Dodaj do ulubionych

Coś co każda firma mie powinna

29.06.09, 11:32
WWW.CSN.PL
Po otwarciu własnej działalności warto pomyśleć o biurze. Wybierając artykuły
do jego wykończenia zapraszam na naszą stronę internetową. Jeśli zależy Wam na
biurze, które godnie Was reprezentuje naprawdę warto.
WWW.CSN.PL
Niektórzy mówią, że w biznesie liczy się tylko zysk. Jest on
oczywiście ważny, ale oprócz niego liczy się zaufanie do kontrahenta, jakość i
kultura współpracy. Zapraszam do współpracy z "CSN Wycieraczki Z Klasą", gdzie
oprócz atrakcyjnych warunków zagwarantujemy Państwu kompletne wsparcie
merytoryczne oparte na naszej wiedzy i długoletnim doświadczeniu.
WWW.CSN.PL
Obserwuj wątek
    • erivela Re: Coś co każda firma mie powinna 03.11.09, 22:15
      Chyba jeszcze mieć powinna jakieś ubezpieczenie? :)
      • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 04.11.09, 20:51
        O tak, ubezpieczenia powinna mieć. Lepiej wydać pieniądze na ubezpieczenie, np w
        PZU (tam mają moi rodzice) niż ponieść stratę gdy firmę zaleje lub coś.
        • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 04.11.09, 20:55
          Wiele firm, szczególnie małych, zaniedbuje tą kwestię i jest ok bo
          oszczędza się trochę pieniędzy. tylko jak coś się odpukać wydarzy
          wtedy zastanawiamy się, że raczej warto to ubezpieczenie mieć.
      • apra_live Re: Coś co każda firma mie powinna 05.11.09, 10:02
        Albo jakaś nawet doraźną pomoc fachowców w razie jakby nagle coś z elektryką
        się działo.
      • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 05.11.09, 19:51
        No tak ,ale patrzec na to z drugej strony jak szukac dobrego i
        sprawdzonego ubezpieczyciela ,skoro tak ich mnogo na rynku.
        • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 05.11.09, 23:32
          Można posłuchać rad starszych, ja tak zamierzam zrobić:) Przecież ile osób tyle
          opinii, więc zawsze możesz popytać znajomych. Ważne by wybrać takiego, któremu
          się ufa.
          • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 06.11.09, 18:57
            Mysle ze to jest jedno z dobrych rozwiazań - słuchanie rad
            znajomych .Na tym najlepiej sie czasami wychodzi.
            • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 07.11.09, 21:13
              Warto też poczytać opinie w necie, bo ludzie opisują różne sytuacje o
              ubezpieczycielach, którzy ich oszukali albo coś. A tyle teraz różnorakich firm
              popowstawało, że na różną można trafić. Dlatego lepiej wybrać sprawdzoną.
              • erivela Re: Coś co każda firma mie powinna 08.11.09, 16:22
                Tylko sprawdzona i zaufaną. Znalazłam takie info w necie, że pzu podpisuje umowy
                z elektrykami, ślusarzami i innymi fachowcami żeby organizować pomoc dla
                ubezpieczonych firm, wygląda na to, ze to ciekawa oferta może być...
                • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 08.11.09, 16:45
                  Ciekawe jak to będzie działało w rzeczywistości, ale w przypadku
                  awarii, taka "pierwsza pomoc" to bardzo praktyczna opcja.
                  • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 11.11.09, 17:38
                    Ja to sie tak zastanawiam czy w ogole młodzi przedsiebiorcy
                    rezygnuja z takich ubezpieczeń firmowych. No wiecie ,jak to jest
                    oszczednosci...
                    • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 10.02.10, 13:01
                      Oszczędność to masz tylko pozorną, dopóki się nic nie wydarzy,
                      profilaktyka jest ważna, a taką zapewnie solidny pakiet
                      ubezpieczeniowy dla firm.
                    • makowka4 Re: Coś co każda firma mie powinna 15.07.11, 11:23
                      A ja uważam, że każda firma powinna mieć specjalistę ds. klientów, w dzisiejszych czasach odchodzi się już od promowania produktów firmy, za to większą większa wagę mają trwałe relacje z klientami. Firma największe zyski zdobywa dzięki klientom, a nie dzięki wynajdowaniu coraz to bardziej innowacyjnych produktów, które nikomu się nie przydają. Najpierw zapytać klienta czego oczekuje, a później mu to dać i wzmocnić jego więź z firmą.
          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 18.11.09, 11:25
            Zgłaszanie szkód on line w PZU to ich spory atut nie trzeba czekać tylko sami
            załatwiamy sprawę. Ktoś ją na spokojnie rozpatruje w firmie i po sprawie
            wszystko elegancko.
          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 06.12.09, 19:08
            Mimo wszystko jakąś taką gwarancją bezpieczeństwa dla mnie jest AC + NW wtedy
            jak wsiadam do samochodu jakoś tak mi lżej.
          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 09.12.09, 16:58
            Jak by ktoś był zainteresowany i chciał poczytać trochę o ubezpieczeniach to
            natknąłem się na taki artykuł
            www.gu.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=34586&Itemid=231
      • afrodyta2307 Re: Coś co każda firma mie powinna 08.11.09, 22:57
        ja bym jeszcze stawiała na jakąś reklamę, bo co z tego że się ma super biuro i
        wykupione ubezpieczenie jak o firmie wie tylko najbliższe otoczenie, a często i
        ono nie wie ? wydaje się logiczne że aby zdobyć zaufanie klientów to trzeba
        najpierw mieć tych klientów ;) więc reklama to chyba również jedna z
        priorytetowych kwestii, choćby to miałby być na początek taki podstawowy wpis
        gdzieś na stronach internetowych w bazach firm typu firmy.net zanim się założy
        własną stronę, czy jakieś ogłoszenia w prasie, ulotki w okolicy. to chyba też
        ważne, prawda?
        • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 11.11.09, 20:41
          To zależy co to za firma. Bo jeśli się zakłada sklep osiedlowy, kawiarnię,
          kwiaciarnię czy coś takiego, to klienci zawsze się znajdą:)A bez ubezpieczenia
          można za daleko nie dojść:)
          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 15.11.09, 16:58
            Ubezpieczenie jest bardzo ważne , w końcu po to ktoś to wymyślił żeby mieć
            pewność że jak się coś stanie nie zostaniemy na lodzie. Dlatego też warto wybrać
            solidną markę.
            • ukfan Re: Coś co każda firma mie powinna 16.11.09, 23:32
              umiesz liczyc licz na siebie. Masz firme? polecam to rozwiazanie!
              www.koniec-zus.pl
              • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 18.11.09, 21:10
                No tak ,ale jednak tutaj niczego konkretnego nie pokazałes.A faktem
                jest to ze firme trzeba miec ubezpieczona,chociazby ze wzgledu na
                swoje zdrowie psychiczne.
                • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 18.11.09, 22:36
                  Słuchajcie, a czy dla takich firm są jakieś ciekawe ubezpieczenia? Ktoś coś
                  wspominał o pomocy fachowców, na czym to polega?
                  • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 23.11.09, 19:15
                    Są specjalne pakiety dla firm, z bardzo rozbudowaną ofertą, taka
                    pomoc doraźna fachowców jest już w cenie polisy, dla małych i
                    średnich firm to bardzo praktyczne udogodnienie.
                    • jogobelluss Re: Coś co każda firma mie powinna 24.11.09, 13:25
                      Są te pakiety czy będa bo ja tego nigdzie nie widziałem.
                    • erivela Re: Coś co każda firma mie powinna 25.11.09, 18:15
                      Na jeden z pakietów bodajże PZU Doradca jest 30% zniżki teraz.
                      • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 25.11.09, 22:38
                        Są są jogobellus trochę tv musisz pooglądać to wychwycisz reklamę :)
                        • baba_jaga08 Re: Coś co każda firma mie powinna 25.11.09, 23:15
                          Ja już widziałam tę reklamę, zabawna jest :)
                          A pakiety rzeczywiście już weszły na rynek
                          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 27.11.09, 16:49
                            No tak reklamę w TV też widziałem karta pomoc wydaje się dość użyteczna w
                            niektórych przypadkach hymm chyba ją sobie sprawię.
                            • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 28.11.09, 20:14
                              A czy jeszcze mozecie napisac jak to jest z ta karta ?
                              Czy ona jest aktywowana od momentu zakupu jej ?
                              • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 29.11.09, 18:19
                                Jak kupujesz w necie to po 24h, jak chcesz aktywować w dowolnym
                                momencie to lepiej zrób zakup w jakiejś placówce.
                                • alek06 Re: Coś co każda firma mie powinna 29.11.09, 18:33
                                  Dzieki za info.Bo chciałam kupic ojcu pod choinke.To poczekam do 23
                                  grudnia,zeby od razu miał aktywna.
                        • grandepunto Re: Coś co każda firma mie powinna 24.06.10, 18:39

Czy ktos moze załatwial te wszelkie formalności zwiazane z
                          ubezpieczeniem przez strone internetowa?
                          :::::::::::::::::::::::
                  • malicki8 Re: Coś co każda firma mie powinna 30.11.09, 19:39
                    Słuchajcie,nikt tu jeszcze nie wspominal o kosztach takiego
                    ubezpieczenia firmy... moze napiszecie jak to wyglaa od tej strony ?
                    • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 02.12.09, 15:19
                      Cena jest uzależniona od ilości i rodzaju pakietów jakie wybierzesz
                      dla siebie, ale przy niewielkiej działalnośći, stosunek jakości
                      oferty do ceny nie jest wygórowany.
                      • malicki8 Re: Coś co każda firma mie powinna 04.12.09, 19:30
                        Mysle ze to jedno z najlepszych rozwiazań , zwłaszcza ze jak
                        patrzyłem koszty takiego ubezpieczenia firmy sa niewielkie.
                        • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 08.12.09, 15:59
                          Fakt i masz pewność że ubezpieczenie jest pewne bo PZU to porządna firma.
                          • grandepunto Re: Coś co każda firma mie powinna 08.12.09, 18:44
                            A jest na rynku cos bardzo podobnego do tej oferty PZU ?
                            Tak sie zastanawiam co z konkurencja ?
                            • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 10.12.09, 13:52
                              Coś podobnego jeśli chodzi o zapisy wykonania w umowie , to pewnie jest ale
                              jeżeli chodzi o jakość usług to nie wiem :P . Kupiłem kartę pomoc zobaczymy jak
                              się sprawdzi.
                            • erivela Re: Coś co każda firma mie powinna 13.12.09, 18:37
                              Jesli chodzi o małe firmy to tylko PZU ma takie pakiety.
                              • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 14.12.09, 17:02
                                Tak a taki pakiet zapewni małemu przedsiębiorstwu i gwarancję stabilności,
                                samochody w firmie moim zdaniem powinny mieć również kartę pomoc wykupioną.
                                • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 05.01.10, 17:04
                                  No ten pakiet zapewnia nie tylko ochronę lokalu i sprzętu ale tez
                                  pracowników czy członków rodziny.
                                  • erivela Re: Coś co każda firma mie powinna 11.02.10, 11:34
                                    Ale tam u nich masz do wyporu kilka takich pakietów - Doradca, Partner, grupowe,
                                    zależy jak duża firma i ile osób zatrudnia.
                                    • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 20.02.10, 20:51
                                      Raz , że jest wybór, dwa, że te pakiety sa na tyle rozbudowane, że
                                      każdy przedsiębiorca coś tam dla siebie znajdzie.
    • 0tolerance Re: Coś co każda firma mie powinna 14.12.09, 13:26
      Coś co każda firma mieć powinna? To chyba oczywiste... Jeżeli ktoś jeszcze nie
      docenia promocji w internecie, to znaczy, że nie powinien zajmować się biznesem.
      Ja promuję się kompleksowo- banery, artykuły, strona na firmy.net W ciągu 5
      miesięcy, odkąd zaczęliśmy kampanię, nasze obroty wzrosły dwukrotnie, a zyski
      skoczyły o 40%. Magia? może...
    • wladca_dusz Re: Coś co każda firma mie powinna 19.12.09, 09:48
      Cześć,

ostatnio mówiono mi o idealnym miejscu dla usługodawców w Internecie. To
      internetowa porównywarka usług Favore.pl.

Wejdź koniecznie na

www.favore.pl/page/index.jsp?id=1&tccmp=2100&tcsrc=384

i zarejestruj swoją firmę. Gwarantuję Ci, że liczba Twoich klientów wzrośnie.
      Wiesz ile ludzi szuka usług w Internecie?

Favore.pl ma na dodatek świetne pozycjonowanie w Google. Np. sprawdziłem frazy:

- filmowanie imprez

- serwis sprzętu biurowego

- wynajem sprzętu sportowego

- sprzątanie domów

- wylewki posadzek

W wynikach wyszukiwania wymienionych słów kluczowych w Google oferty z Favore.pl
      znajdują się na pierwszej stronie!

Spróbuj! Co Ci szkodzi?

www.favore.pl/page/index.jsp?id=1&tccmp=2100&tcsrc=384

Pozdrawiam.
      • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 20.12.09, 11:30
        Jeśli chodzi o pzu zauważam że dbają ostatnio o klienta poprawiła się szybkość i
        czytelność serwisu wszystko jest bardziej jawne, jak dla mnie to budzi zaufanie.
        • 2man2man Re: Coś co każda firma mie powinna 04.01.10, 12:05
          A propos wątku. Mój sklep zajmuje się sprzedażą wysyłkową, z naciskiem na
          "wysyłkową". Również na allegro. Szukaliśmy ostatnio alternatywy dla naszego
          kuriera, ponieważ wiele osób życzy sobie wysyłkę za granicę (Anglia, Irlandia,
          Niemcy, czasem nawet Stany i Kanada). Zastanawiam się nad kurierem AIN
          (ainkurier.pl), bo z tego co obliczyłem w cenniku na ich www wynika, że są sporo
          tańsi niż reszta. Czytałem kilkanaście pozytywnych opinii na ich temat i
          prawdopodobnie podpiszę z nimi umowę.
          • puterko00 Re: Coś co każda firma mie powinna 04.01.10, 19:28
            Czy myslicie ze naprawde warto jest korzystac z uslug PZU ?
            Czy w ogole sa bezkonkurencyjni na rynku ?
            • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 05.01.10, 17:03
              Jeśli chodzi o ubezpieczenie dla małych firm to zdecydowanie jest to
              najkorzystniejsza oferta na rynku.
              • puterko00 Re: Coś co każda firma mie powinna 11.01.10, 19:49
                No tak , finalnie i tak bedzie trzeba porównac wszystkie oferty zeby
                zadecydowac co jest dla nas najlepsze.
                • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 17.01.10, 17:40
                  PZU nieźle się trzyma i oby tak dalej to porządna firma.
                  • grandepunto Re: Coś co każda firma mie powinna 17.01.10, 18:55
                    A czy orientujecie sie jaka jest najnizsza kwota takie
                    ubezpieczenia ?
                    • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 18.01.10, 21:57
                      Pzu to niezła marka w końcu bez powodu nie trzymają się na rynku od tylu lat.
                      • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 21.01.10, 18:21
                        No jeśli chodzi o doswiadczenie i wypłacalność to zdecydowanie
                        lideruje na rynku ubezpieczeń.
                        • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 21.01.10, 22:41
                          A może jeszcze nadarzy się jakiś narodowy zryw kultury jazdy ? :P
                        • stonowany6 Re: Coś co każda firma mie powinna 10.02.10, 21:18
                          airjanek82 napisał:

> No jeśli chodzi o doswiadczenie i wypłacalność to zdecydowanie
                          > lideruje na rynku ubezpieczeń.

W sumei masz racje ,ale czy ma konkurencyjne ceny za takie własnie
                          ubezpeiczenie?
                          • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 15.02.10, 22:52
                            Z pewnością pzu nie jest jakieś mega tanie chociaż i tak teraz zeszli z ceny na
                            rzecz oc dla nowych aut.
                            • airjanek82 Re: Coś co każda firma mie powinna 20.02.10, 20:48
                              To prawda, ale za wyzsża cenę z reguły dostajesz tezwyższa jakość
                              produktu. A jesli chodzi o ubezpieczenie dla firm to np. w tej
                              formie nie ma nawet porównywalnego produktu jeśli chodzi o mały
                              biznes.
    • bartek_door Re: Coś co każda firma mieć powinna 22.03.10, 16:46
      Firma z pewnością powinna mieć jasno i ściśle określone cele. Pracownicy powinni
      znać i realizować te cele, czując się współodpowiedzialni za wykonywane zadania.
      Czy w Twojej firmie wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku? Odpowiedź na to
      pytanie może przynieść wynik darmowego testu mierzącego poziom inteligencji
      realizacji celów (xQ), dostępy na stronie www.door.com.pl/xq.php?id=sp9
      • kinman Re: Coś co każda firma mieć powinna 24.03.10, 00:00
        Czasem tak jest że pracownicy po prostu robią co do nich należy i nic więcej,
        nie angażują się w życie firmy :P ale na to nie każdy ma ochotę.
    • basia791 Dobra strona 22.05.10, 17:44
      Tutaj jest opisanych wiele rozwiązań, które każda firma powinna posiadać.
      Zajrzyjcie na dlafirmy.duu.pl/
    • wronie Co musi być na pieczątce formowej? 07.06.10, 14:33
      Firma jak już wcześniej było powiedziane powinna mieć pieczątkę i wiem, że nazwę
      adres i nip musi na niej być - tyle było na amb.net.pl Czy coś jeszcze musi być
      na pieczątce?
      • kinman Re: Co musi być na pieczątce formowej? 28.06.10, 19:50
        Karta pomoc dla samochodów w całej firmie obowiązkowa, odchodzi nam sporo
        problemów jak coś się stanie :)
        • white_mouse Re: Co musi być na pieczątce formowej? 30.06.10, 11:22
          Zgadzam się, raz że sporo można zaoszczędzić, a dwa ze można liczyć na solidną pomoc
          • algerr Re: Co musi być na pieczątce formowej? 02.07.10, 23:25
            wszystko się może zdarzyć na drodze. Taka karta daje pewien komfort psychiczny -
            wiadomo, że ktoś nam pomoże w razie problemów.
            • gostek01 Re: Co musi być na pieczątce formowej? 05.08.10, 20:56
              Jak człowiek spokojniejszy, to ryzyko wypadku też mniejsze. To prawda, że jak
              jest świadomość bezpieczeństwo, to człowiek zachowuje się bezpieczniej.
              • kinman Re: Co musi być na pieczątce formowej? 10.08.10, 18:40
                To jest jak ze wszystkim jak sami sobie nie przypilnujemy swoich spraw nie
                będziemy mieć nic załatwione. Nie ma lekko. Optymistyczną nowinką jest to że
                podobno ma być zniesiony nip dla przeciętnego podatnika:D
                • malicki8 Re: Co musi być na pieczątce formowej? 11.10.10, 15:33
                  A próbował ktoś z Was moze popytac o tego typu rzeczy,porady na tej stronce
                  jakieubezpieczenie.pl/
                  • white_mouse Re: Co musi być na pieczątce formowej? 14.10.10, 21:17
                    To bardzo fajna stronka, rzeczywiście sporo można się dowiedzieć dzięki niej, no i jest możliwość zadania pytania ekspertowi
    • 1kiero1 Re: Coś co każda firma mie powinna 30.09.10, 16:07
      zobacz tutaj:

kredyt-dla-firmy.blogspot.com
      • kinman Re: Coś co każda firma mie powinna 25.11.10, 13:48
        Ubezpieczenia to podstawa funkcjonowania każdej firmy, do tego trzeba pamiętać że wtedy kiedy nasz kapitał nie jest dobrze ubezpieczony narażamy się na sromotne bankructwo.
        • malutka1414 Re: Coś co każda firma mie powinna 04.01.11, 13:45
          Zawsze można jeszcze mieć mniejszy ZUS :) Ja sama nie płacę go w ogóle. Wystarczy zostać zatrudnionym np. w UK. Wszystko legalnie oczywiście no i później wyższa emerytura jest :)
          www.zuswuk.pl
          • twoi-doradcy.pl Re: Coś co każda firma mie powinna 28.03.11, 23:03
            hmmm... może ma to sens:) musze się przyjrzeć tematowi, coś ostatnio za głosno w tym temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka