Dodaj do ulubionych

praca w Nokia Siemens Networks

IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.11, 16:41
Hej,

Jestem programista z 3-letnim stazem, chcialbym zmienic prace. Widze, ze Nokia Siemens Networks ostro rekrutuje.

Ktos moze napisac cos o firmie? Wady korporacji znam ;) Czym NSN rozni sie od innych???

Obserwuj wątek
    • Gość: .,., Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 18:01
      > Czym NSN rozni sie od innych???

mniej placi.
      • allerune Re: praca w Nokia Siemens Networks 18.07.11, 01:09
        jeśli ostro rekrutują, to muszą płacić tyle żeby zachęcić nowych ludzi, co zapewne wkurza starych pracowników, bo z większym doświadczeniem dostają mniej niż nowi...
    • Gość: THr Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 09:53
      Dziwią mnie komentarze typu "mniej płaci". Eldorado to to nie jest, owszem, ale chyba średnia krajowa dla absolwenta dopiero co opuszczającego uczelnię, to mało nie jest? W IBMie miało być tak dobrze, a teraz ludzie z tamtąd uciekają i wracają do NSN-u.
      Dlaczego zostałem w NSN, mimo, że koledzy odchodzili, mówili jak w innych firmach jest niby cudownie (już kilku wróciło, co mnie cieszy)?
      1. Elastyczny czas pracy (w której firmie możesz się wyrwać na godzinę do dentysty w czasie pracy, w której sam sobie ustalasz czy przyjdziesz na 7 czy na 9?- ja znam jedną- NSN)
      2. Szkolenia wewnętrzne (chcesz się uczyć i rozwijać- nic nie stoi na przeszkodzie, portal edukacyjny czeka, tysiące o ile nie dziesiątki tysięcy szkoleń: wirtualnych i z trenerami)
      3. Możliwość wyboru ścieżki kariery (pracujesz, uczysz się, zdobywasz wiedzę i po pewnym czasie sam wybierasz czy chcesz być profesjonalistą w tym co robisz, swoistym guru mającym swoją małą wyspę za którą odpowiadasz i nikt nie podważa Twojej wiedzy i doświadczenia, czy może wolisz zostać liderem grupu (szefów u nas zasadniczo nie ma, a atmosfera jest dość luźna))
      4. Właśnie, luźna atmosfera w pracy (nie ma blokowania witryn, dress code'ów, boli Cię głowa "po wczorajszym", pracuj z domu (tzw. home office)),
      5. Zespół jest młody, masz z kim wyjść się zintegrować po pracy,
      6. Podróże po całym świecie (służbowo oczywiście, ale czas na zwiedzanie się znajdzie)
      7. Bez dopłat dostajesz pakiet sportowy, medyczny (chyba, że chcesz stomatologa, wtedy 35zł/miesiąc, ale nie czekasz na leczenie 6 miesięcy jak w NFZ), dożywianie, komórka, komputer, itd...

Tomasz
      • Gość: xxx Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.centertel.pl 23.07.11, 11:02
        "Dziwią mnie komentarze typu "mniej płaci". Eldorado to to nie jest, owszem, ale chyba średnia krajowa dla absolwenta dopiero co opuszczającego uczelnię, to mało nie jest? "

3500zł brutto ? szczerze to mało, może Wrocek jest jakiś inny ale IMHO w korporacji powinno to być raczej bliżej 1,5-2 średnich dla absolwenta, który jest coś wart.
      • powermedia Re: praca w Nokia Siemens Networks 25.07.11, 16:39
        Zgadzam się z przedmówcą. Dodatkowo NSN jest miejsce, gdzie pracę może znaleźć wielu absolwentów bez doświadczenia i zdobyć pierwsze zawodowe umiejętności. Firma daje też możliwości wielu szkoleń, można się rozwijać. "Świeżo upieczeni" absolwenci (zwłaszcza tacy bez doświadczenia) muszą się liczyć z tym, że nie dostaną nie wiadomo jak wysokiego wynagrodzenia na początek. Poziom wynagrodzenia rekompensuje bogaty (najlepszy w województwie) pakiet socjalny.
        • Gość: Jurek Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.internetia.net.pl 25.07.11, 21:18
          Mam pytanie, jak wygląda interview w NSN we Wrocławiu
          • powermedia Re: praca w Nokia Siemens Networks 26.07.11, 09:35
            Trudno odpowiedzieć jednoznacznie, bo wszystko zależy od tego, na jakie stanowisko się aplikuje i do jakiego działu. W niektórych przypadkach jest tylko jedno spotkanie, w innych spotkanie jest poprzedzone testem, z którego pozytywny wynik warunkuje udział w następnych etapach.
            • Gość: Jurek Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.internetia.net.pl 26.07.11, 22:01
              Dziękuję
      • Gość: Sami Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: 192.100.130.* 28.07.11, 16:16
        Jak napisał Tomasz, w NSN atmosfera i ludzie są rewelacyjni, warunki pracy również. Są jednak korporacyjne minusy, jak struktura akceptacyjna czy firmowe wytyczne NSN. Ja jednak nie narzekam. Byłem cierpliwy i się doczekałem, i jest coraz lepiej:). Zobaczymy, jak będzie dalej, ale perspektywy w robocie są, tylko trzeba umieć się w tym znaleźć!
        • powermedia Re: praca w Nokia Siemens Networks 28.07.11, 16:43
          A to już kwestia czy ktoś lubi pracę w wielkiej korporacji czy nie. To nie kwestia NSN. Korporacja to zbiór procedur, które nie dla każdego są wygodne. Ale prawdą, ze perspektywy są i z biegiem czasu wszystko wygląda lepiej, w perspektywie czasu idzie się do przodu i kto chce, to się odnajdzie:)
    • karlos44 Re: praca w Nokia Siemens Networks 23.08.11, 23:32
      To praca dobra na początek. Tyle ile dostaniesz na początku tyle bedziesz mial juz na zawsze... Niektórzy widze piszą tu o wielkim przywileju jakim jest w NSN elastyczny czas pracy nie zdając sobie sprawy ze to Standard w firamch inforamtycznych...
    • wskazn1k Re: praca w Nokia Siemens Networks 04.09.11, 14:48
      hej,

wiecie może na jakie zarobki może liczyć osoba po studiach i bez doświadczenia ubiegająca się o pracę programisty C++ w NSN? Może być info na maila :)
      • Gość: as Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.internetia.net.pl 04.09.11, 20:55
        mysle ze ze 4 brutto dostaniesz, jak sie lepiej sprzedasz to może trochę więcej.
        • Gość: AdDRian Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: 192.100.112.* 06.09.11, 15:37
          Kasa jest bardzo indywydualna. Jedni dostają 4 brutto, inny grubo ponad to. Wszystko zależy od umiejętności oraz predyspozycji indywidualnych -charyzma, pierwsze wrażenie etc. Poza tym są różne działy, więc różne stawki. Nie ma co gdybać. Wiem jedno, mało kto z moich znajomych dostał 4k na start. Wszyscy więcej:)
          • Gość: as Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.143.243.2.ultranet.net.pl 06.09.11, 15:44
            "Ponad 4 tys brutto" na start dla programisty z 3 letnim doswiadczeniem to na prawde nie ma sie czym chwalic...
          • wskazn1k Re: praca w Nokia Siemens Networks 06.09.11, 17:55
            AdDRian widać dobrze być Twoim znajomym ;) 4k brutto by mi pasowało, jeszcze tylko trzeba przejść przez gęste sito rekrutacji, macie jakieś wskazówki jak aplikować? Przez agencję czy bezpośrednio, a może szukać osoby polecającej? Jaki jest poziom trudności na rozmowach kwalifikacyjnych / testach? Na co zwracają uwagę rekruterzy?
            • Gość: as Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.internetia.net.pl 06.09.11, 19:06
              Radzę ci zacząć się cenić bo jak dostaniesz 4 brutto w NSN to bedziesz tak miał do konca twoich dni w tej firmie... no chyba ze nie jesteś po prostu więcej wart...
              • Gość: Anna Re: praca w Nokia Siemens Networks IP: *.pl 22.09.11, 15:34
                znalazłam wpis na goldenline, wpis pracownika NSN o tym jak najłatwiej dostać pracę w NSN. Najprostsza droga prowadzi przez power.com.pl

www.goldenline.pl/forum/138680/no-to-jazda/s/2
    • miciomicio Re: praca w Nokia Siemens Networks 08.08.14, 14:47
      Nokia ostro zatrudnia bo ostro ludzie odchadza.
      *** To jest moja osobista nauczka co dostalem ***
      Moja situacja po zakonczenia prace w Noki wyglada tak:
      Nokia nie chce mi płacić za wszystkie moje pozostaly dni urlopu na dzień mojej zakoczenia prace.
      Ja sam nie wiem czy jest warto zatrudniac jakiego prawnika.
      Myzle ze firma może fałszować wszystkie dokumentów w jej posiadaniu lub w najbardziej skorumpowac mojego prawnika.
      Jestem zadowolone ze juz tam nie pracuje.
      Duza firma nie zawsze jest synonimem dobrej pracy.
      Pozoztalo mi tylko to...informowania ludzi o tym, co może się nimi tam stac.
      • mike2014 Re: praca w Nokia Siemens Networks 08.08.14, 17:24
        miciomicio, dzięki za wypowiedź. O NSN już słyszałem od niejednej osoby, że to obóz pracy i wyzysk.
        Mógłbyś jeszcze napisać coś o zarobkach tam? Jaki pułap mniej więcej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka