Gość: ANTONIO IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 30.04.04, 15:35 PRACA ? JAKA? GDZIE, KIEDY, ZA ILE ? DOPŁATY ? ILE NAS BĘDZIE TO KOSZTOWAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: DA POPALIC! 30.04.04, 18:15 jeśli jesteś kelnerem, barmanem, budowlańcem, spawaczem, elektrykiem, pielęgniarką lub masz inny zawód tego rodzaju to na pewno masz szansę. Ostatnio w "Rz" był tekst na ten temat i stwierdzono tam jasno że np. w Hiszpanii od pewnego czasu są zawody przeznaczone tylko dla imigrantów jak np. oczyszczanie miast, wywóz śmieci albo praca w rolnictwie. Podobno w Wlk. Brytanii nie ma żadnych problemów ze znalezieniem średnio dobrej pracy. Jednak jeśli chcesz się "realizować" jako adwokat albo manager, to chyba lepiej będzie zostać w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wachi Re: TO MY DAMY POPALIĆ! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.04.04, 18:30 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: CO DA NAM TAK NA PRAWDE UNIA ? 30.04.04, 19:48 Gość portalu: ANTONIO napisał(a): > PRACA ? JAKA? GDZIE, KIEDY, ZA ILE ? wszelkie ciepłe posadki były, są i będą w UE chronione. Zostaja prace fizyczne, a i to z obostrzeniami. > DOPŁATY ? ILE NAS BĘDZIE TO KOSZTOWAĆ? nie wiem ile, bo nikt uczciwej kalkulacji nie przedstawił. Niemniej jednak sądzac z nielicznych przecieków po gazetach sprawa wyglądac będzie tak: nieliczne grupy będa miały dopłaty, ale globalnie więcej będziemy wpłacac, niż z tego skorzystamy. Kiedyś próbowałem szukać jakiś rozsądnych danych całościowych, ale takich niestety nie znalazłem. Są tylko fragmentaryczne i czasem niestety sprzeczne. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wachi Re: CO DA NAM TAK NA PRAWDE UNIA ? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.04.04, 21:46 Mnie dała pracę w moim mieście. Co prawda wyżej mierzę, ale dobre i to po moich przejściach z bezrobociem. Unia wprowadza konkurencję i taki monopolista jak tepsa musi zatrudnić ludzi, którzy ją uchronią od katastrofy. A przynajmniej będą się starać uchronić. Ja zaczynam od maja i cieszę się bardzo z tego :-)) Aż chyba pójdę w niedzielę do kościoła. Pozdrawiam Poszukiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: CO DA NAM TAK NA PRAWDE UNIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 07:52 A niby dlaczego ktoś ma Ci cokolwiek dawać ??? Odpowiedz Link Zgłoś