Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czarna lista

21.03.04, 22:29
    Zwracam się do osób zaglądających na to forum z apelem. Ileż to razy poniżano
    nas bezrobotnych? Osoby rekrutujące traktowały nas jak śmieci. Braliśmy
    udział w rekrutacjach, gdy od samego początku znana była osoba, która będzie
    przyjęta. Piętnujmy takie firmy, przedstawiajmy takich "pseudofachowców".
    Może dzięki temu choć jedna osoba uniknie upodleń i porównywania do "szmaty".
    Liczę na odwagę wszystkich, którzy takich sytuacji doświadczyli.
    Obserwuj wątek
      • yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 21.03.04, 22:32
        Podaje jeden z przykładów, które mnie spotkały. Firma NUTRICIA. Rozmowa
        odbywała się gdzieś w Wielkopolsce w hotelu. Już sam początek pokazał, że będę
        miał do czynienia z "specjalistami". Oczywiście byli spóźnieni. Ale to można
        wybaczyć w końcu to ja szukam pracy. Panowie wchodzą do pokoju i pełni
        przekonania, że nikt ich nie słyszy oceniają moją osobę. "...Ale gęba..."
        wydusza z siebie jeden. Gusta bywają różne, ale na Frankensteina nie wyglądam.
        Rozpoczyna się rozmowa. Po 20 minutach wychodzę zadowolony. Wtem zakładają na
        korytarzu płaszcz słyszę i nie mogę uwierzyć co się tam odbywa. "Geniusze"
        ustalają moje odpowiedzi i wpisują je na arkusz. Tyle, że ja mówiłem całkiem co
        innego. Po kilku dniach otrzymałem listownie podziękowanie z firmy i czytam,
        że "...nie możemy zaproponować pracy odpowiedniej do Pana umiejętności..."
        podpisane Aleksandra Głowacka-Dziuk, kierownik ds. rekrutacji. Jak może ocenić
        moje kwalifikacje nie widząc mojej osoby? Ma swoich "pomocników", którzy
        kwalifikacje oceniają po "gębie". Mija miesiąc i znów konsternacja. Dowiaduję
        się, że na miejsce o które się ubiegałem przyjęty został kuzyn lub inny znajomy
        jednego z "geniuszy" rekrutujących. Mało, że nie szanują innych, to jeszcze
        traciłem niepotrzebnie czas. W końcu pewnie myślą, że samo zaproszenie na
        rozmowę już powinno być szczytem marzeń. Tak się dba w Polsce o wizerunek
        międzynarodowego koncernu. Jeśli w podobny sposób podchodzą do procesu
        produkcyjnego, to życzę dużo zdrowia dzieciom, które są karmione zupkami,
        soczkami i innymi kaszkami firmy NUTRICIA.

HR-owcy szanujcie pracę, bo jutro to wy możecie być bezrobotni.
        • Gość: mysza Re: Czarna lista IP: *.Kromera.K.PL 22.03.04, 12:10
          mnie też spotykały różne przykrości na rozmowach (pracy szukam rok czasu)ale
          nauczyłam się jednej rzeczy jak ktoś mnie żle traktuje odpowiadam tym samym
          możecie sobie wyobrazić tą konsternację z drugiej strony jak przechodzę do
          kontrataku, jasne że to w znalezieniu pracy nie pomoże ale ja się dobrze czuję
          i nie daję się poniżać. Kiedyś zostałam zaproszona na rozmowę w trakcie której
          pan ze znudzoną miną burczał coś pod nosem wiedziałam już że pracy nie dostanę
          i powiedziałam mu że miał 2 tygodnie na zapoznanie się z moim cv a jak mu coś
          nie pasuje to po jaką cholerę do mnie dzwoni i zabiera mi czas i jeszcze parę
          takch tam wierzcie mi to pomaga
        • Gość: praktyk Re: Czarna lista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:15
          zwykle bywa tak jak piszesz ,na miejsce w dobrej firmie czeka KILKUNASTU
          przynajmniej dobrych znajomych "królika" , ludzie z ulicy są raczej bez szans,
          oczywiście są chlubne wyjątki,na tym forum niekiedy poruszane,ale tylko
          potwierdzają regułę i są to raczej przykłady z Wawy ,
          "na prowincji" znajomych i pociotków bez pracy lub z kiepskim zajęciem jest
          tylu,że szanse postronnych są mizerne ;
          kierownicy regionalni wolą przyjąć osobę "z polecenia" i raczej nie z rodziny,
          zwykle są to "znajomi znajomych" z opinią solidnych w pracy,to eliminuje
          niebezpieczeństwo zatrudnienia kogoś kompletnie nieznajomego - sam niestety
          dotkliwie "przejechałem" się na kimś niepoleconym z dobrymi papierami,

szefów w miedzynarodowej korporacji niewiele obchodzi , czy pracę w Rzeszowie
          np.dostał Stasiek Kowalski czy Tomek Nowak - praca ma byc wykonana i cele
          osiągnięte - i tylko to ich interesuje , a donosy na nieuczciwie rekrutujących
          wtedy są wyciągane z szuflady , jak osoba staje sie powoli niewygodna lub nie
          osiąga wyników - wtedy do całości zarzutów dorzucane są
          "kwiatki" i osobnik żegna się z pracą
          • yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 22.03.04, 23:56
            Czy to oznacza, że powinniśmy się z tym godzić? NIE. Śmiało mówmy o firmach,
            które tak postępują. I nie „...kiedyś w jakieś firmie...”, a konkretnie
            wymieniajmy te firmy. Proszę bardzo niech przyjmują sobie kogo chcą, ale nie
            kosztem zapraszania na rozmowę innych którzy już na starcie nie mają szans
            choćby byli najlepsi.
            • Gość: pzu Re: Czarna lista - PZU Sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:18
              ogłoszenie do PZU Sosnowiec - poczatek roku - dział likwidacji szkód
              ok.300 podań - chyba nieprzejrzane nawet, bo po co
              prace dostaje córka czy synowa jakiegos dyrektora PZU z Katowic

ogłoszenie musiało sie ukazać ...
        • Gość: pracaopinie Re: Czarna lista IP: *.b.jawnet.pl 31.03.04, 14:16
          Szukasz informacji na temat pracodawców? Chcesz się podzielić swoimi
          doświadczeniami? pracaopinie.w.interia.pl
      • yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 30.03.04, 22:32
        Jestem pełen podziwu. Ponad tydzień czasu i jeden przykład. BRAWO. Chyba
        doprawdy żyję w innym świecie. Powodzenia, utwierdzajcie dalej „oszustów” w ich
        zapewne słusznym działaniu. W końcu żyjemy w Polsce, kraju stworzonym dla
        wszelkiej maści kombinatorów, złodziei i naciągaczy.
        • Gość: niutka Re: Czarna lista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:56
          wybacz ale nikomu nie chce się pisać tego samego po 10 razy.Takich wątków jak
          Twóje jest i było juz pare więc może po prostu przejżyj całe forum.

pozdr
          • Gość: katarzyna Re: Czarna lista IP: *.pl 31.03.04, 10:24
            zakład ubezpieczeń społecznych w chorzowie. ludzie wykształceni, a nawet
            wykształceni plus duże doświadczenie nie mają szans. całym folwarkiem rządzi po
            kadrowa( po, bo też bez studiów), zatrudniająca ludzi tuż po maturze (o).
            traktuje ten burdel jak swój własny. i tyle. na złożone aplikacje też
            odpowiedzi brak.i jak tu mieć zufanie do wszelakich instytucji pseudopoważnych
            zatrudniających matołów i ludzi bez cienia kultury nawet
            • Gość: grizelda Re: Czarna lista IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 17:28
              fajna lista
      • Gość: Bezrobotny Re: Czarna lista IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.04.04, 11:49
        Franke Polska
      • Gość: lucyperek Re: Czarna lista IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 17:57
        A skąd wiadomo, że ktoś, kto tu coś nabazgrze to nie zwyczajny fajfus, którego
        wywalili bo jest kompletnym zerem ? Ćwicze to od lat. Przychodza do mnie często
        ludzie, którzy pracowali u konkurencji i ich po prostu wywalono. Teraz szukają
        zemsty.
        • yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 04.04.04, 21:58
          Gość portalu: lucyperek napisał(a):

> A skąd wiadomo, że ktoś, kto tu coś nabazgrze to nie zwyczajny fajfus,
          którego
          > wywalili bo jest kompletnym zerem ? Ćwicze to od lat. Przychodza do mnie
          często
          >
          > ludzie, którzy pracowali u konkurencji i ich po prostu wywalono. Teraz
          szukają
          > zemsty.

Nigdy nie masz pewnosci. Tylko podchodzac w taki sposob do doswiadczen innych,
          zawsze mozesz powiedziec, ze ktos klamie. Odrobina wiary jeszcze niegdy nie
          zaszkodzila, choc w naszym kraju lepiej nikomu nie wierzyc. Zreszta nie chce
          sie wypowiadac za innych, swoje wiem i zdania nie zmienie. A Panow z szanownej
          firmy o ktorej pisalem nie chce wiecej widziec na oczy. Mozna kims pogardzac z
          klasa, ale najpierw ta klase trzeba miec.
          pzdr
          • Gość: krzysztof Re: Czarna lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 22:52
            Właśnie, trzeba mieć klasę - ty jej zdecydowanie nie masz.

"Mozna kims pogardzac z
            klasa, ale najpierw ta klase trzeba miec.
            pzdr"

• yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 04.04.04, 23:47
              Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> Właśnie, trzeba mieć klasę - ty jej zdecydowanie nie masz.

No pieknie, czego to sie o sobie nie dowiem. Pewnie mam siedziec cicho bo w
              koncu pan pracodawca to dopiero ktos. Ma prawo robic co mu sie podoba. A
              szukajacy pracy niby kim jest? Pewnie, ze nie mam klasy. Klase maja ci ktorzy
              pogardzaja innymi, ktorzy stawiaja sie jak ktos ponad innymi.
              >
              > "Mozna kims pogardzac z
              > klasa, ale najpierw ta klase trzeba miec.
              > pzdr"
              >
              • Gość: krzysztof Re: Czarna lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 00:10
                Po pierwsze: w drugim poście umieściłeś czyjeś nazwisko i imię - czy ta osba,
                nieważne, czy winna, czy niewinna, dała tobie pozwolenie ?

Po drugie: na forum nie podaje się nazwisk - tylko ludzie bez ambicji,
                szaraczkowie (CZYT. TCHÓRZE)i frustraci w ten sposób się odgrywają, nawet na
                winnych czemuś osobach;

Po trzecie: próbowałeś tych zupek, z których uczyniłeś sobie kiepską drwinę ?
                Podejrzewam, że nie - a odgrywasz się marnie na wszystkich, któzy uczestniczą w
                produkcji, myśląc, "a nuż uda mi sie im zaszkodzić, bo mnie nie przyjęli"

to jest właśnie "BRAK KLASY".

• yazon_bez_pracy Re: Czarna lista 05.04.04, 01:20
                  Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> Po pierwsze: w drugim poście umieściłeś czyjeś nazwisko i imię - czy ta osba,
                  > nieważne, czy winna, czy niewinna, dała tobie pozwolenie ?

Wydaje ci sie, ze niby mam zadzwonic do pani, pana oszustow i zapytac o
                  pozwolenie? A moze lepiej tego tu nie pisac? Niech i innych frajerow traktuja
                  tak jak mnie.

> Po drugie: na forum nie podaje się nazwisk - tylko ludzie bez ambicji,
                  > szaraczkowie (CZYT. TCHÓRZE)i frustraci w ten sposób się odgrywają, nawet na
                  > winnych czemuś osobach;

"Normalna" firma dba o swoj wizerunek w spoleczenstwie. Wiec jesli nie traktuje
                  ludzi powaznie to niby dlaczego o tym nie mowic?

> Po trzecie: próbowałeś tych zupek, z których uczyniłeś sobie kiepską drwinę ?
                  > Podejrzewam, że nie - a odgrywasz się marnie na wszystkich, któzy uczestniczą
                  w
                  >
                  > produkcji, myśląc, "a nuż uda mi sie im zaszkodzić, bo mnie nie przyjęli"
                  >
                  > to jest właśnie "BRAK KLASY".
                  >
                  Moze nie mam racji, ale podswiadomosc mi mowi, ze bardzo blisko ci do tej
                  firmy. Nie musze niczego probowac. Zaufanie traci sie tylko raz i ja nigdy nie
                  daje drugiej szansy. Nie mam ochoty kupic, ani jesli tych zupek i innych ich
                  produktow. Jesli cos czytasz to rob to dokladnie. Nie chodzi mi oto, ze nie
                  przyjeli, tylko o sposob traktowania. Smacznego (pewnie zupki ci smakuja)
      • adamsaddam Re: Czarna lista 30.04.16, 00:04
        tele concept kraków- nie wypłacają pieniędzy. strata czasu, wypłaty z 15go kwietnia nie ma i nikt nie wie dlaczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka