Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zasiłek a odejście z pracy

IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 09:34
    witam, nie wytrzymuję w pracy, czy po odejsciu z pracy - za moim wypowiedzeniem dostanę zasiłek - przez te 6 miesięcy? kobieta w UP mnie okrzyczała jak tam zadzwoniłam i się o to pytałam. Mam juz dośc chcę na spokojnie poszukac nowej pracy, mam nadzieje ze przez te 6 miesiecy znajdę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: amb Re: zasiłek a odejście z pracy IP: *.braniewo.vectranet.pl 10.04.12, 09:41
        Zasilek dostaniesz dopiero po kwartale, czyli po 3 msc.
        Od razu dostalabys, gdyby to pracodawca Cie zwolnil, badz nie p[rzedluzyl umowy.
        • annajustyna Re: zasiłek a odejście z pracy 10.04.12, 10:30
          Dostaniesz po 3 miesiacach na 3 miesiace.
      • ja1024 Re: zasiłek a odejście z pracy 10.04.12, 11:40
        Pani w UP jest tam od tego ( jak d... od s... ) żeby udzielić wyczerpujących odpowiedzi.
        Chętnie bym pomógł właśnie tej "PANI" w zmianie pracy skoro ta ją denerwuje i nie potrafi powstrzymać emocji przy petentach.
        Odnośnie Twojej sprawy to chętnie pomogę ( mam swój sposób, od niedawna jestem na zasiłku ) Napisz dlaczego tak bardzo chcesz zmienić pracę ???
        Pozdrawiam.
        • Gość: iza Re: zasiłek a odejście z pracy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 14:26
          Tylko 3 m-ce tego zasiłku? podobno u nas 6 miesięcy , powod prozaiczny od 5 lat jeżdze dziennie 70 km czyli. ok 1,5 ha w drodze , pracuje, śpię, pracuje , śpię i tak do weekendu, mam dośc, praca nierozwijająca , starcza na zycie ale mam dośc. Boje się bo u nas w mojej miejscowości jeszcze gorzej z pracą bo jest mniesza ale jak teraz w całej Polsce jest problem z pracą czy to wogole nie bedzie źle odebrane że odchodzę sama przez UP albo potenacjalanych pracodawców?- joanka27@interia.pl -
          • annajustyna Re: zasiłek a odejście z pracy 10.04.12, 15:49
            W sumie tylko 3, bo 3 tracisz przez to, ze sama odeszlas z pracy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka