Gość: Jęzor IP: *.energis.pl 09.03.04, 19:14 Szukam pracy, interesują mnie platformy wiertnicze. Wszędzie piszą że dużo tam można zarobić. Ale niektórzy mówią, że jet to niebezpieczne!? Wiecie coś na ten temat??? jakie są warunki i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
willy_fil Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 10.03.04, 21:11 Też mnie to interesuje więc proszę jak się czegos dowiesz to napisz mi na maila: willy_fil@idea.net.pl Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
tassman PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... 11.03.04, 08:59 Znam temat. żeby pracowac na platformie np. w Nigerii musisz ukończyc specjalny kurs, roczny przygotowujacy Cie do pracy tamże. Kurs odbywa się w Gdańsku albo Gdyni (dokładnie nie pamiętam musze poszperać to wtedy dokładne nmaiary podam). Po roku zdajesz egzamin: angielski + wiadomości o tym co masz tam robić. Dostajesz certyfikat który ci daje uprawnienia do pracy na morzu. Umiesz pływac? Praca jest wysoko płatna. Pracujesz zmianowo. 3 miesiace na platformie, a potem zjazd na 3 miesiace na ląd. Dobrze by było gdybys miał studia wyższe inzynierskie. Gośc którego znam a tam pracuje ma pod sobą czarnych z Nigerii. Mówi ze trzeba mieć oczy z tyłu głowy. To inna mentalność ludzi. Ty nimi kierujesz, musisz się z nimi dogadać co wcale nie jest proste....Dużo jest tez chińczyków na platformach (podobnie jak w Legii Cudzoziemskiej)....Trzeba mieć mocna psychę i nie kucać fizycznie...... Questions, sugestions? tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... IP: *.energis.pl 11.03.04, 20:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazignio Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 21.04.04, 13:27 czesc tassman, mam prosbe o kontakt. zrobilem w pazdzierniku inzyniera, a teraz jestem na studiach mgr (telekomunikacja, PW). Jednak ciagnie mnie na platformy d;-D Troche szperalem sam, ale jest na maxa ciezko nie dac sie naciagnac na informatory za 50$. mail: mazignio@wp.pl Prosilbym o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 18:20 czesc tassman sluchaj mam prosbe znalzlbys te papierki gdzie ten kurs jest juz nawet nie chodzi mi o dokladny adres tylko przynajmniej tak jak pisales czy to gdansk czy gdynia i jaka szkola albo agencja te kursy prowadzi bylbym wielce zobowiazany pozdrowienia stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.04, 15:00 ehhhh szukam szukam i jeszcze raz szukam tassman na pewno te kursy sa w polsce z teg o co sie dowiedzialem to w polsce ich nie ma !! sa tylko jezykowe innych ni slychac ... :| w sumie juz dosc duzo inf. znalazlem o pracy na platformach ale nadal nic o kursach tzn. wiem ze sa prowadzone w holandii anglii i gdzies tam jeszcze a ceny tych kursow tez sa niezle ... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_2x Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... 10.09.04, 10:07 witam wszystkich !!!! poszukuje pracy na platformie wiertniczej.slyszalem ze firma z Jeleniej gory podaje tylko mozliwosci i info o tejze pracy w caledanian.com.ale prawie 200$ za zarejestrowanie sie w BK do dla mnie przesada tymbardziej ze niewiadomo ze bede mial tam ta prace w Norwegii.Po za tym jakis czas temu slyszalem ze byl albo istnial facet z kktorym rozmawialem ze moze zalatwoc prace w Norweegii na platformie wiertniczej z tym ze to wygladalo tak.On organizowal szkolenie w ciezkich warunkach w Zorach na zachodzie Polski ktore kosztuja okolo 500-600$ za ktore ty nic nieplacisz organizuje takze wyjazd na platforme ktore on zalatwia.Ty tylko placisz za przyjazd na te szkolenie.Za szkolenie jest tobir potracane z wyplaty na platformie i za przejazd tak samo.Kontrakty ta osoba zalatwia tylko min. roczne bo mniej mu sie nieoplaca bo za kazdy zalatwiony kontrakt dla niego jest 10% z kontraktu bo to jest jego zrudlo utrzymania.CZY KTOS JUZ SLYSZAL KIEDYS O TEJ OFERCIE PRACY NA PLATFORMIE?? PROSE O EMAILE MC.ARIS@WP.PL POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA TYM FORUM MICHAL Odpowiedz Link Zgłoś
michal_2x Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... 10.09.04, 10:09 tassman napisał: > Znam temat. żeby pracowac na platformie np. w Nigerii musisz ukończyc specjalny > > kurs, roczny przygotowujacy Cie do pracy tamże. Kurs odbywa się w Gdańsku albo > Gdyni (dokładnie nie pamiętam musze poszperać to wtedy dokładne nmaiary podam). > > Po roku zdajesz egzamin: angielski + wiadomości o tym co masz tam robić. > Dostajesz certyfikat który ci daje uprawnienia do pracy na morzu. Umiesz pływac > ? > Praca jest wysoko płatna. Pracujesz zmianowo. 3 miesiace na platformie, a potem > > zjazd na 3 miesiace na ląd. Dobrze by było gdybys miał studia wyższe > inzynierskie. Gośc którego znam a tam pracuje ma pod sobą czarnych z Nigerii. > Mówi ze trzeba mieć oczy z tyłu głowy. To inna mentalność ludzi. Ty nimi > kierujesz, musisz się z nimi dogadać co wcale nie jest proste....Dużo jest tez > chińczyków na platformach (podobnie jak w Legii Cudzoziemskiej)....Trzeba mieć > mocna psychę i nie kucać fizycznie...... > > Questions, sugestions? > tassman:) witam wszystkich !!!! poszukuje pracy na platformie wiertniczej.slyszalem ze firma z Jeleniej gory podaje tylko mozliwosci i info o tejze pracy w caledanian.com.ale prawie 200$ za zarejestrowanie sie w BK do dla mnie przesada tymbardziej ze niewiadomo ze bede mial tam ta prace w Norwegii.Po za tym jakis czas temu slyszalem ze byl albo istnial facet z kktorym rozmawialem ze moze zalatwoc prace w Norweegii na platformie wiertniczej z tym ze to wygladalo tak.On organizowal szkolenie w ciezkich warunkach w Zorach na zachodzie Polski ktore kosztuja okolo 500-600$ za ktore ty nic nieplacisz organizuje takze wyjazd na platforme ktore on zalatwia.Ty tylko placisz za przyjazd na te szkolenie.Za szkolenie jest tobir potracane z wyplaty na platformie i za przejazd tak samo.Kontrakty ta osoba zalatwia tylko min. roczne bo mniej mu sie nieoplaca bo za kazdy zalatwiony kontrakt dla niego jest 10% z kontraktu bo to jest jego zrudlo utrzymania.CZY KTOS JUZ SLYSZAL KIEDYS O TEJ OFERCIE PRACY NA PLATFORMIE?? PROSE O EMAILE MC.ARIS@WP.PL POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA TYM FORUM MICHAL Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: PLATFORY WIERTNICZE -tak tam jest.... 10.09.04, 10:25 Czlowieku ile razy mam to pisac na tym forum, ze w Norwegii pracy na platformach dla Polakow nie ma. Jesli ktos oferuje taka prace w Polsce to znaczy, ze jest to oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeltaLima Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: 80.51.220.* 24.03.04, 23:13 jestem w tym biznesie od paru lat, pracuje na zatoce meksykanskiej. praca spokojna atmosfera swietna. dwa miesiace na platformie, dwa w domciu. 80 tys. usd rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.zetosa.com.pl 27.03.04, 11:58 Witam, czy mozna prosic o jakiekolwiek namiary w tej sprawie? Jak sie dostac do takiej firmy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luanda@poczta.onet Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 22:47 jak ktos wie cos wiecej na temat jak dostac prace na platformie prosze o kontakt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tek Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.tnp.pl / *.tnp.pl 11.04.04, 15:09 Witam. Jeżeli nie sprawiło by Ci problemu to napisz jak dostałeś tą prace(przez jaką firme, jakie są wymagania i ewentualnie ile by to kosztowało).Z góry dzięki. TEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 02:47 Bardzo prosze o jakies informacje w tej sprawie coś konkretnego ta praca to moje marzenie wiec błagam wybijcie mi to z głowy albo pomóżcie sie jakoś zaczepić szukam od 2 lat i nic!Bardzo prosze o choćby drobne wskazówki! xslawox@op.pl Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca do DeltaLima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 18:55 hej! Jestes doswiadczony w tym temacie, Prosze o kontakt jacago@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek do DeltaLima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:44 jesli ktosm ma jakies konkretne informacje gdzie mozna szukac pracy to prosze o kontakt ghost2002@megapolis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 15:57 czesc chcialem sie dowiedziec jak tam jest i jak sie tam dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 18:30 mozesz mi pomoc w znalezieniu pracy na platformie? ewentualnie ajis namiar na firmy posredniczace w zatrudnieniu? prosze o konatkat moj adres trothlik@o2.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 04.05.04, 22:29 Cześc DeltaLima! Jak byś mógł przysłać mi bliższe informacje na temat tej pracy,gdzie jej szkac przez jakich pośredników lub namiary do firm rekrutujących pracowników bede wdzięczny!Mój mail:antoni79@wp.pl.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:16 Witam! tez jestem zainteresowany praca na platformie, jesli bedziesz miał namiary na konretna firme na pisz: marcindolega@o2.pl pozdrawiam ps. słyszałem , że mozan dziennie zarobic nawet 400 $ ale tylko raz w miesiącu mozna zejśc z wiezy( platformy) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.soft / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 21:04 Bardzo proszę o informacje na temat pracy na platfomach-wymagania,gdzie szukać,jak podjąć ten temat.Za skóteczną pomoc jestem gotowy zapłacić.Mój mail to pm525@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszmichal Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 10.05.04, 11:23 Witam serdecznie, mam na imie łukasz, jestem zainteresowany praca na platformie , jak wszystko to przebiega co musze załatwić przed wyjazdem na nią, jakie warunki musze spełniać a co najważniejsze do kogo musze się zgłosic z tym problem. Jeśli możesz proszę Cie o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajer do Delta Lima IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 13:57 juz od dluzszego czesu nurtuje mnie mysl o zarobkach na platfrormach wiertniczych.Chcialbym sie dowiedziec jakie trzba spalnic warunki,aby sie tam dostac,czy trzeba znac jezyk i jak wygladaja tam zarobki w skali rocznej (poczynajac od pierwszych miesiecy).Prosze o kontakt.bajer80@interia.pl Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: do Delta Lima 12.05.04, 14:07 Gość portalu: bajer napisał(a): > juz od dluzszego czesu nurtuje mnie mysl o zarobkach na platfrormach > wiertniczych.Chcialbym sie dowiedziec jakie trzba spalnic warunki,aby sie tam > dostac,czy trzeba znac jezyk i jak wygladaja tam zarobki w skali rocznej > (poczynajac od pierwszych miesiecy).Prosze o kontakt.bajer80@interia.pl Z gory > dziekuje Zarobki sa takie, ze forsy nie bedziesz w stanie udzwignac. Placa za sama obecnosc na platformie, tak wiec nie trzeba miec zadnych kwalifikacji. Piwo i wodka sa za darmo, dziewczynki tez dowoza. Jezyka nie potrzeba znac zadnego bo i tak sie wszyscy porozumiewaja na migi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweretryt Re: do Delta Lima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 11:21 Bajer! wypowiadasz się na prawie każdy temat! nabijasz się ze wszystkich naokoło zarówno tych którym coś wyszło jak i z tych którzy mieli mniej szczęścia! a kim ty jesteś? z budżetówki czy u mamusi na garnuszku?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazq@o2.pl Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.energis.pl 07.09.04, 23:44 siema szukam pracy na platformie wiertniczej ?????? interesuje mnie wszystko jak zdobyc prace gdzie i kiedy mam sie zglosic i do kogo jezeli ktos moze mi pomoc to bede bardzo zobowiazany wogole szkam kogos kto mogl by mnie odpowiednio pokierowac albo kogos kto tam pracuje z gory dziekuje mazq@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.debacom.pl 04.04.04, 01:44 prosze o kontakt tez ten temat mnie bardzo interesuje jakies konkretne adresy byly by wskazane z gory dzieki moj email to : henio.witek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdyniak Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.04, 00:30 A wy uwierzyliście naiwniaki temu palantowi.Takich pieniędzy to on do +końca tego kłamliwego żywota nie zarobi frajer jeden.Czyli zarabiałby 80 tys $ przez pół roku skoro pracuje 2 na 2 m.ce tak???Kim wy jesteście że w takie pierdoły wierzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.direcpc.com 11.05.04, 04:59 Jest wiele miejsc gdzie mozna zarobic dobrze. Technicy wiertnictwa szukani sa w Kanadzie do pracy w kanadyjskim przemysle naftowym. Nawet gornicy odkrywkowi sa potrzebni do kopaln diamentow. Ale coz, wymagania fachowe spore i znajomosc jezyka (fachowego) musi byc perfekt. 80 tys. dolarow na rok nie jest niczym nadzwyczajnym w tego rodzaju pracy. Tak, ze daruj sobie i zrelaksuj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
arrabbiato 80 tys. USD rocznie to fakty. 22.05.04, 17:24 Gość portalu: Gdyniak napisał: > Czyli zarabiałby 80 tys $ przez pół roku skoro pracuje 2 na 2 m.ce tak??? Na wiertniach rzeczywiście można tyle zarobić, a nawet dużo więcej. Jednak zainteresowanym przede wszystkim proponuję prosty rachunek, bo wcale nie zarabia się tych pieniędzy przepracowując tylko pół roku. W branży poszukiwawczo-wydobywczej dzień pracy ma 12 godzin (dwie zmiany), a tydzień - siedem dni. Nie zawsze pracuje się w sytemie 2 miesiące - 2 miesiące, często stosunek pracy do luzu to 2:1. Zatem przepracowuje się rocznie więcej godzin niż w standardowej pracy 9:00-17:00 z wolnymi weekendami, urlopami i świętami. To przede wszystkim radziłbym wziąć pod uwagę. No i bez angielskiego ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.gdynia.mm.pl 09.05.04, 19:56 Słuchajcie.Wiem,że dużo chętnych do tej pracy.Ja też.I chętnie zapłacę za załatwienie kontraktu na platformę.Jest to moje marzenie.Jeżeli jest ktoś,kto potrafi pomóc mi to zrealizować,to niech pisze na maxgdynia@interia.pl ja mam kontrakt,ty masz działkę z tego kontraktu-Proste!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.04, 12:47 Ludzie co wy zobaczcie same zapytania jak załatwić tą prace, a nikogo kto tam pracuje. Chyba nie zdajecie sobie sprawy co to za praca, tam zatrudia sie kryminalistów i bandziorów. Więzienia to przy tym mały micki. A te zarobki owszem są ale kontrakty na 5 lat. I gwarantuje wam że po 2 miesiacach do mamy z płaczem uciekniecie a to nie bedzie takie proste. Wasza naiwnośc nie zna granic to nie zabawa, wiecie ilu chłopaków nie wróciło !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 11.05.04, 14:34 Gość portalu: QQ napisał(a): > Ludzie co wy zobaczcie same zapytania jak załatwić tą prace, a nikogo kto tam > pracuje. Chyba nie zdajecie sobie sprawy co to za praca, tam zatrudia sie > kryminalistów i bandziorów. Co ty za bzdury wypisujesz!!! W cywilizowanych krajach jest to praca na platformach wydobywczych jest bardzo atrakcyjna dla lokalnej sily roboczej. Np. w Norwegii pracuje sie w systemie 2 tygodnie na platformie, 2 tygodnie wolnego w domu, 2 tygonie na platformie, 2 w domu, 2 platforma, 4 dom. Warunki na norweskich platformach sa luksusowe: swietne jedzenie, dwuosobowe pokoje, silownia, itp itd. Tylko, ze o dostniu sie na nie spoza branzy to mozna tylko marzyc. Oczywiscie nie mowie o krajach 3-go swiata, ale tam o pracy to moze marzyc tylko samobojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ76 Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.05.04, 11:27 Ludzie z branży, dobry człowieku jak chcesz być z branży to wystarczy w Norwegii 3 miesięczny kurs w języku angielski przejść i jesteś dopuszczony do pracy w przemyśle naftowym. A jeżeli chodzi o cywilizowane kraje to właśnie w Norwegii mojemu koledze dla zabawy wbito kapselek od piwa w policzek. A warunki tak luksusoweJ, myślę że nasłuchałeś się bajek i nie masz pojęcia o czym piszesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 17.05.04, 20:04 Gość portalu: QQ76 napisał(a): > Ludzie z branży, dobry człowieku jak chcesz być z branży to wystarczy w > Norwegii 3 miesięczny kurs w języku angielski przejść i jesteś dopuszczony do > pracy w przemyśle naftowym. Nie gadaj bzdur i nie rob ludziom wody z mozgu. Mowisz o kursie bezpieczenstwa na platformach, a nie o przygotowaniu zawodowym. A jeżeli chodzi o cywilizowane kraje to właśnie w > Norwegii mojemu koledze dla zabawy wbito kapselek od piwa w policzek. A > warunki tak luksusoweJ, myślę że nasłuchałeś się bajek i nie masz pojęcia o > czym piszesz. Na ilu platformach byles? Bo ja na kilku norweskich platforamch wydobywczych bylem i wiem o czym mowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salmotrutta Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.compass.net.nz 14.06.04, 01:36 A jeżeli chodzi o cywilizowane kraje to właśnie w > Norwegii mojemu koledze dla zabawy wbito kapselek od piwa w policzek ...a skad wzieto ten kapselek od piwa skoro WSZYSTKIE platformy sa bezwzglednie "suche"?... Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 14.06.04, 07:26 Nie przejmuj sie. Tu spotkasz wielu takich "ekspertow" od pracy na platformach, a nawet nie wiwedza co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.aries.com.pl / *.trzebinia.net 18.08.04, 22:12 A skad wiesz ? Jak hcesz to mozemy sie zalozyc!! Jsli ktos mi pomoze zalatwic albo zalatwi to daje 10% zarobkuw przez rok. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 15.05.04, 17:13 NIkt nie ma na tym forum żadnych wiarygodnych informacji na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 18.05.04, 22:42 Witam!Widze ze ciągle nikt nie ma obszernych informacji na temat pracy na platformach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: 204.79.89.* 19.05.04, 08:55 Ja nie pracuje w tej branzy ale troche sie orientuje. Zaroki w przemysle naftowo gazowym sa wysokie i im miejsce pracy trudniejsze tym wyzsze (oczywiscie aktualnie najwyzsze w Iraku i to wcale nie zart). Zwykle trzeba miec troche doswiadczenia bo oprocz krajow rozwinietych gdzie sie mozna zalapac na gosica do noszenia mlotka czy podawacza rur w innych miejscach na pracownikow fizycznych biora ludzi lokalnych. Szukajacym polecam ponizsza strone gdzie sa zarowno oferty pracy jak i linki do innych tego typu stron. www.expatengineer.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Mozna szukac w nastepujacy sposob IP: 204.79.89.* 19.05.04, 10:37 Wlasnie skojarzylem jak zmienic temat, ten chyba sie bardziej rzuca w oczy. Tekst ten sam: Ja nie pracuje w tej branzy ale troche sie orientuje. Zaroki w przemysle naftowo gazowym sa wysokie i im miejsce pracy trudniejsze tym wyzsze (oczywiscie aktualnie najwyzsze w Iraku i to wcale nie zart). Zwykle trzeba miec troche doswiadczenia bo oprocz krajow rozwinietych gdzie sie mozna zalapac na gosica do noszenia mlotka czy podawacza rur w innych miejscach na pracownikow fizycznych biora ludzi lokalnych. Szukajacym polecam ponizsza strone gdzie sa zarowno oferty pracy jak i linki do innych tego typu stron. www.expatengineer.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Re: Do SZOPENA!! 14.06.04, 22:28 Dzieki Szopen za informacje!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? 07.06.04, 22:10 Chyba nikt mi nie odpowie na to pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Antoni IP: 204.79.89.* 09.06.04, 09:20 Antoni zobacz odpowiedz w moim poscie wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re: Antoni 10.06.04, 03:08 Szopen, nie trac czasu i energii. Taka odpowiedz ich nie zadowala. Oni chca po polsku i jeszcze zeby ktos za nich wszystko zalatwil. Widze, ze juz zupelnie straciles kontakt z polska rzeczywistoscia. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Antoni IP: 204.79.89.* 10.06.04, 09:40 po polsku to trudno bedzie znalezc, a zalatwic to sobie trzeba samemu tak juz jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KDO Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: 217.153.88.* 14.06.04, 15:53 Qrwa! Antoni! A czego ty oczekujesz? Ze postękasz trochę na forum, że nikt Ci nie odpisuje, pojęczysz i osiągniesz efekt...? Oczekujesz że wszyscy, jeden przez drugiego zasypią cię kontaktami, a najlepiej powiedzą "wyślij mi swoje CV to dostaniesz pracę na platformie Troll na Morzu Północnym". Chłopie, trochę więcej samokrytyki. Kto zatrudni takiego debila jak ty, co to tylko skomleć potrafi o jalmużnę? Na platformie pracują faceci z jajami i do tego fachowcy z najróżniejszych dziedzin. Dostać się jest trudno bo praca bardzo atrakcyjna finansowo. Jeśli chcesz jakiś kontakt to prosze bardzo: www.caledonianoffshore.com/ Tylko juz zamknij jape i powalcz samemu. Mozesz na forum wyslac wyniki swoich poszukiwan. P.S. Uwazaj bo Ci z Caledonian zechcą zaczardżować Ciebie za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni7979 Do KDO!!!!!!!!!!!!!! 14.06.04, 22:39 KDO licz sie troszke ze słówkami!!!Jeżeli masz tak odpowiadać w tym forum na pytania innych to pal lacia i nie wchodz tu więcej!!Ludzie nie pisza tutaj "denne" stwierdzenia jaki ty piszesz,leczy pytania i informacje na różne tematy!!!Skąd tu KDO jesteś?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KDO Re: Do KDO!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.88.* 15.06.04, 12:13 Oj bo załamało mnie twoje skomlenie :-( I ty chcesz na platformę??? A kim chcesz tam być? Załózmy że stanowisko techniczne -ok. A co zrobisz jak się coś popsuje, jak się spali np. jakiś napęd do pompy czy jakikolwiek inny badziew. Rozejrzysz się dookola pytającym wzrokiem przestraszonego chlopca i zapytasz "co ja mam teraz robic?" Facet! Antoni! Trzeba samemu coś zrobic, poszukac, pogrzebac w necie, douczyć się itd... Przecież ty ze swoim rozczeniowym i wygodnym podejsciem nie nadajesz sie nawet na platforme do łowienia ryb nad brzegiem stawu. No bo kto ci wedke potrzyma? :-D :-D :-D :-D :-D :-D Forumowicze mogą cię tylko nakierowac, a nie podac na tacy jak mamusia i powiedziec "masz synku umowę o pracę i 60kUSD z góry za fatygę" Wez pupke w garsc chlopczyku, bo kiepsko widze te twoje "platformy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeltaLima Re: Do KDO!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.220.* 15.06.04, 13:57 nic dodać, nic ująć. brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyager caledonianoffshore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:35 witam kiedy bardzo dawno temu, nawet nie pamietam kiedy ale mialem z 18 lat wyslalem do nich list poczta, w kazdym razie dawno o tym zapomnialem az tu kiedys po paru latkach przychodzi mi z kanady list, okazuje sie ze to oferta z calledonian. Po dokladnym przetlumaczeniu dowiedzialem sie ze moge zostac wciagniety na liste oczekujacych na prace w bazie danych caledonian i jezeli ktos bedzie zainteresowany moja skromna osoba to oni nas ze soba skontaktuja. Ze wzgledu na to ze operacja ta wiazala sie w wyslaniem czeku na ok 200 usd, oraz ze slomiany zapal i apetyt na przygode zostal skorygowany przez realia zycia, jak rowniez ocene swoich kompetencji i znajomosci jezyka, postanowilem zrezygnowac z oferty, tym bardziej ze mam wyrobiona opinie o firmach posredniczacych w zalatwianiu pracy za granica. Byc moze oczerniam teraz uczciwe przedsiebiorstwo i jezeli tak to prosze o wybaczenie ale sceptycznie podchodze do propozycji w ktorych najpierw place a potem zostaje wykonana usluga, a szczegolnie jezeli uslugodawca jest daleko i nie mam mozliwosci kontroli. Jezeli ktos ma wieksze doswiadczenia z ww firma to prosze o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aDi Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:18 Witam ! Wszystko okej, aIe pojawia się pytanie w formuIarzu o nr ID, a niby skąd go wziąść ? - mowa o www.caledonianoffshore.com mój @ : adi@konto.pI Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re: powyższe -do Antoniego7979 15.06.04, 05:06 Nie zrozumial. Nadal mysli, ze ktos mu wszystko zalatwi. ===================== mordor.mds.pl/peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristian Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.dialup.online.no 15.06.04, 12:16 Jaki prace polacy wykonuja na platformy, wiem ze Norwegii trudno jest znalezc taki prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salmotrutta Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.compass.net.nz 15.06.04, 14:06 ...najrozmaitsze...ja sam do niedawna pracowalem w norweskiej firmie...na dosc wysokim zreszta stanowisku technicznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek pare pytań i wcale nie skomle:) IP: 81.168.185.* 27.06.04, 00:57 ok tak z ciekawości czy oprócz odporności na stres ograniczony dostęp do lądu czy tym podobne historie wymagane jest coś jeszcze jakieś konkretne badania no wiem jak się ręki nie ma to raczej lipa ale powiedzmy słuch czy wzrok podejżewam że skoro zainteresowanie jest takie duże jak by sie mogło wydawać to mają z czego wybierać i jeśli takowe badania przeprowadzają to czepiaja sie niemiłosiernie :) i jeszcze jedno nie wiem bo nie prubowałem znależć ale czy żeczywiście tak trudno jest dostać tę prace komuś kto jak ja np nie ma zielonego pojecia o branży jestem co prawda inż ale w dziedzinie kompletnie nie związanej czego powinien douczyć się ktoś kto chciałby zacząc starac się po kontakt z firmą wydobywczą pomijam oczywiście język:) pozdrawiam i proszę nie piszcie o tym jakim to trzeba być twardzielem samowystarczalnym przebojowym jak wielkie mieć jaja i takie tam bo to akurat ciężko jest ocenić na forum a ja nie bedę udowadniał czy je ma czy nie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: pare pytań i wcale nie skomle:) 27.06.04, 12:12 Gość portalu: Arek napisał(a): > ok tak z ciekawości czy oprócz odporności na stres ograniczony dostęp > do lądu czy tym podobne historie wymagane jest coś jeszcze jakieś konkretne > badania no wiem jak się ręki nie ma to raczej lipa ale powiedzmy słuch czy > wzrok podejżewam że skoro zainteresowanie jest takie duże jak by sie mogło > wydawać to mają z czego wybierać i jeśli takowe badania przeprowadzają to > czepiaja sie niemiłosiernie :) i jeszcze jedno nie wiem bo nie prubowałem > znależć ale czy żeczywiście tak trudno jest dostać tę prace komuś kto jak ja np > > nie ma zielonego pojecia o branży jestem co prawda inż ale w dziedzinie > kompletnie nie związanej czego powinien douczyć się ktoś kto chciałby zacząc > starac się po kontakt z firmą wydobywczą pomijam oczywiście język:) > pozdrawiam i proszę nie piszcie o tym jakim to trzeba być twardzielem > samowystarczalnym przebojowym jak wielkie mieć jaja i takie tam bo to akurat > > ciężko jest ocenić na forum a ja nie bedę udowadniał czy je ma czy nie dzieki myślę, że mógłbyś zacząć od ortografii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: PLATFORY WIERTNICZE - JAKA PRACA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:56 dziękuję wszystkim za informację i chciałbym się jeszcze czegoś dowiedzieć .mam 33 lata z zawodu jestem mechanikiem maszyn i urządzen .pracowałem przy turbinach oraz pompach tyle że w pompowniach .czy z takim zawodem oraz praktyką mogę liczyć na jakąś pracę . jeżeli tak to będę coś szukał . jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc forum Re:ZLOSLIWI DYLETANCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:10 normalka....czlowiek zadaje pytania...a odpowiedzi zeby ujac to delikatnie--idiotyczne banda pseudo fachowcow trzyma swoje zlosliwe geby pozamykane bo przeciez jesli powiedza kilka sensownych slow to swiat sie zawali --glownie ich gdyz moze kilku polakow dolaczy do pracy przy odwiertach i zarobi troche pieniedzy czego raczej by nie zniesli wsadzcie sobie w dupe wasze zlosliwosci bo ja nie widze powodow do wysmiewania sie z ludzi ktorzy pytaja i nie wierze, ze wy nagle wzieliscie tak obrotnie sprawy w swoje rece , ze wypalila wam robota na platformach..mozecie pisac o wielkich jajach ale fakt jest taki , ze na ciemnej ulicy wieczorem to zapewne jaj nie macie!!! z internetu nie mozna dostac o wiele prostrzej pracy niz "odwierty" a chetnych do zrobienia z czlowieka balona jest wielu... jesli nie chcecie wskazac odpowiedniej drogi, podac kontaktu do firmy z ktorej zaczynaliscie czy zrobic jakiegos pozytywnego gestu do czlowieka to lepiej sie nie odzywajcie ...ostatecznie forum jest po to zeby pytac i otrzymywac odpowiedzi a nie dostawac po dupie za chec porozmawiania... nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re:ZLOSLIWI DYLETANCI 18.08.04, 23:24 Gosciu, Chodzi o sposob, w jaki Antoni domaga sie wyczerpujacych informacji. Ciebie nie razi jego metoda zadawania pytan? Takie informacje kosztuja i nikt ich nie bedzie rozdawal za darmo. Poza tym sa dostepne w internecie. Szopen podal adres. Facet z Chin fatyguje sie, aby pomoc, a Ty go obrazasz? Gdy ja wyjezdzalem do pracy w Nowej Zelandii, to nikogo sie o nic nie pytalem, tylko wszystkie informacje znalazlem w internecie i wszystko zalatwilem sam. A taki Antoni potrafi tylko zadac wyczerpujacych informacji i czekac, az ktos mu cos zalatwi. Niech napisze co sam zalatwil oprocz zadawania pytan na tym forum. pozdrawiam cieplutko ====== mordor.mds.pl/peter pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen bez zlosliwosci IP: 204.79.89.* 19.08.04, 02:24 Jak pisalem ja nie pracuje w tej dokladnie branzy (ani nie usiluje sie tam zalapac) wiec jesli ktos z Polski znajdzie w niej prace nie bedzie to konkurencja a wrecz przeciwnie. Tak sie sklada ze Polscy inzynierowie pracujacy za granica zwykle maja swietna opinie i pomaga to innym. Pod podanym poprzednio adresem: www.expatengineer.net/ sa oferty pracy na rozmaitych stanowiskach czasem nawet bardzo wysokich, poza tym sa linki do innych stron, forum ludzi pracujacych i szukajacych pracy. Inne miejsca gdzie mozna szukac to : CareerBuilder (International Opportunities), ThinkEnergyGroup itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re:ZLOSLIWI DYLETANCI IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.04, 15:35 peter mam pytanie kiedy szukales informacji na temet platform w necie ?? powiem ci zabawna historyjke za hu** nie moge znalezc interesujacych mnie informacji wiesz kiedys to moze bylo lepiej ale teraz kazdy chce cie oskubac wszedzie pelno jest zydow i oszustow nie siedze na kompie od wczoraj i wiem ze skoro ja nie moge znalezc to znaczy ze bardzo ciezko jest je znalezc.. fakt ze antoni z leksza przesadza ale badzmy ludzmi a nie zwierzami pomagajmy sobie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś