide na rozmowę i chce się dobrze przygotować po za tym zastanawiam się jak się tam ubrać bardziej oficjalnie czy bardziej normalnie i luzacko chce zrobić naprawdę dobre wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tija Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 78.8.138.* 21.02.09, 17:24 ubrać się schludnie. Nie opowiadać cudów, jeśli czegoś nie wiesz, powiedz to- dodaj że szybko się uczysz. Jak pytają o doświadczenie -jeśli małe, powiedz to, też dodaj że szybko się uczysz. Poczytaj w necie jakie marki ma firma. do zobaczenia w środę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 22.02.09, 11:53 wielkie dzięki za podpowiedz napewno skorzystam z niej do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tija Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 80.50.252.* 23.02.09, 11:56 A rekrutacja we Wrocku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.gprs.plus.pl 24.02.09, 21:25 tak we wrocławiu właśnie sie przygotowuje troszkę się boje bo zależy mi troszeczkę na tej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 11:19 dzięki wszystkim którzy mi pomogli przy rekrutacji dostałem prace w Hugo Boss jestem mega zadowolony pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tija Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 80.50.252.* 27.02.09, 10:43 gratuluję. Też byłam na rekrutacji, ale z drugiej strony:) Miłej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 18:38 kurde ale mnie zaskoczyłaś zastanawiam się czy byłaś we wrocławiu??A jeżeli tak to jak wyglądałaś kurde jestem mega ciekawy czy mnie poznałaś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tija Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 19:47 byłam. życzę szczęścia. ja lubię tę firmę i mam nadzieję, że dobrze Ci się będzie pracowało w Renomie:) przecież pisałam -do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 79.110.197.* 28.02.09, 14:45 hehehe teraz zastanawiam się jak wypadłem no i zastanawiam się którą byłaś kierowniczką oki dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: davido Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 28.02.09, 11:52 Gdzie zostałeś przyjęty do Warszawy,ja też składałem i bez odpowiedzi.Ile Ci zaproponowali? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwester Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 79.110.197.* 28.02.09, 14:47 ja składałem we wrocławiu odpowiedzieli po miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duczka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 13:29 hehe się chłopaku nie ciesz. pracowałam parę lat w HB dla ultimate fashione, pracownika to oni mają głęboko gdzieś. zarobki wcale nie rewelacyjne. Poza tym ultimate fashion już nijak się ma do HB. Troszkę się firma posypała... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 13:31 Przecież Hugo Boss już nie należy do Ultimate Fashion. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arystofanes Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.13, 09:34 Na ich miejscu też bym się wypiął na UF : D Byli jedyną znaną marką uf. Teraz zostały out`y. W Espritach nowe kolekcje mają taką cenę i jakość, że całe serie można potem kupować na wyprzedażach. Pozdro dla brandów <3 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rrrrrr Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.home.aster.pl 23.03.10, 00:39 Chłopie uciekaj, będziesz zapierniczał jak żebrak za marne grosze. To co płaci UF swoim pracownikom to jałmużna:/ zero podwyżek, doceniania, ale za to setki wymagań:/// czy oni w ogóle sobie zdają z tego sprawę jak za taką jałmużnę(płaca hehe;) można wyżyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobra rada Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.97.* 03.11.09, 08:44 Tak euro było wysokie i pozniej spadło, zgadza się ale nie o połowę bo została połowa pracowników zwolniona a Ci którzy zostali mieli zabrane premie, mało tego osoby które miały duże podstawy(w UF duzo to 1400na rękę) zostały zwolnione i na ich miejsce zatrudniono osoby nowe którym dano 1000na rękę(tak to jest stawka za cały etat bez premii).ok znajdą sie osoby które powiedzą ze sporo zarabiają ale o ile zostali rok temu lub pozniej zatrudnieni.I to jest polityka tej firmy. W ogóle ta firma już podupada( więc jest syfna), jeszcze bronią sie ale już około 20% sklepów zostało lub zostanie zamknięte w niedalekiej przyszłości.Teraz w tej firmie ich propozycja za cały etat to 1500 brutto bez premii!! tz niby ma być po zrobieniu planu, które są mega wygórowane, a jak sie nawet zrobi to ta premia wyniesie około 200 brutto ale o ile sie zrobi oczywiscie plan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gfx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 25.04.09, 00:41 Pracuję 3 rok w spólce, kiedyś było lepiej ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. przykładem awansu za wazelinę moźe być pewien AM ze śląska, AM z Krakowa i paru innych, W centrali nie pracuje praktycznie nikt, dział HR potrafi robić tylko dobre wraźenie, ludzi nie szanują i szanować nie będą. Mam nadzieję że nowy prezes zerknie konkretnie na tych nierobów, bo jak mamy zarabiać pieniądze skoro koordynatorka pewnej marki nie potrafi dobrze wycenić skórzanych toreb a BM innej marki twierdzi, źe wie wszystko a czego nie wie - istotne na pewno nie jest. PS. Zaczynają zwalniać kierowników z zasługami, bo są za drodzy dla śpółki, szkoda źe nie zwolnią tych darmoziadów z biura... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.09, 12:19 pytanie: ile dostaje sprzedawca na rękę na starcie? jak to jest z stażem pracy? jeśli pracowałem jako sprzedawca np. 5 lat to coś daje w czasie rozmowy kwalifikacyjne (praca w innej branży ale z bezpośrednim kontaktem z klientem). Odpowiedz Link Zgłoś
7krolewna Re: Praca w Ultimate Fashion 11.05.09, 16:30 cześć chciałabym sie dowiedziec jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna w warszawie na stanowisko sprzedawca? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Infi Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 22:36 Najpierw 100 razy się zastanów czy chcesz naprawdę tam pracować... nie polecam chyba, że trafisz do marki, której nie obcinają z każdej strony, i generalnie musisz mieć stalowe nerwy... wiem coś o tym. a generalnie rozmowy nie można jednoznacznie zdefiniować bo nigdy nie wiesz kto ją będzie przeprowadzać.rozmowy są grupowe, chyba że kierownik bezpośrednio będzie z Tobą rozmawiać. Chodzi poprostu o to żeby się dobrze sprzedać. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dżingiel Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 95.155.65.* 14.05.09, 23:18 Nie można porównywać całej spółki. Zależy do jakiego trafi się brandu. Choć to prawda, że ostatnio obcinają wszystko. Biuro może rzeczywiście trochę zarozumiałe, ale nie ma co generalizować. Trzeba wierzyć, że kryzys szybko minie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: caro Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.jelonki.robbo.pl 18.05.09, 15:45 A czy ktoś wie ile płacą na stanowisku sprzedawcy w Mexx lub Mango? Czy jest szansa szybkiego awansu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r18 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 00:15 z tego co wiem nowym placą 1600 zlotych ale trzeba odjąc wszystkie skladki więc będzie okolo 1200 zl :P Praca nie jest zla napewno lepsza niż w Zarze gdzie jest spory ruch i pracują same prostaki . W MAngo w WP naprawde jest znakomicie personel świetny , kierowniczka też :P Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tulka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.jelonki.robbo.pl 24.05.09, 18:57 A wysyłając cv do spółki UF, idzie się póżniej na rozmowę gdzieś do HR, czy od razu do konkretnego sklepu? Czy ma się wpływ na to do jakiego sklepu się trafi? I Ile zarabia sprzedawca po okresie próbnym np, Mexx, Mango? Czy są jakieś premie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J33 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.53.* 06.06.09, 13:41 hey ja pracowałam w UF rok czasu, charowałam zapier... jak wół, i nikt tego nie docenił, starałam się jak mogłam byłam chwalona oczywiście na początku żeby pewnie nie stracić tępa pracy lecz później było tylko wyżywanie się na mnie i dopierr o nic same pretensje i nic wiecej zero tolerancji dla pracownikow nie polecam peacownicy w sklepach sa traktowani jak psy a oni wyżej wszyscy uwazaja sie za nie wiadomo kogo. NIE POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kama Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.tomaszow.mm.pl 09.06.09, 20:25 Hej! zostałam zaproszona na rozmowę. Aplikowałam na stanowisko sekretarki. Powiedzcie mi jakie są warunki pracy, jakie zarobki i jaka atmosfera? Czy może od razu mam rezygnować z pójścia, jak to większość was pisze?;-)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxxx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.urpl.gov.pl 12.06.09, 11:23 I co? Wybierasz się na tę rozmowę? Bo ja się właśnie też zastanawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
prosty_login Re: Praca w Ultimate Fashion 15.09.09, 13:21 A żadnych zniżek pracowniczych już dawno nie ma...bo przecież kryzys,firma musi oszczędzać...zwykły sprzedawca ma tam przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tija Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 78.8.140.* 23.06.09, 10:19 jak było tak strasznie-trzeba się było zwolnić wcześniej. Dla mnie to niejasne- po co pracować rok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J33 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.145.* 24.06.09, 20:50 a jak myslisz ?? dlaczego sie nie zwolnilam?? hehe bo k... z praca teraz jest bardzo ciezko!!!! nie wiem co w tym takiego nie jasnego?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: truth Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 23:11 pracować i narzekać- bez sensu, ale niektórzy tak mają. A jeszcze potem obrabiać komuś d... na forum, za to że w trudnym momencie (Twoje słowa) dał Ci pracę..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.186.* 08.07.09, 18:14 Niektórzy pracują bo muszą, niezależnie od atmosfery. A na forum, mogą wylać swoje żale, zwłaszcza jeśli firma nie szanuje nikgo z wyjątkiem wylizanych tyłków z biura... Skoro jest kryzys to czemu mają tam 3 rodzaje kawy ? Zastanawiam się czemu jeszcze w Lyreco nie zamówili wazeliny w wiaderkach... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 13:20 nie zamawiamy waZeliny we wiaderkach bo takie maślaki jak ty jedziemy bez wazeliny:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.190.* 27.07.09, 14:52 Możliwe że bez wazeliny jedziecie, jak i bez słownika polskiego : nie we lecz w patałachu !!! Do lizania dupy prezesa wazelina wcale potrzebną nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lala Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.home.aster.pl 23.03.10, 00:41 w każdej marce jest taka sama płaca czy raczej jałmużna... nieważne czy to jest Mexx, Mango czy Esprit. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobra rada Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.97.* 03.11.09, 08:58 masz rację gość gfx.Ja pracowałem 2 lata. Kiedyś było spoko patrząc na perspektywę ostatnich chwil w mojej pracy bo wtedy to była tragedia. Ja znam kilka przykładów gdzie osoby na stanowisko GM czy AM lub tez nawet kierownik sklepu dostali sie przez wazelinę i znajomości z prezesami. W dziale HR również popieram Gośc-ia gfx. Kierownicy zwalniani są z powodu na ich zarobki. Jezeli są za duże to trzeba go zwolnic i zatrudnić np zastępce kierownika któremu da sie o połowe mniej który bedzie PO(pełnił obwiązki) kierownika.I w taki przykład firma zaoszczędziła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bbbbb Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:10 Ja pracuje w UF jako sprzedawca i jest na prawdę suuuuper. Oczywiście zależy na jaką ekipę się trafi, mi się akurat poszczęściło :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siara Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 14.07.09, 23:40 Gościu bbbbb trzeba jasno powiedzieć - praca w UF na dzień dzisiejszy nie wygląda kolorowo. Pieniądze coraz mniejsze, a obowiązków coraz więcej. Jakby tego było mało ciągłe dopieprzanie i opieprzanie o wszystko. Zero współczucia dla twojej pracy i osoby. Najlepiej w 30 min. odkurz sklep 400m2, umyj podłogę, odbierz i wyślij transfery, wyrzuć śmieci, sprzątnij witryny, dołóż towar. A ty tylko słyszysz" dlaczego ta szyba jest przybrudzona, a ta cenówka krzywo stoi". Nie ma to jak firma, która potrafi podnieść na duchu. Ludzie, ci wszyscy AM i BM myślą tylko o sobie. Dopóki budżety były robione wszystko było ok. Nikogo nie interesuje, że klientów jest coraz mniej i każdy liczy się z wydanym groszem. WEDŁUG BIURA TO WSZYSTKO JEST NASZĄ WINĄ. Więc motorek w dupę i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.190.* 27.07.09, 14:48 Łza się kręci w oku czytając te smutne wpisy. Biuro co prawda nigdy nie szanowało pracowników sklepów, ale kiedyś przynajmniej udawali... Teraz im się palą tyłki, więc muszą pracować. A, że nie wiedzą jak się pracuje w sklepie, zadają głupie pytania, pokaują warszawską maluczkość i brak kultury... Współczuję wszystkim pracującym w sklepach UF. Zabrali Wam premie, nadgodziny, zniżki - tylko sobie nic nie odjęli... Nie kupuję już w sklepach UF - i nie chodzi o zniżki, ale o zasadę. Mexx jest przecież też w innych centrach i jest tańszy od Mexxa UF, przykład bezrękawnika - w Mexxie Mexxa taniej o 129 PLN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownica Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 23:18 Firma wykorzystuje pracowników, biuro sie bawi my harujemy za grosze, na co nam znizka skoro sa dni ze klienci maja wieksze upusty niz pracownicy wogole to cale UF to jedno wielkie g... moze ktos z urzedow panstwowych by sie za nich wziol!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siara Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 31.07.09, 23:03 Pochwałka dla nowego prezesa. Kupuje sobie rzeczy z 40% rabatem - BRAWO. Dlaczego osoba zarabiająca takie pieniądze ma taki rabat? Nam zmniejszyć na 5% a prezesom zwiększyć na 80% - najlepiej niech kupują po cenach zakupu (razem z biurem). Śmieszna firma, powoli tracę szacunek do tych naprawdę fajnych(niektórych)ludzi. Firmie nie zależy na "starych" doświadczonych pracownikach, nie zależy im na nikim. Boją się o swoje tyłki. I te talony, od których odciągany jest podatek - KOSMOS. Każdy robi dobrą minę do złej gry. Pracuję w tej firmie parę lat i jak tylko znajdę inną pracę, na pewno odejdę. Współczuję osobom pracującym z EXCELEM.... słyszałem, że daje ostro w kość. Jeśli ktoś szuka pracy w UF i jest z nim wszystko ok. to niech zrezygnuje, chyba że chce zgłupieć do reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zadowolona Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 16:28 Witam pracuję w UF od 5 lat ( nie narzekam :) ) faktycznie w Naszej firmie zaczyna się pogarszać,niestety w pewnym okresie osoby na "szczeblach" podjęły niezbyt trafne decyzje handlowe i przez to,to wszystko.Warto jednak pamiętać,że " jeszcze się taki nie urodził,co by wszystkim dogodził",Praca jest pracą, czasami jest lżejsza, czasami cięższa,nikt nie da nam pieniędzy za darmo,a czytając co piszecie, pewnie tak byście chcieli.Jeśli chodzi o złe postępowanie kierowników i ludzi z biura, to zawsze możecie wykazać się asertywnością i nie pozwolić sobie.Co do Excela, to On jest po prostu wymagającym facet, od którego można się bardzo dużo nauczyć, trzeba tylko chcieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pao Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 04.08.09, 23:57 Zgadzam się z Tobą "Zadowolona" ciężko jest jednak porównywać różne sklepy (mniejsze i te troszeczkę większe)wszystko zależy od osób wyżej postawionych. Każda marka ma innych AM i BM, więc ich sposób kierowania także się różni. Jedni przyjadą do nas z uśmiechem (pozytywnie nastawieni)podnosząc cię na duchu w trudnych sytuacjach, drudzy strzelą przyczajkę bacznie obserwując co się dzieje na sklepie. Excel faktycznie jest wymagający, lecz w jaki sposób chcesz się od niego "bardzo dużo nauczyć" widząc go raz na miesiąc, stresując się i zastanawiając, czego jeszcze nie sprawdził. Warto spojrzeć na to wszystko troszeczkę z innej strony. Jeśli się komuś nie podoba to niech po prostu poszuka innej pracy. Zarobki w UF spadają, więc firma mogłaby także troszeczkę wyluzować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zadowolona Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.konstantynow.mm.pl 05.08.09, 16:03 Tak " Pao" masz rację,że większość zależy od nastawienia AM ale proszę nie zapominaj,że wszyscy jesteśmy ludzmi i najważniejsza jest komunikacja międzyludzka.Wystarczy wiedzieć czego chcesz się nauczyć,później podchodzisz do AM i rozmawiasz.Pracowałam w różnych Naszych markach,awans nie jest mi obcy,stąd wiem że AM i BM chętnie służą radą i pomocą, wystarczy poprosić ( nawet jeśli to jest raz w miesiącu). Zgadzam się z Tobą w kwesti,że jeśli się komuś nie podoba praca w UF to niech ją zmieni...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pao Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 05.08.09, 21:03 Źle mnie zrozumiałaś "Zadowolona", chodziło mi o podejście do człowieka. Każdy pracownik biura, nawet ten którego nie znamy służy nam pomocą. Często zdarza się, że "normalny" pracownik (sprzedawca) wie w niektórych kwestiach więcej od AM. Chodzi mi o te najprostsze rzeczy o których niektórzy AM z upływem czasu zapominają. Nie wypowiadam się za wszystkich z przyczyn oczywistych - po prostu ich nie znam. POZDRAWIAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppp Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.210.* 11.08.09, 18:34 Od którego BM można się wiele nauczyć ? Ubawiliście mnie po pachy :) Proponuję zrobić konkurs na najlepszego nauczyciela w UF, wybieramy tylko wśród BM. Mój typ : pewien pan w koszulkach za małych o dwa rozmiary, któremu sterczą sutki. To jest wzór godny naśladowania. Zawsze odpowie na pytania, bo wie wszystko a czego nie wie, jest nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktosiek Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.10, 23:38 Widzę, że nieźle dostałeś po dupie od Michała, nie można oceniać firmy tylko po jednym kolesiu, który nie do końca nam się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dżingiel Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.multi-play.net.pl 13.08.09, 11:39 Witam Wszystkich :) zaczytałem się w te Wasz uwagi. Zastanawiam się kto to jest Ten... Excel? Co prawda mam kilka propozycji... ale nie jestem pewien. pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pao Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.toya.net.pl 13.08.09, 21:55 Excel jest AM pewnej dużej marki, możesz się domyślić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dżingiel Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.multi-play.net.pl 15.08.09, 23:56 omg fajna ksywka :D ciekawe jak na mnie wołają :) z drugiej strony, to tylko praca. jak nie ta, to inna... WSZYSTKIM życzę szczęścia i samych sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobra rada Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.97.* 03.11.09, 09:06 Jezeli chodzi o ceny to jest dużo wieksza niż w mexx Polska. Podczas wahań euro mądrzy przełożeni kazali pracownikom przemetkować ceny na wyższe. spodnie od70do 100zł więcej niż w mexx polska, marynarki róznica około 120-150zł t-shirt około 20-35zł różnicy. itp koszule paski buty. Dla info: MEXX UF Warszawa: Sadyba best mall, Wola Park, Złote tarasy(podobno już niedługo, mają zamknąc) MEXX POLSKA warszawa:Arkadia, Blue City, Galeria mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emerytka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 17:44 Siara wiesz o czym mówisz :), szkoda gadać, my biedne żuczki możemy tylko ponarzekać, pozdrowionka emerytka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: docg Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.254.218.* 02.09.09, 18:05 Mój faworyt grubasek poleciał dziś na swoją krągłą buźkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mala_Mi Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:36 Witam, ja w poniedzialek ide na rozmowe kwalifikacyjna. Jestem przerazona tym,co przeczytalam, ale pojde mimo wszystko. Trzeba przekonac sie na wlasnej skorze, aby zobaczyc jak prosperuje i dziala UF. Nigdzie nie placa za nic nierobienie. A dla mnie w pracy najbardziej liczy sie zgrany zespol. Jesli takiego nie bedzie, praca bedzie katorga. Pracowalam juz z mlodym zespolem, gdzie byly same karierowiczki z malych miejscowosci i jedna drugiej swinie podkladaly. Dam znac jak mi poszlo. I jakie sa moje odczucia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 62.121.126.* 11.09.09, 17:59 Mala_Mi na która masz ta rozmowę i gdzie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiziamizia Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.09.09, 15:51 witam. czy ktoś mi może powiedziec ile się zarabia miesięcznie na etat? i jak wygląda sprawa z premią- jak jest naliczana i czy są indywidualne plany czy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mala_Mi Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 19:48 W poniedzialek, w Warszawie o 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
prosty_login Re: Praca w Ultimate Fashion 15.09.09, 13:08 Tylko nie ultimate fashion!!! Odradzam,pracowałam rok! Marne pieniądze, koszmarna atmosfera i zrobią wszystko,żeby pensje poobcinać. A to, że kryzys,więc wszystkie premie obetną,a to , że coś tam. Wymagania nieziemskie i zawsze,ZAWSZE nie jest dość dobrze. Rotacje ogromne,bo rzadko kiedy ktoś tam dłużej wytrzymuje. Jest tyle fajnych sklepów,gdzie można lepiej zarobić i pracować w normalnej atmosferze... i dostać pieniądze za nadgodziny,bo w ultimate fashion tego zwyczaju nie maja. Nawet za nocne,chociaż to NIEZGODNE Z PRAWEM...nie dość,że za nocne godziny jest specjalna stawka,to w ultimate fashion nie zapłacą ci za nie w ogóle. W zamian możesz sobie te godziny odjąć. Ale że nikt tych godzin specjalnie nie liczy,nie rejestruje,to różnie z tym bywa,nie zobaczysz ani pieniędzy,ani wolnego. Mogłabym książkę napisać. A niby taka wielka firma,a łamią prawo pracy nagminnie w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stołeczny Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 19.09.09, 23:12 Zatem polecam serdecznie te inne sklepy z lepszymi warunkami. Jest wiele instytucji przyciągających nierobów z wielkimi aspiracjami. Rotacja spora i owszem, ale młodzi ludzie w dzisiejszych czasach poza roszczeniowym podejściem do pracy niewiele oferują i dlatego rotacja nie z tej ziemi. Polecam wszystkim dzieciom z rocznika w okolicy 1990 zapytać rodziców jak się zarabia na życie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lucky Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 15:43 mala mi powiedz jak ci poszlo? ile placa i do jakich sklepow szukaja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mala_Mi Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 16:07 czekam na telefon. jesli do konca tygodnia sie nie odezwa, to znaczy,ze nic z tego. Na rozmowie byla kierowniczka sklepu MEXX i glownie do tego sklepu szukali, ale do innych sklepow tej marki takze. O wynagrodzeniach nic nie wspomnieli. I nikt nie zadal takiego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 27.09.09, 21:52 zgadam się z wcześniejszą wypowiedzią na temat podejścia do pracy młodych osób. Pracuje w firmie już kilka lat, kiedyś było lepiej ale i tak nie można narzekać.Zwłaszcza że na rynku teraz jest dużo gorzej. Można zarobić więcej pracując po 200 godzin i bez umowy. W UF jest wszystko rzetelnie. Nie rozumiem jak można twierdzić że się haruję ,gdy do twoich obowiązków należy składanie ubrań i odwieszanie je na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emerytka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 12:26 Zgadzam się z Tobą xxx w części, młodzi ludzie obecnie wymagania mają ogromne, które nijak mają się do ich wiedzy, staranności tego co robią, zaangażowania.Wielu ludzi, nie ma pojęcia co to znaczy harować. Widzę jednak, że bardzo zawęziłeś oczekiwania firmy wobec pracownika,a na to już się zgodzić nie mogę. Jeśli Ty robisz tylko to o czym piszesz, to znaczy, że jesteś SŁABYM pracownikiem. Być może jesteś w marce, gdzie tak się pracuje... Mój zakres obowiązków i moich kolegów jest dużo większy, nie pisz takich rzeczy, ponieważ to obraża w jakimś stopniu ludzi uczciwie pracujących dla UF, dających z siebie często bardzo wiele, czasami dużo ponad. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 28.09.09, 22:00 Nie chcę urazić Ciebie i twoich kolegów. Wiem dokładnie jak się pracuje i co należy do naszych obowiązków. Niektórym "młodym" i te czynności które opisuje , czasami sprawiają problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracownik Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.09, 22:44 siema ja uf pracuje już 7 miesiąc zacząłem od półowiki teraz jestem na 3/4 etatu fakt pensja nie jest taka jaka bym chciał ale narzekać tez nie mogę starcza mi na waciki;-)jeżeli chodzi o sklepy to w niektóry naprawdę jest katorga sa zasypywani dostawami po 3 tyś sztuk ludzie ci uwijają się jak mogą a po ogarnięciu przychodzi wiadomość o spakowaniu tych 3 tyś sztuk i odesłaniu gotowego towaru do innego sklepu.MASAKRA!!! jeżeli chodzi o kierowników sklepu to niektórzy nie wiedza jak co i z czym się je i wszystkie prace zganiają na innych i dopieszczając się o byle co ja akurat mam fajna kierowniczkę która robi naprawdę dużo żeby nas zmobilizować i żeby zwiększyć nasza wydajność w końcu od tego jest.jeżeli chodzi o AM to trudno powiedzieć bo niektórzy sa spoko a niektórzy nie zależy na kogo sie trafi.BM są ogólnie mi nie znani ale wiem ze moja jest straszna nie lubiącą piercingu wiem to z doświadczenia bo wszystko z twarzy wyciągnąłem!!! jeżeli chodzi o zniżki to mam 30% a w listopadzie UF sponsoruje imprezę dla sklepów z poszczególnych miast. Ważną sprawa w UF są budżety nie wiem skąd oni je biorą le wiem ze od początku jeszcze nie dostałem premii i racze nie zapowiada sie bym ja dostał.A dlaczego?Dlatego ze mimo naszych starań to i tak nie robimy półowy budżetu ponieważ barak klientów no i zawyżone ceny!!! jeżeli chodzi o zasady jakie panuje w sklepach to takie chyba są wszędzie źle pracujesz to na twoje miejsce znajdą kogoś innego!!! Bardzo ważna informacją dla tych którzy chcą sie zatrudnić w UF to jest takaż ze trzeba uważać na złodziei.Niby sa szkolenia przez pana detektywa ale jakoś chyba on sobie nie zdaje sprawę z tego sie dziej w poszczególnych markach. no i że za każdą ukradzioną rzecz to odpowiada cały zespół.a niech mi ktoś powie jak mam upilnować złodziej jak na sklepie w czasie szczytu jest nas 4 a klientów 15 i każdy zadaje ci milion pytań bo w kocu dla uf liczy sie obsługa i to ze jesteś ekspertem w danej marce a to nie idzie w prze z pilnowaniem.Uważam ze lepiej im by było zatrudnić ochroniarza bo taniej by im to wyszło i chuch by przestały ginąc.!!! Co jest najbardziej śmieszne w tej Firmie to to ze kiedy przekroczysz próg 2% na inwentaryzacji to do odstawki idzie cała załoga a uwieście mi tak sie dzieje.Z tego co wiem to często to się zdarza a szczególnie w nowo otwartych sklepach gdzie załoga nie jest przeszkolona powiedzmy z technik rozpoznawania złodziej bo nigdy nie ma na to czasu bo muszą zrobić dostawę którą zasypał ich UF.Kadra która siedzi na górze nie zdaje sobie sprawy jakim kapitałem rządzi i od tego nadmiaru w głowach im sie przewraca!!! Oto cała prawd o tej firmie ale trzeba za coś żyć tak wiec jak znajdę inna prace to odejdę!! tak wiec powodzenia życzę byłym pracownik UF w szukani pracy a obecnym cierpliwości i aby lepiej nam sie zaczeło żyć w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lue Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 78.8.252.* 07.10.09, 08:43 szkoda tylko, że jak wynik dobry nikt nie pomyśli o premii dla pracowników- to oni pilnują, klipsują, liczą...... To już DZIADOSTWO zabranie premii za inwenturkę. A pracownik ma w nosie 30% rabtu, bo nie ma kasy, żeby kupić taki ciuch nawet z rabatem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: *** Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.as.kn.pl 16.10.09, 15:37 ta firma to porażka... ucinają wszystko co tylko można...a my charujemy jak jakieś konie ... szkoda ,że patrzą tylko na swoje tyłki a nie na tyłki sprzedawców dzięki to którym mają chleb. Bo gdyby nie my to co oni by poczeli ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: re Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 23.10.09, 12:11 Praca w UFI to wielkie bagno a ci co siedzą na górze tak jak Dorci Pomacho to idiotka i cała reszta w tym zasranym biurze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lue Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 78.8.252.* 26.10.09, 12:38 nie pracuję w biurze, więc chyba patrze obiektywnie - wytknięcie komuś PERSONALNIE (z imienia i z nazwiska) ale anonimowo czegokolwiek, to zwykły brak kultury i żadna odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.centertel.pl 30.10.09, 21:38 Pracowałam w tej firmie ponad dwa lata w złotych tarasach. Jak ktoś uczciwie pracuje i ma ten przysłowiowy dryk to owszem może awansować ale trzeba to pokazywać bo nieraz awansują kogoś kto nie zasługuje na to a jest przysłowiowym wazeliniarzem i ściemiaczem, ponieważ kierownik nie jest czasami w stanie dostrzec jakiejś perełki. Czasami faktycznie było ciężko ale nie zawsze. Ja osobiście nie chwalę tej firmy ponieważ zwykły pracownik nie ma szans na przyzwoite wynagrodzenie ale muszę przyznac że obiboków to też nie brakowało,tzw laleczekktóre by tylko stały i rozmawiały między sobą przez całą zmianę bez żadnej incjatywy w obsłudze klienta i pożądkowaniu na bieżąco sklepu. napewno brakuje ochrony ponieważ klienci kradną masakrycznie a personej nie jest w stanie upilnować tego. Uważam że liczy się dobry zespół poniewaz czasami mozna się napracować przez mega leniwych współpracowników. Ja już mam duże doswiadcezenie w handlu i musze przyznac że udał się mały awans uf ale ja naprawdę zapieprzałam ale odeszłam z powodu niskiej pensji. Nowy prezes troszkę poucinał etaty ale dobrze ponieważ biuro było przepełnione leniami natomiast tam mało są doceniane osoby które pracują cały czas dobrze więc zapomina sie o nie dbać i premnie dostają bardzo rzadko myśląc ze ta osoba będzie tak sobie pracować i pracować. dostaje się premie raz na jakiś czas na zachetę a tojest nie sprawiedliwe. teraz pracuję w firmie gdzie co miesiąc dostaje premię jak pracuje na najwyzszych obrotach a nie tak jak w uf że na zachetę dostanie jakiś obibok premię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.09, 12:44 Ja powiem szczerze,że nie polecam tej firmy.. Jak dla mnie to wielki bałagan... Ciężko doprosić się podstawowych rzeczy, bo zawsze jest jakiś problem. Bardzo małe zarobki, a obowiązki wiadomo trzeba wykonywać. Oczywiście dużo zależy od ekipy, kierownika i miejsca położenia gdzie znajduję się sklep.. ale ja nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.09, 12:48 Ja powiem szczerze,że nie polecam tej firmy.. Jak dla mnie to wielki bałagan... Ciężko doprosić się podstawowych rzeczy, bo zawsze jest jakiś problem. Bardzo małe zarobki, a obowiązki wiadomo trzeba wykonywać. Cały dzień trzeba stać na nogach, nawet jak nie ma klientów. Rabaty są, ale co z tego jak rzeczy są drogie.. Dużo by można pisać.. Oczywiście dużo też zależy od ekipy, kierownika i miejsca położenia gdzie znajduję się sklep.. ale ja nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z biura i sklepu Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.aster.pl 10.11.09, 21:56 Witam, Po pierwsze: jesteś kretynem, chamem, cymbałem i frajerem Po drugie: analfabetą nie potrafiącym pisać w ojczystym języku Po trzecie: skoro wymieniasz osobę z imienia i nazwiska podaj swoje dane. Myślę, że jesteś z tych frajerów co to włażą w dupę przełożonemu na ocenie okresowej a tak naprawdę jesteś małym człowieczkiem, który zamiast pracować dzwoni do drugiego Cortefiela i gada z takim samym cymbałem jak ty jacy to jesteście pokrzywdzeni przez los. Masakra ludzie, przestańcie pieprzyć na tym forum i weźcie się do roboty to na pewno ktoś to zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MARIKA Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: *.chello.pl 11.11.09, 01:13 A czy ktos pracuje w Aldo??????To prawda że w UF dają na początek umowę zlecenie?Podobno teraz płacą 1600 brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ona Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: 46.112.124.* 05.12.10, 20:33 hej opowiem Wam troszkę o pracy w tej firmie na początek dają umowę na 3 miesięczny okres próbny, później umowa o pracę - nie więcej jak 2 lata. Jeśli chodzi o samą pracę to mają zajebiste wymagania w stosunku do wynagrodzenia. 1.Każdemu klientowi należy powiedzieć "Dzieńdobry"(średnia to około 1000 klientów na twojej zmianie) 2. Musisz obsłużyć każdego czyli. po około 10-15 sekundach podchodzić i pytasz się w czym możesz pomóc (to średnio 9 osób na 100 ci odpowiada że potrzebuje pomocy) 3. Do obuwia musisz zaproponować na sali sprzedażowej - środki do pielęgnacji, wkładki, biżuterię i torebkę do kompletu. 4. Raz na miesiąc przychodzi tajemniczy klient i wybiera sobie sprzedawcę którego ocenia-raport dostaje później kierownik sklepu 5. Jak przychodzi władza wyższa (czytaj z biura) to kijek w 4 litery, krzyżem nago przed (żeby kupił) klientem to może ci się upiecze. 6. Jak przyjeżdża główny szef- masakra- żeż niewiniątek(CAN) 7. Jak chcą kogoś zwolnić to ci mówią że nie wypełniasz obowiązków itp generalnie jak nie masz kasy to idź lepsze to nic nic na dłuższą metę nie polecam a ha i system premiowy to bajki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mi aMore Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.10, 19:25 Dokładnie zgadzam się z opinią poniżej...Wymagania są ogromne a do płacy tragedia. Za marne grosze trzeba stać przez 8 godzin (nawet jak nie ma klientów) . Jeżeli zjawi się sam jaśnie prezes a nie zostanie obsłużony według tak zwanych procedur....leci cała załoga.Biuro potrafi się tylko czepiać...nie doceniają tego że to dzięki nam pracownikom na samym dole ten cały biznes sie kręci i maja z tego kase. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byla ufinka Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 20:48 Jak najwiekszy szczur z tego UFoskiego statku sam sie zwolnil znaczy ze okret tonie. Idzcie za jej przykladem. A jesli o docenienie pracownika nie spodziewajcie sie tego po wielkich multibrandowych korporacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: 95.108.66.* 21.12.10, 15:19 Potwierdzam praca w Aldo to wyzysk psychiczny, fizyczny i finansowy. Ogromne wymagania od każdego pracownika sklepu. Jeśli jest dostawa(3-4 razy w tyg.) to masz ciężką fizyczną pracę zapewnioną, do tego trzeba to ułożyć na magazynie i sklepie a z reguły jest mało osób na poranną zmianę więc harówka gwarantowana.Wszystkie buty są ułożone alfabetycznie i według specjalnych oznaczeń więc jak w dostawie są buty które musisz włożyć pomiędzy to co już jest to przesuwasz masy kartonów na regałach. Do tego trzeba jeszcze obsługiwać klientów ze standardami firmy, które obowiązują we wszystkich markach (sklepach) jakie posiada grupa Ultimate Fashion. Na koniec metkujesz nowe fasony i ustawiasz je na sklepie w ściśle określonych miejscach. To dość trudne, choć są pomocne zdjęcia jak to robić z reguły ma się to nijak do rzeczywistości tego co potrzebujesz. Rano codziennie sprzątasz sklep dokładnie bo jak wpadnie ktoś z biura i będzie kurz to zapamiętają ci to. Ogromne parcie na sprzedaż zamęcza psychicznie bo codziennie myślisz za ile sprzedałeś czy to wystarczająco a ile miałeś sztuk sprzedanych rzeczy na jednym paragonie bo niedopuszczalna jest prawie 1 sztuka, zawsze musisz myśleć jak sprzedać dodatek. To tworzy wyścig szczurów i niezdrowe sytuacje jeśli kolega sprzeda na swoim haśle buty twojego klienta. Każdy sprzedawca jest rozliczany ze swojej indywidualnej sprzedaży. Jak ci nie idzie sprzedaż to "sajonara". Ubierasz się tylko na czarno w spodnie i bluzkę dla dziewczyn, chłopcy mogą mieć koszulę ale kobietki już nie mogą nosić koszuli. Ubiór nie podlega dyskusji. Atmosfera- różna, raczej każdy martwi się o siebie- gra pozorów jak wszędzie. Kierownik- różnie lepiej nie spoufalać się mimo zachęty z jego strony. Moja kierowniczka była surowa ale sprawiedliwa inni mówili o niej różnie bo jak dali ciała to musieli ponieść konsekwencje a nie wszyscy to rozumieją. Jeśli to twoja jedyna oferta pracy to ja przyjmij bo musisz z czegoś żyć ale nie daj się zwieść miłym pierwszym wrażeniem i szukaj innej pracy. Premie od sprzedaży to ściema, awans też a podstawa wynagrodzenia miesięcznego kiepska jak na te obowiązki. Reklamacji sporo, wkurzonych klientów też, jakość po dłuższym obcowaniu z towarem również kiepska a ceny wysokie. Nigdy więcej nie kupię nic w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOŚĆ- A Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: *.play-internet.pl 12.12.13, 12:15 Drogi Autorze! Czytając to muszę stwierdzić że jesteś leniem patentowanym jakich wiele na tej ziemi. Praca w ALDO jest miła i przyjemna- BO obsługujesz tylko klientów na sali sprzedaży chyba że jesteś magazynierem(to fakt "przerzucasz" kartony z butami na magazynie)ale za to masz dodatek do pensji + premia od sprzedaży indywidualnej ! Jeśli jest wdrażana przecena to robisz ją przez max 4 godz.! Jeśli uważasz że taki mały sklep jak ALDO jest obozem pracy to zapraszam do RESERVED(przy powierzchni 500-1000 m) gdzie człowiek czuje się jak tania siła robocza. A przeceny są wdrażane od godz 21 do godz 10 rano następnego dnia, bo trzeba ometkować cały sklep i posegregować grupami towarowymi bądź cenowymi. Po takiej nocce w RE nie wiesz jak się nazywasz! Żal za serce ściska jak wypisujesz te pierdoły. Być może jesteś pracownikiem który został zwolniony i w ramach odwetu wypisujesz te farmazony ?? ŻENADA TOTALNA. POZDRAWIAM A Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: O.N.A Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO IP: 212.160.248.* 30.12.10, 14:20 No tak szkoda, że nie płacą tylko za oddychanie... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ateh7 Re: Praca w Ultimate Fashion ALDO 04.05.12, 22:55 Pracuję w Aldo, nie w Wawie, ale też w dużym mieście. O pracy powiem tyle: mało płacą, jak to w handlu. I to jedyny minus. Trzeba robic budżety indywidualne, to prawda. Ale to są rzeczy do zrobienia, wystarczy minimum chęci. Wiadomo, bywa różnie, jak nie ma klientów, jak jest słabszy miesiąc, nie ma komu sprzedac. Ale są i lepsze dni, promocje, takie tam. Z magazynem prawda, trzeba żmudnie układac te kartony i to bywa wkurzające, ale tak jest w takich miejscach. Zespół mamy super, pomagamy sobie nawzajem, nie ma wyścigu szczurów, każdy wie, po co tam jest i chce tam byc, przynajmniej przez jakiś czas. Klienci sa super, w większości naprawdę bezproblemowi. Nie miałam przekonania do tej pracy, bo moje kwalifikacje są dużo wyższe, ale na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona. Chciałabym zostac na dłuzej, szkoda tylko, ze pensja jest rzeczywiście taka sobie. Do narzekających: rozumiem, ze handel jest branżą niewdzięczną, ale czasami ludzie naprawde przesadzają z marudzeniem. Jeżeli nie macie bardzo poważnych problemów w pracy, typu mobbing, to pomyślcie o plusach takich miejsc (kontakt z ludźmi, każdego dnia nowe doświadczenia, moda sama w sobie - to przecież bardzo fajne sprawy). Jestem daleka od idealizowania, ale wiele przecież zalezy też od Was, jeśli chodzi o atmosferę i samą pracę. Pozdrawiam wszystkie ekipy Aldo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amelka_3 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.147.159.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.07.11, 10:55 Mam pytanko.... Czy wiecie moze ile zarabia zastepca kierownika w mango??? Bede bardzo wdzieczna za odp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobra rada Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.97.* 03.11.09, 09:16 Aktualnie w warszawie( nie wiem jak w innych miastach) na cały etat jest 1500 brutto więc -29% to jest chyba 1000-1100zł. Premii niema i nie daj sie nabrać że będzie premia o ile zrobi się budżet bo się go nie da zrobić, na przełomie pół roku słyszałem tylko 2czy 3 razy żeby jakiś sklep w Złotych tarasach zrobił budżet, a tam tych sklepów jest plus minus 10. A najlepsze jest to!!! :) pracownicy którzy się nazapie...li dostali 120-150zl premii za budżet :]na rekę. Słyszałem tez ze na rozmowie proponują kase na podstawe i mówia ze po mesiacu czy 2 dadzą podwyżkę i pozniej zwlekaja z miesiaca na miesiać zeby jej niedać. to ich taki tani chwyt. Plany są dla całego sklepu, indywidualnie niema. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rozczarowana Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.09, 14:47 Niestety muszę potwierdzić że pensja to 1500 brutto. Także we Wrocławiu. Najgorsze jest to że dwa lata temu proponowali 1450 złoty brutto. Więc postęp jest niewielki. I nie należy się liczyć z tym że to się zmieni.Chyba jednak firma wykorzystuje kryzys jak się da.Ciekawe ile prezes i zarząd sobie obcięli w ramach walki z kryzysem ?Dlatego życzę wszystkim obecnym pracownikom szybkiego znalezienia czegoś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 11.11.09, 01:54 Po pierwsze i przede wszystkim, serdecznie gratuluję klasy osobie wymieniającej na forum brand managerke (rozumiem, ze jestes jednym z biednych-cierpiacych, ktorych przylapala na plotkowaniu na srodku sklepu w czasie pracy?) Po drugie, nie zgodze sie z wypowiedziami nt. mlodszych pracownikow - pracowalam z zespolem, w ktorym najbardziej pracowitymi osobami byla 1 najstarsza i 1 najmlodsza - reszta (statystycznie ta czesc "starsza") to zwykle obiboki. Niektorym asystentom wydaje sie, ze sa wyzej nie tylko od zastepcow, ale i od kierownika. Ale czy to specyfika tej firmy? Generalnie praca z ludzmi jest jak wiemy ciezka, a praca w zespole - cóż - jeszcze bardziej. Co do nieprzystawania rzeczywistosci do prawa pracy, musze to z przykroscia potwierdzic. Nie ma wyraznych zalecen odgornych nt. oplacania nadgodzin lub pracy w nocy (inwentaryzacja, dostawy itd.). Na zebraniach kierowniczych we wrzesniu przedstawiono nam szereg nowych zapisow, ktore maja byc respektowane, ale nikt tego nie robi [kierownicy moga jedynie odpisac wam nadgodziny od etatu, ale to wszystko istnieje w granicach ich dobrej woli i mozliwosci]. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 3265 Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 24.11.09, 20:54 Jest wiele osob w biurze i w sklepach, ktore udaja ze pracuja. Prawdopodobnie jest tak w kazdej firmie. UF pod tym wzgledem nie jest wyjatkowa. Zarobki sa nizsze niz w innych firmach. Wymagania co do pracowników( obsługa klienta, ochrona mienia, kontakty z przełozonymi, przyjmowanie dostaw, nocne inwentaryzacje, wyprzedaze, zmiany witryn,...)sa nie adekwatne do pensji.A jesli chodzi o atmosfere w zespołach to wszystko zalezy od ekipy. Nie wszyscy kierownicy maja pojecie o zarzadzaniu zasobami ludzkimi. Ale biuro nie specjalnie sie tym interesuje. Tym samym nie wyciaga konsekwencji. Niestety pracownicy zaangazowani w prace, nie sa doceniani. Firma UF stawia na siedzenie cicho, wykonywanie wszystkich polecen, nie zawsze najmadrzejszych oraz nie wyroznianie sie. Takie osoby sa "bezpieczne". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinia Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.jelonki.robbo.pl 12.12.09, 19:16 A ja mam pytanie co do zarobków w Mango w Wawie, ile zarabia sprzedawca? I czy są duże premie? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ieronmaiden Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 109.243.146.* 30.10.10, 00:59 Niestety w 100% się zgadzam najlepiej jak jesteś głupią lalą i nie masz swojego zdania tylko bezkrytycznie poddajesz się coraz to bardziej idiotycznym i nie logicznym absolutnie zaleceniom z wyższych sfer Marszałkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: just a girl Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 26.09.10, 18:51 Szkoda, że dopiero teraz się o tym dowiedziałam, bo właśnie zostałam zaproszona na okres próbny w jednym ze sklepów UF w Wwie. Udało im się zamydlić mi oczy, szczególnie dodatkiem za 100zł w postaci basenu i czegoś tam jeszcze. Nie wiem co dalej robić, gdyż nie wszyscy palą się na przyjęcie mnie na podobne stanowisko ze względu na mój młody wiek i absolutny brak doświadczenia jako sprzedawczyni. Choć nikt z Was nie wdał się w szczegóły w sprawie tych "irracjonalnych wymagań" w stosunku do zwykłych pracowników - sprzedawców, to udało się Wam zrobić bardzo skuteczną antyreklamę. Przykra sprawa z tym, jak zarządzają pracownikami, ale jeśli ma to wyglądać tak dramatycznie jak opisujecie, to po pierwszych 2-óch dniach okresu próbnego zapewne im podziękuję, choć mam nóż na gardle i potrzebuję pracy natentychmiast. Wielka szkoda, ale podstawą jest szanowanie siebie. Jest różnica pomiędzy byciem sprzedawcą a pomiotem, jeśli faktycznie w UF jej nie widzą, to prędzej czy później będą musieli zauważyć - nikt normalny nie wytrzyma tam długo, tak mi się przynajmniej wydaje. Zaznaczam jednak, że nie przepracowałam tam jeszcze ani dnia i opieram się tylko na Waszych, jakby jednak nie patrzeć - bardzo licznych opiniach. Przy okazji nie powstrzymam się od zauważenia, że doskonale widać w tych komentarzach kto tam obecnie pracuje i broni swojego stanowiska, zapewne szefostwo też to czyta. OBY. Pozdrawiam serdecznie wszystkich rozsądnych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ongbak Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 109.243.146.* 30.10.10, 01:03 Szefostwo sklepu nie czyta bo ma bardzo podobne zdanie na ten temat ale niestety w takim wesołym kraju żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enestejrżja Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 109.243.146.* 30.10.10, 00:52 jeszcze 3 lata temu podstawa wynosiła 1700 jak widać sukcesywnie pensja sie obniża a wymagania coraz większe ale to wszystko wina sprzedawcy i nastawcie sie na to że nie ważne co się dzieje to twoja wina że do sklepu nie wchodzą ludzie bo wyglądasz na smutną i to równiez twoja wina że mają coraz gorszy asortyment i ludzie to widzą;reklamacji przybywa a klientó ubywa i walczcie o swoje!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenobia Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.acn.waw.pl 28.11.10, 21:42 praca w uf jest doslownie cyrkiem na kolkach :) daja najnizsza srednia krajowa haha a budzety chocby czlowiek flaki wyprul - niemozliwe do wykonania - po to zeby nikt kasy wiecej nie zarobil. najlepsze jest to ze obiecali podwyzki - dali kilku ludziom umowy z wyzsza pensja (grosze bop grosze ale zawsze jednak wiecej) a po miesiacu mowia ze beda im cofac te umowy :D przy okazji poscinali innym etaty albo pozwalniali ludzi, kazali robic nadgodziny za ktore uf oczywiscie nie placi a ci co mieli mase tych nadgodzin dowiedzieli sie o tym dopiero na koniec miesiaca ze no niestety nic za to nie dostana :) ja to juz nie wiem czy mam sie z tego smiac czy plakac, bo to co oni robia jest zalosne po prostu :) najlepsze jest ze narzekaja ze za malo ludzi jest na zmianie - to po co zwalniaja ludzi i scinaja etaty ja sie pytam?? kaza zapier... jak stadowi wieprzow (bo nie ma kto pracowac) a placa za to tyle ze w miesnym by czlowiek wiecej zarobil. uf robi w ch uja wszystkich pracownikow jak sie da jezeli jakims cudem juz sklep wyrobi budzet - dla pracownika jest rzeczywiscie ze 150 zl na reke, kierownik dostaje... 1500. fajnie co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hulakula Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.jelonki.robbo.pl 15.12.09, 10:14 Ponieważ widzę, że osoby wypowiadające się tu znają się na rzeczy i miały do czynienia z tą firmą, mam pytanie. Interesuje mnie praca w tej firmie, konkretnie Mango lub Mexx. Czy można tam awansować? I czy jest stanowisko administratora? Czym się zajmuje? Bo przypuszczam, że nie siedzi całymi dniami na zapleczu w ,,papierach", tylko pracuje też na sklepie układając ciuchy i obsługując klienta. Czy się mylę? No i jak jest z wynagrodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiziamizia Re: Praca w Ultimate Fashion New Look IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.12.09, 11:42 New Look - Wrocław - ile zarabiacie na etat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: somebody Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 23.01.10, 18:18 odnośnie wymienianej z imnienia i nazwiska director brand menagerki to wszystko złe i wiele więcej- jest prawdą!!! wogóle area w tej firmie np w.k.lubią otaczac sie wieśniakami!!!!!! drwiny i szyderstwa współpracowników nie stanowią przeszkody!!!! firma zeszła na psy!!! praca w niej byłaby najgorszym możliwym rozwiązaniem na obecnym rynku pracy!!! bagno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lue Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 78.8.252.* 31.01.10, 09:49 tia, a pracownicy to sama inteligencja z wysublimowanym poczuciem humoru ....;) popatrzcie na siebie, na jakość wykonywanej przez siebie pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koleżanka niżej Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.jelonki.robbo.pl 02.02.10, 14:13 Ponawiam pytanie koleżanki wyżej. Jeśli ktoś wie coś o pracy w sklepach Mango również proszę o jakieś komentarze. Czy warto składać cv? Ile zarobię w Mango? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czytelniczka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 109.243.75.* 06.02.10, 23:14 Warunki pracy w firmie są żenujące. Pamiętam jak niedawno na zebraniu padła propozycja by z BIURA2000 usunąć herbatę Lipton, bo zbyt długo i zbyt często przesiadujemy na magazynie. Paranoja. Co ciekawe, na stanowiska kierownicze w 95 % awansują osoby bez wykształcenia wyższego (przynajmniej jest tak w pewnej marce obuwniczej), a osoby z wyższym wykształceniem są zwalniane, bo mają za wysokie ambicje i marzy im się, po dwóch latach pracy, stanowisko asystenta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emerytka Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:08 Czytelniczko jeśli chodzi o drugą część Twojego wpisu, myślisz, że jeśli ktoś posiada wyższe wykształcenie to stawia go wyżej niż innych, bardzo się mylisz,"ładna miska jeść nie daje",bardzo często tak bywa, że ci ludzie, którzy obejmują stanowiska kierownicze dochodzą do nich ciężka wieloletnią pracą dla firmy, samo wykształcenie i wygórowane ambicje niczego nie załatwią. Na szczęście są w tej firmie wartościowi ludzie, którzy potrafią docenić nieoszlifowane diamenty, bo przecież nie wszystko złoto co się świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zalipek Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 12:15 Dużo prawdy w tym co wszyscy piszecie, w końcu ile różnych wypowiedzi tyle różnych opinii! Nie wiem kto z Was był pracownikiem UF a kto wygłasza swoje opinie tylko na zasadzie "...słyszałem, że..." Jako osoba znająca UF od środka myślę, że mogę krótko opisać co i jak w trawie piszczy:) Do 2009 roku w UF pracowało się świetnie!! Odpowiednia ilość personelu na sklepie a co za tym idzie obsługa na najwyższym poziomie, klient był dopieszczony i zadowolony:) Ponadto pracownicy mieli dobre podstawy + bardzo dobre premie (w zależności od lokalizacji). Firma dbała o swoich podwładnych organizując liczne szkolenia dla różnych stanowisk(nie tylko kierowników!) Niestety rok 2010 to władza nowego prezesa i pod pretekstem "kryzysu" zaczęły się cięcia wszystkiego co możliwe!! Począwszy od zamówień zewnętrznych po zmniejszanie etatów oraz obcinanie premii niemalże do minimum:( W sklepach różnych marek jest bardzo dużo pracy a mało osób do pracy co prowadzi do robienia nadgodzin, których często wręcz nie da się odebrać (bo nie ma kiedy ze względu na małą liczbę personelu). Nadgodziny oczywiście nie są wypłacane! Atmosfera pracy zależy od zespołu do jakiego się trafi więc ciężko tutaj ujednolicać. Zapewne jak wszędzie problem jest z AM ( i mimo, iż w większość ich prywatnie lubiłem) to sposób wykonywanej pracy jest straszny...brak systematyczności, zorganizowania, niewiedza...eh! Kiedyś UF było świetną firmą dla szaraczków pracujących na sklepie, teraz niestety jest ciężko...najwyraźniej ta powszechna opinia, że UF ma poważne problemy jest prawdziwa... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 17:46 i tu si z tobą zgodzę ze 2009 były zajebisty czasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 92.63.32.* 25.05.10, 18:05 Czesc! Dopiero dziś weszłam na tą stronkę a mija już więcj jak rok jak nie pracuje w UF. Pracowałam ponad 5 lat, zaczynałam od sprzedawcy, ale odnosiłam sukcesy dzięki ciężkiej pracy i nie raz się poświęcałam. Wynikiem mojej pracy były awanse;) i podwyżki. Nietesty rok 2008 był the best dla mnie a kolejny 2009 pokazał, że UF ma czasy świetności za sobą i cóż trzeba było się rozstac... a było szkoda bo ekipa była bardzo fajna... Pracowałam z różnymi ludzmi, niektórzy byli naprawdę bardzo pracowici, a innym wiecznie było źle i tylko obrabiali komus tyłek za plecami, że jest taki biedny i niedoceniony a ja się pytam za co mam CIę docenic za to, że się notorycznie spóźniasz do pracy, że ciągle wisisz na sklepowej słuchawce, że Ci się nie chce towaru poskładac a o dołożeniu towaru to nie wspomnę. I na koniec zdziwienie, że zanalazłam kogoś innego na Twoje miejsce. Moim głównym powodem odejścia z UF były: niskie zarobki, brak motywacji do pracy, redukcja etatów w sklepach, ciągłe rekrutacje pracowników. Podstawą dobrej pracy w zespole są stali pracownicy, a niestety z tym było krucho... z mojego zespołu zostały tylko 4 osoby, które nadal pracują w UF. Moje motto: Praca powinna niesc ze sobą rozwój intelektualny, zawodowy, finansowy, jeżeli tak nie jest to tracimy w niej swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.182.243.64.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.11, 21:05 baranie pie...sz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hihi Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 15.02.10, 22:52 W ufie nie ma wartosciowych ludzi. Szanse przetrwania maja tyko ci ktorzy maja "plecy" u tzw. menadzerow(nie wazne jakie maja wyksztalcenie). A uklady i ploty, sa wazniejsze niz osiagane wyniki sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: exufok Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.10, 22:01 I ja dodam parę słów od siebie. Byłam przez pewien czas zatrudniona na stanowisku kierowniczym w tej firmie. Myślę, że opinia o UF jako super miejscu do pracy to zasługa świetnej opinii samych pracowników o UF, ale jak ktoś wspomniał, tylko do 2009 roku, w zasadzie końcówki 2008. I ta opinia krąży na rynku ale myślę że jest już tyle niezadowolonych osób z pracy w UF że szybko stanie się miejscem mało pożądanym. Zgadzam się w 100% nt mechanizmów awansów, rozgrywek personalnych w centrali. Zgadzam się, że area to w większości tłumoki, bez wykształcenia i klasy. w innych firmach area z wyższym i przynajmniej jednym obcym językiem to norma. Chociaż zdarzają się sympatyczni, jak w Esprit:)szczególnie Karolek... Dowiedziałam się nawet ostatnio, że jeden z area, tych paru cieszących się szacunkiem (jedyny na poziomie w tej grupie – doświadczenie, języki) i sympatią kierowników nie tylko swojej marki , został „wykończony” przez wymienianą właśnie wyżej z nazwiska Brand dyrektorkę. To jest klasyczny przykład tego jak się dochodzi w UF do pozycji. Laska w porównaniu z tym area jest profesjonalnym zerem a mimo to przekonała nawet dyrektora handlowego i personalną, że trzeba z niego zrezygnować. Coś tam im naplotkowała i decyzja personalna gotowa. Te ploty to chyba jedyny sposób awansu – wymyślić plotę pozytywną na swój temat i puścić ją w obieg – sukces murowany. Pozdrawiam wszystkich, którzy odeszli z tej chorej firmy i życzę Wam samych sukcesów a UF niech się zamieni w UBoot i pójdzie na dno…………………………………………… Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ultimek Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 94.75.121.* 01.03.10, 11:52 Wartościowi ludzie w biurze ? Chyba tylko księgowość, Grzegorz, Karol i Piotr. Reszta to pospolite dupowłazy w większości przypadków nie mające pojęcia o swojej pracy. Szkoda również Pawła. Kobieta potocznie zwana koniem wykończyła chłopaka, tylko dla tego że był kompetentny i profesjonalny. Dział VM też pozostawia wiele do życzenia. Kółko wzjajemnej adoracji na czele z panią wiecznie skwaszoną, problematyczną, niemiłą i jak się większość obawia dawno niezaspokojoną... Obiektywizm i motywowanie to kompetencje które im wszystkim brakują. Skoro chcieli obciąć biuro 2000 czy w kuchni firmowej jest też mniej herbaty i kawy ? I jeszcze jedno : zamontujcie w kuchni telefon, będzie można się dodzwonić wreszcie do działu HR :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: od dziś klient :) Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:16 Po ponad 4 letniej pracy w UF na kilku stanowiskach, potwierdzam: lizustwo w stosunku do AM to jedyny sposób na przetrwanie, oraz obgadywanie i plotkowanie o tych, których area nietrawi z powodów czysto osobistych i bezpodstawnych. Niedoceniają zaangażowania w pracę, oraz doświadczenie personelu, a firma, której potencjałem są ludzie, nie ma racji bytu. Bo nie sztuka jest zmieniać personel co roku i co roku szkolić, sztuką jest utrzymać dobrze wyszkolony już personel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zalipek Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 22:20 To też właśnie...jeszcze jedna ważna kwestia....większość z nas napisało o AM, że są tacy i owacy...muszę tutaj podkreślić, że AM są właściwie nikim ważnym w firmie..kompletnie nic od nich nie zależy, żal mi ich pracy bo najeżdżą się tyle a nic z tego nie wynika....nie mają niestety decyzyjnego stanowiska dlatego wszyscy mają gdzieś takie osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 01:04 To prawda-AM mają w tej firmie bardzo małą decyzyjność. Niestety niżej wymienianego AM w tej chwili zastępuje panienka , która dostała się na to stanowisko niewiadomo skąd i dlaczego? Jest absolutnie niekompetentna a kierownicy z większym doświadczeniem i kwalifikacjami są jej nie na rękę.Właściwie zachowuje się raczej jak kierownik swoich sklepów a nie AM, wchodzi im w kompetencje i podważa ich decyzyjność i umiejętności w obecności pracowników. W końcu co może wiedzieć o pracy dziewczynka, która była kierownikiem 20 metrowego sklepiku z butami. Myślę, że powinna bardziej skupić sie na pozbyciu własnych kompleksów niż kierowaniu ludźmi- do tego potrzeba umiejętności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: somebody Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 05.03.10, 12:05 a o kimż to??????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 19:49 o pani "dużej", która zastąpiła AM marki Mexx. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: somebody Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.chello.pl 09.03.10, 12:49 a o tej! no tak, chodzi nafumfiona jakby miała wieczne rozwolnienie, ma sie za wielką specjalistkę od mody i trendów, a wyglądeM przypomina globtroterkę! takim ludziom trzeba dawać pewne rzeczy do zrozumienia! perę wymownych spojrzeń, sugerujących nasz stosunek i jak robaczek wymięknie!!!! ZAPEWNIAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dżingiel Re: Praca w Ultimate Fashion IP: *.ghnet.pl 06.03.10, 13:44 To przykre że wyładowujecie swoje frustracje na poszczególne osoby i ukazujecie ich rzekome wady. Prawda jest taka, iż nikt nie jest doskonały. Summa summarium UF Sp. zoo czas wzrostu i dobrej passy, ma za sobą, teraz jest okres tłumaczenia sobie, iż jest źle, i co mamy zrobić żeby było lepiej. Tyle, że lepszego jutra nie widać. Wątpię aby winą tej sytuacji można było obarczyć któregoś z AM, czy Brand Directora. Może to efekt błędnych decyzji podjętych kiedyś na górze. Pomimo wszystko życzę sobie, jak i wszystkim nam pracującym w UF, aby jak najszybciej czasy zaczęły się zmieniać na lepsze. Choć czytając raport EM&F za IV kwartał 2009 roku, oszczędności maja dopiero się zacząć. Pozostaje wierzyć, iż wartościowe osoby z łatwością znajdą dla siebie odpowiednie miejsce w innych firmach, dla których być może kryzys nie jest aż tak straszny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tolate Re: Praca w Ultimate Fashion IP: 188.33.145.* 07.03.10, 18:52 Pracę w uf mam za sobą, miłych wspomnień niewiele.. faktycznie kwestii atmosfery w zespole nie można uogólniać, wszędzie może być inaczej, jednak ja trafiłam w sam środek bagna, za słodkimi uśmieszkami obrabianie tyłka, domniemywam, że kradzieże i partactwo chowane za mizdrzenie się do klienta w taki sposób, że o szacunku do siebie trudno mówić. Połowa moich współpracowników zero ogłady, kultury języka, bycia, ale oczywiście z dużym mniemaniem o sobie. Idąc wyżej - komunikacja z area to było totalne dno, olewanie, ignorowanie, zresztą brak komunikacji w tej firmie to chyba znak szczególny, zarówno w pionie jak i pomiędzy współpracownikami na tym samym stanowisku. Jeśli chodzi o VM to zapewne jakieś kompetencje i kwalifikacje były, za to sposób przekazywania informacji i traktowanie ludzi - pozostawię bez komentarza. No i pieniądze - 1500 brutto na cały etat szału nie robi. bez żadnych prowizji oczywiście bo wtedy były obcięte. Odpowiedz Link Zgłoś