misiulinek.asi 02.05.10, 17:39 Witam, chciałbym napisać LM do urzędu miasta, ale nie wiem, jak się zwrócić do urzędu. Czy prawidłowe będą zwroty: "chciałbym pracować w urzędzie"itp? proszę o pomoc, nie mam w tym doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilia.wawa Re: LM do urzędu miasta-proszę o pomoc 03.05.10, 19:17 Żeby się zgłosić do pracy w urzędzie to najpierw musi być ogłoszony konkurs, czyli nabór na jakieś konkretne wolne stanowisko. Podane są wymagania formalne, czyli lista dokumentów jakie należy złożyć oraz termin składania tych dokumentów. Następnie przeprowadzana jest analiza nadesłanych ofert. Osoby spełniające wymagania są zapraszane do dalszego etapu: albo na test wiedzy i kompetencji albo na rozmowę kwalifikacyjną - zależy jak urząd prowadzi nabór. Zazwyczaj nazwisko wybranej osoby (nowego pracownika) jest podawane na stronie tegoż urzędu. Co do listu motywacyjnego, może to być list taki jak do każdej innej firmy. Piszesz co umiesz, jakie miałeś doświadczenia i inne bzdety. Z moich obserwacji wynika że ważniejsze jest spełnianie wymogów formalnych i złożenie kompletu dokumentów. Tylko nie bądź zdziwiony, że do urzędu przyjmują tych, których mają przyjąć (znajomości, znajomości...). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: LM do urzędu miasta-proszę o pomoc 04.05.10, 13:20 emilia.wawa napisała: > Tylko nie bądź zdziwiony, że do urzędu przyjmują tych, których mają przyjąć > (znajomości, znajomości...). ale tak byc nie musi :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.gediga Re: LM do urzędu miasta-proszę o pomoc 10.05.10, 19:16 witam, moim zdaniem taki list warto zaadresować do naczelnika danego urzędu miasta. Pani pracodawca przyjmie wtedy formę osobową i mam nadzieję, że będzie to duże ułatwienie przy zwracaniu się do przyszłego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś