Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z wykształceniem w CV

29.01.11, 16:32
    Witam serdecznie.

Potrzebuję napisać CV, niestety nie wiem, jak przedstawić swoje wykształcenie.
    Otóż uczyłem się w technikum, jednak w 3 roku (czyli w zeszłym roku szkolnym) wypisałem się i obecnie (od września) jestem w liceum, w klasie maturalnej, czyli trzeciej. Jak to wpisać w CV?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Problem z wykształceniem w CV 29.01.11, 18:55
        W odwrotnej kolejnosci, czyli:

od - do teraz LO, profil, jezyki etc.
        od - do Technikum (nazwa) w ..., specjalnosc etc.
        • cipherm Re: Problem z wykształceniem w CV 29.01.11, 21:10
          Ale przecież nie powinno się podawać informacji o szkołach, których się nie ukończyło.
          • annajustyna Re: Problem z wykształceniem w CV 30.01.11, 11:52
            No to nie wiem, po co Twoje pytanie? Myslalam, ze nauka w technikum stanowi jakis plus w staraniu sie o prace. No to podaj tylko liceum i juz (swoja droga studia, ktore sie zaczelo, a nie ukonczylo, nalezy podawac - no chyba ze ktos studiowal tam mniej niz semester).
      • monika.lada-chojnowska Re: Problem z wykształceniem w CV 02.02.11, 14:18
        Witam,
        wpisując wykształcenie proponuję ująć je chronologicznie, od aktualnych do poprzednich, z zanzaczeniem, że oebcnie jest to klasa maturalna.
        Jeśli nie ujmie Pan poprzedniej szkoły w swoim CV, osoba prowadząca rozmowę i tak może zapytać o Pana aktywność w tym czasie i ewentualną przerwę w wykształceniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka