Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ultimo wrocław- praca negocjatora tel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 09:57
    Witam!
    Wczoraj dostałem propozycję pracy w Transcomie, zaraz potem zadzwoniło Ultimo.

Czy ktoś wie, jak się tam pracuje? Ma to być zajęcie dla studenta na 2 miesiące. Od razu mówię, że ścieranie się z ludźmi przez telefon mi nie przeszkadza, bo wolę to niż wciskanie jakiś badziewów przez Call Center.

Ktoś pracował w Ultimo może? Podobno nie za ciekawie na dłuższą metę, ale dorywczo? Interesuje mnie:
    1) płaca - mniej-więcej
    2) godziny
    3) atmosfera
    4) warunki

Będę wdzięczny za informacje. Rozmowę kwal. mam w środę i w Ultimo i w Transcomie. Nie wiem, co wybrać :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 10:23
        Jeżeli chodzi o Ultimo we Wrocławiu to najpierw zorientuj się (jeśli możesz) czy Twoim przełożonym nie będzie pani Olga K. - będziesz miał wtedy mobbing w standardzie.
        • Gość: Potwór Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 12:13
          Ok, postaram się dowiedzieć. A ogólnie jak to wygląda poza tym? Mógłbyś coś bliżej napisać?
      • Gość: Ania Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 13:36
        W Ultimo jest spora rotacja, bo to smętna praca.
        Zarabiałam 1500 brutto (2 lata temu), premie były marne. Przez pierwsze trzy miesiące premia tylko za odzysk (ciężko zrobić odzysk, jak się dopiero zaczęło...), więc bida, potem mnie akurat udawało się wyciągnąć max 150zł więcej, więc niewiele wypłaty:( Ale byli tacy, co dostawali 1600, nawet 2tys.

Socjal mają b fajny.

Pracuje się na dwie zmiany 7 - 14 i 14 - 22. Raz w tygodniu musisz przyjsc na 10 godzin (zostac dluzej lub przyjsc wczesniej na 2 zmianę) i dorobic brakujące 2,5 godziny do etatu.

Atmosfera zalezy w duzej czesci od tego, na jakiego lidera trafisz.

Jak siedzisz przy stanowisku, to nie wolno Ci przejrzeć gazety (mimo, że np. nikt nie odbiera i się wsłuchujesz w sygnał albo klepiesz formułkę, którą po 2tyg możesz automatycznie powtarzać). W Cotelu np. na call-center leżą gazety itd.

Ja dostawalam fiola, jak przychodzily maile typu: "Pracujmy dla odzysku, wspolna praca, blablabla", takie pseudo-motywujące teksty, żal. W lecie przychodzi mail, jak należy się ubierać (nie wolno odslaniac ramion, stop itd., poza tym tak ustawiali klimatyzację, że dochodzilo do tego, ze na dworze bylo 30 stopni, a ja zabieralam sweter do pracy, bo liderzy twierdzili, ze jest gorąco - tylko, ze oni co chwile gdzies sobie chdozili, a na sali siedzieli chwilę, a my przez 7 godzin lapalismy przeziebienie.

Liczą przerwę co do minuty. Hehe, kiedys dostalam maila nastepnego dnia z pytaniem, dlaczego przekroczylam poprzedniego dnia przerwe o minute. Powiedzialam, ze zmienialam tampona i byla jazda:]

Ludzie na telefonie fajni. niektórzy pier...ięci i dają sobie zrobić korporacyjne pranie mózgu, ale większość wyluzowana, miła, fajna, studenci głównie. Liderom się w glowach przewracalo, co to nie oni, wiec srednio. Czasami wielki problem robili, zeby sie zamienic z kims i mmiec wolnyu dzien, chcoaiz w grupie znalazles osobe, ktora chciala sie z Toba zamienic. Ogolnie mają wladze i sie tym strasznie jarają.
        • Gość: Potwór Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 13:51
          Hej!
          Wielkie dzięki za wyczerpujące informacje! Już się bałem, że tam jest praca na zasadzie: ''ile ściągniesz = tyle masz''. Bo ja mam prosty cel: muszę dorobić do czesnego na drugie studia równiutko 2 tysiące złotych :) Także wszystko ok.

Jeśli chodzi o korporacyjne pranie mózgu, to się nie dziwię, ale chyba w każdej firmie tacy debile się trafiają :) Co do gazet i czytania czegoś w pracy - to już jest lekkie przegięcie, sądzę jednak, że w 2-3 miesiące da się wytrzymać.

Powiedz mi tylko jedną rzecz - praca 6 dni w tygodniu czy 5?

Jeszcze raz dzięki - bardzo rzadko trafia się, żeby ktoś coś konkretnego napisał, najczęściej sfrustrowani nastolatkowie rzucają bluzgi i wylewają żale :)

pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 15:59
            5 dni w tygodniu + 2 soboty w miesiącu, za które odbiera się dzień wolny. Na szczęście jest podstawa, a jak zrobisz 100% celu, to ładna premia. Dopiero po 3 miesiącach dochodzi premia za ilość wykonanych telefonów. I raz w tygodniu były konkursy z nagrodami, pod koniec dnia zliczano np. ile ktoś wykonał rozmów z dłużnikiem albo ile ma deklaracji i za to dostawał bilety do kina, wejściówki do restauracji albo nagrody rzeczowe.
            I za moich czasów przez pierwszy tydzień było szkolenie o 9 - 17, szkolenie jest bardzo na luzie i jest płatne. Jeśli potrzebujesz tylko zebrać na studia, to polecam, praca nie jest bardzo wymagająca, chociaż czasami, jak się słucha różnych historii dłużników (np. emerytów, którzy wzięli telefon na wnuczka i teraz mają problem), to robi się przykro:(
            • Gość: Potwór Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 21:30
              Bardzo bardzo Ci dziękuję -to są dokladnie takie informacje o jakie mi chodzilo :)

Że praca jest smutna to ja to wiem. Niestety ja jestem przykładem NPP - niedouczonego pseudo-prawnika :P Tzn. nie wybieram sie na aplikacje, bo mnie nie stać i po skonczonych studiach zostanę z mgr prawa i niczym więcej. Także szukam zajęcia, ktore chociaż odrobinę będzie w klimacie zawodu. A windykacja i ściąganie należności w sumie najbardziej pasuje :)

dzięki raz jeszcze i pozdrawiam
              • kurna20 Re: Ultimo wrocław- praca negocjatora tel 16.12.14, 21:13
                "Spieprzaj dziadu !!!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka