Dodaj do ulubionych

Carcinosinum

29.11.06, 10:43
Byłam właśnie u nowego homeopaty z córką (poprzedni homeo. to była pomyłka,
chociaż był bardzo chwalony na forum). Córka dostała lek Carcinosinum 200CH,
chociaż w wywiadzie nie ma nic wspólnego z nowotworani. Możecie mi podać opis
tego leku. Błagam, tylko po polsku. Chciałabym wiedzieć co daję dziecku. Z
góry dzięki bardzo.
Dodam, że córka od września kaszle. Od poprzedniego homeo dok. miała inny lek
konstytucyjny, który nie pomógł (inne, podawane przy chorobie, zresztą też
nie pomogły). Jeżeli okaże się , że mała wyszła z kaszlu i innych
przypadłości, to opiszę wszystko dokładnie. Pozdrawiam wszystkie zatroskane
MAMY.
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: Carcinosinum 29.11.06, 11:50
      Iga, bądź tak miła i korzystaj z wyszukiwarki zanim założysz kolejny, identyczny
      z innymi wątek na ten sam temat, bo przez takie własnie akcje spadają nam wątki,
      które są niezdublowane a istotne.
      • iga_01 Re: Carcinosinum 29.11.06, 12:48
        Z wyszukiwarki korzystałam (grzecznie przed założeniem wątku), ale znalazłam
        tylko info., że podaje się przy nowotworachy, a inne info. niestety po
        angielsku. W tym wątku proszę o info. w języku polskim na temat tego leku.
        • konkubinka Re: Carcinosinum 29.11.06, 13:07
          a probowalas szukac w innych latach?Duzo ciekawych watkow chowa sie w roku 2004
          i 2005.
          • konkubinka Re: Carcinosinum 29.11.06, 13:09
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=22008925&v=2&s=0
            • iga_01 Re: Carcinosinum 29.11.06, 13:22
              Konkubinka dziękuję, ale te wątki już czytałam. Myślałam o jakimś szerszym
              opisie, bo na razie nic mi nie pasuje do mojego dziecka.
              • konkubinka Re: Carcinosinum 29.11.06, 13:34
                ja tylko rzuciłam okiem ale zwrocilo moj auwage , ze nietylko o nowotwory tu
                chodzi ale tez np o pasozyty.Skoro corka kaszle to zapewne m a podejrzenie
                pasozytow.
    • granna Re: Carcinosinum 30.11.06, 11:39
      Do podania tego leku wystarczy wystąpienie nowotworu w wywiadzie rodzinnym
      • 5_monika Re: Carcinosinum 30.11.06, 12:10
        wtedy można go podać, ale jeśli pacjent konstytucją pasuje do innego zgoła
        przeciwnego obrazu np. Sulfur to może być tak że ten drugi lek zadziała zgoła
        lepiej.
      • iga_01 Re: Carcinosinum 30.11.06, 12:13
        granna. W wywiadzie właśnie nie ma nowotworu (w rodzinie ,też nie było nigdy o
        ile mi wiadomo). Dlatego chciłabym przeczytać dokładny opis tego leku.
        • marciszonka Re: Carcinosinum 30.11.06, 13:51
          To że wystarczy nie znaczy, że jest warunkiem koniecznym i nie ma co analizować
          teoretycznie a trzeba zwyczajnie poobserwować reakcje dziecka na leku i to
          przede wszystkim mówi, czy lek jest dobrany słusznie czy nie. Homeopata ma o
          wiele większą wiedzę i lepszy dostęp do bardziej szczegółowych źródeł niż te
          dostępne w necie. Jak zapisał, to widocznie widział ku temu powody, a nie
          musiały być one koniecznie nowotworowe.
    • 5_monika Re: Carcinosinum 30.11.06, 13:55
      wystarczającym powodem jest np. szczepienie Engerix-em
      • iga_01 Re: Carcinosinum 30.11.06, 13:58
        5_monika. No i właśnie, to by pasowało. Wiesz coś wiecej na ten temat.
        • 5_monika Re: Carcinosinum 30.11.06, 14:13
          odpiszę na pocztę
          • iga_01 Re: Carcinosinum 30.11.06, 14:37
            5_monika. Dzięki wielkie. Jestem bardzo wdzięczna.
            • akownik Re: Carcinosinum 30.11.06, 15:34
              Carcinosinum jest lekiem skazy nowotworowej.Ten homeopatyczny nozod otrzymuje
              się z wycinka masy raka piersi.Można go używać po stwierdzeniu nowotworowej
              przeszłości pacjenta lub rodziny.Wskazaniem do jego użycia jest także
              jakakolwiek ciężka ostra choroba infekcyjna w dzieciństwie/zwłaszcza gdy
              pojawiła się więcej niż raz/.Stosuje się go również u ludzi mających silna więź
              z natura i jej zjawiskami.Także uprzejmość,empatia,delikatność,miłość do
              zwierząt.Można próbować także w mononukleozie zakaźnej,która ustępuje powoli i
              daje powikłania.Opisano przypadki korzystnego działania tego nozodu kierując się
              następującymi objawami:utożsamienie się z ludźmi wypędzonymi,uwielbienie gór i
              wodospadów,głębokie życie duchowe/np.odczucia religijne/.Lek ten stosuje się tez
              u kobiet przy określonych zaburzeniach menstruacyjnych jak i u mężczyzn z
              zaburzeniami seksualnymi.O ZASTOSOWANIU LEKU DECYDUJE ZAWSZE HOMEOPATA.Lek jest
              dostępny w aptece.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32472
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka