Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Policji. PLEASE Help me.........

IP: *.acn.waw.pl 05.02.04, 16:41
    Otóż:
    mam 19 lat i bardzo po ukonczeniu szkoly sredniej (LO) pragnąłem zdawac do
    WSP w Szczytnie, lecz sie okazało ze ona nie prowadzi naboru dla osob z
    cywila wiec poszedlem studiowac na politechnice- budownictwo. idzie mi
    dobrze, lecz tak na prawde ciagle mysle o pracy w policji, lecz nie wiem jak
    trzeba zaczac.gdzie sie zglosić jakie są kryteria naboru, kiedy.........
    slyszalem cos o szkoleniu w legionowie ale wtedy jest sie "krawężnikiem" a ja
    mam wieksze aspiracje i ambicje.......
    wiec jeśli trafi sie ktoś nie z cywila badz osoba która ma pojęcie o takich
    sprawach bardzo prosze o rade.....
    mi na prawde zalezy na pracy mundurowej bo to jest chyba moje marzenie i
    robilbym to z pasja.....
    Obserwuj wątek
      • Gość: polycjant Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.e-data.net.pl 05.02.04, 17:56
        Poderwij córeczkę komendanta, bo inaczej to nawet krawężnikiem nie zostaniesz.
      • Gość: ango Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.man.olsztyn.pl 05.02.04, 20:44
        Najlepiej skończ studia bo wtedy masz szanse na etat oficerski, który jest dużo
        lepiej płatny w stosunku do niższych korpusów. Przed ukonczeniem studiów (np.
        przeniósł bys się na zaoczne) wpadniesz na niski etat, z którego nie jest
        później tak łatwo wyskoczyć. Z drugiej strony bardziej brakuje tych do roboty i
        jest większa szansa na przyjęcie szczególnie w Warszawie. Nabór prowadzą kadry
        w poszczególnych komendach a przyjmują tylu ile jest pieniędzy czyli etatów.
        Musisz mieć kat. do słuzby wojskowej A. Potem kierują na testy psychologiczne,
        jeżeli wszystko ok to dają ci obiegówkę do lekarzy prawie wszystkich
        specjalności i stajesz na komisji MAW i A. Zapomniałam o najwazniejszym na
        samym początku są testy sprawności fizycznej dość trudne. Część wymagań
        znajdziesz w Rozporządzeniu MSW i A dot. orzecznictwa kandydatów do służby w
        Policji, musisz poszukać. Wymogi dot. testów fizycznych też gdzieś są dostępne
        ale teraz nie pamiętam, poszukaj. Oczywiście musisz być bez wyroków sądowych,
        rodzineę też musisz mieć w porządku bo sprawdzają.
        Mam nadzieję, że trochę pomogłam chociaż finansowo to będziesz stał marnie za
        to roboty... Ale jak lubisz? Powodzenia
        Po przyjęciu do słuzby będziesz skierowany na kurs podstawowy a potem na inne,
        zależy od potrzeb i stanowiska.
        • Gość: FAJNY GOŚĆ Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.acn.waw.pl 05.02.04, 22:57
          ANGO!!!!
          WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!!!
          CZY TY MOZE PRACUJESZ W POLICJI???
          CO DO TESTÓW SPRAWNOSCIOWYCH TO NIE DYGAM BO TRENUJE NA SILOWNI TROCHE, KICK
          BOXING I CZASAMI PŁYWAM. ZNAM TE WYMAGANIA I BEDE W GORNYCH GRANICACH.KAT
          ZDROWIA MOJA TO A I MYSLE ZE Z RESZTA TEZ DAM RADE.
          TYLKO CZY NA PRAWDE WPIERW STUDIA A POTEM DOPIERO PRACA???
          A ODNOSNIE ZAROBKOW TO NA ILE MOZNA LICZYC I CZY CZAS PRACY TO JEST 8 H
          DZIENNIE??
          NO I CZY MOZNA UNIKNAC "KRAWEZNIKOWANIA"
          DZIEKI ZA WSZYSTKIE INFORMACJE............
      • Gość: as Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: 195.245.217.* 06.02.04, 10:50
        Muszę Cię rozczarować, bo nie ważne jakie masz studia i jakie masz aspiracje,
        po prostu dwa lata na krawęzniku musisz przełazić i koniec kropka. Po dwóch
        latach dopiero mozesz awansować, nie ma innej drogi, no może jest bo mój kumpel
        nie łaził po ulicy, ale za to miał wysoko postawioną rodzinę. Niestety też się
        wybierałem do policji, ale dwa lata łażenia po ulicy jakoś nie napawało mnie
        optymistycznie.
        • Gość: Fajny Gość Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 21:44
          witeczka AS.
          no to mamy ten sam problem bo mnie łażenie po chodniku przez 2 lata!!!!! tez
          odstrasza.
          a na dodatek dodam iz mam kolegów którzy wyznaja zasadę h.w.d.p. ( ja sam ja
          czasami wyznaje)i sam z niechecia odnosze sie do "kraweznikow".
          a jak sobie pomysle ze musial bym jakis mecz obstawiac to juz wogole
          poraszka..... PO JEDNEJ STRONIE ja PO DRUGIEJ koledzy....porazka....
          dzieki wszystkim za imformacje i prosze o jeszcze........
      • Gość: żona policjanta Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 12:53
        Cześć, mój mąż pracuje w policji we WRocławiu w Specjalnych Jednostkach
        Prewencji (zaraz po antyterrorystach). W jego przypadku było tak:
        1. W styczniu 2002 zdawał testy fizyczne (z ok 500 chętnych zostało ok.80)
        2. W maju 2002 zdawał testy psychologiczne ( po tych testach zostało ich ok 25)
        + super szczegółowe badania lekarskie
        3. 25.11.2002 rozpoczął pracę w policji ale....
        4. ... 1 grudnia 2002 wyjechał do szkoły policyjnej w słupsku
        5. Po pół roku w tej szkole jest egazmin sprawnościowy + egzamin z wiedzy,
        prawie połowa słuchaczy odpadła co równa się z odejściem z policji
        6. 17 lipca 2003 egazmin końcowy
        7. Od 1.08.2003 rozpoczął normalną pracę w POlicji w Prewencji (podobno to
        najlepsza jednostka w Polsce).
        8. 11.11.2003 awansował na sierżanta (z wojska wyszedł jako kapral i dlatego)
        i teraz będzie awansował co 2 lata.

Pracuje zazwyczaj 8 godzin, chyba że ma robotę papierkową.
        Niestety plan pracy na następny miesiac dostaje ostatniego dnia poprzedniego
        miesiaca, także nic nie mozna zaplanować.
        zdarza sie często, że pracuje 5 nocek pod rząd
        Zarobki - 1800 netto. + dwa razy w roku mundurówka po 1000 zł,
        Pozdrawiam
        • inga_iga Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... 07.02.04, 10:41
          Gość portalu: żona policjanta napisał(a):

> Cześć, mój mąż pracuje w policji we WRocławiu w Specjalnych Jednostkach
          > Prewencji (zaraz po antyterrorystach).
          NIE MA SPECJALNEJ JEDNOSTKI PREWENCJI WE WROCŁAWIU

W jego przypadku było tak:
          > 1. W styczniu 2002 zdawał testy fizyczne (z ok 500 chętnych zostało ok.80)

LEKKA PRZESADA

> 2. W maju 2002 zdawał testy psychologiczne ( po tych testach zostało ich ok
          25)
          > + super szczegółowe badania lekarskie
          > 3. 25.11.2002 rozpoczął pracę w policji ale....
          > 4. ... 1 grudnia 2002 wyjechał do szkoły policyjnej w słupsku
          > 5. Po pół roku w tej szkole jest egazmin sprawnościowy + egzamin z wiedzy,
          > prawie połowa słuchaczy odpadła co równa się z odejściem z policji

GDY MOJ MAŻ TAM BYŁ NA 110 OSOB ODPADŁO NA TYM TESCIE 6 OSOB. MIELI POPRAWKE.

> 6. 17 lipca 2003 egazmin końcowy
          > 7. Od 1.08.2003 rozpoczął normalną pracę w POlicji w Prewencji (podobno to
          > najlepsza jednostka w Polsce).

NAJLEPSZA W STATYSTYCE:)

> 8. 11.11.2003 awansował na sierżanta (z wojska wyszedł jako kapral i dlatego)
          > i teraz będzie awansował co 2 lata.

Z AWANSAMI ROZNIE BYWA,SZCZEGOLNIE W PREWENCJI

> Pracuje zazwyczaj 8 godzin, chyba że ma robotę papierkową.
          > Niestety plan pracy na następny miesiac dostaje ostatniego dnia poprzedniego
          > miesiaca, także nic nie mozna zaplanować.
          > zdarza sie często, że pracuje 5 nocek pod rząd
          TO AKURAT SIE NIESTETY ZGADZA

> Zarobki - 1800 netto. + dwa razy w roku mundurówka po 1000 zł,

NIEZLE ZARABIA, MOJ W WYZSZYM STOPNIU I Z 10LETNIM STAŻEM MA 1860 A MUNDURÓWKE
          RAZ W ROKU 2000ZŁ PLUS 13-TA PENSJA.
          POZDRAWIAM-TAKZE ZONA POLICJANTA PREWENCJI Z WROCŁAWIA.
          > Pozdrawiam

• Gość: żona policjanta Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 10:05
            NIESTETY inga..iga TAKIE SĄ TERAZ FAKTY, SKORO PISZESZ ŻE TWÓJ MĄŻ JUŻ
            DZIESIĘC LAT PRACUJE W POLICJI TO może wtedy na egzaminach było inaczej, teraz
            jest podobno jeszcze inaczej, z roku na rok coś się zmienia. A specjalna
            jednostka prewencji jest na księcia witolda, jesli chodzi o dane z egzaminów
            to jeśli mi nie wierzysz że tak było to sobie sprawdź to w słupsku, oczywiście
            poprawka była możliwa, ale niewielu ją zdało. Jeśli chodzi o awanse, to jak
            ktoś awansował raz, to później co dwa lata obowiazkowo ma awansować (to akurat
            wiem od kogoś z drogówki) i to niezależnie od jednostki. A jeśli chodzi o
            wyniki, to też radzę sprawdzic w jednostce, bo akurat mój mąż co miesiąc
            przynosi pochwały za wyniki, i nawet mówili tak nie dawno,że to najlepsza
            jednostka tego typu w Polsce.
            Pozdrwiam
      • Gość: magi Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: 212.160.130.* 06.02.04, 14:52
        studia nie studia, jak nie masz znajomości to chyba szans wielkich nie masz.
        NAwet na krawęznika trzeba mieć "plecy". Chociaz praca na ulicy zazwyczaj trwa
        8 godzin i do domu, ale np. w komisariacie za biurkiem zazwyczaj trwa 10
        czasami 12 godzin (i to sie nazywa słuzba dla Ojczyzny, nie ma pieniędzy i nie
        ma dni wolnych za to)oczywiście czasami sobota, niedziela i świeta też.
        Pieniądze małe, awanse na etaty oficerskie i szkoły oficerskie oczywiście jak
        masz poparcie...to szczegóły tylko,powodzenia
        • Gość: Rewo Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.04, 23:40
          Jak jest z awansami???Czy studia nic nie dają???
          • Gość: Niepolicjant Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 12:29
            Haha,ale jaja.
            Ja 10 lat temu dostałem pisemne zaproszenie do pracy w KW Policji.
            I nawet nie pofatygowałem się odpowiedzieć.
            A teraz absolwencji marzą o takiej pracy...
            • Gość: FAJNY GOSC Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 19:37
              szanowny niepolicjancie!!!!!!!!!!!!!!!
              napisales ze marze o takiej pracy!
              to fakt ale nie dlatego ze widze w tym ucieczke z bezrobocia tylko dlatego ze
              mnie to interesuje.
              co z tego ze skoncze polibude i bede szanowny pan MGR. INŻ. skoro bedzie mnie
              to nudzilo i nie bede sie w to angazowal.......
              dlatego nie pisz jakze to ty odmowiles policji bo ja z wielka checia tam bym
              trafil tylko tak jak wspominalem nie to kraweznikow.......
              pozdrawiam.........

"wymagajac szacunku sam go okazuj"- dla kumatych
              • Gość: Rewo!!! Pytanie??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.02.04, 23:40
                Jak jest z awansami???Czy studia nic nie dają???
                • Gość: Fajny Gość Re: Pytanie??? IP: *.acn.waw.pl 09.02.04, 12:31
                  siemanko!
                  a co Ty juz pracujesz w policji czy dopiero zamierzasz??
                  mi sie wydaje ze jak studia to chyba powinno to byc prawo lub administracja
      • Gość: KLM Odpowiedź IP: *.toya.net.pl 09.02.04, 16:25
        Jak chcesz sie czegość dkoładniej dowiedzieć to daj znać mój nr GG 4973152
        • Gość: Fajny Gość Re: Odpowiedź IP: *.acn.waw.pl 09.02.04, 19:34
          Wielki dzieki....
          juz pisze na gg
          pozdrowki dla wszytskich
          • Gość: aras Re: Odpowiedź IP: *.icpnet.pl 09.02.04, 20:51
            o ile sie nie myle po studiach od razu masz szlify oficerskie ale po testach,
            kiedys tak bylo nie wiem jak teraz
      • Gość: marcin Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 17.02.04, 19:05
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Otóż:
        > mam 19 lat i bardzo po ukonczeniu szkoly sredniej (LO) pragnąłem zdawac do
        > WSP w Szczytnie, lecz sie okazało ze ona nie prowadzi naboru dla osob z
        > cywila wiec poszedlem studiowac na politechnice- budownictwo. idzie mi
        > dobrze, lecz tak na prawde ciagle mysle o pracy w policji, lecz nie wiem jak
        > trzeba zaczac.gdzie sie zglosić jakie są kryteria naboru, kiedy.........
        > slyszalem cos o szkoleniu w legionowie ale wtedy jest sie "krawężnikiem" a ja
        > mam wieksze aspiracje i ambicje.......
        > wiec jeśli trafi sie ktoś nie z cywila badz osoba która ma pojęcie o takich
        > sprawach bardzo prosze o rade.....
        > mi na prawde zalezy na pracy mundurowej bo to jest chyba moje marzenie i
        > robilbym to z pasja.....
        • Gość: mario Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: 81.15.204.* 18.02.04, 12:37
          jakieś bzdury ci tu wypisują.....w Polsce jest rozporządzenie ,że najpierw
          przyjmuje się synów POlicjantów,a potem resztę i uwarzam słusznie,bo nawet nie
          wiesz jaka to inna nacja,wiem coś o tym, sama w tym siedzę,a co do
          krawężnikowania to powiedz mi skąd chciałbyś mieć doswiadczenie jak nie przez
          pracę ,doświadczenia się nie nauczysz w szkole,a potem mówi się ,że policjant
          to gamoń,jak masz dyplom to twoje,ale nie w policji tu musisz mieć studia
          resortowe ,żeby być oficerem, ale trochę to pomaga w dostaniu odpowiedniego
          etatu,na studia resortowe sami cię wyślą ,jak będziesz chciał,najgorzej to zdać
          testy ,ale powodzenia...najłatwiej o pracę w Warszawie ,ale po jakimś czasie
          możesz starać się o przeniesienie
        • Gość: zuzka Re: Praca w Policji. PLEASE Help me......... IP: *.acn.pl 18.02.04, 21:51
          Marcinie!Jak najbardziej rozumiem Twój ból i marzenia.Sama studiuję już na
          Vroku ale studia na wydziale humanistcznym,marzę o pracy w policji i byłam już
          nawet na rozmowie.O jej wynikach mamsię dowiedzieć w ciągu najbliższych dwóch
          tygodni.Podczas rozmowy nie przyznałam się,że mój ojciec był policjantem(teraz
          już emeryt)i zaczynam tego żałować bo być może zwiększyłoby to moje szanse?!No
          ale może jednak się odezwą:))Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.
      • irhel A jakie szanse ma kobieta na pracę w policji? 18.02.04, 23:35
        Proszę niech wypowie się ktoś kto wie jak wygląda rekrutacja kobiet? Na jaką
        pracę można liczyć? Czy takie same są wymagania sprawnościowe?
        • bachak Re: A jakie szanse ma kobieta na pracę w policji? 19.02.04, 12:15
          Kobiety mają taką samą szansę na pracę w Policji. Jeśli chodzi o testy to są
          niewielkie ułatwienia, ale potem w szkole są na równi z facetami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka