Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA GRANIC

IP: *.prawo.uni.wroc.pl 09.02.04, 15:14
    Witam wszystkich a najbardziej tych ktorzy maja pojecie jak sprawdzic
    wiarygodnosc firm posredniczacych prace za granica... kiedys dostalem jakis
    adres inter. jakiegos urzedu w ktorym mialy byc zarejestrowane wszystkie
    uczciwe firmy ale niestety gdzies sie mi zapodzial.Moze ktos z was zna ten
    adres??? bede bardzo ale to bardzo wdzieczny wielkie dzieki!!! Pozdrawiam!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ania Re: JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA G IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 20:07
        A co konkretnie chcesz sprawdzić?
        Zawsze trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem.
        Jeśli ktoś chce od Ciebie z góry jakies pieniądze to juz powinna zapalać się
        lampka ostrzegawcza...
        Jeśli nie chce pieniędzy z góry, podpisuje umowę, dostajesz wizę w paszport. To
        na 100% sytuacja jasna.
        • Gość: Krzyś Re: JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 23:14
          Świete słowa tylko jedną rzecz bym poprawił, jeśli ktos chce od Ciebie jakieś
          pieniądze z góry to nie tylko powinna zapalać sie czerwona lampka ale musisz
          taką ofertę od razu zignorować bo to oszust.
          • nglka Re: JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA G 11.02.04, 05:12
            Biura podróży oferujące pracę za granicą (głównie piszę o krajach Amerykańskich)
            ZAWSZE biorą pieniądze z góry - a jak niby inaczej? Mają ściągać od klienta po
            powrocie? A jeśli ten nie wróci? Zmieni pracę za granicą? Za usługę płaci się
            przy jej zakupie.
            • nglka Re: JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA G 11.02.04, 05:15
              Zapomniałam dodać - są specjalne firmy oferujące swoim klientom za odpowiednią
              opłatą dość szczegułowe dane dot. interesującej ich firmy. Nie sądzę też, by
              były darmowe strony piszące o uczciwych i godnych zaufania firmom - na 99% firmy
              te, by umieszczono je na tej liście płacą grube pieniądze (reklama dająca
              pewność naiwnemu, że biuro jest uczcie). Oczywiście nie musi to być
              koniecznością ale właśnie przy takich stronach zapala się (nie tylko mi) lampka
              ostrzegawcza.
        • Gość: NAT Re: JAK SPRAWDZIC FIRMY POSREDNICZACE PRACE ZA G IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 12:09
          Niekoniecznie masz rację...tzn. nie wiem jaka zaliczke macie na mysli? Moja
          przyjaciółka musiała wpłacic zaliczkę 1400 zł, a reszte pieniedzy później.Nikt
          jej nie oszukał, bowiem własnie pracuje od kilku tygodni w USA, wszystko miała
          załatwione i zapiete na ostatni guzik dzieki Agencji(nawet ja z lotniska
          odebrali).Faktem jest jednak, ze wpłacała dopiero po podpisaniu oficjalnej
          umowy...na to trezba zwrócic uwagę.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka