Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:16 Jestem początkującym graczem na giełdzie, mam akcje GETINU, z tego co wiem będzie emisja akcji, czytałam cos o prawie poboru, czy to coś dla mnie oznacza ? Proszę o pomoc, z góry dzieki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bzdziagwa Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 14:46 Oznacza to ze dostaniesz tyle pp ile masz akcji na koncie. Za 3 posiadane pp bedziesz mogla kupic jedna akcje nowej emisji. Lub sprzedac pp na gieldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligo Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:42 PP dostaje się za darmo? PO prostu znajdą sie na miim rachunku inwestycyjnym? Sory za moją indolencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdziagwa Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 17:10 Teoretycznie za darmo (bo nie trzeba za to placic), ale w praktyce w dzien po ustaleniu pp kurs odniesienia notowanych akcji jest korygowany przez GPW. Im nizsza cena nowych akcji w stosunku do aktualnie notowanych, korekta jest wieksza... Polecam poczytac cos na ten temat. Np. na stronie GPW cos napewno jest (www.gpw.com.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:17 Dzięki za info. Czy wiesz kiedy będzie emisja akcji GETINU ? Korzystam z portalu www.doakcji.pl, skąd będę wiedziała kiedy mogę skorzystać z prawa poboru i kiedy będę mogła kupić akcje z nowej emisji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzd Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 22:38 02.03.2005- NWZA spółki ws. emisji trzech serii akcji, od H do J Ja lubie Interie. Tu jest GTN: mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=1341 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:04 Dzięki serdeczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś