Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Unicell Poland Wasilków

IP: *.25.48.250.kapode.com 29.01.10, 13:46
    Cześć. Co możecie powiedzieć na temat tej firmy? Jakie zarobki,
    produkt, samochód? Staram się o stanowisko Przedstawiciela.
    Wielkie dzięki za wszelkie informacje?
    Obserwuj wątek
      • Gość: *...* Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.static.tvk.wroc.pl 31.01.10, 09:25
        no też jestem ciekaw kolego jak to tam wygląda. No ale cóż, komu się
        uda ten się przekona. Na jaki region aplikowałeś?
        • Gość: gogus Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.25.48.250.kapode.com 31.01.10, 21:07
          Jak widać mało jest informacji na temat tej firmy. aplikuję na dolny
          śląsk.
          Życzę powodzenia.
          • Gość: bylem w unicellu Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.bsi.3s.pl 20.10.10, 16:56
            Czesc
            Jesli masz problem ze znalezieniem pracy to idz tam ale dobrze ci radze, szukaj mimo to pracy. Duza rotacja przedstawicieli.... to chyba o czyms swiadczy. Jak tylko beda mogli to cie wyrolują. Caly czas awantury, malo,malo,malo i pieniadze nie sa dobre. Zatrudnienie na dzialalnosci.... jesli masz cos innego w wiekszej i stabilniejszej firmie to ja (po tym co przezylem) wybralbym inna opcje. pozdrawiam
      • Gość: MS Re: Unicell Poland Wasilków IP: 217.153.108.* 01.02.10, 12:56
        nie pchaj się w bagno, własna działalność
        • Gość: gogus Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.25.48.250.kapode.com 01.02.10, 20:56
          ale w ofercie pracy nie było nic na temat własnej działalności.
          • Gość: *...* Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.02.10, 20:40
            To chyba nasz wspólny kontrkandydat kolego...albo poszkodowany przez
            Unicell były RPH.
            Powodzenia Panowie:)
      • Gość: gogu Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.25.48.250.kapode.com 04.02.10, 19:02
        I jak samopoczucie po rozmowie?
        • Gość: *...* Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.static.tvk.wroc.pl 05.02.10, 17:55
          Jak na moje czucie kolego, to wybiorą tą osobę, która odpowiedziała
          na ogłoszenie dotyczące RPH do spraw hurtu. Tak wynikało z rozmowy,
          cóż mi pewnie sie nie uda bo aplikowałem na sieci. Komu się uda z
          pewnością nie będzie żałował. Moim zdaniem to konkretna firma i z
          pewnością Szczęściarz się nie zawiedzie. W każdym razie szczęśliwiec
          ma oczekiwać kontaktu do 9 lutego, tak Powiedział mi Pan Mariusz.
          Podsumowując miła rozmowa i oby wszystkie w takiej atmosferze sie
          odbywały. Mi stres minął zaraz po wejściu, więc chyba mimo wszystko
          nie wypadłem najgorzej.
          Pozdrawiam Konkurentów oraz Pana Mariusza.
          Imienia nie podam bo to byłoby "wpływanie" na decyzję.
          P.S. Napiszcie koledzy jak to odebraliście. Chyba, że były w
          konkurencji jakieś Panie:)
          albo jednak mały diagram do rozwiązania...(72325 62643254)
          3-mam za Was kciuki
          • Gość: rob Re: Unicell Poland Wasilków IP: 95.108.21.* 17.02.10, 15:36
            witam
            nie rozumiem dlaczego tak sie boicie WDG ?? przeciez idzie na tym wyciagnac o
            wiele lepsze $$$$ niz na UOP, pod warunkiem ze dobre warunki sa :) ja mam
            rozmowe na RPH dh HURTU na WLKP
            • Gość: Gość Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.chello.pl 06.04.10, 22:29
              Czy nie zastanawia Was fakt, że firma rekrutuje na tylu regionach? Własna
              działalność? OK. Ale jakie warunki???
              Super firma - polecam!!!
              Jak mówi piosenka..."Przeżyj to sam..."
              Powodzenia..he he
              • Gość: Daga Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.ibd.gtsenergis.pl 30.06.10, 23:17
                Nas odwiedza pan Marcin białym fordem fusionem. Nie wiem jakie auta mają inni
                PH. Firma wygląda na konkretną. Sprzedają pod marką primacol. Chemia budowlana i
                dekoracje wnętrz.
                • Gość: Piter Re: Unicell Poland Wasilków IP: 94.254.181.* 28.07.10, 22:59
                  Przedstawiciele Unicella jeżdżą też fiatami linea i grande punto. Oprócz marki
                  PRIMACOL sprzedają folie budowlane FOLA i inne produkty. Handlują z Obi,
                  castoramą, Nomi, Składami PSB, Bricomarche i innymi. Ostatnio robią trochę
                  zamieszania na rynku. Wyglądają na zadowolonych, choć pewnie roboty mają dużo.
                  • Gość: ByłyUnicell Re: Unicell Poland Wasilków IP: 77.242.236.* 20.08.10, 13:34
                    Panowie i Panie !
                    Firma Unicell :
                    plany nie do zrealizowania : zarówno na sieciach jak i na hurcie ( hurtu nie mialem w swoim regionie, ale koledzy mieli i cyfry kosmiczne)
                    Własna działalność. Podstawy od 1200+VAT do 2500+VAT. Zależy na jaki region aplikujesz i ile wynegocjujesz...
                    Prowizje :
                    Za realizacje 100% planu na sieciach premia ok 1500zł+VAT
                    Za realizacje 100% planu na hurcie premia ok 1800zł+VAT
                    Premie wyplacane od 70%(sieci) i 65%(hurt) realizacji planu.
                    Unicell jest we wszystkich sieciach handlowych : Casto, LM, Praktiker, Obi, Nomi, BricoMarche (wlicza sie do hurtu ze wzgl. na franczyze) Bricoman.
                    Wystepuje na wielu dzialach - budowlany -folie i grunty, parapety wew. i zew.
                    -dekoracje - system dekoracji wnetrz primacol, tapety z włókna szklanego
                    -drewno - kantówki
                    -ogród - płotki drewniane
                    jeżdzi się punto i grande punto..
                    punto silnik 1,2 w gazie
                    grande punto 1,5 jtd
                    Szef przedstawicieli na Polske - ok.
                    Mordercze plany, praca po X godzin na dobe, zbyt szeroki asortyment, straszna biurokracja, nie robiac planu żadne pieniądze.
                    Nie zwracają za biuro księgowe i za ZUS.

Pozdrawiam.
                    -
                    • Gość: Obecny Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.chello.pl 20.08.10, 18:51
                      Kolega nie nadmienił, że PH są namierzani kilkakrotnie dziennie poprzez sieć
                      komórkową, o czym nie ma informacji w umowie:)
                    • Gość: tez tam bylem brrr Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.bsi.3s.pl 20.10.10, 17:05
                      Po tych info. widac ze kolega tez tam byl. Ja jestem szczesliwszy odkad tam nie pracuje! Powaznie. Wszystko co napisal kolega sie zgadza. Plan trudno zrobic a jak sie nie zrobi to zostaje sie z 1000 zł i nie ma ze boli. Rotacja duza. Przez krotki okres jaki tam pracowalem przewinelo sie sporo nowych. Szef m.s niby ok, zaslania sie ze nic nie moze zrobic jak przychodzi co do czego. Dyrektor pojeb!!!!
                      • Gość: SX5 Re: Unicell Poland Wasilków IP: 94.254.168.* 27.11.10, 21:57
                        Umowa bardzo niekorzystna. Firma nieustannie kombinuje jak cię zastraszyć i nie zapłacić.
                    • Gość: Białystok Re: Unicell Poland Wasilków IP: 91.217.40.* 11.06.11, 16:35
                      Mariusz tylko jest dobrym szefem,hi,hi jak plan zrobisz.Przekonacie się sami,a tak wogóle to Andrzej tam rządzi.
            • Gość: kalafior Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 18:55
              Własna działalność jest OK ale w przypadku firmy Unicell należy uważać. Wielu się już przeliczyło.
      • Gość: euzebiusz dłuto Re: Unicell Poland Wasilków IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 21:00
        Dobre czasy w unicwelu już się skończyły. Obecnie firma przejęła chiński system zarządzania, czyli maksymalna wydajność handlowca przy minimalnym wynagrodzeniu. Dokręcanie śruby spowodowało, że zerwali gwint:) Nieustanne konflikty handlowiec - firma. Ludzie uciekają. Kierownik handlu - człowiek pomocny i dużo robi, ogólnie OK.
        Dyrektor handlowy - człowiek bystry ale kombinuje jak wydymać handlowców na forsie. Handlowcy mu nie ufają.
        Kierowniczka handlu - jeśli chcecie stracić klienta to dajcie mu jej numer. Jak z nim pogada swoim opryskliwym, skrzeczącym bełkotem z PRL-u to ręce opadają. Dziewczynka znalazła się tam przypadkowo - ona nigdy nie handlowała w terenie ale wymądrza się jak as sprzedaży. Taki mądrala teoretyk:) Handlowcy się z niej nabijają ale ona myśli, że jest fajna:)
        Aktualnie nikomu nie polecam pracy w tej firmie i pozdrawiam byłych i obecnych PH.

• Gość: Szczecin Re: Unicell Poland Wasilków IP: 91.217.40.* 11.06.11, 16:28
        Kolego zapomnij o tej firmie.Pracowałem,kasa żadna i wieczna zmiana przedstawicieli.Nie inwestyją w LUDZI.Tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka