Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM

IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 17:12
    i może mi napisac jak to sie robi ślecze nad tym juz długo inic dodam że
    zdjęcie było przesłane na komputer z tel komórkowego :((
    Obserwuj wątek
      • beza_beza Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM 31.03.04, 17:16
        Otwórz Word.
        Znajdź wstaw ClipArt.
        Tam znajdź importuj klip.
        I masz.
        • beza_beza Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM 31.03.04, 17:19
          beza_beza napisała:

> Otwórz Word.
          > Znajdź wstaw ClipArt.
          > Tam znajdź importuj klip.
          > I masz.
          Aha.
          Po importuj klip kopiuj i wklej do Worda.
          • Gość: grizelda Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 17:49
            nic ztego wkleiłam to do worda ,ale nie chce się wkleic do skrzynki tz. do
            napisz nowy. chyba musze dzwonić do informatyka. bardzo dziekuję za wskazówki
            pozdrawiam
            • beza_beza Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM 31.03.04, 17:50
              Nie wklejaj do skrzynki - zrób załącznik!!!
      • jamagducha Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM 31.03.04, 20:58
        To jakieś nieporozumienie :-D ... Kiedy każą przysłać CV e-mailem, to nie
        znaczy, że jako treść wiadomości, tylko jako załącznik ! Po prostu piszesz w
        Wordzie, wklejasz do dokumentu zdjęcie i wysyłasz !
        • Gość: grizelda sukces IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 16:19
          udało sie wkleiłam to zdjecie do dokumentu w powerpoint"cie i wysłałam jako
          załącznik:))) dzięki za rady!amatorsko to zabrzmiało no cóz nie bawiłam sie
          wcześniej zdjęciami
          pozdrawiam
          • Gość: wachi Re: sukces IP: *.in-addr.octava.net.pl 01.04.04, 16:43
            Rączki opadają. Używać Power Pointa do wklejania zdjęć? To może zrób jakąś
            publikację we Flashu?
            Kobito, nie każda firma ma najnowszy pakiet Office, a jeśli mają, nie zawsze
            instalują całość, bo nie w każdej firmie jest taka potrzeba. Zrób tak jak Ci
            pisali w Wordzie wklejasz, a potem ten dokument przesyłasz jako załącznik.
            I nie baw się czcionkami - nie zawsze na innym kompie wyjdzie to co chciałaś.
            Ogranicz się do podstawowych.
            • Gość: jamagducha Re: sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 16:55
              Zgadzam się. Na przykład moja firma też ma pakiet MSOffice bez Power Pointa.
              Takie CV nie zostałoby u nas w ogóle przeczytane ....
      • Gość: ,, Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.ny325.east.verizon.net 01.04.04, 16:35
        a od kiedy to sie przesyla zdjecie z CV??? To na jakis pokaz mody?
        To Afryka czy Polska?
        • Gość: Joanna Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.g-net.pl 01.04.04, 19:11
          Np. na stanowisko asystentki/sekretarki, przeciez dana osoba musi
          wygladac "normalnie" i nie odstraszac klientow. Ja zawsze wysylam swoje CV ze
          zdjeciem nawet jak nie wymagaja.
          • Gość: ,, Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.ny325.east.verizon.net 02.04.04, 15:43
            I to jest rodzaj dyskryminacji to po pierwsze
            a po drugie jesli juz to mozna wszystko ocenic na rozmowie kwalifikacyjnej
            Dolaczanie zdjecia do CV jest nieetyczne, w ogole to najglupszy pomysl o jakim
            slyszalem. Ale tobie by pewnie nie przeszkadzalo gdyby odrzucili ci cv jesli
            twoj kolor wlosow komus nie odpowiada lol powodzenia w polskim sredniowieczu
            • Gość: grizelda Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 17:45
              to zdjęcie tez mnie wkurzało (miałam chec wysłac im rodzinne zdjęcie z Ojcem
              Swietym z Błoni Krakowskich z zaznaczoną jakąs plamką i podpisem TO JA:) )do
              tej pory wysyłałam bez zdjecia ale jak wyrażnie pisze że zdjeciem !dodam ze to
              nie stanowisko sekretarki i dosyć poważna firma WIEC MAM NADZIEJE ze nają
              PowerP bo to dosc ładnie wyglada ale moze warto wysłac emaila z pytaniem czy to
              odczytają?
              • Gość: ,, Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.04, 20:35
                no to zrob sobie portfolio w kostiumie kapielowym tez ladnie bedzie wygladac
                (prawdopodobnie)
                I wtedy prace masz od razu hihhi
                • Gość: grizelda Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 14:54
                  sorry, nie skorzystam z twoich metod nie w moim stylu:0
        • Gość: woo-cash Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.os.kn.pl 04.04.04, 20:21
          Gość portalu: ,, napisał(a):

> a od kiedy to sie przesyla zdjecie z CV??? To na jakis pokaz mody?
          > To Afryka czy Polska?

Od tego momentu, kiedy się okazało, że praca nie należy się każdemu. ;-)
          Chcesz, aby Twoje CV spadło na biurko, czy obok biurka? Jaśli ma spaść na
          biurko, to musi się czymś wyróżniać.

Moja metoda to CV drukowane na papierze fotograficznym ze zdjęciem. Oczywiście
          treść jest nie bez znaczenia również. Pod koniec mojego poszukiwania pracy
          zapraszano mnie na około 60-70% rozmów, do firm gdzie wysyłałem swoje CV.

Pozdrawiam,
          Woo.
      • Gość: woo-cash Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.os.kn.pl 04.04.04, 20:18
        Gość portalu: grizelda napisał(a):

> i może mi napisac jak to sie robi ślecze nad tym juz długo inic dodam że
        > zdjęcie było przesłane na komputer z tel komórkowego :((

Bosh! Ludzie, nie wklejajcie takich byle jakich zdjęć z tel. kom. do CV! Szkoda
        Waszego wysiłku!

Prawidłowa droga od zdjęcia do CV prowadzi niestety przez fotografa, najlepiej
        takiego, który od razu może dać Wam zdjęcie w wersji cyfrowej (na dyskietce lub
        CD).

Wklejanie zdjęć nędznej jakości i amatorskich mija się z celem, chyba że zależy
        Wam, aby przypadkiem nie dostać pracy.

Pzdr,
        [znowu pracujący, od tygodnia]
        Woo.
      • Gość: grizelda Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 17:05
        do takiego papieru zwykła drukarka atramentowa wystarczy? ile on kosztuje?
        • losiu4 Re: KTO WKLEJAŁ DO CV ZDJECIE I WYSYŁAŁ EMAILEM 05.04.04, 20:08
          Gość portalu: grizelda napisał(a):

> do takiego papieru zwykła drukarka atramentowa wystarczy? ile on kosztuje?

do drukowania "foto"? większosć drukarek (nawet tych tańszych) ma taką opcje.
          Tylko 3 rzeczy:
          1. to, co piszą w reklamie drukarek o jakości druku nie zawsze jest prawdą
          2. druk na papierze foto, na zwykłym rozmywa się
          3. zdjecie z aparatu z komórki jest mocno średniej jakości. I tak będzie, póki
          optyki i matrycy pixlowej nie poprawią.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Agunia Re: Zdjec sie do CV nie wkleja!! IP: 5.3.1R4D* / 170.252.64.* 07.04.04, 11:16
        Ludzie, to naprawde nieprofesjonalne; mieszkam i pracuje w Anglii w jesdnej z
        najwiekszych firm konsultingowych i profesjonalisci wam powiedza!! TAK sie NIE
        ROBI!! Wiec prestancie wklejac te glupie zdjecia. W Stanach np. jest to wbrew
        prawom..
        • izams Re: Zdjec sie do CV nie wkleja!! 13.04.04, 21:31
          Witaj - może w Anglii nie , ale w większości ogłoszeń Z GW jest zaznaczone -
          " prosimy o przesłąnie c.v ze zdjeciem ..itd na mail",
          ...niestety...,
          poz,
          Iza
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka