Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problem ze stażem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 15:21
    Dostałam się na staż z urzędu pracy, jednak niespodziewanie rozchorowałam się. Niestety może dojść do takiej sytuacji, że już pierwszego dnia będę musiała iść na zwolnienie. Tak, tak wiem jak to wygląda, ale mi bardzo zależy na stażu, sama go sobie załatwiłam i niezwykłe się ucieszyłam jak dowiedziałam się że zostałam przyjęta. W związku z zaistniała sytuacją mam kilka pytań: czy mogę iść na to zwolnienie już pierwszego dnia, czy muszę przepracować np. miesiąc? Czytałam że pracodawca może zrezygnować ze stażysty jeśli jego nieobecność uniemożliwia realizację programu, ale czy jest to jakaś określona liczba dni? A możne istnieje możliwość przesunięcia terminu tego stażu (chociaż w to wątpię bo już zaniosłam podpisane skierowanie do up)? Będę się starała pozostać na zwolnieniu możliwie najkrócej. Jestem zła, ze tak pechowo się to wszystko ułożyło, nie chcę stracić stażu, bo jak już wspominałam bardzo mi na nim zależy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: magfil5692 Re: problem ze stażem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 22:08
        przykra sprawa, na pewno bez problemu przeloza Ci staz, nic sie nie martw, wyslis zwolnienie poczta i pojaw sie w pracy jak juz Ci sie skonczy.

Co Ci daje taka odpowiedz? ludzie, czy Wy sadzicie, ze tu siedza wrozki?
        rusz d... od kompa, chwyc za telefon i spytaj w firmie.

niby obrotna a prostego telefonu wykonac nie moze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka