Dodaj do ulubionych

GETIN - emisja akcji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:16
Jestem początkującym graczem na giełdzie, mam akcje GETINU, z tego co wiem
będzie emisja akcji, czytałam cos o prawie poboru, czy to coś dla mnie
oznacza ? Proszę o pomoc, z góry dzieki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: bzdziagwa Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 14:46
      Oznacza to ze dostaniesz tyle pp ile masz akcji na koncie. Za 3 posiadane pp
      bedziesz mogla kupic jedna akcje nowej emisji. Lub sprzedac pp na gieldzie.
      • Gość: oligo Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:42
        PP dostaje się za darmo? PO prostu znajdą sie na miim rachunku inwestycyjnym?
        Sory za moją indolencję
        • Gość: bzdziagwa Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 17:10
          Teoretycznie za darmo (bo nie trzeba za to placic), ale w praktyce w dzien po
          ustaleniu pp kurs odniesienia notowanych akcji jest korygowany przez GPW. Im
          nizsza cena nowych akcji w stosunku do aktualnie notowanych, korekta jest
          wieksza... Polecam poczytac cos na ten temat. Np. na stronie GPW cos napewno
          jest (www.gpw.com.pl)
          • Gość: ola Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:17
            Dzięki za info.
            Czy wiesz kiedy będzie emisja akcji GETINU ?
            Korzystam z portalu www.doakcji.pl, skąd będę wiedziała kiedy mogę skorzystać z
            prawa poboru i kiedy będę mogła kupić akcje z nowej emisji ?
            • Gość: bzd Re: GETIN - emisja akcji IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.02.05, 22:38
              02.03.2005- NWZA spółki ws. emisji trzech serii akcji, od H do J
              Ja lubie Interie. Tu jest GTN:
              mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=1341
              • Gość: ola Re: GETIN - emisja akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:04
                Dzięki serdeczne. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka