Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Młodość, ciąża - pytanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:49
    Chodzę na rozmowy, mam 25 lat, już 2x powiedziano mi wprost, że takie jak ja jak tylko dostaną pracę, to zaciążają i idą na L4. Czy mam wprost rzucić takiej panience w twarz, że po operacji, którą przeszłam mając 17 lat nie mam macicy i w ciążę nie zajdę? Z jedfnej strony nie lubię i nie chciałabym o tym mówić, z drugiej czuję, że gdy milczę, to się skazuję na przegranie danej rozmowy kwalifikacyjnej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krzysiek Re: Młodość, ciąża - pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 16:10
        Sądzę, że nie warto psuć sobie nerw! To świadczy tylko o tym jak bardzo nasze społeczeństwo jest zacofane i opóźnione w rozwoju. Wg mnie powinnaś po prostu dalej szukać pracy puszczając mimo uszu takie uwagi tym bardziej, że taki pracodawca(czyni) później - w razie choroby czy innej sytuacji życiowej- będzie Ci nawet na pewno stwarzał problemy i 'deptał' Twoją psychikę.
        • Gość: Kasia Re: Młodość, ciąża - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:13
          Ale boje sie, ze milcząc nie znajdę w zyciu pracy :(
          • annajustyna Re: Młodość, ciąża - pytanie 14.06.11, 10:17
            Skad ja to znam! Nic nie mow - chcialabys u takiego buractwa pracowac? Szukaj pracy dalej, w koncu cos znajdziesz (aczkolwiek moze to potrwac niestety).
      • nikorason Re: Młodość, ciąża - pytanie 14.06.11, 10:39
        Anna Justyna dobrze prawi. Szukaj pracy w normalnym miejscu. Skoro tak bardzo boją się ciąży, będą też wymagać pracy w trakcie choroby, w weekendy, po godzinach itd. Czasem mam wrażenie, ze część pracodawców szuka po prostu niewolników, od takich uciekaj, skoro ich nie stać na pracownika, powinni pracować sami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka