Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

witam wszystkich wlasnie skonczylem studia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 23:38
    srednia 4.6 i pracodawcy bija sie o mnie

vide dyrektor Slaskiego Parku Technologicznego proponuje prace za 4
    tysiace euro miesiecznie, to nie duzo ale perpsektywy rozwoju
    wspaniale

ale kumpel mowi zeby startowal do firmy Bio-Zen z Warszawy, on tam
    pracuje od roku, to prezna polska firma biotechnologiczna, ja
    wprawdzie skonczylem inny kierunek ale prezes i tak chce ze mna
    rozmawiac, a biorac pod uwage, ze jeszcze 3 lata temu pracowal on w
    Dolinie Krzemowej, bedac wspol-wlascicielem 3 poteznych firm
    internetowych, chyba wybiore sie na rozmowe

no ale w koncu uczelnie wyzsze maja budzet 7 razy wiekszy niz
    jeszcze 10 lat temu a wiec to nie dziwne ze poziom ksztalcenia jest
    tak wysoki

z drugiej strony studia sa platne, studiuje tylko 13% osob w wieku
    20 lat, wiec nie dziwne, ze absolwenci latwo znajduja prace na calym
    swiecie

i super, ze mamy te szybkie pociagi, przyznam, mowilo sie o tym
    tyle, a tu prosze, od pieciu lat mamy pociagi najszybsze w Europie a
    to wszystko dzieki wspolpracy z Chinami. 420 km/h na trasie Poznan-
    Warszawa naprawde robi wrazenie. Polska stala sie naprawde duzo
    mniejsza i duzo przyjazniejsza.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Abc Ha, ha,ha:-) IP: 89.204.153.* 03.05.10, 23:41
        Ha, ha,ha:-) Dobre!
      • Gość: Nadzorca 817 Technik 8911x rusz rzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 23:44
        Znowu nam kukła jedna drańska wylazła z kokonu podtrzymującego. Weż tam podłącz
        rurki C6 do jej mózgu bo zaczęła telepać co tam jej tymi prochami wprowadzają do
        czerepu i ludzi straszy. Acha weż tą maskę tlenową bo w wieży X1178 jeden sektor
        się otworzył na zewnątrz po tym jak cała sekcja z tymi ludkami co żyją w
        Tuskolandii X2 się zawaliła i gazy do środka naparzają.
        Dobra to na tyle.
        Acha i zwiększ pobór mocy, zawsze jak zaczynają te wizje z serii Tuskolandii to
        mózgownice kukieł spadają w wydajności.
      • Gość: Rom z roku 2024 czyli wersja bardziej realna IP: *.chello.pl 04.05.10, 00:42
        witam jak każdy z osiedla właśnie odbębniłem marketing na uczelni nr
        78811881182nz kumpel po socjologii stwierdził że nie ma się co
        zbytnio podniecać juz tylko 3 osoby w miasteczku nie mają mgr ale
        oni są przecież z ciężkim porażeniem mózgowym ...cóż dobrze ,że
        chociaż licencjat nie jest juz dla nikogo problemem dostaniesz go w
        empicu przy zakupie 5 lektur - swoją drogą sporo ich to kosztowało
        tym bardziej że wydaja duzo na leki ale studia trzeba mieć ...bo
        trzeba

straszna rutyna męczy jeszcze kiedyś były jakieś dyskuje-gdzie tu
        składać cv- teraz każdy przynajmniej wie co robić . trzeba jechać do
        braci na wyspy zaczepić się na jakiś catering lub taxi driver w
        końcu jest tam nas już ponad 15 milionów !!
      • profesorbeton Year 2024 in Polandia. 04.05.10, 10:25
        Bajki dla malo rozgarnietych dzieci... :(
        Poza tym w roku 2024 nie bedzie juz Doliny Krzemowej w USA, a biotechnologia
        zostanie zakazana po kilku tragediach zwiaznych z GM jedzeniem i GM wirusami,
        ktore wydostaly sie z laboratoriow i zabily miliony ludzi, w tym tez i prawie
        milion Polakow...
        A uczelnie wyzsze w Polsce zostana raczej pozamykane, gdyz nie bedzie
        zapotrzebowania na ich absolwentow. Tylu magistrow, ilu Polska potrzebuje,
        wyszkoli sie za granica. W Polsce szkolic sie beda tylko prawnicy i urzednicy,
        reszta zas bedzie studiowac za granica, w tym tez w Chinach Ludowych, ktore
        wowczas polacza sie w jedno z Tajwanem i Singapurem, tworzac najwieksza i
        najnowoczesniejsza gospodarke swiata, a w sojuszu wojskowymym z Rosja i Indiami,
        najwieksza potege militarna swiata.
        Beda tez w Polsce superszybkie pociagi ICE firmy DB (Deutsche Bahn) na trasach
        Warszaw-Poznan-Berlin i Krakow-Katowice-Wroclaw-Berlin, ale tylko dla 10%
        najbogatszych Polakow. Reszty nie bedzie stac na podroze, nawet najtanszymi
        pociagami osobowymi...
        lech.kelelr@gmail.com
        • profesorbeton Re: Year 2024 in Polandia. 04.05.10, 10:26
          Sorry!
          My email is lech.keller@gmail.com
          • Gość: andiejko Re: Year 2024 in Polandia. IP: *.cdma.centertel.pl 04.05.10, 11:09
            jeszcze zapomnieliście dodać że powstała cała sieć autostrad. mozna nimi
            dojechac wszędzie od szczecina do rzeszowa, od suwałek do wrocławia. ale kto
            przecież jeżdzi samochodem taki kawał drogi. przecież zbudowano już lotniska w
            każdym ieście w polsce większym niż 40 tys. mieszkańców. już dawno nie ma
            kolejek w szpitalach i przychodniach a średnia krajowa wynosi 5000 euro a
            minimalna pensja 2500 euro.
            • profesorbeton Re: Year 2024 in Polandia. 04.05.10, 11:42
              Kazdy zamozny Polak ma samolot, wiec autostrady rozebralismy i sprzedalismy
              Murzynom, razem z naszymi uzywanymi samochodami. I zgoda, minimalna placa wynosi
              2500 euro na miesiaac, tyle, ze kilo chleba kosztuje 100 euro.
      • Gość: Tom z 2024 ok to był żart a teraz chwila prawdy IP: *.chello.pl 04.05.10, 12:13
        pisze z Chin, do których ucieklem

wyobrazcie sobie, ze tu mozna znalezc prace za ktora płacą wymienialnymi pieniedzmi

posylam troche do Polski yuanow rodzicom, bo tam emeryci umieraja z braku srodkow do zycia, gdyz nie ma emerytur

piszę z domu HA !
        wyobrazcie sobie ze tutaj kazdy moze miec internet w domu i pisac na forum bez zatwierdzenia tekstu przez ABW

wiem, ze u was w Polsce za czytanie tego tekstu bedziecie mieli represje

jak dobrze ze piec lat temu przed zamknieciem granic ucieklem z Polski

juz wtedy bezrobocie bylo 80%, te 20% pracowalo w urzedach panstwowych, wojewodzkich, powiatowych i gminnych

podatki w sumie 200%, podatki od posiadania, od oddychania, od srania

działalność gospodarcza została de facto zakazana, dla prowadzących domiar w wysokosci 500% przychodow

no jak tam wam się żyje kochani w Polsce z tym zadłużeniem 200 bilionów $ ?

• Gość: Kagan Re: ok to był żart a teraz chwila prawdy IP: 193.136.157.* 04.05.10, 13:59
          Wiemy, ze to byl zart, ale milo sie go czytalo...
          A te 200 miliardow dlugu (bo chyba miales na mysli 200 tysiecy milionow), to
          Polska miala w roku 2010 - dzis, w roku 2024, to ma ona tego dlugu ze 100 razy
          tyle (liczac w dolarach z roku 2010). Ile ma naprawde, to tego nikt nie wie,
          gdyz GUS przestal publikowac roczniki statystyczne juz w roku 2012, po klesce
          gospodarczej zwiazanej z nieudanymi mistrzostwami Europy w pilce kopanej...
          • Gość: mhfstkrx napisałem bilionów, nie miliardów IP: *.chello.pl 04.05.10, 16:03
            w ziemniaklandzie obowiazuje tzw. "długa skala"

pl.wikipedia.org/wiki/Liczebniki_główne_potęg_tysiąca

wybaczę Ci, bo ty, jako humanista jesteś niekumaty matematycznie

mam nadzieję, że jesteś prawdziwy humanista a nie polski matoł dyskalkulik, dysortograf, dyslektyk i dysmózg zwany "humanistą"

wiem, co napisałem bilion znaczy bilion

• profesorbeton Re: napisałem bilionów, nie miliardów 04.05.10, 16:50
              Jestem ekonomista, a nie matematykiem. Aby uniknac balaganu spowodowanego
              przez zawodowych matematykow, ktorzy sa na ogol umyslowo nieodorozwinieci,
              uzywam (na ogol) zamiast miliarda - tysiac milionow albo pisze 10**6 dla miliona
              a 10**9 dla miliarda. Bilion to bedzie wiec 10**12 (tysiac tysiecy milionow)...
              Szalom!
      • Gość: Henrietta w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córcia IP: 217.149.246.* 04.05.10, 15:28
        A ja nie narzekam. Postanowiłam mieć dziecko. Pobrali ode mnie
        komórkę jajową i połączyli z ulepszonym plemnikiem. Moglam wybrać
        pleć dziecka, kolor oczu, włosów i orientacyjny wzrost. Następnie
        umieszczono w inkubatorze, który trzyma odpowiednią temperaturę
        oraz dostarcza pokarm zarodkowi. Codziennie po pracy ( w urzędzie)
        zaglądam do laboratorium by doglądnąć, jak zarodek się rozwija. Już
        za 3 miesiące wyjmą dziecia z tej maszynki i zamieszka sobie ze mną.
        Taka prosta procedura pozwala mi pracować oraz uniknąć niewygód
        ciąży i koszmaru porodu. Aż wierzyć się nie chce, że jeszcze 10 lat
        temu kobiety musiały same donosić ciążę bez możliwości kontrolowania
        rozwoju płodu dokladnie tak, jak miało to miejsce w ciemnym
        średniowieczu.
        • profesorbeton w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córcia 04.05.10, 15:37
          Zapomnialas dodac, ze w domu bedzie sie nia opiekowac przez 24 godziny na dobe,
          7 dni w tygodniu itd. pozytronowo-fotonowa AUTOMAMKA firmy "East-Is-Red" z
          Szanghaju
          (model 2020 LUX z najnowszymi ulepszeniami), tak wiec nie stracisz
          ani sekundy w pracy!
          • Gość: pan Re: w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córci IP: *.chello.pl 04.05.10, 17:11
            do ROBOTY LENIE a nie pierdu pierdu na forach co bedzie w 2024? was
            nie będzie bo polityka socjalna sie w polsce do tej pory napewno nie
            zmieni
            • profesorbeton Re: w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córcia 04.05.10, 17:59
              Tylko glupcy pracuja. Ludzie inteligentni zas pobieraja wysokie pobory za
              to, ze racza sie zjawic w pracy i korzystac tamze z darmowego Internetu!
            • rabart Re: w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córci 04.05.10, 20:31
              W Polsce nie ma pracy.
          • Gość: Henrietta Re: w sierpniu 2024 przyjdzie na świat moja córci IP: 85.222.87.* 04.05.10, 20:28
            No pewnie. Niech z rozwoju techniki korzystają jeynie wybrani.
            Kobiety życia ułatwiać sobie nie powinny i przez 100 kolejnych lat
            będą wiecznie poświęcającymi się cierpiętnicami. I żadna nie będzie
            kandydować na prezydenta przez kolejnych 200.
      • Gość: aqq Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 17:58
        o co ku... chodzi autorowi tego postu
        • profesorbeton Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia 04.05.10, 18:43
          A chooj ci do tego!
      • wycofany Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia 04.05.10, 17:58
        2024 r., w Polsce padło 60 uniwerków, 40 polibud, 7000 szkółek
        prywatnych, 3 miliony absolwentów wyjechało na zmywak, w urzędach
        pracy zarejestrowani tylko bezrobotni z mgr, mgr inż. i dr.
        • profesorbeton Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia 04.05.10, 18:44
          Dopiero w roku 2024? Horror!
          A co z dr hab.? Tez bez pracy?
          • Gość: dd Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia IP: *.chello.pl 04.05.10, 18:55
            w 2024 matematyka obowiązkowa w przedszkolu
            • profesorbeton Re: witam wszystkich wlasnie skonczylem studia 04.05.10, 19:09
              2+2=okolo 5?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka