Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wypowiedzenie a nowe cv

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 12:46
    Witam. Złożyłem wypowiedzenie w firmie w której pracuję, okres wypowiedzenia mija mi 30 września. Zaczynam więc rozwozić cv i tu moje pytanie: czy na cv wpisywać datę z którą umowa pomiędzy mną a pracodawcą zostanie rozwiązana?
    Obserwuj wątek
      • dystansownik Re: Wypowiedzenie a nowe cv 21.07.12, 12:55
        Szczerze mówiąc, to ja bym tego nie wpisywał. CV odpowiada za pierwsze wrażenie jakie wywiera się na potencjalnym pracodawcy, albo jego przedstawicielach. To kiedy będzie można rozpocząć nową pracę i tak prędzej czy później wypłynie, a nie warto ryzykować zrobienia złego wrażenia. Wyznaczony termin rozwiązania umowy może sugerować, że kończy się umowa na czas określony i obecny pracodawca nie zamierza jej przedłużyć. Nawet jeśli znajdzie się ktoś bardziej myślący i domyśli się, że sam rozwiązałeś umowę, to może postawić Cię to na gorszej pozycji, bo daje potencjalnemu pracodawcy sygnał, że musisz znaleźć nową pracę. Pozostawienie póki co aktualnego zatrudnienia sugeruje tylko chęć do zmiany pracy.
      • lilith76 Re: Wypowiedzenie a nowe cv 23.07.12, 10:15
        Też mi się wydaje, że uznają, że to tobie wypowiedziano umowę, czyli coś było nie tak.
      • Gość: znafca Re: Wypowiedzenie a nowe cv IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 11:32
        Nie wpisuj, że masz wypowiedzenie, bo po pierwsze 99% pomyśli, że poprzedni Cię wywalił, a ponadto spadnie Twoja karta przetargowa. Jak Cię przyjmą powiedz im, że możesz szybciej przyjść, bo tak to załatwiłeś, żeby móc pracować w nowej wspaniałej firmie :)

Swoją drogą pracodawcy sami się proszą o "ściemnianie" w CV :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka