gramofon20 18.04.12, 22:06 gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,11497273,Wysokosc_zarobkow__czy_mozna_o_nie_pytac_.html?utm_source=newsletter&utm_medium=AutopromoWew&utm_campaign=gp_newsletter Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
war300 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 21.04.12, 14:08 Tylko w PEKAO SA możliwe jest za tą samą pracę, czynności, odpowiedzialność ilość i t d otrzymywać wynagrodzenie różniące się o 200% tylko dlatego że, mieszka się w innym województwie niź mazowieckie. Za takie praktyki to pracodawca powiniem być napiętnowany a nie nagradzany. Odpowiedz Link
obled2012 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 21.04.12, 14:44 A moze jakis konkrecik. Bo to ciekawe? Odpowiedz Link
war300 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 21.04.12, 15:36 Mam na myśli ustalanie wynagrodzenia od średniej płacy w danym województwie. Im większe bezrobocie tym niższe zarobki mimo że, wyniki jakie osiąga Oddział czy Fillia nie odbiegają od wyników uzyskiwanych w Odziałach mających siedzibę w województwach o wyższej średniej płacy. Do tego jeszcze dochodzi obniżenie fuduszu płacowego przez Bank mimo że zwięszył się zakres obowiązków, ilość pracy (spora ilość osób została zwolniona, tylko w moim Oddziale i Filli 25% w ciągu ostatnich 2 lat) a przecież od 2000 roku fundusz płac był zamrożony i teraz jak są zwolnienia to nagle się go obniża. Czy tak postępuje Pracodawca który, wprowadził Kartę Zasad i dobrych praktyk. Odpowiedz Link
obled2012 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 22.04.12, 09:44 Mysle, ze troche podpuszczasz. Od 2004 roku z deyspozycji przenioslem sie na sprzedaz zeby zarabia wiecej. I od tamtej pory dostawlaem podwyzki. Prawda od 2 lat dyr mowi, ze jak chce wiecej to na doradce. Nie chce mi sie bo premie sa ok. Zwalniana byla ksiegowosc, a wczsniej informatycy. Chyba ze ktos chcial na lade. Nie wiem z jakiego jestes regionu ale cos sciemniasz albo podpuszczasz. Osobiscie nie chcialbym skonczyc jak bph 10 zl podwyzki i grupowki. Odpowiedz Link
ablaites5 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 02.06.12, 08:07 W sumie to robiąc medianę wynagrodzeń na wszelkich stanowiskach, to powinni zacząć od Prezesa i Zarządu. Skoro oni powyżej średniej w kraju to i pracownicy nie powinni być gorsi - w końcu Magna Charta zobowiązuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
procedura6 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 22.04.12, 19:47 Pracując w oddziale 20 osobowym jako sprzedawca 8 lat mam pobory mniejsze niż pracownicy lady z dużego miasta .A jeśli chodzi o PIT z roku na rok jest mniejszy.Podwyżki nie dostaję bo się nie klepie z kim trzeba( budzi to u mnie odruch wymiotny) jestem sprzedawcą a nie SPRZEDAWCZYKIEM. Odpowiedz Link
obled2012 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 22.04.12, 21:14 A moze za przeproszeniem jestes takim sprzedawca, albo masz do dupy dyrekcje. Odpowiedz Link
karta07 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 25.04.12, 18:06 fikcja to podstawa, tak jak to, że pracujemy dla najlepszego pracodawcy roku " Bank Pekao SA został uznany najlepszym pracodawcą w Polsce w 2010 roku i otrzymał tytuł Top Employer", ten cud może powtórzył się w 2011r., nie wiem dokładnie. Nie ma co się irytować, różnice były i będą nawet kosmiczne w jednej grupie pracowników, zatrudnionych w jednym dziale i praktycznie wykonujących taką samą pracę za 1/2 poborów kolegi czy koleżanki. Zamiast tak na siebie nastawać, zainteresujmy innych pracowników tym forum, może popłynie jakaś konstruktywna myśl. Odpowiedz Link
obled2012 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 27.04.12, 22:46 Tak zainteresujmy kilkaset z bph z ostatnich grupowek i 2000 ktore wyleci z Nordea Odpowiedz Link
war300 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 10.05.12, 19:13 Ogłoszono wyniki ile zarbił Bank w I kw 2012 roku. W tym roku lekko przekroczy się 1 miliard euro. Smutne jest tylko to że, na tzw prowincji Pracownik jest tylko od roboty a do kasy tylko władza. Już najwyższy czas pracować według zasady "jaka płaca taka praca" a wtedy może nie będzie tego 1 miliarda euro. Odpowiedz Link
kalafior56 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 11.05.12, 21:12 Macie możliwość (zgodnie z sugestia ZZ) wykazania swojego niezadowolenia poprzez złożenie wniosków o podwyżki do dyr. oddziału. Jeśli dużo osób skorzysta z tej drogi to może górazechce się podzielić tym mld. Odpowiedz Link
obled2012 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 13.05.12, 17:40 Widze ze znowu zwiazkowiec podpuszcza. Kalafior pewnie masz etacik zwiazkowy i sie nie pracuje co????? Odpowiedz Link
pexik Re: wysokość zarobków bez fikcji- 13.05.12, 21:35 Ludzie!!!!!!!!!!!! Czy podpisaliście z bankiem umowę o dożywocie????????????? Co Was jeszcze u tego pracodawcy trzyma????!!!! pracodawcy chciałbym napisać z jeszcze mniejszej litery "p". Jest tyle świetnych miejsc pracy i pamiętajcie, że pracownicy banku pekao s.a. po kilkuletnim stażu pracy są świetnymi fachowcami, których chętnie zatrudnią nie tylko banki !!! Trochę pomysłów i macie działalność gosp. Nie narzekajcie tylko działajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powodzenia!!! Odpowiedz Link
kalafior56 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 16.05.12, 19:28 Trafiłeś jak kulą w płot. Odpowiedz Link
iova Re: wysokość zarobków bez fikcji- 14.05.12, 05:36 klika lat temu na forum Gazeta były ciekawe informacje o zarobkach włochów w Pekao Netto/Mc ....N/Rok + premie .......kto ---------- Odpowiedz Link
war300 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 01.06.12, 19:10 Na formu bankowym jest wpis "kto to powiedział" . Myślę że, Pan Prezes nie chce wiedzieć że, podwyżki zastąpiono jednorazowymi nagrodami netto 500,1000 a dla niektórych w porywach trochę więcej rocznie i to dla tych co zasuwali jak małe samochodziki, kosztem nieraz zdrowia, rodzinny. Gdyby pracownik dostał tylko 100 -zł podwyżki to miałyby dużo większy dochód a tak lata mijają i teraz cytuję "jeżeli po tylu latach ktoś nie dostał podwyżki to widocznie na nią nie zasługuje" - cynizm do bólu. Odpowiedz Link
iova Re: wysokość zarobków bez fikcji- 02.06.12, 07:48 w sumie jak mamy podwyżki od marca - to taka nagroda równoważy w jakiś sposób comiesięczną jałmużnę do pensji Odpowiedz Link
reno2001 Re: wysokość zarobków bez fikcji- 08.06.13, 20:25 o jakiej nagrodzie mówicie?. Czy nagrody roczne już były, ? A jeśli nie to kiedy będą i kto je dostanie.? A co do wynagrodzenia-jestem sprzedawcą od 12 lat, w woj. podlaskim i zarabiam 3700 zasadnicze, premie kwartalne to 500, a czasem 800 zł. A jak jest u was??/ Odpowiedz Link
fajnybank Re: wysokość zarobków bez fikcji- 09.06.13, 17:44 Nagród za 2012 rok jeszcze nie było, będą wypłacone do 12 lipca 2013.(miesiąc od Walnego). Nagrody są wyróżnieniem za szczególne osiągnięcia w pracy a więc uznaniowe. Kto dostanie ? A kto to wie ??? Odpowiedz Link
hannulka Re: wysokość zarobków bez fikcji- 10.07.13, 23:13 5500 brutto sprzedawca mazowieckie Odpowiedz Link