energyst5 09.04.10, 15:09 Witam, mam pytanie o e-papierosa. A w szczególności chodzi o to czy e-papierosa można palić w pracy? Istnieją jakieś regulacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: expert prawa pracy nie, nie można IP: *.chello.pl 09.04.10, 21:24 ale możesz go sobie wsadzać do dupy i wyciągać dowolną ilość razy Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: e papieros w pracy 09.04.10, 21:47 Upierdliwy przelozony lub wspolpracownik z pokoju moze sie przyczepic, podobnie jak np. do puszczania radia czy spozywania kanapek przy biurku. Natomiast poniewaz wiekszosc liquidow jest bezwonna, nie ma problemu przy "ukradkowym" pociaganiu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: e papieros w pracy 09.04.10, 22:02 energyst5 napisał: > Witam, > mam pytanie o e-papierosa. A w szczególności chodzi o to czy e-papierosa można > palić w pracy? Istnieją jakieś regulacje? Wolno. W pracy nie wolno palić tytoniu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: e papieros w pracy 09.04.10, 22:35 snajper55 napisał: > energyst5 napisał: > > > Witam, > > mam pytanie o e-papierosa. A w szczególności chodzi o to czy e-papierosa > można > > palić w pracy? Istnieją jakieś regulacje? > > Wolno. W pracy nie wolno palić tytoniu. > To, ze nie ma zakazu nie oznacza, ze obowiazkowa jest powszechna akceptacja. Trzeba sie dostosowywac do otoczenia, jak ze wszystkim. E-pale od 2-ch miesiecy, tak wiec informuje z pierwszej reki. Przy okazji link do forum tematycznego, wraz z postem ostrzegajacym przed pseudopapierosem marki Health, najczesciej wyskakujacym z googla gdy ktos zaczyna szukac czegos dla siebie. papierosyforum.pl/viewtopic.php?f=28&t=4756 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: e papieros w pracy 10.04.10, 13:53 krzysztofsf napisał: > To, ze nie ma zakazu nie oznacza, ze obowiazkowa jest powszechna akceptacja. A ktoś tak twierdzi ??? Autor wątku pytał czy wolno, pytał o regulacje, a nie o to, czy jest to powszechnie akceptowane. Może byś w końcu zaczął czytać ze zrozumieniem ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: e papieros w pracy 10.04.10, 16:36 snajper55 napisał: > krzysztofsf napisał: > > > To, ze nie ma zakazu nie oznacza, ze obowiazkowa jest powszechna akceptac > ja. > > A ktoś tak twierdzi ??? Autor wątku pytał czy wolno, pytał o regulacje, a nie o > to, czy jest to powszechnie akceptowane. > > Może byś w końcu zaczął czytać ze zrozumieniem ? > > S. Moze rowniez zaczalbys to robic. Nie pisz ze "wolno" bo jest to klamstwem. Wypowiadasz sie na temat o ktorym nie masz pojecia. E-papierosy sa nieuregulowane prawnie i decyzja przelozonego jest wiazaca, nie jako stosunek do palenia papierosow (bo to ich nie dotyczy) a jako wymaganie od pracownika stosowania sie do zalecen przelozonego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: e papieros w pracy 10.04.10, 23:26 krzysztofsf napisał: > Nie pisz ze "wolno" bo jest to klamstwem. To podaj przepis, który zabrania, totalny ignorancie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: e papieros w pracy 11.04.10, 00:15 snajper55 napisał: > krzysztofsf napisał: > > > Nie pisz ze "wolno" bo jest to klamstwem. > > To podaj przepis, który zabrania, totalny ignorancie. > > S. Polecenie przelozonego, sprzeciw wspolpracownikow. A ty podaj teraz przepis stwierdzajacy, ze pracownikowi wolno korzystac w pracy z e-papierosa, oraz wyszczegolniajacy w jakich okolicznosciach. Pisze ci niezgulo, ze e-pale i znam te sprawy z autopsji, oraz sledze na forach tematycznych, wraz z trzymaniem kciukow za wczorajczym glosowaniem nad debilnymi poprawkami senatu w ustawie Dalem porownania do innych sytuacji z pracy . Jak ktos zapyta czy wolno mu jesc kanapki w pracy, to co mu odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: e papieros w pracy 11.04.10, 01:11 krzysztofsf napisał: > snajper55 napisał: > > > krzysztofsf napisał: > > > > > Nie pisz ze "wolno" bo jest to klamstwem. > > > > To podaj przepis, który zabrania, totalny ignorancie. > > Polecenie przelozonego, sprzeciw wspolpracownikow. Przepis prawa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczona Re: e papieros w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:11 ja nie rozumiem dlaczego nie wolno palic w pracy kiedyś się paliło aż sie dym unosił a teraz nic nie wolno, dobrze ze jeszcze mozna sie wysr... w kiblu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: e papieros w pracy IP: 83.136.224.* 10.04.10, 07:37 Też nie rozumiem, kiedyś się piło do oporu, ludzie nawaleni byli od rana a w dzień wypłaty nikt nie pracował. I komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: e papieros w pracy 10.04.10, 13:54 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Też nie rozumiem, kiedyś się piło do oporu, ludzie nawaleni byli od > rana a w dzień wypłaty nikt nie pracował. I komu to przeszkadzało? A jeszcze kiedyś można było pić, palić i się opierdalać. S.; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: e papieros w pracy IP: 81.210.21.* 12.04.10, 09:34 A dwa tysie tak czy inaczej się należały. Zap...am dziko, nie piję i nie palę w pracy w o takiej stawce mogę co najwyżej pomarzyć. I niech mi ktoś powie że kiedyś nie było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś