salma75 16.07.05, 14:29 Proszę o radę...Lepsza kotka czy kot? Mam już w domu mała 2-miesięczną panienkę...Lepiej jej będzie w towarzystwie przybranego brata czy siostry?? Wezmę chyba któregoś z kociaków z Sycyna (schronisko)... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beali Re: Dokacanie c.d.... 16.07.05, 15:38 Salma,nie ma znaczenia płeć,bo i tak trzeba będzie obydwa/obydwie/ pozbawić tego i owego.Moja Sylwia urodziła w zeszłym roku trzech chłopaków i jedną córę-wszystkie bawiły i kochały się.Kiedy zaś do dwu i pół miesięcznej Kacper dołączyła niespełna miesięczna Bambiśka,ta pierwsza zaczęła jej matkować,pozwalając mniejszej ssać co prawda nie cyca,ale taki sztuczny cyc zrobiony przez Bąbla z kudeł kacprowych Odpowiedz Link
smillaaraq Re: Dokacanie c.d.... 17.07.05, 22:18 Salma, będę teoretyzować, ale z zaangażowaniem - bo również myślę o towarzystwie dla mojej Balbi Rudi jest młodziutka, jeśli weźmiesz kocura w podobnym wieku, to trzeba się liczyć z tym, że będziesz musiała mocno pilnować ich za kilka miesięcy. Niestety, koty dojrzewają różnie, mogą się zupełnie wyminąć (jedno "załatwisz" wcześniej, drugie potem i ogólnie będzie gitez), ale może się zdarzyć tak, że koty Ci się rozmnożą Z drugiej strony, jest taka teoria, że płcie przeciwne lepiej się dogadują, bo nie ma tendencji do dominowania. Chociaż historie stada Beali zdają się weryfikować ten pogląd Z dogadywaniem się dwóch kotek bywa różnie, wiele osób na forum opisywało swoje spostrzeżenia, ciąży to tu raczej nie będzie, za to mogą dostać rujki w tym samym momencie, trzeba będzie przetrzymać i potem po prostu wysterylizować (może nawet w tym samym czasie - to obciążenie dla kieszeni i przede wszystkim stres pieruński, ale za to za jednym zamachem ) Swoją drogą, gratuluję, że się zdecydowałaś. Przede mną większe wyzwanie, bo mam już rozpuszczoną jak dziadowski bicz Księżniczkę i strasznie pękam, jak ona zniesie konkurencję w swoim domu. Odpowiedz Link
salma75 Re: Dokacanie c.d.... 16.07.05, 15:45 No jasne, że będą pozbawiane "tego i owego". Myślałam może, że np. dziewczyny lepiej się dogadują...)) Odpowiedz Link