Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak dobrze wybrać studia MBA

IP: 62.233.217.* 07.04.04, 11:39
    Właśnie zastanawiam sie nad podjeciem studium EMBA w ZAchodniopomorskiej
    Szkole Biznesu - ktoś to konczyl?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mariusz WSHiFM - studia MBA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 21:07
        Zamierzam podjąć studia MBA w Wyższej Szkole Handlu i Finansów Międzynarodowych
        w Warszawie. Bardzo proszę o opinie na temat tych studiów. Słyszałem że są na
        bardzo wysokim poziomie. Zastanawiam się nad Marketingiem międzynarodowym albo
        nad ich nowymi studiami MBA in Information Technology.
        • Gość: arek Re: WSHiFM - studia MBA IP: *.crowley.pl 20.05.04, 23:34
          Witaj!
          Jestem absolwentem wlasnie tej uczelni studiow MBA. Mysle ze wpis osoby , ktora
          opisala wczesniej sytuacje w WSHiFM jest moze prawdziwa do sytuacji w wyzszej
          szkole , ale nie do studiow MBA.
          Kilka moich uwag:
          1. w tej chwili bedzie organizowana chyba 10 edycja - to o czyms swiadczy. Te 9
          edycji ma jakas wartosc na rynku.
          2. wykladowcy - polscy byli glownie z SGH co ciekawe wykladajacy rowniez na MBA
          ( tylko troche za inna cene). Wykladowcy zagraniczni -glownie: Anglia ,
          Holandia i Hiszpania. Tutaj musisz sprawdzic poniewaz obsada sie zmienia.
          Reasymujac -kadra jest naprawde na dobrym poziomie.Oczywiscie zdazaja sie
          wyjatki, ale tak jest wszedzie.
          3. program ( moje zdanie) - finanse - naprawde dobry , marketing ( za mojej
          kadencji) -na troche nizszym poziomie , ale spokojnie skorzystasz. Ja obronilem
          2 kierunki.
          4. czy warto? to zalezy co chcesz wyniesc ze studiow? Jezeli chcesz cos sie
          nauczyc - na pewno tak.
          5. musisz zdawac sobie sprawe , ze aby ukonczyc te studia bedziesz musial
          poswiecic naprawde duzo swojego czasu i zdac wiele egzaminow. Studia konczy
          srednio ok 30% skladu rozpoczynajacych nauke.
          6. plus- na 100% kontakty z ludzmi z innych edycji

Pozdrawiam i powodzenia

Arek
          7 jezeli cos wiecej podaj swoj adres na priv. Postaram sie pomoc.
          • Gość: MBA Re: WSHiFM - studia MBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:21
            Mnie również interesuje mnie MBA. W jaki sposób kontaktować się z Tobą. W moim
            przypadku wydelegowanie przez firmę. Nie chciałbym stracić takiej szansy, jak i
            zawieść zaufania szefa.
      • lider_pojutrza Re: Jak dobrze wybrać studia MBA 02.05.04, 23:24
        specials.ft.com/spdocs/top100.pdf
        Reszte sobie darujcie.
        Pzdr.
      • edybro1834 Re: Jak dobrze wybrać studia MBA 03.05.04, 13:56
        POLECAM MIESIECZNIK "PROFIT" 3/2004, ARTYKUŁ PT. NAJLEPSZE KURSY MBA.
        ZANJDZIESZ TAM WSZYSTKO NA TEMAT MBA W POLSCE- GDZIE , JAK I ZA ILE . POLECAM I
        ŻYCZĘ POWODZENIA .
      • Gość: studencik Re: Jak dobrze wybrać studia MBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 17:17
        jaja se robicie , przeciez to nie prima a prylis . MBA w Polsce dobre sobie
        a co wy chcecie po tych MBA w Polsce osiagnac - chyba stracic kaske , bo nic
        poza tym z tego ni bedzie miec

Jak chcecie skonczyc MBA to zrobcie to za granica ( Europa, USA )

Wybierajcie od 1-5 reszta to kiszka

MBA nie robi sie dla papierka ale po to aby cos z nich wynies no i oczywiscie
        po to aby w przyszlosci miec lepsza prace

Jeszcze raz grubo sie zastanowcie nad tymi MBA w Polsce . Lipa totalna

powodzonka
        studencik
        • Gość: student-wshifm Re: Jak dobrze wybrać studia MBA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 08:50
          gdybym mial drugi raz wybierac, nie wybral bym nigdy WSHIFM, to nie jest
          szkola, a korupcyjna organizacja, pseudo rektora. Poza przekretami, oszustwami
          i zlym traktowaniu pracowników i studentów, nic innego tu sie nie dzieje.
          • Gość: Andrju Możesz odpowiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 00:21
            Czy jak nie znam języków obcych, to mogę się dostać na studia MBA?
            • Gość: JE Re: Możesz odpowiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 00:42
              MBA bez angielskiego? To tak jakbys chodzil na kurs nurkowania nie umiejac
              plywac

pozdr

Jacek Eisenberger
      • Gość: Madi Re: Jak dobrze wybrać studia MBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:20
        hmm...mam pytanie czy studentem MBA moża być osoba, która skończyła szkołę
        średnią(oczywiście z maturą)...?
        • Gość: lu Re: Jak dobrze wybrać studia MBA IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.10.04, 22:12
          chyba musisz mieć licencjat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka