Dodaj do ulubionych

alert system

06.11.08, 17:57
jak to u was jest z tym?
czy dajecie alerty?
Obserwuj wątek
    • dolar_12 Re: alert system 06.11.08, 18:30
      winterday napisała:

> jak to u was jest z tym?
      > czy dajecie alerty?

alerty obowiązkowo, jeśli ich nie robisz znaczy że nie przykładasz
      się do pracy i nie chcesz wpłynąć na poprawę sprzedaży w oddziale,
      ktos był tak madry i wymyslił to badziewie, ale nie zdaje sobie
      sprawy że kasjer odpowiada za pieniądze i żeby taki alert był trzeba
      porozmawiac z klientem a to ze nastepny tupie nogami bo mu sie
      spieszy nie jest juz wazne, a na koniec dnia jak nie gra kasa
      dopiero czlowiek sie zastanawia dlaczego?, bo zamiast skupic sie na
      kasie to skupiasz sie na gadaniu i dokladasz, a jak przychodzi do
      premi to tylko sprzedawcy bo kasjer nie wykazuje sie a nawet jesli
      to 50 pln i wystarczy, powinien byc szczesliwy ze pomaga utrzymac
      oddzial na wysokim miejscu w rankingu i dziekowac ze ma prace!!!
      szkoda na ten temat nawet pisac, szkoda bo juz klienci maja tez
      dosyc pytan, blagan i ciaglych telefonow!!
      Temu kto wymyslil alerty nalezy sie premia i gratulacje!!!
      Niech usiadzie w kasie jeden dzień i porobi alerty wtedy zobaczy czy
      praca w kasie nalezy do przyjemnych.
      • pogromczyni_goopkoof Re: alert system 06.11.08, 20:15
        Mała korekta: 50 zł.... ale brutto
        • winterday Re: alert system 06.11.08, 21:08
          ale czy sprzedawcy oddaja swoje kontakty jako alert dla kasjerow
          • vingula Re: alert system 06.11.08, 21:26
            Jeśli ich lubią to tak.... wink Przynajmniej ja tak robiłam.
            • winterday Re: alert system 06.11.08, 21:29
              a zawsze oddawalas cala swoja sprzedaz?
              bo ja wczesniej tak robilam teraz przestalam oddawac cala i nagle wielka afera
              • kazar2 Re: alert system 07.11.08, 09:06
                Kasjerzy całe życie twierdzą,że są poszkodowani.Wiem,że jak są kolejki do kasy
                to trudno sprzedawać,ale często tych kolejek nie ma, i co wtedy robi kasjer?
                plotkuje z koleżankami. W tym czasie mógłby podzwonić do klientów i spróbować
                namówić na jakiś produkt.ja pracowałam w kasie i jako doradca,więc dokładnie
                wiem jak wygląda praca doradcy. Kasjer ma spoko, puści alert po wypłaci kasy,a
                potem jak doradca go nie przejmie to nie kasjerowi zmyją głowę tylko doradcy.
                Nie wiem jak w 800, bo tam jeszcze nigdy nie widziałam kolejek,a sprzedawców jak
                mrówek i jeszcze do pomocy serwis.Sielanka.A w 285 sprzedawca to 3 w 1
                :doradca,serwis i dysponent
                • pogromczyni_goopkoof Re: alert system 08.11.08, 10:31
                  SIELANKA???? Oj zaraz Ciebie rozdrapią kasjerki. Wg Ciebie jak nie ma kolejek do
                  kasy do kasjerka nie ma co robić i z nudów uskutecznia ploteczki? Powiem Ci tak:
                  nie wiem gdzie pracowałaś jako kasjerka że miałaś tak "spoko" ale chyba w życiu
                  nie przyjęłaś kilku pakietów do rozliczenia skoro wysuwasz takie tezy.
                  Tak, będę broniła pracy kasjerek - i żeby było śmieszniej - nie jestem kasjerką.
                  • ja.i.bph Re: alert system 11.11.08, 17:40
                    Dzięki za obronę. Rzeczywiście często nie ma czasu na normalne śniadanie, łykamy
                    w biegu, żeby nie fiknąć z głodu. Ale nie o tym chciałam pisać. Sprzedawcy za
                    swoją pracę ( czyli za sprzedaż) dostają wynagrodzenie. Wsparcie i kasy za swoją
                    również. Więc dlaczego ciągle się straszy tylko wsparcie i kasy, że brak 15
                    skutecznych alertów miesięcznie (!!! to chyba rekord Polski) to zero premii??? A
                    sprzedawca nie wykona planu, ale premia i tak mu się należy. A jeszcze musimy
                    sami sobie pilnować tych cholernych alertów (kolejny rejestr), żeby wiedzieć,
                    czy zakończył się sprzedażą, czy nie. To jakaś paranoja. Jakbyśmy i bez tego nie
                    byli zawaleni pracą.
                • 147baranek147 Re: alert system 09.11.08, 20:05
                  Zawsze możesz sie zamienić.Oczywiście również na wynagrodzenie
              • vingula Re: alert system 07.11.08, 16:45
                Oczywiście, że nie zawsze... no co Ty ;/
                Ale byłam dobrym sprzedawcą i jak miałam 4-5 aktów (a przeważnie tak było) to
                się dzieliłam, jak 1-2 to nie ....
                • ludekbph Re: alert system 09.11.08, 21:31
                  A to dobre, sprzedajemy klientom produkty wątpliwej jakości i
                  jeszcze żremy się między sobą, kto w tym procederze lepszy!
                  • dolar_12 Re: alert system 11.11.08, 15:29
                    o to w tym b... chodzi, zeby była konkurencja u pracowników, żeby
                    zabiegali o wyniki, a karta zasad którą ktoś wymyślił można sobie
                    wsadzic głęboko w ....., w tym naj... Banku nie ma karty zasad, jest
                    tylko sprzedaż i wyniki, makaroni zażyczyli sobie wyższej dywidendy
                    a my musimy ją wypracowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • ja.i.bph Re: alert system 11.11.08, 17:44
                      Nacisk na sprzedaż zaczyna robić się nie do wytrzymania. A jakiż to wspaniały
                      produkt może przebić ofertę konkurencji??? Może tak najpierw stworzono by coś,
                      czym rzeczywiście można zainteresować klienta? Nawet nasz ZYSK dale niewielki
                      zysk, inni są dużo lepsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka