Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masz prawo nie bać się ZUS

IP: *.pool.mediaWays.net 08.03.04, 10:25
    i to sie nazywa państwo socjalne i sprawiedliwe?? Należy koniecznie i jak
    najszybciej zmienić prawo, nie mieści mi sie w głowie, że kobieta musi
    udawadniać, (podajac nawet świadków) ze pracowała!!! Przeciez to rażąca
    niesprawiedliwość, upokorzenie, Czy nie godzi to w godność człowieka? Jestem
    zszokowana!
    Niechże na tym polu się popisze pani Jaruga-Nowacka, czy jak jej tam...
    Naprawdę słów mi brakuje. To jet podłe! Mieszkam od 9 lat w Niemczech, o
    których źle Polacy myslą. Ale tu nie ma takiego cyrku. Nikt nie musi nic
    udawadniać, i tłumaczyć, dlaczego jest w ciąży. Zadna kobieta nie musi
    pokonywać takich przeszkód, aby dostać to so jej się prawnie należy. Właśnie,
    to pewnie dlatego, że Niemcy są państwem parawa a Polska nie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Evvie Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 08.03.04, 21:06
        Do tego dochodzi jeszcze fakt, ze w czesci firm trzeba sie "odbic" na wejsciu za
        pomoca karty magnetycznej - dodatkowy dowod, ze sie bylo w pracy.
      • Gość: Ania Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.crowley.pl 08.03.04, 22:56
        Tylko że w Niemczech pewnie obiety tak nie oszukują jak w Polsce. Na zachodzie
        za takie przekręty jak robią kobiety w naszym kraju idzie się siedzieć.
      • Gość: Urzędnik Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 21:11
        To co przeczytałem jest jaskrawym naruszeniem Konstytucji Rzeczypospolitej
        Polskiej.
        APELUJĘ do wszystkich poszkodowanych - SKARŻCIE indywidualnie konkretne osoby
        podpisujące się pod decyzjami. Po kilku nagłośnionych sprawach przejdzie im
        ochota na znęcanie się nad najbardziej zasłużonymi Polkami. Kto według tych
        durni będzie pracował na ich emerytury????
        • Gość: Ania Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.crowley.pl 09.03.04, 22:32
          Każdy sam pracuje na swoją emeryturę.
        • alaska31 Re: Masz prawo nie bać się ZUS 09.03.04, 23:22
          Gość portalu: Urzędnik napisał(a):

> To co przeczytałem jest jaskrawym naruszeniem Konstytucji Rzeczypospolitej
          > Polskiej.
          > APELUJĘ do wszystkich poszkodowanych - SKARŻCIE indywidualnie konkretne osoby
          > podpisujące się pod decyzjami. Po kilku nagłośnionych sprawach przejdzie im
          > ochota na znęcanie się nad najbardziej zasłużonymi Polkami. Kto według tych
          > durni będzie pracował na ich emerytury????

Znam jedną taką "zasłużoną Polkę" staż pracy w firmie 11 lat z tego
          przepracowane 1 rok 7 miesięcy, reszta to 8 miesięcy chorobowe-zasiłek
          macierzyński-zasłużony urlop wypoczynkowy-urlop wychowawczy z zasiłkiem
          wychowawczym. I tak cylkicznie przez 9 lat bez przerwy na pracę. Brak
          możliwości zwolnienia "zasłużonej Polki", gdyż znajduje się pod ciągłą ochroną
          KP.
          ZUS płaci zasłużone zasiłki a my pracujemy na nie opłacając składki ZUS powyżej
          50% wynagrodzenia i nie wierzę, że dzieci "zasłużonych Polek" będą w
          przyszłości pracować żeby ZUS miał z czego wypłacić moją emeryturę.
          Prawdopodobnie te dzieci znajdą sposób na życie bez chodzenia do pracy.

Takie sytuacje są możliwe w Rzeczpospolitej Polskiej -kapitalistycznej,
          w PRL do końcowych miesięcy roku 1982 matki Polki wychowywały dzieci na
          urlopach bezpłatnych.

Pozdrowienia
          • Gość: jona Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: 158.194.194.* 18.03.04, 13:40
            Alaska, ja tam wole dopłacać do jednej kobiety, która wychowuje swoje dziecko i
            jest szansa, że dzieki temu będzie ono normalne i nie pogoni mnie za 15 lat z
            nożem po ulicy, niż dopłacać do:
            -górników
            -hutników
            -rolniczych KRUS-ów
            -urzędników
            -administracji państwowej itp.
            • Gość: Ania Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.crowley.pl 18.03.04, 18:12
              Dziecko wychowywane przez złodziejki i oszustki raczej nigdy nie będzie
              normalne.
      • Gość: matka Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.04, 10:55
        Będąc w ciąży pracowałam do samego porodu, ale znam całą masę kobiet, które
        celowo idą na chorobowe w tym czasie, żeby się nie przemęczać. Znam też takie,
        kóre poszły do byle jakiej pracy i kombinowały, by zdążyć zajść w ciążę jeszcze
        przed końcem umowy, by zasłużyć sobie na macierzyński.
        • Gość: brzuzia Re: Masz prawo nie bać się ZUS IP: *.chomiczowka.waw.pl 17.03.04, 11:01
          sprubój pracować do końca ciążyw McDonaldzie np, lub jako kucharka. Ja niestety
          nie dąłam rady... Od 7 miesiąca ciązy brzuch miałam tak duzy ze ledwo
          obejmowałam się rękami. Z jednej strony wyłudzanie czy jak to kto nazwie a
          zdrugiej strony - czy ktos z was chodził z dzieći PAŃSTWOWO do lakarzy
          specjalisów?? To poprubujcie ... czeka się miesiącami bo pieniędzy brak. A
          cżłowiek miesiąc wi iesiąc oddaje z cieżkim sercem połowę pensi coby na
          doktorów było a jak przyjdzie leczyć sobie własne dzieci - brak pieniędzy. To
          ja sie pytam gdzie te moje pieniądze, które dawałam do zusu pracując w ciązy??
          Albo gdzie pieniądze matek które pracują zostawiając 3 miesięcze dzieci i idą
          do pracy? Chore państwo i tyle. Kobieta która dostanie zasiłek przynajmniej ma
          parę groszy - parę bo najczęściej to jest kasa rzędu 6 zł przez 3 miesiące -
          (to zenujace że Zus wogóle o taką kasę sie bije) zeby pójść prywatnie do
          lekarza jak sie z dzieckiem coś dzieje bo państwowo moze sobie czekaś i czekać
          aż sie kasa znajdzie.
          BRYYYY...
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka