Dodaj do ulubionych

AKTUALNE ZAROBKI

08.07.11, 23:18
Witam, dostałem ostatnio propozycję pracy w technikolorze za pośrednictwem workservice. Posiadam uprawnienia do kierowania wózkiem widłowym i zaproponowali mi jakieś tam stanowisko związane z tym uprawnieniem, domyślam się praca na magazynie pewnie. Jak myślicie jakie to stanowisko? Naczytałem się całego forum i mam mieszane zdania na ten temat od was wszystkich, ale zapytam się was bo tam pracujecie. Jakie zmiany obowiązują (wiem A,B,C,D) ale godzinowo jak to wygląda przedział czasowy. No i najważniejsze wynagrodzenie za pracę na tym stanowisku co mi chcą zaproponować, ja słyszałem coś o 14zł brutto ale nie wiem czy to prawda. Pozdrawiam wszystkich pracowników.
Obserwuj wątek
    • dr4pozytywna Re: AKTUALNE ZAROBKI 11.07.11, 01:40
      Cześć! Przyjeżdżam już długo W Technicolorze jest spoko Operatorzy są ok Liderzy są ok a kierownicy są ok Żeby nie było tak słodko napiszę o minusach Dotyczą biur pośrednictwa Z wypłatami jest marnie Kwota niby na umowie ale z przelewami są często problemy Bywa że napłynie pare stówek mniej Jeśli zapragniesz dowiedzieć się dlaczego to więcej nie przyjedziesz Zasada jest prosta do zapamiętania Pracownik z posrednictwa powinien zapomnieć że coś kuma bo wypłacają według rymu < przez działy i wydziały żeby cymbały się nie zorientowały gdzie się pieniądze podziały> Z tego powodu planuję odejść pod koniec listopada
      • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 11.07.11, 08:36
        Aha czyli kantują na wypłacie tak? Kilka stówek jak zabiorą to się odczuje to. A nie wiesz jaka jest stawka godzinowa jako operator wózka? Tylko temat taki że skoro chcą mi zaproponować umowę o pracę to nie będą mogli tak kantować bo to nie jest zlecenie inaczej na to się patrzy. Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat.
        • dr4pozytywna Re: AKTUALNE ZAROBKI 11.07.11, 21:14
          Może będzie trochę lepiej ale moim zdaniem kanciarz pozostanie kanciarzem nie w takim temacie to w innym Z moich obserwacji wynika że z kanciarzami jest tak samo jak z kleptomanami i narkomanami-to ich wciąga Nie wiem jak tam mają operatorzy wózków
          • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 11.07.11, 22:14
            Dzięki przynajmniej za taka porcję informacji na temat firmy. Jutro jadę do Piaseczna na rozmowę, dziś dzwonili i zaprosili mnie tam na rozmowę więc wszystkiego się dowiem co i jak. Opowiem wam co i jak na forum jak przebiegała rozmowa i co mi zaproponowali.
            • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 12.07.11, 08:34
              Pośrednik pracy dał dupy i nie wiem czy nie przyjechał czy jak bo czekałem na transport Radom-Piaseczno i nikt się nie zjawiła więc nie pojechałem nawet na rozmowę. Albo może jeżdżą niewidzialnym busem tez możliwe. Idę zjebać pośrednika w tyn wypadku workservice.
              • aszli55 Re: AKTUALNE ZAROBKI 12.07.11, 22:40
                Jest też tak, że nie każdy się mieści:-) albo tak ,że dojeżdża pracownik do Technicoloru a pośredniczka mówi ,że nie ma go na liście. Jeżeli podda się to musi wrócić na własną rękę albo udać się na długi spacer, ale jeśli będzie się upierał to okaże się ,że był na liście tylko nie zauważyły i zostanie schowany w jakimś zakątku Technicoloru i zapewniony ,że tak ma być W przypadku gdy dyrektor zauważy to pracownik tłumaczy się sam a pośredniczki traktują go jak intruza. Pracownicy to dla pośredniczek śmiecie, dlatego nawet nie czują się winne poniżając ich.
    • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 14.07.11, 18:05
      Już jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, przyjęli mnie na magazyn. Stawka za godzinę pracy wynosi 14zł/brutto. W przeliczeniu miesięcznie to jakieś 2500zł brutto plus premia za frekwencje w pracy w wysokości 200zł brutto czyli razem daje nam 2700zł brutto miesięcznie. Nie jest źle, ale zobaczymy jak tam praca na magazynie wygląda. Może mi coś przybliżycie jak sie pracuje na magazynie i jakie obowiązki są na stanowisku? Aha i prace zaczynam od 1sierpnia i praca jest na umowę o pracę.
      • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 15.07.11, 22:14
        witam mam prośbę,
        ja umówiony jestem na środę na rozmowę do pracy jako operator wózka
        mógłbyś powiedzieć o co cie pytali i w ogóle jak wyglądała ta rozmowa?
        • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 16.07.11, 10:06
          Jak już przejdziesz za bramę i spotkacie sie w pomieszczeniu do rozmowy to na pewno chwile będziesz czekać. Potem będziesz sie musiał przedstawić i musisz powiedzieć kilka słów o sobie oraz o czemu akurat chcesz tam pracować, jakiej pracy szukasz. Rozmowa przebiega w grupie a nie na osobności, musisz przy każdym i każdy przy tobie-proste, mały stesik. Musisz opowiedzieć o tym gdzie pracowałeś, jako kto, obowiązki jakie miałeś, czemu nie pracujesz. Trochę o wykształceniu tez. Potem już każdego wysłuchają i zanotują wszystko to wychodzą na 5minut i potem wracają i mówią kto pracuje a kto nie i na jakie stanowiska przydzielają. Ja trafiłem na magazyn akurat, aha i pytają sie czy znasz obsługę skanera radiowego. Potem jak już przydzielą to sprawy organizacyjne itp. jak trafisz na magazyn to idziesz na magazyn i rozmowa krótka z kierownikiem i test na wózku widłowym, ściągniesz paletę z danego obszaru na dół i wstawisz ja ponownie. UWAGA: Pamiętaj jak opuszczasz paletę i jak podnosisz, lub na pusto widły opuszczasz to nie w trakcie jazdy bo cie zjebie i ci nagada jakieś bajki że ktoś życie stracił jakieś głupoty. Test nie jest na czas więc sie nie stresuj. A potem potwierdzi jakiś papier i do biura a tak ci wytłumaczą co dalej. Po papiery umowę itd musisz później jechać do Radomia do workservice, no chyba że jesteś w wawy lub okolic to ci dadzą odrazu. Jak coś jeszcze to pytaj.
          • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 16.07.11, 11:52
            a nie wiesz czy wszystkich zatrudnili co byli na rozmowie? bo ja mam papiery na wózek ale dopiero co zrobiłem to ciekawe czy będą mnie chcieli jeśli nie mam doświadczenia na wózkach
            • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 16.07.11, 21:59
              Wszystkich zatrudnili co byli na rozmowie, a tych co nie zatrudnili to nic z nimi nie stało sie, oni się zatrudnili na umowę zlecenie bo nie chcą sie na stałe wiązać z firma bo sie uczą. Kierownik magazynu odrazu zada ci pytanie czy masz doświadczenie czy tylko ukończony kurs. Jak czujesz sie na siłach by wykonać test to graj na Jana dopóki nie zauważy kierownik że nie za bardzo umiesz jeździć, a jak nie to się przyznaj że masz tylko papier i powiedz że się doszkolisz w firmie na magazynie. Pozwodzenia ci życzę kolego i mam nadzieję że się spotkamy 1 sierpnia na magazynie.
              P.S. Aha bo umowa z nimi jest dopiero od 1sierpnia.
              • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 16.07.11, 23:43
                dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedz i mam nadzieję, że spotkamy się przynajmniej na tej samej zmianie, Adrian:)
                • nasztumala Re: AKTUALNE ZAROBKI 17.07.11, 11:24
                  " ...musisz przy każdym i każdy przy tobie" Napewno odpowiedzi były bardzo uczciwe;), skoro kandydując na stanowisko operatora wózka trzeba było opowiadać o prywatnych sprawach przy paru innych osobach:) A może oni rekrutują Was do trupy cyrkowej :) Kto ich wie! Miejcie się lepiej na baczności. Powodzenia
                  • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 17.07.11, 21:11
                    a mam jeszcze pytanie, skąd wyjeżdzaja te busy do pracy?
                    • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 17.07.11, 21:20
                      Radom dworzec główny PKP, wejście od strony kas pod zegarem, jak na rozmowę kwalifikacyjną to biały bus z białą kartką po stronie kierowcy z napisem WORK SERVICE ROZMOWA.
                      • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 17.07.11, 21:47
                        kurcze a mnie kazali samemu tam jechać eh, no nic zadzwonię jutro tam do nich może uda się załapać na transport, a spowrotem tez organizowali transport jak się jechało na rozmowę?
                        • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 17.07.11, 23:20
                          No to ci załadowali nieźle. Rozmowy są przeprowadzane we wtorki i czwartki, więc dzwoń i sie awanturuj że jak to tak że samemu. Tak transport jest zapewniony w obie strony.
                          • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 18.07.11, 18:30
                            no i bryndza, nie mogłem się dodzwonić na ten numer co miałem wiec muszę jechać swoim, mam nadzieje że będzie ten nabór bo jak narobię tyle kilosow na darmo to nie będę szczęśliwy
                            • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 18.07.11, 22:04
                              telefon: 508009886 lub 508040122
                              Dzwoń
                              • astaroth6663 Re: AKTUALNE ZAROBKI 18.07.11, 22:29
                                kurcze ciekawe od której tam pracują bo muszę jutro z samego rana zadzowic żeby załapać się ewentualnie na ten transport
                                • ramzestoja Re: AKTUALNE ZAROBKI 19.07.11, 07:26
                                  Dzwoń z samego rana nie ma problemu, oni pełnią dyżury z telefonem więc śmiało możesz obudzić nawet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka