Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inspekcja Transportu Drogowego

• Gość: xxx Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 07.10.13, 20:33
        cisza...........
        • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 21:24
          przed burzą...
          • Gość: baton Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 22:22
            Mam przeczucie że jutro będą kolejne wyniki, oby sprawiedliwe, martwi jednak brak nowych ofert pracy w sc :/
            • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 13:20
              na stronie jest juz poznan, gosciowa skad Ty jestes?
              • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 13:22
                Katowice. A Ty agatson?
                • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 13:29
                  ja z piotrkowa, moj maz jest z giszowca
                  • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 13:34
                    ten świat jest mały agata. Czekamy na wyniki, z całym szacunkiem panowie, ale Piotrków musi nalezeć do kobietki :P
                    • Gość: agat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 13:35
                      dzieki za wsparcie, zmykam na obiad
                      • Gość: Marek Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 13:52
                        został łódź, radom, piortków, olsztyn i rzeszów, pozostałe miasta są już obsadzone.
                        • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 13:54
                          i katowice, czyli w sumie większość jeszcze czeka
                          • Gość: adam Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:04
                            i z Bolesławca nie ma jeszcze wyników, chociaż wiadomo kto zostanie wybrany. Na AC i rozmowie był gość, który nie widniał w ogóle na liście. Jak twierdził podobno zapomnieli o nim. Jakiś chyba podany na tacy. Poczekamy - zobaczymy. W przypadki nie wierzę. i na cholerę pytali niemalże wszystkich skrótów klawiszowych w Excelu?
                          • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:07
                            Olsztyn, Bolesławiec jeszcze. Pewnie powiadamiają hurtem a później będzie zbiorcza lista.
                            • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:10
                              Katowice i Boleslawiwc już są ...
                            • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 14:12
                              no to z katowic tez są już wyniki, dzięki było miło :P
                              • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 14:17
                                gosciowa i nie udało sie?
                                moj telefon milczy wiec pewnie bedzie podobnie, bo na stronie umieszczaja pewnie chwile po telefonie do 'szczesliwca"
                              • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:17
                                Dziwne, że do BEPO w Katowicach wybrali samych facetów. Kobiety to jednak bardziej przerąbane mają :)
                                Bolesławiec przynajmniej wygrał ktoś z wcześniejszych list :)
                                • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 14:20
                                  to na dzisiaj chyba koniec wynikow....
                                  • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:33
                                    Czasami nawet po 16:30 ogłaszają ... także jeszcze mogę kogoś "powiesić" na wynikach.
                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 14:45
                                      Nitro, zauważyłam, ze maksymalnie 2 x na dzien umieszczja wyniki
                                      • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 14:45
                                        www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-na-ziemie-k-czyli-razaca-amatorszczyzna-polskiej-policji,nId,1038499, polecam to o policji
                                        • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:52
                                          Tu masz lepsze ... totalnie żałosne.

www.youtube.com/watch?v=N6z2EKsC9Dc
                                • moscik2 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 08.10.13, 14:51
                                  Mylisz się, dostała się kobieta .
                                  • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:53
                                    Fakt, sorry - przepraszam :)
                                    • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 14:56
                                      o faktycznie, ale z nami na AC żadnej kobietki nie było
                                      • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.slowackiego.trustnet.pl 08.10.13, 15:05
                                        Zgadzam się
                                        Z Katowic z dziewczyn byłaś tylko Ty
                                        Ciekawe jakim cudem
                                        • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 15:07
                                          dzięki bo już myślałam, że popadłam w paranoje
                                          • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.slowackiego.trustnet.pl 08.10.13, 15:15
                                            Będziesz startować w następnym naborze bo ja odpuszczam
                                            • Gość: Marek Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 15:18
                                              nabór był mieszany i tak np. piotrkow z radomiem/z radomia 8 kandydatow było jednego dnia, a następnego 3 kolejnych stąd też może rozbieżności u Was..
                                            • Gość: zdegustowany Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.toya.net.pl 08.10.13, 15:19
                                              nabijacie się z interwencji policjantów :) słuchajcie myślicie że jeśli się dostaniecie to po kursie będziecie umieli obezwładnić gościa 180 i 0 kg żywej wagi:) zapomnijcie na kursie jest tylko kilka godzin chwytów i kucia kajdankami miesiąc po kursie już nie będziecie wiedzieli jak się zachować i sami też nie dacie rady
                                              Pozdrawiam samych mistrzów sztuk walki.
                                              • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 15:45
                                                zdegustowany, po co te nerwy? nikogo nie atakujemy i nie wrzucamy do jednego worka, bynajmniej nie myslimy o sobie jako o mistrzach walki, po prostu zastosowne środki do kolesi ktory przekroczyl dopuszczlną predkość chyba byly przesadzone. zreszta ten filmik byl do rozladowania napiecia wsrod oczekujacyh, a nie przyczynkiem do powznej dyskusji i obrzucania policjantow blotem
                                              • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 15:48
                                                Skoro policjanci po 6 miesiącach szkolenia we dwoje nie są w stanie obezwładnić 1 zwykłego człowieka - to po co taka policja? Chyba dla ozdoby.
        • Gość: agent Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 15:45
          a w poznaniu mieli wybrac 3 a wybrali 1 osobe
          • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 15:51
            uuu to lipa, zarz sie okaze ze gdzies w ogole zrezygnowali z naboru...
            • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 08.10.13, 18:23
              no dokladnie..zarty sobie robia,,sciagaja ludzi z calej polski i zamiast 3 wybiora 1 osobe albo tak jak mowisz zaraz odwolaja nabor gdzies.... jaja sobie z ludzi robią i w wiekszosci swoich wsadzaja...gdzies tam jedna osobe z normalnego poboru wsadza dla niepoznaki..
              • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.altsci.com 08.10.13, 18:42
                Tylko zauważcie, że na Poznań zaproszono do AC jedynie 7 osób a spośród nich miał zostać dokonany wybór 3 a dla porównania na Rzeszów 14 i 2 stanowiska. Pewnie przy ilości 2,3 kandydata na 1 stanowisko nie znaleźli najwidoczniej odpowiednich osób a spośród 7 na 1 miejsce to już wybór będzie łatwiejszy choć też nie ma pewności.
                • bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 08.10.13, 18:48
                  Skąd taka inf, że miały być wybrane 3 osoby, skoro w ogłoszeniu jest wyraźnie napisane: "Liczba stanowisk pracy: 1"?
                  • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 18:56
                    nr. ogloszenia 78 (CANARD) - Poznań, liczba stanowisk pracy 3. Jakieś inne ogłoszenie czytasz ...
                    • bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 08.10.13, 18:59
                      Mi chodziło o to ogłoszenie: gitd.gov.pl/content/aplikant-poznan-obszar-delegatury-wielkopolskiej-0
                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 19:05
                      To jest ogłoszenie do BEPO - 1 sztuka. Było jeszcze ogłoszenie do CANARD - 3 sztuk.
                      >>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<
                      A wybrali teraz osobę do CANARD - 1 sztukę.
                • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 08.10.13, 19:15
                  na poznan zaproszono 7 osob na 3 miejsca..ale dotarly dokladnie 3 heheh
                  • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 19:28
                    Znaczy mówisz, że z Poznania przyjechało z pośród 7 osób zakwalifikowanych do AC, tylko 3?
                    Może reszta była umówiona na inny termin.

Ps. Nie wiem czy ktoś orientuję się, jak taki proces wygląda w cywilizowanym kraju np. Anglii - tam proces rekrutacji do służb mundurowych jest transparenty, ile pkt zbierzesz podczas rekrutacji - takie stanowisko dostaniesz. Zaliczasz cała rekrutację (weryfikację, AC, rozmowę kwalifikacyjną, testy) z wynikiem 10 pkt, dostajesz "krawężnika" w Londynie i masz naprawdę przerąbaną robotę, masz 100 pkt. - pracujesz w MJ6 - za biurkiem. Tak wygląda cywilizacja.
                    • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 08.10.13, 19:33
                      no zgadza sie... a co do AC to mialy byc 4 osoby na AC bo zwroc uwage na poznan jest blad na liscie bo nazwiska sie powtarzaja..takze w sumie mialy byc 4 a przyjechaly 3 :)
                      • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 20:16
                        Przyjechały 3 - bo 1 osobą co się wszędzie powtarza, w Poznaniu też - może była wcześniej. Dlatego jej 2 razy nie zapraszali - po co :)

U mnie w Radomiu to przynajmniej rosyjska ruletka - 1 z 11 - szansa, że zadzwonią jest równa temu, że zagram główną rolę w ambitnym niemieckim kinie erotycznym :)
                        • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 20:26
                          Nitro ale jakie dialogi... :P
                          • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 08.10.13, 20:43
                            dialogi...monologi :)
                            • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 21:00
                              :D true.
                          • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 21:06
                            Akurat tam dialogi można ograniczyć do 1 litery : "aaAaa" ot cały scenariusz :) Niemiecka kinematografia jest ... minimalistyczna pod tym względem :)
                            • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 08.10.13, 22:23
                              Hehehehe no to na takie rozluznienie napiecia wyborow do gitd
                              • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 09:20
                                myslicie ze najpierw dzwonia, potem umieszczja info n stronie?
                                • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 09:33
                                  Przeważnie taki jest standard, że wpierw dzwonią - później zastanawiają się czy dodzwonili się do odpowiedniego człowieka - później stwierdzają, że to jednak nie ten i dzwonią do właściwego - ot, polska administracja :)
                                • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 11:36
                                  Nie wiem, jak to jest - czy najpierw dzwonią czy piszą na stronie, bo jedna z przyjętych osób dowiedziała się ode mnie, że jest przyjęta. Przeczytałem ogłoszenie na stronie GITD, dzwonie do znajomego czemu nic się nie chwali, że go przyjęli - a on zdziwiony i zaskoczony, bo nikt do niego jeszcze nie dzwonił. Więc nie wiem, jak to jest.
                                  • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 12:04
                                    Bob a TY jeszcze czekasz?
                                    • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 12:39
                                      Czekam, czekam, bo zostawili mnie na koniec i AC miałem dopiero w ten poniedziałek. Nadziei, że mnie przyjmą to nie mam. Ale czekam :)
                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 12:47
                                      ja przeszlam, piotrkow
                                      • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 09.10.13, 12:50
                                        przeciez z piotrkowa jeszcze nie ma wynikow...
                                        • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 12:53
                                          dzwonili do mnie
                                        • Gość: jestemnaka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 12:53
                                          pewnie dzwonili już do wybranki
                                      • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 13:01
                                        To gratulacje.
                                      • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 13:05
                                        A kiedy miałaś AC i kiedy do Ciebie zadzwonili? I jakie są następne etapy - kiedy szkolenie?
                                        • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 13:08
                                          nic nie wiem, bo dopiero ma dzownic jakas pania z kadr i poinformuje mnie co i jak. dzwonili przed 13.00, Ac mialam 1 października
                                          • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 91.201.118.* 09.10.13, 13:17
                                            To gratuluję tym co się dostali i Wszystkim co dotarli na spotkania. Życzę powodzenia i szczęścia w następnych czy innych aplikacjach. Wszystkim dla relaxu :-) i na prezent, dzięki za miłe wspomnienia: www.youtube.com/watch?v=aiumJ_nDkhs
                                            • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 13:19
                                              dzieki,tez powodzenia dla reszty i dla tych co sie dostali aby przeszli szkolenie
                                              • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 14:07
                                                gratuluje agata i reszcie wybranców takze :)
                                                • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 14:25
                                                  Dzięki gosciowa, a Ty szukaj ofert i walcz dalej
                                                  • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:15
                                                    Gratzy offcorse Agata, a miała być TAKA porażka :) No masakra "porażka" :)

• Gość: --- Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.toya.net.pl 09.10.13, 15:23
                                                      agata odezwij sie na gg 7589200
                                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 15:26
                                                      nitro
                                                      nie spodziewałam sie, w dalszym ciagu uwazam ze na rozmowie wypadlam kiepsko
                                                      gościu - nie mam gg, a nie bede instalowac, podaj maila
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:32
                                                      Na AC musiało Ci świetnie pójść, ale naprawdę świetnie - bo dziewczyna, która była z nami w grupie z Piotrkowa Trybunalskiego, była bardzo dobra.
                                                    • Gość: ----------------- Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.toya.net.pl 09.10.13, 15:35
                                                      insermin@op.pl jak możesz się odezwij
                                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 15:37
                                                      no a co z Toba Nitro?
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:43
                                                      Nic :) Czekam na telefon od niemieckiego producenta filmów erotycznych - bo od ITD się nie doczekam :)
                                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 15:46
                                                      hmm... szkoda ale moze jeszcze zadzwonia
                                                      gosciu - napisalam Ci maila
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.13, 16:00
                                                      Od kiedy Szczecin leży na północnym-wschodzie ?Kiedy badania ?
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 16:03
                                                      Raczej już nie zadzwonią. Z Radomia jestem chyba tutaj sam, więc dowiem się dopiero z ogłoszenia wyników, że wybrali Pawła ...
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.13, 16:20
                                                      Paweł startował już po raz drugi .Był w czerwcu i się nie dostał .
                                                    • Gość: gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 16:22
                                                      Ty ''aa" też po raz drugi startujesz ? Radom czeka i się doczekać nie może, pewnie już jutro będzie informacja.
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.13, 16:25
                                                      Ja już 3 raz .Piotrków już podali a radom był wcześniej a wyników nie ma
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 16:30
                                                      aa i gość - Wy tez do Radom teraz startujecie ?
                                                      Pawłów jest 2 do Radomia, więc nie wiem czy mówimy o tym samym.
                                                    • Gość: gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 16:37
                                                      Radom był podzielony, 30 miała jedna grupa, druga 1 października razem z Piotrkowem. Możliwe że szczęśliwiec został już wybrany i nie ma pojęcia o tym forum by się pochwalić, druga opcja to jeszcze nie wybrano i trzeba czekać do jutra.
                                                      Tak jest Nitroo. Radom jak zwykle na szarym końcu.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 16:43
                                                      Olsztyn, Łódz, Rzeszów i Radom jeszcze został. Także wyniki mogą być jutro lub w piątek.
                                                      Chłopaki jak będziecie mieli "cynk" to dajcie znać - po co przedłużać tą farsę :)
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.13, 16:43
                                                      Faktycznie nie zauważyłem. Piszę o tym ,który był 30,10 w pierwszej grupie
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 17:05
                                                      30.09.2013 też na rozmowie kwalifikacyjnej mieliście pytania w stylu: Powiedzieć coś o sobie, największy sukces, co to jest licencja, przewóz na potrzeby własne, na ile lat jest udzielana licencja, rodzaje mandatów karnych i co by pan zrobił z kierowcą, który zamknął by się w samochodzie i nie chciał udostępnić dokumentów, + 2 pytania jeszcze topograficzne :) ?

• Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.13, 18:27
                                                      Podobne
                                                    • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 19:45
                                                      A my na Rzeszowie mieliśmy pytania z Exella. A z typowych pytań to miałem co to ustawa, rozporządzenie; kompetencje trybunału stanu i trybunału konstytucyjnego; wymień swoja wade, która moze w tej pracy okazac sie zaleta; i jeszcze kilka, których nie pamietam.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 20:05
                                                      Radom i Łódź jutro do 13:00 ogłoszą a Rzeszów i Olsztyn w piątek (tak obstawiam).
                                                      Zawsze anulowali gdzieś nabór albo kończyli rekrutację - bez wyboru kandydata, czyżby podczas tej rekrutacji tradycji nie stało się zadość .. :) ?
                                                    • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.10.13, 20:16
                                                      Skąd takie przypuszczenia? Dzisiaj ogłoszenia dodawali nawet po godzinie 16. A i też z kolejnością miast nie ma reguły. Wszystko to jedna niewiadoma.
                                                    • Gość: agent Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.centertel.pl 09.10.13, 21:08
                                                      a mnie zastanawia cisza w sprawie BEPO w Poznaniu, CANARD miał wyniki w poniedziałek
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 21:56
                                                      W Poznaniu i tak już nawywijali ... co im szkodzi, jeszcze coś nawiwijać :)
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.de 10.10.13, 09:08
                                                      Nie bardzo rozumiem czepiania się Poznania gdzie do AC dotarło tylko 7 osób, w tym ta sama osoba jest na liście pod Canard/Bepo a więc realnie do AC Poznań dotarło 6 osób, a dalej spośród nich miano wyłonić w sumie 4 kandydatów z czego chyba do Canard'u 3 (a czy uzyskały minima, czyli 18pkt za wiedzę i minimum 70% kompetencji czy ponadprzeciętną, tego nie wie nikt). A z ilości osób które przeszły testy internetowe do poszczególnych miast wynika, że Poznań miał przeciętną. Natomiast, to, że do AC dotarło tylko 7 (realnie 6) i póki co wybrali 1, świadczy tylko o niskim poziomie grupy.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 09:28
                                                      A skąd wiesz, że chodzi o niski poziom grupy. W poprzednich naborach, jeśli żaden z kandydatów nie spełniał ich warunków - pisali w wynikach : "Nabór zakończono - bez wyboru kandydata" i wszystko się zgadza, przynajmniej wiadomo, że nikt się nie nadaje. Ale w Poznaniu w ogłoszeniu wyników, nie jest napisane z jakiego powodu nie zatrudnili pozostałych, więc nie wiem skąd wiesz, że chodzi o niski poziom ... 2012 w którymś z naborów, w Katowicach mieli wybrać troje ludzi - w ogłoszeniu wyników na stronie GITD też była trójka, ale ostatecznie zatrudnili tylko 1. Teraz też w Poznaniu zrobili ludzi w balona ... z 4 osób zatrudnili jak na razie 1 - a powodów dlaczego nie zatrudnili reszty nie podali. Równie dobrze to może być czyjeś widzimisię, stwierdzili jednak, że nie potrzebują 4 tylko 1. I co im zrobisz z tego powodu, że na końcu rekrutacji zmienili zdanie ...
                                                    • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 10.10.13, 09:36
                                                      A skad gosciu twoje przekonanie ze ITD prezentuje wysoki poziom? Moze wlasnie grupa byla zbyt madra..uwazasz ze te mlode damy z rekrutacji maja lata doswiadczen by decydowac o losie ludzi z calej polski..czesto starszych, madrzejszych z duuuzo wieksza wiedza...wiec nie stawiaj ITD na piedestale madrosci bo gruuubo sie mylisz..oj grubo.
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 72.52.91.* 10.10.13, 09:48
                                                      Wiedziałem, że jak uderzę w strół...
                                                      Po 1. jeśli jest taka sytuacja jak teraz to trzeba sobie albo zadzwonić albo napisać z prośbą o podanie przyczyny, jak tak uczyniłem ponieważ nie 1szy raz tutaj aplikowałem i też miałem mieszane uczucia. Efekt, otrzymałem krótki i zwięzły przekaz, który tłumaczył powód a czy do końca uwierzyłem to inna sprawa ale taki powód przyjąłem. 3cie poziom grupy, nie obrażając oczywiście ludzi, jeśli od razu ktoś wytacza najcięższe działa a nawet nie uczyni nic aby zrozumieć fakt tego jaka była przyczyna anulowania, ograniczenia stanowiska to tylko jego wina i wskazuje, że być może nie do końca sobie z jakimiś rzeczami będzie w stanie poradzić. Przecież nikt nikogo nie pobije jeśli zada pytanie. A poza tym sam przyjmuję do wiadomości, że widocznie mój poziom był niższy od tych co startowali choć przyznam, że pytania typu co się robi na danym stanowisku, na które się startuje albo popłoch jeśli ktoś wymienia canard/bepo i nawet osoba nie wie gdzie tak naprawdę aplikowała budzą wiele wątpliwości
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.torproxy-readme-arachnide-fr-35.fr 10.10.13, 10:36
                                                      Jeszcze jedno bo mi zjadło punkt...
                                                      2gie, odpowiedź do x, jeśli doszukasz się w mojej wcześniejszej wypowiedzi, że mam przekonanie, o którym piszesz w pierwszym zdaniu z pytajnikiem to sam zadzwonię w Twojej sprawie i dopytam się w GITD dlaczego tak a nie inaczej. Akurat kolejnym stwierdzeniem zaprzeczasz sam sobie ,,...polski..czesto starszych, madrzejszych z duuuzo wieksza wiedza..." bo to co napisałeś widocznie nie dotyczy Ciebie skoro w moją wypowiedź wkładasz to co nie miało miejsca. Nie ma to na celu obrażenia Ciebie ale sam widzisz, że trzeba najpierw coś dogłębnie przeanalizować, zrozumieć (tu mam na myśli Twoją interpretację mojej wcześniejszej wypowiedzi) a potem wypowiadać się. Pozdrawiam i życzę nie poddawania się a sukces sam przyjdzie. Ja próbuję dalej.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 10:37
                                                      Jeśli w ogłoszeniu BIP w Poznaniu były 3 osoby do CANARD i 1 do BEPO. To w wynikach ogłoszenia na stronach GITD, też powinno być 3 do CANARD i 1 do BEPO, niech ogłoszenie by wyglądało tak np.: CANARD.
                                                      1) Jan Kowalski, Warszawa.
                                                      2) Rekrutację zakończono - bez wyboru kandydata.
                                                      3) Rekrutację zakończono - bez wyboru kandydata.
                                                      I wszystko jasne, reszta ludzi się po prostu nie nadaje ... Ja też jestem zdania, że jeśli ktoś się nie nadaję - to lepiej żeby odpadł, niż taką pracą zrobiłby sobie w przyszłości krzywdę.
                                                      Ale skoro w ogłoszeniu było 3 to w wynikach też 3 sztuki ma być, choćby puste. A tak wcale się nie dziwię ludziom, że się wq@#$%^ - bo nie wiadomo o co chodzi teraz. Czy odpadli z powodu tego, że po prostu byli lepsi - czy na końcu stwierdzili, że nie potrzebują 4 lub nie stać ich, żeby zatrudnić 4 - itp.
                                                      To się nazywa elementarna uczciwość ...
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 10:40
                                                      Ochrona danych osobowych tylko osoba zainteresowana może uzyskać dostęp do swoich wyników. Także ten fragment można pominąć Twojej wypowiedzi można śmiało pominąć :)
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.hosted-by.easehosting.net 10.10.13, 10:55
                                                      No widzisz sam NitrOneT, Ty cytujesz, że ustawa o.d.o. zabrania więc ktoś kogo problem dotyczy niech sam wykaże się choć minimum inicjatywy i we własnym przecież interesie zadzwoni, napisze czy wyśle fax, jak mu wygodniej i dopyta o szczegóły - to naprawdę nie boli i na dodatek na pewno nie otrzyma odpowiedzi w stylu to tajemnica, nie powiemy i tyle... Trochę własnej inwencji, chęci a życie będzie łatwiejsze...
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 11:28
                                                      "Mnie to ni grzeje ni ziębi" bo nie jestem z Poznania to 1. Dwa, do ITD startuję po raz pierwszy i mam nadzieję, że ostatni - ale nie dlatego, że chciałbym się dostać. Skłamał bym jeśli bym tak powiedział - doświadczenie np. z AC do ITD jest nieocenione przed testami do SG / Policji , które będę miał w najbliższym miesiącu. Oczywiście miłoby było dostać się do Radomia do ITD, ale z rektutacji do SG nigdy w życiu bym nie zrezygnował.
                                                    • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 10.10.13, 11:32
                                                      a ja z Łodzi..zakonczono bez wyboru kandydata...bylo na 7 i jednak za madra grupa byla..bo wszystko konczylismy wczesniej az sami prowadzac byli zaskoczeni..ja dwa kierunki skonczone wiec tez zbyt madry sie czlowiek dla nich wydalwal heheh obstawialismy albo nadgorliwca co do przepsiów albo pierdołę..bo i intelignecji czy sprycie to mozna zapomniec..a jednak stwerdzili ze nikt im nie pasuje..nie prezentowal "ich" poziomu hehe
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 11:34
                                                      Btw. Radom i Rzeszów został, reszta wyników już jest.
                                                    • Gość: y Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.13, 13:21
                                                      nie wiedzą czyj plecak ważniejszy -tyle się zastanawiają
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 13:26
                                                      A Radom anulują i tradycji stanie się zadość :)
                                                    • Gość: bob104 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.przemysl.hypnet.pl 10.10.13, 13:34
                                                      Jak podejrzewałem, tak też się nie dostałem na Rzeszów. Może innym razem.
                                                    • Gość: GOŚĆ2 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 178.219.102.* 10.10.13, 14:07
                                                      Gościu, napisz mi jak to jest z naborem do SG. Czytałem ich stronę internetową ale tam jest pokićkane zdrowo z tym wszystkim. Gdzie trzeba papiery składać i jakie są terminy i gdzie tego wszystkiego szukać na temat rekrutacji, bo ta ich stronka jest mało czytelna. Jest może jakieś forum SG takie jak to, gdzie na bieżąco się wszystko komentuje? Jak tak to poproszę o linka. Z góry dziękuję.
                                                    • Gość: Do NitroOnet Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 178.219.102.* 10.10.13, 14:10
                                                      NitroOnet, mam prośbę napisz mi jak to jest z naborem do SG. Czytałem ich stronę internetową ale tam jest pokićkane zdrowo z tym wszystkim. Gdzie trzeba papiery składać i jakie są terminy i gdzie tego wszystkiego szukać na temat rekrutacji, bo ta ich stronka jest mało czytelna. Jest może jakieś forum SG takie jak to, gdzie na bieżąco się wszystko komentuje? Jak tak to poproszę o linka. Z góry dziękuję.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 16:02
                                                      Na głównej stronie Straży Granicznej znajdziesz tylko ogólne informację dotyczące służby w SG - jeśli Cię takie informację interesują to można tam wiele ciekawych rzeczy znaleźć. Natomiast jeśli jesteś już zdecydowany to musisz wybrać sobie jednostkę SG, gdzie zamierzasz służyć - z tego co pamiętam jest ich 10. Raz w roku, dwa razy w roku w zależności od jednostki SG ogłaszane są nabory (nabór ogłasza komendant SG i taka informacja jest na stronie www jednostki SG, a nie na głównej stronie SG) - u mnie trwało to około 9 miesięcy na ogłoszenie samego naboru. 500 osób z czego 150 do przyjęcia na wschodnią ścianę EU. Nie wiem jak wygląda to na zachodzie Polski, ale mogę powiedzieć jak wygląda to na "dzikim wschodzie polski". Rekrutacja zaczyna się od złożenia dokumentów (standardowa procedura), tylko sposób przyjmowania jest uzależniony od jednostki SG. U mnie była rejestracja telefoniczna, gdzie żeby zapisać się na złożenie dokumentów musiałem spędzić około 4 godzin przy telefonie i wykonać około 1500 połączeń z numerem rejestracyjnym SG - wiem ile połączeń wykonałem bo liczyłem :) Gdzie indziej jest tak, że dokumenty przyjmowane są osobiście - ale trzeba przynajmniej 24 godziny przed terminem być wcześniej i zapisać się w listę kolejkową - pół biedy jak jest lato - to noc jakoś przestoisz. Złożenie samych dokumentów też do łatwych nie należy trzeba spełnić około 13 warunków i napisać mini referaty na dwa w wskazane tematy : "Czy ubiegając się o przyjęcie do służby w Straży Granicznej jest Pan (-ni) świadom (-ma), że jesteśmy formacją uzbrojoną, o szczególnym reżimie dyscypliny służbowej i że może być Pan (-ni) w każdym czasie przeniesiony (-na) lub oddelegowany (-na) do pełnienia służby w rejonach Polski znacznie oddalonych od obecnego miejsca zamieszkania?" i drugi mini referat "Proszę napisać, jakie zadania wykonuje Straż Graniczna, oraz opisać, jak wyobraża sobie Pan (-ni) swoje przyszłe obowiązki służbowe." całość powinna zapełnić kartkę formatu A4. Skompletowanie całości dokumentacji może zająć ze 2 dni. Kolejnym etapem jest wstępna rozmowa kwalifikacyjna, która ocenia umiejętności autoprezentacji, poprawności w formowaniu myśli, umiejętności nawiązywania kontaktu, poziomu elokwencji, a także poznanie zainteresowań kandydata, zakresu posiadanej wiedzy o Straży Granicznej oraz motywacji do podjęcia służby ... później już z górki czyli sprawdzenie w ewidencjach, rejestrach i kartotekach prawdziwości danych zawartych w kwestionariuszu osobowym. Podanie nieprawdy lub zatajenie prawdy w przedłożonych dokumentach będzie skutkowało przerwaniem procesu rekrutacji a nawet w razie dostania się - wydaleniem ze służby. Także trzeba pisać prawdę co do przecinka. Następnie testy psychologiczne określających predyspozycje intelektualne i osobowościowe kandydata i badania psychofizjologiczne.

Koniec części 1 - mojego opowiadania ;)
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 16:02
                                                      ześć 2.

W między czasie zabiorą Ci włosy z głowy - jeśli masz :) (o ile pamiętam służy to sprawdzeniu czy w ostatnich 10 latach nie brałeś narkotyków - bo takie ślady zostają właśnie we włosach) no i to co tygrysy lubią najbardziej badanie psychologiczne na wariografie ( takie urządzenie, które miedzy ciśnienie krwi, rytm serca, potliwość itp) - tak dla pewności, że na pewno mówisz prawdę. Jeśli zaliczysz to wszystko to zostaje tylko postępowanie sprawdzające w zakresie dostępu do informacji stanowiących tajemnicę służbową i państwową oraz jeśli posiadasz kwalifikacje i umiejętności zawodowe szczególnie potrzebne w SG to jest dodatkowa komisja - ale ja o tym akurat nic nie wiem. To wszystko to zaledwie 50% rekrutacji - I ETAP, który kończy się oceną kandydata i skierowaniem do II ETAPU rekrutacji :)

II ETAP to Koszalin albo Kętrzyn, o ile dobrze pamiętam i testy przed komisją z :
                                                      - testu wiedzy ogólnej: pytania np. Morskie Oko i Czarny Staw to jeziora, które możemy podziwiać, wędrując ścieżkami: , Pierwszą Brygadę Legionów Polskich utworzył:, Wynalazcą lampy naftowej był:. Czyli wiedza ogólna o wszystkim i o niczym.
                                                      - test wiedzy ze znajomości 1 języka obcego. (angielski, niemiecki, rosyjski + 2 jakieś inne) pytania z angielskiego w stylu: O powiedź koleżance, że zostałeś obrabowany. Jeśli chodzi o angielski to zwykły test jaki każdy pisał w II, III klasie liceum z angielskiego.
                                                      - test sprawności fizycznej - jedno słowo obrazuję tylko to co tam się dzieje: "kosmos", testy sprawności w Policji i ich tor przeszkód to pikuś, taki mały. W SG masz 1000m w 4,10m, 35 pompek i ponad 40 brzuszków w 1 minutę + jeszcze podajże 3 inne ćwiczenia. Co najmniej pół roku wcześniej musisz zacząć się przygotowywać.
                                                      - rozmowa kwalifikacyjna, przed komisją w mundurach.
                                                      To był II ETAP.

Później tylko uzyskanie orzeczenia o zdolności fizycznej i psychicznej do służby w Straży Granicznej wydanego przez komisję lekarską i czekasz na skierowanie na przeszkolenie :)
                                                      To tak w dużym skrócie ... wygląda. Więcej szczegółów jest na stronie głównej SG i jednostkach SG. Aha z tego co się orientowałem pensja w SG zaczynając od dołu - rozpoczyna się od 2700 brutto, a z tego co wiem mogą się od razu wysłać na oficerka czy podchorążówkę (nie pamiętam teraz) to zarobki są naprawdę interesujące. Jest się czym rządzić :)

• Gość: DoNitroOnet Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 178.219.102.* 11.10.13, 08:16
                                                      Bardzo Ci dziękuję za rzeczowe przedstawienie całej procedury, teraz już mi się rozjaśniło:) Nie miałem wcześniej nikogo kto byłby w tej formacji, więc Twoje objaśnienia są dla mnie bardzo cenne i skopiuję je zaraz do worda żeby nigdzie mi nie zaginęły. Raz jeszcze wielkie dzięki:) Myślałem już od paru miesięcy nad SG, ale nie bardzo kto miał mi to wszystko wytłumaczyć:) Ciekawe te 13 wymagań cóż to jest, te warunki, wario, sprawnościówki się nie boję:) Daj znać jak Ci poszło NitroOnet na tym forum, życzę powodzenia, dostania się do wymarzonej służby i raz jeszcze dzięki za wyjaśnienie całej procedury naboru:) Jakby coś Ci się jeszcze przypomniało to pisz, będę zaglądał co jakiś czas tutaj:) Pozdro:)
                                                    • Gość: gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 10:45
                                                      Radom bez wyboru kandydata.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 12:00
                                                      Na początku do Radomia było z 30 osób ... do AC doszło 11 osób ... i nikt się nie nadawał :)
                                                      Szczerze mówiąc chyba wiem dlaczego ...

Ps. Co do SG jeszcze to te warunki są standardowe: nieposzlakowana opinia, niekarany za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe, korzystająca w pełni z praw publicznych, posiadająca co najmniej średnie wykształcenie, uregulowany stosunek do służby wojskowej itd., i z tego co pamiętam ich się tam w sumie nazbiera z 13 - wszystko jest na stronach SG.

Aha, pomyliłem się w kwocie wynagrodzenia na najniższym szczeblu ... około 2700, ale nie brutto, tylko ~2700 netto - po szkoleniu SG.

• Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.stormmedia.pl 11.10.13, 12:48
                                                      no wlasnie z 11 osob nikt sie nie nadawal.....w lodzi z 6 osob z AC tez nikt..w poznaniu tez nikt.... patrzcie, patrzcie jakie tam ostoje pracuja...obserwatorow tyle samo co uczestnikow, dzien pracy zleci na wypelnianiu tableki i sprawdzaniu wiatrakiem czy wieza sie nie przerwoci...masakra i "żenua"
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 13:40
                                                      Ja ich poniekąd rozumiem - z Radomia 11 osób, prawdopodobnie 90% po studiach wyższych co 2 mgr administracji lub prawa. Jeden lub dwa języki obce biegle, nagrody - wyróżnienia za naukę (tak u Mnie w grupie było ... ). Doświadczenie z różnych branżach - od administracji publicznej do różnorakich korporacji i ITD, która oferuję pensję w granicach 1500 zł i praktycznie 0 możliwości awansu, tylko dodatki. Muszą mieć pewność, że psychicznie to wytrzymasz i nie będzie to wyglądało tak:
                                                      www.youtube.com/watch?v=pVlMddE8TOc
                                                    • Gość: Jaro Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:02
                                                      bo żaden plecak się nie dostał bo był np.za słaby o nie doszedł do AC. Ale zobaczycie, że za niecały miesiąc znowu ogłoszą i ten plecak będzie lepiej może przygotowany. To, że naczelnik z danej delegatury był na AC i rozmowie,to tak dla picu, bo musiał a i tak wiadomo, że nie wybiorą, no bo plecaka nie ma. Jak się poduczy, to następnym razem :-) TAKA PRAWDA !
                                                    • Gość: JAro Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:04
                                                      Bo dziwne by było, że ażtyle osób doszło do AC i kompletnie nikt się nie dostał, nikogo nie wybrali. Już samo to, że tutaj doszedł, to też coś oznacza.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:41
                                                      Jeśli ktoś dostaje się po znajomościach - to On nie musi być przygotowany ... co więcej niektóre testy były zabezpieczone kodami, ale wpisywało się także datę urodzenia - a na reszcie podpisywałeś się imieniem i nazwiskiem. Także w bardzo prosty sposób na każdym etapie można było podciągnąć delikwenta, do poziomu geniusza. Co więcej Ci co mają naprawdę znajomości, na upartego nawet na tych testach nie musieli by być, zaocznie u wujka mogli by zdać.
                                                    • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 16:42
                                                      ciekawe czy ktoś z wyższym wykształceniem się dostał swoją drogą ;)
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 16:48
                                                      Szkoda, że z mojej mieszanej grupy nikt się nie dostał - wiedziałbym przynajmniej jaki wygląda taki inspektor - jak zachowuję się np. na AC. No, ale ode mnie nikt się nie dostał ...
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 18:11
                                                      Byliśmy za słabi, może stwierdzili że się nie nadajemy. Smutne to jest, aczkolwiek prawdziwe. Szkoda, że nie uzasadniają swojego wyboru, mając 20 pare lat - będąc po takiej rekrutacji witki opadają.. I jak patrzeć w przyszłość i skupić siły na kolejne rekrutacje.
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 19:33
                                                      11 osób i myślisz, że naprawdę nikt (po 6 miesięcznym przeszkoleniu) nie byłby w stanie skontrolować kierowcy samochodu ciężarowego i ewentualnie wystawić mandatu ... ?
                                                      Moim zdaniem to nie jest jakoś specjalnie skomplikowane. Rozumiem, gdyby była to Policja - gdzie masz obowiązek zatrzymać kierowcę stwarzającego zagrożenie w ruchu drogowym nawet z narażeniem życia i zdrowia (własnego), gdzie masz do czynienia z zwłokami ludzkimi i z najgorszymi sytuacjami jakie można sobie wyobrazić. Do tego trzeba mieć psychikę ... ale w ITD najprawdopodobniej nigdy w życiu nie będziesz widział nic poza, kierowcami i papierkami.

Po prostu nikt nie pasował do profilu i tyle ... może to nawet dobrze - bo nie wiemy jak wyglądał profil kandydata.
                                                    • Gość: osa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.13, 20:27
                                                      Wybrańcy - kiedy zaczynacie szkolenie i ile ma trwać?
                                                    • Gość: IZA Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 20:39
                                                      i dziwisz się, że cie nie wybrali?
                                                      6 miesięcy szkolenia maja inspektorzy transportu drogowego a ten nabór był do Canard-u i SEPO czyli do ruchu drogowego, gdzie szkolenie trwa do 1,5 miesiąca.
                                                    • Gość: gosciowa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 20:41
                                                      hahaha zamiast się napinać na forum mecz oglądajcie bo całkiem nieźle naszym muchom w smole idzie :D
                                                    • Gość: osa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.13, 20:42
                                                      Ludki napiszcie coś jak ma wyglądać kurs...pytam z czystej ciekawości
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.13, 06:12
                                                      Oj, dziewczynko (Iza) coś Ci się pokręciło ... byłaś w ogóle na tej rekrutacji ciałem i duchem ? Bo w Warszawie jakoś inaczej mówili - 2 miesiące w Mińsku Mazowieckim, 4 miesiące praktyka w jednostce. Jakoś bardziej ufam w to co osobiście słyszałem (a pamięć to ja mam dobrą) niż w Twoje zgadywanki ... z ostatnich naborów w ktorych zapewne brałaś udział, ponieważ jakoś na liście osób zakwalifikowanych do AC - próżno szukać kogoś z Twoim imieniem.
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 12.10.13, 10:20
                                                      NitrOne, z tego co pamietam szkolenie do Bepo i Canard trwa mozna uznać dwa miesiące (1,5 to teoria zdobywana na szkoleniu a 2 tygodnie to praktyka, gdzie aplikant jest raczej zawalidrogą aniżeli się uczy), potem zdaje się egzamin. A z drugiej strony nie jestem zdziwiona, że człowiek po takiej rekrutacji i wyniku "nie wybrano kandydata" nie wie co myśleć. Dojazdy do Warszawy, nerwówka i co więcej kasa jaką się traci... ale myślę, że to część rekrutacji: zależy Ci to przyjedziesz. Gościówa - myślę, że zdecydowana większość wybranych ma wyższe wykształcenie (tak było do tej pory, ale zdarzały się wyjątki), z drugiej strony to nie wykształcenie okresla człowieka i nie można ludzi oceniać tylko przez jego pryzmat. A jeżeli chodzi o specyfikę pracy to GITD mało ma sie do czynienia z sytuacjami dziwnymi i tragicznymi, jednakże jeżeli kierowca stwarza zagrożenie to inspektor też musi zareagować i zatrzymać takiego (często narażając własne życie i zdrowie), poza tym praca w bepo czy canardzie raczej nie wymaga wielkiego nakładu pracy i inteligencji. Osoby, które się dostały same się przekonają a reszta, cóż... mogę powiedzieć, że nie macie czego żałować (moja subiektywna ocena).
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.13, 11:32
                                                      Ciekawe dlaczego, zawsze najwięcej do powiedzenia mają osoby, które w ogóle nie brały udziału w rekrutacji - co Iza? Chociaż brałaś kiedyś udział w takiej rekrutacji - czy tylko tak piszesz, żeby palce na klawiaturze rozprostować z rana ? ;)

Czytając to co piszesz dochodzę do wniosku, że albo nigdy nie brałaś udziału w rekrutacji - albo nie wiesz na czym ona polega. Tu nie chodzi o znajomość ustaw, procedur - stan i jakość wiedzy, chodzi o dopasowanie cech charakteru kandydata wg. wymagań ITD ( np. odporność na stres, samodzielność, komunikatywność, praca w zespole itd) do profilu "idealnego" inspektora. A jak ten profil teraz wyglądał to nikt nie wie ... więc to, że nikogo w Radomiu nie wybrali to może nawet dobrze bo nie chciał bym znaleźć się w profilu kandydata, który by przedstawiał mnie jako osobę - pozbawioną ambicji, ślepo wykonującą polecenia przełożonych, nastawioną tylko i wyłączenie na wyniki itd.
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 12.10.13, 16:40
                                                      z rana nie pisała Iza. Ona z tego co widzę pisała wczoraj wieczorem. Z rana pisała inna osoba, która próbowała swoich sił w rekrutacji do ITD kilka razy (za każdym razem przechodziła wszystkie etapy a na końcu i tak wygrywał ten, kto miał wygrać), dla pocieszenia dodam, że w końcu się udało... i tyle w temacie, reszta nie nadaje się na to forum. Zaglądają tu nie tylko osoby startujące ale również inspektorzy pracujący w GITD, nierzadko prowadzący potem poszczególne zajęcia na kursie...
                                                    • Gość: NitrOneT Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 19:57
                                                      To pisała ta sama osoba (choć IP są różne i podpisy) - to sposób obrażanie Mnie jest taki sam :)

Ps. A co do inspektorów GITD przeglądających to forum, to co mam "cedzić" słowa, żeby im się miło czytało? Jeśli coś w postępowaniu rekrutacyjnym by mi nie pasowało to bym to napisał. Ale moim skromnym zdaniem, znając systemy rekrutacji w innych służbach mundurowych - system rekrutacji ITD jest najbardziej zbliżony do ideału - widać, że nie był wzorowany na polskich komunistycznych wzorcach tylko na zagranicznych metodach. I nawet przeboleję tą 100-ówkę na paliwo za to doświadczenie z AC.

Btw. Jeśli ktoś to czyta z GITD to warto by było na maila wysyłać ludziom wyniki rekrutacji oraz powody dla których nie zostali wybrani - tak w ramach samodoskonalenia na przyszłość, żeby 100 razy nie powielać tych samych błędów. :)
                                                    • Gość: g Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.13, 20:17
                                                      16.10 zaczynacie?
                                                      Życzę Wam wszystkim powodzenia!!! napiszcie jak na kursie
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 14.10.13, 07:53
                                                      NitrOne skąd pomysł, że Cię obrażam? jeżeli tak się poczułeś to przepraszam, jeżeli chodzi o Izę to nie wiem kto to, tak więc jeszcze raz... nie chodzi o to, że Ty cedzisz słowa czy że masz to robić. Bardziej chodziło o mnie. wierz mi lub nie, ale później już wiadomo kto pod jakim nickiem udziela się na forum. Kto wie - może Iza to jakaś zadufana w sobie "pani inspektor", której wydaje się, że pozjadała rozumy, albo wcale nie miała zamiaru nikogo obrazić ale tak po prostu została zrozumiana. w tej instytucji aplikanci a potem młodsi kontrolerzy to przeważnie świetni ludzie, którzy idą do tej pracy pełni chęci, ale życie weryfikuje oczekiwania i potem naprawdę okazuje się, że inspekcja szuka ludzi: bierny, mierny ale wierny i często takich znajduje... Samodzielne myślenie, kreatywność, do niczego to się nie przydaje. A czytałam, że wybierasz się do SG - życzę powodzenia z całego serca.
                                                    • Gość: IZA Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.13, 12:21
                                                      zwróciłą, Ci, grzecznie, uwagę, że skoro nie rozróżniasz formacji to się nie dziw, że Cię nie wybrali. Szkolenie BEPO trwa góra 2 miesiące łącznie z egzaminem (zaróno teoria jak i praktyka) a pół roku szkolenia mają inspektorzy transportu drogowego. Po zdanym egzaminie wykonują swoje normalne obowiązki bez żadnych dalszych praktyk.
                                                    • Gość: osa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.13, 21:07
                                                      Ludzie napiszcie kiedy jedziecie do Mińska? macie już jakiś plan zajęć?
                                                      pozdrawiam i życzę powodzenia
                                                    • Gość: DoNitroOnet Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 178.219.102.* 15.10.13, 09:54
                                                      Udało mi się NitroOnet załapać do naboru do SG, jestem już umówiony na złożenie dokumentów. Podali mi dokładną datę i godzinę na którą mam się stawić do Wydziału. Na tym złożeniu dokumentów już zaczynają coś przepytywać i jest już jakaś rozmowa kwalifikacyjna czy to tylko pod kątem formalnym papiery sprawdzą i wezmą do dalszej rekrutacji. Dzięki wielkie Nitro za wskazówki, rzutem na taśmę się załapałem:)Pozdro dla Ciebie Stary i powodzenia w Twojej rekrutacji:)
                                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 15:23
                                                      dla OSY - w poniedziałek 21. zaczyna sie kurs
                                                      kto jedzie przez piotrków i moze zabrac mnie do Minska? dorzuce sie do paliwa
                                                    • Gość: osa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.13, 20:08
                                                      Do Agaty - Agata a kiedy macie egzaminy? na pewno dostaliście grafik na maila.
                                                    • Gość: agata Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.13, 06:43
                                                      no tak jak informowali na tescie wiedzy: 16-20 grudnia
                                                    • Gość: jestemnaka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 46.77.124.* 17.10.13, 08:58
                                                      Ciekawe czy egz będzie trwać 5 dni, czy też w którymś z podanych dni...
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.slowackiego.trustnet.pl 17.10.13, 09:03
                                                      Witam
                                                      Kto był przewodniczacym komisji na ostatnim naborze na aplikanta ?
                                                    • Gość: fishred Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.czarnet.pl 19.10.13, 23:31
                                                      Witam,
                                                      Trochę późno, ale jeśli mogę jakoś pomóc to jutro po południu będę jechał obwodnicą Piotrkowa, jeśli jeszcze nie masz transportu to podaj jakieś namiary.
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 10.12.13, 09:09
                                                      Temat umarł.
                                                      Jak szkolenie, już po czy do świąt was trzymają?
                                                      Teraz rekrutacja bezpośrednio po delegaturach na młodszego kontrolera trwa.
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 10.12.13, 10:31
                                                      po delegaturach? nabór? chyba w WITD?
                                                      a jeżeli chodzi o aktywność na forum, to tak właśnie to wygląda... jak rekrutacja to tu aż kipi a potem nikt nie napisze ani jak jest, czy oczekiwania zostały spełnione i w ogóle, ale cóż
                                                    • Gość: kimono Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.220.56.98.bransat.pl 11.12.13, 12:17
                                                      Pierwszy raz aplikuję do ITD na młodszego kontrolera ruchu drogowego. Czy ktoś może napisać jak wygląda przebieg rekrutacji? A konkretniej co jest po pierwszych testach wiedzy?
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 11.12.13, 18:22
                                                      nie chcę być niegrzeczna, ale w zasadzie prawie wszystko jest na forum. jeszcze tylko mały szczegół, aplikujesz do GITD czy WITD, bo pomimo że to i to jest Inspekcją Transportu Drogowego to rekrutacja troszkę się różni. Jak sprecyzujesz to odpowiem na Twoje pytania i wątpliwości :)
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 12.12.13, 09:08
                                                      Do WITD, i nie jesteś niegrzeczna ale nie zrozumiałaś albo niejasno się zapytałem. Nie chodzi mi jak wygląda rekrutacja na młodszego w WITD, tylko co słychać u tych co dostali się na szkolenie w Mińsku Mazowieckim
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 12.12.13, 09:22
                                                      to faktycznie się nie zrozumieliśmy :) niestety nie wiem co u nich słychać. Odnoszę wrażenie, że Ci co się dostali przestali tu zaglądać, poprostu forum jest im już niepotrzebne. a szkoda...
                                                    • Gość: mróweczka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.toya.net.pl 15.12.13, 20:12
                                                      tak, dostalismy się do gitd w w2012r. delegatura centralna - 8 osób Łódź i Radom 1 edycja, w grudniu 2013r. już NIKT powtarzam Nikt z tej osemki nie pracuje. Jedna czy dwie osoby to przypadek, ale 8 to juz nie.tej delegatury nie polecam, naczelnik i jego przydupasy to... nie będę bluzgał na forum
                                                    • Gość: mróweczka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.toya.net.pl 15.12.13, 20:16
                                                      nie polecam del.centralnej Łódź i Radom zwłaszcza Łódź
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 23:46
                                                      Witam. Mam pytanie gdyż jestem całkowicie świeży w temacie naboru do inspekcji, a 9 stycznia mam egzamin pisemny sprawdzający wiedzę i kompetencję. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda ten etap i co jest później.

P.S Przepraszam bardzo że nie prześledziłem całego forum.
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 00:06
                                                      Czy pytania z testu wiedzy są bardzo szczegółowe? I czy może są gdzieś dostępne? Czy wszystkie osoby przechodzą dalej czy trzeba uzyskać jakiś limit pkt?
                                                    • Gość: Ann Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 16:59
                                                      Jak wygląda rekrutacja do WITD?
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 17.12.13, 18:00
                                                      Limit ptk musi być, do tego służą testy. Rozrzut pytań duży. Od daty dziennej powstania jakiejś instytucji po kto był prezydentem Wenezueli.
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.13, 19:59
                                                      A dużo pytań jest z ustawy o drogach publicznych, służbie cywilnej, środkach przymusu bezpośredniego, prawo o ruchu drogowym; KPA ? I czy są to pytania bardzo szczegółowe chodzi mi o to czy wystarczy poczytać same ustawy czy dodatkowo trzeba przejrzeć rozporządzenia do nich?
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 20.12.13, 09:03
                                                      Rozporządzeń nie kojarzę, pytań procentowo równo z rzeczy które podali jako wymagane.
                                                      Baza pytań ma ponoć kilka czy kilkanaście pozycji tak jak przy prawu jeździe.
                                                    • Gość: EŁK Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 r. IP: *.elk.mm.pl 10.01.14, 10:29
                                                      Jeżeli kogoś interesuje ten temat to chciałbym przedstawić moje wrażenia z procesu rekrutacji. Tak od początku: ogłoszenie ukazało się 08.11.2013 r. na stronie witd.olsztyn.pl
                                                      Stanowisko: młodszy kontroler transportu drogowego O/Ełk
                                                      Po przesłaniu kompletu dokumentów do WITD Olsztyn oczekiwanie na listę osób zakwalifikowanych do I etapu (lista ukazała się na stronie internetowej w dniu 09.12.2013 r.).
                                                      Pierwszy etap rekrutacji odbył się dziś tj. 09.01.2014 r. w Olsztynie.
                                                      Zaproszono wszystkie osoby z listy na godz. 9:00.
                                                      W sumie wg list powinno być około 190 osób, wg mnie rzeczywiści było około 120 osób.
                                                      Podkreślę: 190 osób do trzech oddziałów - Elbląg, Ełk, Iława.
                                                      Testy rozpoczęły się o godz. 10:02.
                                                      Przed rozpoczęciem Pani Danuta (kadrowa) przedstawiła jak wygląda cały przebieg rekrutacji.
                                                      I ETAP:
                                                      1. Test wiedzy ogólnej - 40 pytań / czas na rozwiązanie 30 minut;
                                                      jest to jest jednokrotnego wyboru tj. tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa. Zakres wiadomości m. in. historia Polski, UE, konstytucja, ustawy itp.
                                                      2. Po teście z wiedzy ogólnej (bez przerwy na papierosa) rozdane zostały formularze do testu kompetencji - 80 pytań / czas na rozwiązanie 4 godziny. Zdecydowana większość osób rozwiązała ten test w czasie 80-120 minut.
                                                      Wyniki z I etapu mają się ukazać na stronie internetowej 22.01.2014 r.
                                                      Do II etapu tj. na rozmowę kwalifikacyjną zostaną zaproszone osoby (tylko te osoby które najlepiej napisały testy I etapu) w ilości 7 osób / 1 etat (tak, żeby było z czego wybrać tego jedynego najlepszego kandydata). Rozmowy mają odbywać się od 27.01. do 10.02.2014 r. (dokładna data zostanie ustalona). Po wybraniu tej odpowiedniej osoby zostaje ona skierowana na szczegółowe badania: psycholog, psychiatra, okulista, neurolog, laryngolog itp. Jeżeli wszystko jest O.K. to do marca 2014 r. powinna zostać podpisana umowa z kandydatem - umowa na stanowisko aplikanta. W okolicy 10.03.2014 r. jest już wyjazd do Koszalina na około 6 miesięczne szkolenie aplikanta. Szkolenie odbywa się mniej więcej - 1 miesiąc w Koszalinie teoria, teoria i jeszcze raz teoria, drugi miesiąc w oddziale - praktyka; i tak na zmianę. Pod koniec szkolenia przewidziany jest egzamin - teoretyczny, a po zdanej teorii - egzamin praktyczny. Jeżeli nie uda się zdać egzaminów (nawet po poprawkach) przyszły-niedoszły kontroler musi zwrócić koszt szkolenia w kwocie około 3000 zł (trzy tysiące złotych) - tak powiedziała nam Pani Danuta z WITD Olsztyn.
                                                      Pani Danuta poinformowała, że z poprzedniej edycji naboru do WITD Olsztyn (w 2013 r.) nikt nie zdał egzaminów w Koszalinie - tak powiedziała, piszę to co słyszałem.
                                                      Miło zaskoczył mnie fakt, że nie było testu z języka obcego - jak odbywało się to dużo wcześniej w I etapie rekrutacji.
                                                      Dużo jest osób zainteresowanych pytaniami z testów, przedstawię kilka z nich, które znalazły się na testach (osobiście rozwiązywałem) i dla przykładu podam wg mnie te łatwiejsze:

35. Jaką datę uważa się za rozpad ZSRR?
                                                      a. 26.12.1991 r.,
                                                      b. 19.08.1993 r.,
                                                      c. 06.09.1993 r.

38. Ambasadorów RP mianuje:
                                                      a. Premier RP,
                                                      b. Minister Spraw Zagranicznych RP,
                                                      c. Prezydent RP,
                                                      d. Sejm RP.

39. Liczba oficjalnych języków UE wynosi:
                                                      a. 4,
                                                      b. 24,
                                                      c. 12,
                                                      d. 27.

40. Obowiązująca obecnie w Polsce Konstytucja została ustanowiona w roku:
                                                      a. 1997,
                                                      b. 1991,
                                                      c. 1994,
                                                      d. 1999.

Więcej informacji nie podam (wiem, ale nie powiem) - TO NIE SĄ TANIE RZECZY ;)
                                                      Spróbuj sam i weź udział w rekrutacji do ITD - fajna zabawa!
                                                      Ja próbuję już ... kolejny raz, a który to już raz?
                                                      ... a to moja słodka tajemnica.

Zobaczymy jak to będzie, teraz czekam na wyniki.
                                                      Pozdrawiam! Powodzenia!
                                                    • Gość: EŁK Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.elk.mm.pl 31.01.14, 20:37
                                                      Zakwalifikowałem się do II etapu. 5 lutego jadę do Olsztyna na rozmowę kwalifikacyjną.
                                                      Pozdrawiam Konkurencję!
                                                    • Gość: Fox Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.14, 22:31
                                                      Słuchajcie
                                                      Tyle osób miało rozmowy w ciagu tych dwóch dni mieliście sie pochwalić co było przecież my z Olsztyna nie jesteśmy dla was żadna konkurencja kto był niech sprzeda co mial, gdybym ja był na waszym miejscu to bym powiedział bo co mi zależy
                                                    • mako58 Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 01.02.14, 18:45
                                                      Siemanko co to jest za test AC ?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.14, 16:11
                                                      cisza, nikt nic nie piśnie, szkoda
                                                    • Gość: EŁK Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 c.d. IP: *.elk.mm.pl 05.02.14, 15:26
                                                      Jestem już po drugim etapie rekrutacji.
                                                      I tu zaskoczenie - najpierw był krótki teścik jednokrotnego wyboru: 5 pytań i 5 minut na rozwiązanie, pytania typowo z ustaw. Pisaliśmy jednocześnie - 4 osoby, ponieważ piąta osoba nie dotarła na czas. Następnie było zadanie Assessment Center (typu dyskusja grupowa z przypisanymi rolami). Moim zdaniem to był niewypał ze strony WITD ponieważ nie było kompletu osób (uczestników rekrutacji) - było nas czterech, a zadanie było przeznaczone dla pięciu osób. Ponadto przy A.C. powinna być osoba kompetentna (psycholog z odpowiednimi kwalifikacjami), a takiej osoby nie było. W komisji była Pani Kadrowa, Zastępca WITD i jeszcze jeden Inspektor - nie sadzę, żeby któraś z tych osób była osobą kompetentną do przeprowadzenia obiektywnie i profesjonalnie A.C. Na to zadanie mieliśmy 30 minut.
                                                      Następnie były krótkie rozmowy indywidualne i standardowe pytania typu - dlaczego stara się Pan o pracę w ITD?
                                                      Wyniki mają pojawić się 11.02.2014 r.
                                                    • Gość: EŁK Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 c.d. IP: *.elk.mm.pl 05.02.14, 16:10
                                                      Zapomniałem dodać, że Pani Kadrowa poinformowała, że w Ełku jest tylko jeden wolny etat, ponieważ ktoś skorzystał z możliwości przeniesienia się i tym oto sposobem z dwóch wolnych etatów zrobił się jeden - czyli teoretycznie 15 osób chętnych na jedno wolne stanowisko. Ci którzy się przenoszą mają pierwszeństwo.
                                                    • Gość: Fox Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.dynamic.mm.pl 05.02.14, 16:13
                                                      ona mowila o Ilawie z tego co mi sie wydaje, wtedy jak bylismy ta tescie wiedzy a nie o elku. a wy mieliscie dzis rozmowy to moze powiedz czego mozna sie spodziewac o co pytali dzis Ciebie kolego
                                                    • Gość: marta Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: 83.1.252.* 08.02.14, 10:41
                                                      jak rozmowy w olsztynie ? już wszyscy są po rozmowach ?
                                                      mnie sie nie udało , mam mieszane odczucia co do rozmowy kwalifikacyjnej ale cóż , zycie :)
                                                    • Gość: fox Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: 217.153.92.* 08.02.14, 16:21
                                                      ale co Ci sie dokladnie nie udalo, ja po rozmowach tez daje sobie slabe szanse , powiedzial mi ze niby sie denerwuje a uwazam, ze nie bylo po mnie tego widziec, a moze wszystkim tak mowil dla podpuchy?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.14, 16:43
                                                      odpowiedzieliście na wszystkie pytania? ja się pogubiłam w pytaniu o mandaty na drodze,

mieliście w Olsztynie test z angielskiego? u nas był

ja też uważam że szanse mam nikłe
                                                    • Gość: marta Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.14, 08:13
                                                      już sama scenka nie wypadła pomyślnie , winę w zasadzie ponoszą wszyscy to wyglądało na przepychankę słowną a nie na zorganizowana rozmowę twórczą :) z testu miałam jedynie jedną prawidłową odpowiedź więc tu porażka na całej linii :) a sama rozmowa już to odniosłam wrażenie, "ok popytamy ale co tu robisz ?" tak więc summarum wiem że w Koszalinie nie znajdę się jednak biorąc pod uwagę czynnik ekonomiczny może i lepiej :)
                                                    • Gość: Fox Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.dynamic.mm.pl 10.02.14, 11:02
                                                      ale powiedz z ciekawosci jak rozwiaziliscie ten problem w koncu z tymi rozbitkami na statku ?czy tylko byla przepychanka i nic nie rozwiazaliscie ?
                                                    • Gość: marta Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.14, 11:20
                                                      dziecko , kobieta , doświadczony marynarz szalupa , reszta na straty :)
                                                    • Gość: wiem.. Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 07:59
                                                      Olsztyn , dziś chwila prawdy chociaż mam już "kandydata" obstawionego na ... jak się sprawdzi utwierdzi mnie tylko to w przekonaniu :)))
                                                    • Gość: transr Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 10:50
                                                      WITD Olsztyn w jaki sposób informuje ? dzwonią czy należy samemu się dowiadywać ?
                                                    • Gość: EŁK Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 c.d. IP: *.elk.mm.pl 11.02.14, 17:48
                                                      Tak więc po nierównej walce rekrutację zakończono.
                                                      Moje odczucia są następujące:
                                                      aplikuję do pracy w ITD od 2006 r. - w sumie brałem udział w 7 rekrutacjach z czego dwa razy udało mi się dotrzeć do rozmowy kwalifikacyjnej tj. II etapu rekrutacji.
                                                      Na podstawie moich doświadczeń mogę stwierdzić, że najmniej ważne są punkty z testu wiedzy ogólnej. Najważniejszy jest wynik testu kompetencji i rozmowa kwalifikacyjna. A właściwie nie boję się tego stwierdzenia, że najważniejsze są znajomości i KOLESIOSTWO.
                                                      Poza tym, nie zmienia się reguł gry w trakcie jej trwania - informacja o której już wcześniej pisałem - z dwóch wolnych etatów w Ełku został tylko jeden (bo ktoś się obejrzał i się przeniósł). Moim zdaniem tak się nie robi - nie zaprasza się 15 osób na rozmowę na 1 wolne stanowisko tylko powinno się zaprosić 7 osób. Dopiero na rozmowach kwalifikacyjnych tj. 5 lutego poinformowano nas, że jest tylko jeden wolny etat w Ełku.
                                                      NIEŁADNIE, oj NIEŁADNIE - i jak tu mówić o uczciwości urzędników?
                                                      Jeśli ktoś sobie pomyśli - ... ten to ma żal, bo go nie przyjęli do pracy ...
                                                      Nie mam żalu, że mnie nie przyjęli - obecnie mam niezłą pracę i musiałbym bardzo dokładnie przemyśleć czy warto wyjeżdżać w sumie na 3 miesiące do Koszalina na szkolenie bez gwarancji zdania egzaminu i w konsekwencji braku zatrudnienia. W dodatku wszystko to za 1680 zł brutto przez 6 miesięcy. To jest raczej dobra perspektywa (lub alternatywa) dla osób bezrobotnych lub pracujących u prywaciarza-wyzyskiwacza.
                                                      Mam żal jedynie o to, że cała ta rekrutacja to jedna wielka ściema.
                                                      Podczas A.C. powinien być psycholog z odpowiednimi uprawnieniami, a nie inspektorzy którzy nie bardzo wiedzieli jakie mają zadawać pytania uczestnikom tej "zabawy".
                                                      Ponadto, tak jak zauważyłem na przykładzie Ełku z możliwościami awansu też nie jest najlepiej.
                                                      W 2006 r. jak startowałem na stanowisko Młodszego Inspektora Transportu Drogowego do Oddziału w Ełku (tym, którzy nie bardzo się orientują dodam, że dużo wcześniej nie było stanowisk typu młodszy kontroler - najniższym stopniej był Młodszy Inspektor) został wybrany człowiek ze Szczytna, który obecnie jest Kierownikiem Oddziału w Ełku i w sumie to daleko nie wskoczył - tak jak zauważyłem awansował tylko (a może aż) o jeden szczebel - jest Inspektorem (przynajmniej taka informacja jest na stronie WITD). Tak więc po ośmiu latach pracy nie jest nawet Starszym Inspektorem?
                                                      W tej rekrutacji (obecnie zakończonej) z testu wiedzy ogólnej zdobyłem 31 punktów (na 40 możliwych).
                                                      Na rozmowie kwalifikacyjnej z testu zdobyłem tylko 2 punkty (na 5 możliwych), w "zabawie" A.C. zdecydowaliśmy się zostawić w szalupie dziecko, kobietę i elektronika, a dodatkowo zabraliśmy kompas i wiosła.
                                                      W sumie z naszej "zabawowej paczki" jedna osoba została wybrana jako rezerwowa - ta trzecia do ewentualnego zatrudnienia. Ale ja osobiście bym tej osoby nie wytypował do pracy na takim stanowisku - raczej ugodowa, typ temperamentu - flegmatyk, osoba która będzie posłusznie wykonywać rozkazy bez zbędnych pytań, osoba którą można sterować - taka marionetka na potrzeby urzędasów z wyższej półki (ale to tylko moja opinia po 40 minutach obserwacji). No chyba że takich właśnie osób potrzebują.
                                                      Reasumując: posiadanie wyższego wykształcenia (magisterka + podyplomówki), prawo jazdy kat. ABCDE, i wiele innych dodatkowych uprawnień m. in. ADR itp. NIE GWARANTUJĄ PRZEJŚCIA PRZEZ REKRUTACJĘ z wynikiem pozytywnym. Poza tym, trzeba jeszcze zdać egzamin po tym 6-cio miesięcznym kursie.
                                                      Jak dla mnie WYSTARCZY tych WRAŻEŃ - po moich doświadczeniach z rekrutacją do WITD ŻYCZĘ POWODZENIA WSZYSTKIM PRZYSZŁYM APLIKANTOM DO TEJ "ELITARNEJ" jakże "WYJĄTKOWEJ" FORMACJI.

P.S. jakby ktoś był zainteresowany to posiadam prawie wszystkie pytania z testu wiedzy ogólnej i kilka pytań z testu kompetencji - ale uprzedzam TO NIE SĄ TANIE RZECZY ;)
                                                      A! zanim zadasz pytanie przeczytaj dokładnie wszystkie moje wpisy (te wcześniejsze)
                                                    • Gość: podobnie Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 13:17
                                                      tylko mogę potwierdzić przedmówce, mam takie same zdanie i nie wypowiedziane z żalu nie ... ja mam przed oczyma jeszcze tę komisje , może nie wszystkich ale zachowanie ... nie pozwoliłbym sobie na rozpięcie munduru i prawie leżenie na krześle .. proszę Pana ..
                                                    • Gość: Fox Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 14:44
                                                      ja moge powiedziec tylko , ze wiem iz na 100 % na Iławę dostał sie gosc po znajomosci, wczesniej straznik miejski w Ilawie, w lipcu wzial udzial w konkursie na komendanta SM w Iławie, jednak mu nie poszlo i nie zostal. ale byl przez ten czas zastepca naczelnika , mieli spotkanie jakies z ITD w lipcu czy sierpniu no i tam poznal naczelnika wydzialu w WITD olsztyn, dzieki czemu mogli sobie porozmawiac i omowic szczegoly rekrutacji w listopadzie, takze powierdzam na 100 % ze dostal sie po znajomosci. tutak link dla ciekawych ilawa.wm.pl/162246,Komendanta-strazy-miejskiej-ciagle-brak.html#axzz2tryMJZEg
                                                    • Gość: :)) Re: Rekrutacja w WITD Olsztyn O/Ełk, styczeń 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 13:14
                                                      potwierdzam :))
                                                      oni będą twierdzić inaczej , trzeba za rękę złapać ale "urzędnicy" nie miejcie wszystkich za idiotów :)
                                                    • Gość: Tomek Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 27.12.13, 09:38
                                                      Witam, skąd jesteś? ja też się wybieram 9 do Radomia
                                                    • Gość: greg Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.giga-komputer.pl 28.12.13, 20:44
                                                      tomek może napisz maila do siebie to pogadamy
                                                      tez będę 9 w Radomiu
                                                    • Gość: greg Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.giga-komputer.pl 28.12.13, 20:41
                                                      ja aplikuje do witd w Radomiu ale praca ma być w warszawie
                                                      możesz napisać coś o rekrutacji i ew pytania przykładowe z wiedzy ogólnej
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 13:37
                                                      Ja mam w Katowicach
                                                    • madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego 06.01.14, 18:08
                                                      witam, ile trwa test wiedzy i kiedy odbywa się test kompetencji? tj razem z testem wiedzy czy jest jakaś przerwa? pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 21:55
                                                      Oba sa jednego dnia, z tego co sie orientuję test wiedzy trwa 30 min 50 pytan a kompetencyjny 4h. Tyle udało wyczytac mi się na forum bo też startuję pierwszy raz. Pozdrawiam.
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 11:06
                                                      a jak wygląda ten test kompetencyjny, poczytałam forum, ale dalej mam dość mgliste pojęcie
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 79.162.230.* 07.01.14, 16:24
                                                      są pytania typu jaka jest twoja postawa w danej sytuacji masz 3 odpowiedzi do wyboru. np jesteś pracownikiem jakiejś firmy i musisz podjąć decyzję. tak było do głównej a co tu będzie to się okaże. ale próbujemy.
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.123.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.14, 16:53
                                                      Ja tez startuje teraz akurat do delegatury olsztynskiej i tez pierwszy raz jak u was z ustawami ostro sie uczycie ?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 17:52
                                                      dzięki Koleżanko :) czyli co tak jak w multiselekcie- prawda cię wyzwoli? a od doświadczonych może jakieś rady,
                                                      uczyć to na pewno, sporo się uczyłam, ale historia lub jakieś szczegóły, lub taka wiedza ogólna, to się nie nauczysz
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.182.228.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.14, 18:02
                                                      A mnie sie wlasnie wydaje ze najwazniejsze sa kompetencyjne testy i kompetencje rozne, i ogolna wiedza ktorej sie nie nauczysz od tak a te wszystkie ustawy nie sa takie wazne jakby sie wydawalo , oczywiscie przegladam i cytam ale na pewno nie o to chodzi zeby kuc na pamiec te ustawy
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 18:12
                                                      ja się uczę, bo taka obowiązkowa jestem ;) najbardziej boję się kompetencyjnych, bo nigdy w życiu takich nie pisałam
                                                    • Gość: realista Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 77.252.129.* 07.01.14, 19:19
                                                      koleżanko po co się uczysz?? i tak przyjmą tylko tych po znajomościach...ta rekrutacja to jedna wielka kpina...
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 19:59
                                                      zdaję pierwszy raz i nie mam złudzeń, że tak od razu się dostanę, a naukę traktuję hobbistycznie,
                                                      ostatnio też startowałam na pewne stanowisko i nie odniosłam wrażenia, że było obsadzane z klucza, nie dostałam się, bo na rozmowie dałam ciała z exelem i to była moja wina, nie szukam innych przyczyn
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 20:59
                                                      Ktoś z was wybiera sie może w czwartek do katowic ? Których ustaw się uczyłaś ?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:01
                                                      ja jadę do Lublina, ustaw wszystkich podanych, ale na ile się nauczyłam to się okaże :)
                                                      ktoś jeszcze jedzie do Lublina?
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 79.162.230.* 07.01.14, 22:37
                                                      ja jadę:) w maju starałam się do gitd i odpadłam w ostatnim etapie i tez Excel. był nabór na 2 stanowiska ale jedno odwołali, potem zrobili nabór IX/x skąd jesteś? ja z pow. radzyńskiego
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:05
                                                      Mi osobiście też wydaje sie ze kompetencyjny jest ważniejszy od testu wiedzy, ponieważ ważniejsze jest to jaki ma sie profil psychologiczny, bo to ciężej zmienić. A co do testu wiedzy wydaje mi sie, i chyba ktoś juz pisał na tym forum przy poprzednich rekrutacjach był brany na samym końcu pod uwagę.
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:06
                                                      A dużo u Ciebie jest chętnych na miejsce ?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:10
                                                      97 zaledwie hehe
                                                      przy ostatniej rekrutacji w której brałam udział było 250 (nie do itd), odpadłam w ostatnim etapie
                                                      kto nie ryzykuje nie pije szampana i trening czyni mistrza
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:13
                                                      Też wychodzę z takiego założenia :). U mnie jest cos kolo 90 jak pamietam ale na 3 miejsca. A gdzie wczesniej startowałaś ze taka frekfęcja była ?
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 21:14
                                                      Coś mała frekfencja na forum przed tym naborem. Moze nikt sie nie uczy:D
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 07.01.14, 21:35
                                                      Moze wlasnie sie ucza i dlatego taka frekwencja , ja to traktuje bardziej na lajcie jak sie nie dostane to mnie jic nie zdziwi bo w zyciu mam pecha takze traktuje jak zabawe , wazniejsze niz te glupie ustawy bedzie kompetencyjny psychologiczny no i ogolnie Twoje predyspozycje do sluZby . Zaloze sie ze pomimo tego , ze prawko duze nie jest wymagane inaczej beda patrzec na tych ktorzy maja pelne prawka ABCE a nie samo B czy b i a. Wtedy tez moga przymknac oko na ustawy
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.149.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.14, 21:39
                                                      A no i pamietajmy , ze prawko to bedzie nic jeseli kros jest glupi moze nie znac ustaw a ne potrafi sie wyslowic , zle z ortografia i stylistyka i ogolna wiedZa zyciowa , na dodatek bedzie slaby psychicznieto duze prawko tez danej osobie nic nie da takze uwazam, ze nie ma co nad tymi ustawami zbytnio sleczec bo to bezsens , wazne by znac ogolny zarys i wtedy bedzie ok a tych ustaw to uwierzcie mi , ze oni nie znaja do konca tez tak idealnie
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 22:03
                                                      a Ty Fox z tym pechem to mój bliźniak chyba ;)
                                                      a rekrutacja na zwykłego referenta w pewnym urzędzie w mundurach.
                                                      ciekawa jestem w jakim procencie odpowiadam profilowi

zmykam, kolorowych snów chłopaki
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.14, 09:34
                                                      Do wszystkich startujących. Ktoś napisał, że ważne są "plecy" i tu potwierdzę. Może niekoniecznie ciocia, wujek czy inne koligacje ale dobrze znać kogoś wewnątrz, kto by Was polecił. Kiedyś usłyszałem takie zdanie: do tej instytucji nie dostają się ludzie z przypadku" i nie chodziło tu o wysokie kwalifikacje i ogromną wiedzę. Test wiedzy i kompetencyjny jest tak samo ważny. Znajomość podstawowych ustaw bardzo ważna, bo część pytań jest właśnie z ustaw a możliwe odpowiedzi tak podobne, że nie tylko wykucie na pamięć ale również zrozumienie ich tekstu jest ważne. Sporo pytań z kpa i nieszczęsna wiedza ogólna (jest faktycznie ogólna, ale jeżeli choć trochę śledzi wiadomości powinien sobie dać radę). Jeżeli chodzi o historię warto poszukać jakiś ważnych informacji na temat ewentualnych rocznic (w granicach +- 2 miesiące od daty testów). Myślę, że pomogłem. Po testach rozmowy ale to już jak napiszecie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. A i ktoś pisał, że oni tam nie znają dobrze tych ustaw - nieprawda. Nastawcie się na ludzi, którzy mają wiedzę.
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.14, 09:38
                                                      i jeszcze wiadomości o UE, zdarzają się pytania o państwa należące, o to w którym roku jakie państwo weszło, przewodniczący, organy itp.
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 11:55
                                                      Czyli najlepiej być po prawie albo administracji :( Czyli nieważne że napiszesz najlepiej, bo jak nie masz pleców to się nie dostaniesz? to mnie zmartwiliście :(
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.39.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 12:06
                                                      Nie sluchaj co on gada, ze plecy musisz miec bo skad on moze to wiedziec, oczywiscie jest taka opcja ale wcale nie musi byc , jezeli ktos ma dowody na to , ze ktos dostal sie po znajomosci to niech sklada doniesienie do prokuratury a nie bzdury na forum internetowym wypisuje bo sam sie nie dostal, ja jestem ogolnie w miare ale nie perfekcyjnie nauczony ustaw nawet gdybym byl nauczony na maxa to moge im nie odpowiadac w profilu psychologicznym albo cos
                                                      Spieprzyc przy kompetencyjnych ze wzgledu na to , ze stres moze mnie zjesc i sie wtedy nie dostane , ale nie bede twierdzil , ze ktos
                                                      Wszedl po znajomosci i wypisywal glupoty
                                                      Na forum jak ten wyzej
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 08.01.14, 12:40
                                                      Fox nie nerwowo. /na spokojnie jutro już będzie wiadomo co i jak. Po co tam zaraz jakaś prokuratura, na spokojnie. Do zobaczenie jutro w Radomiu. pozdrawiam
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 12:54
                                                      Powodzenia!!! I mam nadzieje że kiedys spotkamy się na drodze :D
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.14, 13:49
                                                      właśnie. spokojnie, nie nerwowo. I kto powiedział, że się nie dostałem. Ja tylko mówię, jak to wygląda. Próbowałem kilka razy ponieważ interesował mnie ten temat. Do prokuratury? Przecież to jest nabór do pracy a słowo konkurs jest mylące, bo wcale nie musi wygrać najlepszy.
                                                    • Gość: ttt Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 13:58
                                                      Pewnie wygra najlepszy tylko nie wiadomo w czym:) A pracujesz w ITD ? To może zdradzisz jakie pytania padają?
                                                    • Gość: ,,, Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.14, 14:14
                                                      trudno wszystkie spamiętać, ale kilka postów wcześniej napisałem: znajomość kpa, utd, prd oraz zagadnienia związane z UE i zagadnienia ogólne.
                                                      Pytania bywały różne: od czasu w jakim trzeba zakończyć postępowanie administracyjne, poprzez co to jest transport kombinowany lub przejazd tranzytowy. Z prd to pytania np. o dozwoloną prędkość, na forum ludzie z wcześniejszych naborów, pamiętając "na świeżo" pisali co było (a zauważyć można, że to jest baza pytań, więc się powtarzają). No i pytania niezbędne w pracy inspektora pt. jak się nazywa przywódca Korei albo w którym roku Norwegia weszła do Unii, zdarzały sie pytania o ilość medali zdobytych przez Polaków na Olimpiadzie więc rozstrzał naprawdę duży
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 17:31
                                                      Norwegia nie jest w Unii, dzięki za podpowiedzi

Lala32 to mamy daleko do siebie, bo ja do tego drugiego naboru z lubelskiego, a co konkretnie położyło Cię na exelu, bo mnie funkcje logiczne, przypomniałam sobie wszystko poza tym
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 08.01.14, 17:40
                                                      No wlasnie co moze byc z excela ? Przyznam , ze slabo go znam duzo lepiej worda. A to na kompetencyjnych jutro beda tez egzaminowa z komputerow czy jak ? Bo ja jestem na olsztyn ale widzialem na stronie witd rzeszow , ze jest taka tabelka i tam pokazane sa terminy i opis rekrutajk
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 08.01.14, 17:52
                                                      Kopiuj zaznaczenie: CONTROL + C

Wytnij zaznaczenie: CONTROL + X

Wklej zaznaczenie: CONTROL + V

Wyczyść zawartość zaznaczenia: DELETE

Usuń zaznaczenie: CONTROL + MYŚLNIK

Cofnij ostatnią czynność: CONTROL + Z

Wstaw puste komórki: CONTROL + SHIFT + ZNAK PLUS
                                                      codziennie pracuję w Excelu tylko myszki używam raczej . ale teraz już wiem:p
                                                    • Gość: Jajajajaja Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 18:24
                                                      To co w tym Exelu? będzie trzeba kopiować i wklejać? :D
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 08.01.14, 18:45
                                                      takie były pytania na rozmowie w gitd a tutaj nie wiem co będzie
                                                    • Gość: kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 19:26
                                                      aA pamietasz moze jakie pytania miałas na tescie ? Narazie nie ma co martwić się exelem bo to dopiero na rozmowie :)
                                                    • Gość: MM Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.14, 20:15
                                                      Czy ktoś jedzie z Elbląg do Olsztyna, jadę swoim autem, mogę zabrać 2 osoby. Kontakt 507807749 z racji pory proszę o sms'a lub GG 6507200
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 08.01.14, 21:21
                                                      kpa i transport przewaga. to powodzenia jutro
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 21:48
                                                      powodzenia!
                                                    • Gość: Dotka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.tktelekom.pl 09.01.14, 10:36
                                                      Hej. Możecie napisac jak wyglądał ten test wiedzy i reszta rekrutacji w Lublinie?? Wyniki były odrazu?
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 14:31
                                                      Test wiedzy 40 pytań 30 min. Test kompetencyjny 80 pytań 4h. Wyniki maja być po 22 stycznia gdyż sprawdzane są komputerowo w GITD w Warszawie. Tak przynajmniej było w Katowicach.
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 09.01.14, 14:37
                                                      Czy ja dobrze usłyszałem że dla szczęśliwców następny etap Koszalin?
                                                    • Gość: Ola Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.tktelekom.pl 09.01.14, 16:34
                                                      Frodo 907.. Byłeś w Lublinie?? Ciężki był ten test? A ten kompetencyjny na czym polegał?
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 18:34
                                                      U nas nastepny etap ma polegac na napisaniu jakiejś pracy pisemnej :)
                                                    • Gość: Black Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.eltronik.net.pl 09.01.14, 19:21
                                                      Hej. Z tego co wiem dzisiejszy test wiedzy i test kompetencyjny odbył się w całej Polsce i zapewne z te same pytania. Dla mnie osobiście test wiedzy spoko ale test kompetencyjny...do 40-50 pytania jakoś szło a później zero skupienia i zwłaszcza ze niektórzy już kończyli i wychodzili także jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie (Olsztyn) a jak Wasze wrażenia?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.14, 19:54
                                                      u mnie test wiedzy kiepsko, jakaś pomroczność jasna mnie dopadła, co sprawdzam pytanie to źle

natomiast test psychologiczny to faktycznie, przeszkadzało jak wychodzili, bo cały rząd musiał wstawać i ten hałas, ale dałam radę

co napisaliście z prawdopodobieństwem?
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 09.01.14, 20:04
                                                      Test wiedzy byl naprawde latwy olalem uczenie sie ustaw przeczytalem tylko po 1 razie ust o transp. Troche ust o drogach publicznych , troche kpa a nie czytalem prawo o ruchu drogowym i sluzboe cywilnej , mysle ze eznprzygotowania na 70% dalem rade udzieli prawidlowych ofpowiedzi a co do kompetencyjnego tofaktycznie dziwny ale nie uwazam ze byl trudny ani latwy po prostu nie wiemy czego oni sie spodziewaja i sie jie dowiemy do 22 stycznia :) a co do prawdopodobienstwa to jasne ze jest takie samo orzel i reszka a Ty co napisalas ?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.14, 20:19
                                                      ja też, ale szukałam haczyka
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.14, 20:23
                                                      jak napisaliście pytanie o cofnięcie zezwolenia i czy decyzja od której nie ma już odowłania jest decyzją prawomocną itd
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 21:19
                                                      ja tez już zacząłem przypominać sobie matematyke celem przypomnienia sobie rachunku prawdopodobieństwa :) to bylo pytanie na koncentrację :D

Ogólnie test z wiedzy nie łatwy i nie trudny. ale podchwytliwe pytania były ( o dokładną datę upadku zsrr albo pierwszego prezydenta );
                                                      test kompetencyjny - cóż..... pytania i odpowiedzi niewiele różniące się od siebie. Dziwne. po 40 pytaniu nie wiedziałem co czytam :)
                                                      jestem ciekaw wyników.
                                                    • Gość: jestemnaka Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 20:31
                                                      Mam pytanie, na jakie stawiska startujecie? Podreferendarz ?
                                                    • Gość: realista Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 77.252.129.* 09.01.14, 21:29
                                                      test wiedzy interesujący ale test kompetencji dla mnie bez sensu...robiony tylko dlatego żeby zrobić przesiew i trzeba trafic w klucz odpowiedzi...
                                                    • Gość: Black Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.eltronik.net.pl 09.01.14, 21:56
                                                      Nie wiem czy gdzieś wcześniej czytaliście...rozbieżność uzyskanych pkt z testów kompetencyjnych we wcześniejszych egzaminach jest spora. Były osoby które otrzymały w granicach 5 - 10 % a inne 84% także bądź człowieku mądrym :)
                                                    • frodo907 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 10.01.14, 09:12
                                                      Podkarpackie.
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 17:01
                                                      Na młodszego kontrolera transportu drogowego :)
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 10.01.14, 17:08
                                                      Na glupie pytania glupim ludziem nie powinno sie odpowiadac
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 20.01.14, 11:59
                                                      I jak tam samopoczucie ogolne ?:) robi sie juz teoche nerwowo przed wynikamy w te srode ? Przyznam ze u mnie troche tak a to przeciez tylko polowa sukcesu w rekrutacji dostac sie na kolejny level
                                                    • Gość: panika Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.222.141-38.ip4.alfazone.pl 20.01.14, 18:56
                                                      Witam. Składałam papiery na podreferendarza- praca miała być od lutego, termin składania do 13 a nadal nie mam żadnej informacji. moze jest też tu ktoś w podobnej sytuacji i ma jakąś informację?
                                                    • Gość: obojętny Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.lukman.pl 21.01.14, 14:28
                                                      sam składałem na 2 stanowiska jeszcze w grudniu, i późniejsze nabory mają rozstrzygnięcia a o tamtych do tej pory cicho, widocznie nikt z rodziny i znajomych na razie nie potrzebuje pracy na takich stanowiskach;d
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 09:52
                                                      orientujecie sie o której ukarzą się wyniki ? czekam osobiście na WITD Olsztyn , pozdrawiam :)
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 12:32
                                                      W Katowicach jest jedynie informacja ze będą po 23 stycznia, więc nie wiadomo ile po, a tym bardziej o której.
                                                    • Gość: panika Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.222.141-38.ip4.alfazone.pl 22.01.14, 19:07
                                                      @Kacper
                                                      skąd informacja o tym 23 stycznia? ja startowałam na podreferendarza do gitd a jedyne gdzie widze 23 stycznia to do witd na stanowisko kontrolera transportu drogowego
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 12:50
                                                      wow :))) jestem w drugim etapie .. raczej sam w to nie wierzyłem a jednak. Nie ma co się cieszyć .... jest nas 10 :)))
                                                    • Gość: fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.14, 12:53
                                                      ja tez jestem w drugim :) niby nie ma z czego sie cieszyc , ale jdnak czlowiek sie cieszy :) zawsze to wieksza szansa :) gratuluje i zycze rywalizacji fair play na rozmowach :)
                                                    • Gość: Black Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.eltronik.net.pl 22.01.14, 14:44
                                                      Gratuluję wszystkim którzy się dostali do II etapu:) ale mam pytanie które nie daje mi spokoju. Na testach kompetencyjnych udzielając do każdego pytania odp MAX i MIN, wybraliście odpowiedz MAX którą byście wykonali na pierwszym miejscu a jako MIN odpowiedz, która waszym zdaniem była na 3 pozycji czyli ostatnią z możliwych, którą byście wykonali?-Czy jedną odpowiedz całkowicie nie braliście pod uwagę(uznając ją jako całkowicie niewłaściwą) a MAX i MIN wybierając z dwóch odpowiedzi, które Waszym zdaniem byście zrobili zaznaczając jako Max odp. 1 a MIN odp 2. Nigdy nie byłam dobra w tłumaczeniu,ale mam nadzieję,że ktoś z Was wie o co mi chodzi :)Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)

• Gość: fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.14, 14:55
                                                      nie ma tak ze jest 3 odpowiedz zla bo jej nie wybierasz, np 1 odpowiedz dajesz na max bo uwazasz ze to jest najlepsza odpowiedz , druga dajesz na min bo uwazasz ze to jest najgorsza z mozliwych opcji a 3 odpowiedz pozostaje nie ruszona czyli mozna powiedziec ze 3 odpowiedz jest srednia ani najlepsza ani najgorsza , rozumiesz czy nie ?:)
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 14:56
                                                      w teście tym polega na zaznaczeniu MAX jako odpowiedzi o najwłaściwszym znaczeniu , MIN zaznaczasz odpowiedz o mniejszym znaczeniu . Odpowiedź najbardziej nieznacząca , nie bierzesz wcale pod uwagę , czyli nie zaznaczasz ani MAX ani MIN ...
                                                      pozdrawiam i życzę powodzenia na kolejnych ...
                                                    • Gość: fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.14, 14:58
                                                      andre a wiesz co nas czeka na ostatnim etapie ? czy to bedzie sama rozmowa czy do rozmowy dojdzie obsluga MS OFFICE . jezyk angielski czy cos jeszcze moze byc ?z ustaw tez pewnie moga jeszcze pytac
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 15:01
                                                      na dzień dzisiejszy nic jeszcze nie wiem ... muszę sie zorientować w temacie , poinformuje Cie jak coś tylko będę wiedział
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 22.01.14, 15:33
                                                      a gdzie są wyniki z lublina??!!1
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 15:56
                                                      nie ma jeszcze też czekam
                                                    • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.14, 16:07
                                                      Do osób, które się dostały. Jak brałem udział w rekrutacji (do WITD dwukrotnie) to rozmowa wyglądała mniej więcej tak: pytania pt. opowiedz coś o sobie, dlaczego chcesz pracować w WITD, mogą się pojawić pytania: co myślisz o CANARD i SEPO, czy to dobrze, że inspekcja przejęła fotoradary, może paść pytanie z wiedzy (ale to rzadko, bo tu chyba już się kierują tym, że zdałeś test wiedzy to coś wiesz), ponadto ja za każdym razem siadałem przed komputerem, przede mną leżały dwie kartki, miałem wybrać jedną. Zadanie: zapoznaj się z tekstem - potem kazali go odłożyć (tak żeby nie widzieć treści). założyć folder ze swoim imieniem i nazwiskiem. otworzyć worda, napisać o czym był tekst a potem sformatować zgodnie ze wskazówkami, które były udzielane przez pana w komisji. Excela nie było (ale słyszałem, że w niektórych delegaturach o podstawowe funkcje z tego programu pytali). Jeżeli chodzi o język to rzadko jest, ponieważ językiem urzędowym w naszym kraju jest polski (znam inspektorów, którzy nie zatrzymują "obcych" bo bariera językowa jest) - ale zdarza się, że w komisji jest ktoś, kto zna zdeklarowany w CV język i wtedy zadaje proste, podstawowe pytania. Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłem. Życzę powodzenia
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.14, 16:11
                                                      Bardzo dziekuje za odpowiedz i dobre rady kolego , pozdrawiam
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 91.206.6.* 23.01.14, 12:46
                                                      Dzwonili. Zaprosili na rozmowy kwalifikacyjne.
                                                      dzięki za podpowiedź na temat zakresu rozmowy. Przede mną szansa.
                                                      pozdro
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.31.159.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.14, 13:00
                                                      A z jakiego witd jestes? Kiedy masz rozmowe ? W olsztynie u nas nie dzwonia tylko liste puscili kto sie dostal a zaproszenia na rozmowy po niedzieli
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 91.206.6.* 23.01.14, 13:02
                                                      Kujawsko Pomorski WITD. Rozmowa w przyszłym tygodniu. Nie wiem ile osób. Do mnie dzwonili.
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.31.159.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.14, 13:05
                                                      No to jakbys mial szybciej niz ja to podaj na forum co miales albo na priv chyba ze ja bede mial
                                                      Szybciej rozmowe to podam tobie przeciez konkurencja nie jestesmy a moze jeszcze wodke bedziemy pic w koszalinie :)
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.14, 13:19
                                                      w Lublinie dalej nie ma wyników
                                                    • Gość: === Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 13:32
                                                      A ktoś wie coś odnośnie wyników z Krakowa?
                                                    • jamal621 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 27.01.14, 16:07
                                                      Witam mam pytanie czy na badaniach lekarskich badają z krwi antygen HBs (nosicielstwo wirusa żółtaczki typ B) i czy jest to przeszkoda do pracy w ITD?
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 28.01.14, 09:29
                                                      Jak ktos ma rozmowy wczesniej niz 5,6 7 lutego to niech powie co bylo na rozmowie , przeciez nie klnkurujemy ze soba bo my z witd olsztyn .
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.147.186.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.01.14, 09:36
                                                      ja mam juz w ten czwartek takze dam znac co bylo. a co myslucie jeszcze moze sie pojawic moze cos z poprzednich rozmow wiecie?? albo co sie najczesciej pojawia albo zawsze??
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 28.01.14, 09:41
                                                      Ok dzieki czekamy na relacje :) powodzonka
                                                    • Gość: Black Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.eltronik.net.pl 22.01.14, 19:49
                                                      dzieki andre i fox za odpowiedz. Wiedziałam, że pokręciłam ale już po fakcie. Nie wiem o czym myślałam na teście! Dałam ciała jak nic i jestem zła na siebie! no ale cóż....Chłopaki źyczę powodzenia na rozmowie!!!
                                                    • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 16:52
                                                      Gratuluję wszystkim co dostali się do drugiego etapu i życzę powodzenia na rozmowach. Ja niestety poległem na teście kompetencyjnym :(
                                                    • Gość: JANANA Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 20:35
                                                      Czy ciągle nie ma wyników w Lubelskim WITD czy mi coś z przeglądarką szwankuje?
                                                    • Gość: lala32 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 23.01.14, 23:14
                                                      nie ma ja kilka razy sprawdzam i nic może nikt się nie nadaje
                                                    • Gość: JANANA Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 00:12
                                                      No to super! 22 będą, choć by się paliło waliło. Dzisiaj 24 i nic, wszędzie są tylko w dziadówie lubelskiej nie, siedzą tam i co robią?? i to wszystko za moje pieniądze
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.155.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.14, 11:22
                                                      A czy znacie juz wyniki z Radomia kto jest dalej??
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.14, 15:04
                                                      Lublin już jest, udało się jestem w II etapie, czy ktoś z własnego doświadczenia mógłby podpowiedzieć czego można się spodziewać?
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.14, 15:06
                                                      uzupełniając poprzedni post, czego można spodziewać w Lublinie, bo widzę, że są różne wersje drugiego etapu w różnych województwach
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.146.97.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.14, 15:15
                                                      Najlepiej spodziewac sie ze sie nie przejdzie dalj :) zeby sie nie zawiezc jesli sie nie uda;)
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.216.16.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.14, 15:22
                                                      jak by ktos juz mial rozmowe to niech daje znac co bylo
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 91.206.6.* 24.01.14, 16:27
                                                      z tego co wiem to rozmowa kwalifikacyjna ( nie merytoryczna ) plus word plus excel plus napisanie notatki służbowej ;
                                                      FOX - też masz w przyszłym tygodniu rozmowę?
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 24.01.14, 17:00
                                                      Nie wiem kiedy mam rozmowe wolalbym jak najpozniej zeby dlugo na wynik nie czekac :) moja delegatura to olsztyn i u nas dopiero w poniedzialek podadza terminy i godziny dla nas bo 22
                                                      Podali tylko info kto przechodzi dalej
                                                    • Gość: dede Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.14, 18:27
                                                      co znaczy jak w obok mojego wyniku jest napisane "nie sprawdzono"? jest tylko wynik egz z wiedzy
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 19:18
                                                      test kompetencyjny ( psychologiczny ) był sprawdzany tylko i wyłącznie w przypadku pozytywnego zaliczenia testu z wiedzy ogólnej. może dlatego ? a może jakiś błąd ?
                                                    • Gość: xxx Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 19:19
                                                      masz co najmniej 21 pkt z testu z wiedzy ?
                                                    • Gość: JAon2 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 01:08
                                                      A gdzieś się mogę dowiedzieć ile miałem punktów z test a ile z psychola??
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 08:18
                                                      Rozmowę mam 30 stycznia w warszawie. pozdrawiam
                                                    • Gość: mar Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 83.1.94.* 25.01.14, 11:24
                                                      Czy wiecie doładnie czego można spodziewać się na 2 etapie.
                                                      I przede wszystkim jak "przejść" z dobrym wynikiem rozmowę kwalifikacyjną.
                                                    • Gość: 13245 Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.net.intersiec.net.pl 25.01.14, 15:52
                                                      Podobno są już wyniki do I etapu w Krakowie. Jak można sprawdzić, ile będzie osób?
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 09:39
                                                      Na stronie WITD są wyniki. I z tego co jest tam napisane to Ci co mają min. 20 pkt z testu z wiedzy i 70 z testu kompetencji przechodzą dalej. czyli 22 osoby
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.179.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 09:28
                                                      witam mam pytanko czy wie ktos jak moga wygladac zadania na exelu podczas rozmowy kwalifikacyjnej??
                                                    • Gość: on_ Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 12:13
                                                      czy już wiadomo kiedy WITD Olsztyn ma rozmowy ?
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.14, 12:15
                                                      Wlasnie nie .mialo byc o 12.00 maksymalnie a tu nic cisza. Ciekawe czy w ogole dzis beda
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 12:20
                                                      no sam wszedłem aby sprawdzić :) obiecali do 12 ... ale oki byle nie jutro , trzeba coś poczytać jeszcze :)))
                                                    • Gość: fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.14, 12:23
                                                      co myslisz ,zeby czytac ? ustawy ? ja chyba tez jeszcze zajrze do ustaw przed rozmowami, najgorzej sie boje excela bo nie poptrafie tych formul scalac odejmowac itp , no chyba , ze jeszcze kolege zawolam w najblizszym czasie zeby mi pokazal , wydaje mi sie , ze rozmowy bedziemy mieli jakos w nastepnym tygodniu pewnie nie wczesniej
                                                    • Gość: andre Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 12:27
                                                      tylko ustawę o transporcie resztę nie ma sensu , podobnie zrobiłem przed I etapem , reszty sie nie uczyłem bo i jaki sens. Rozmowy na pewno muszą sie skończyć do 10 lutego więc jest trochę czasu :)
                                                    • Gość: onnnn Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 13:32
                                                      Olsztyn juz wyznaczył terminy. Dziwne że do Iławy było 10 a pozostała tylko 6-ka
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.147.119.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 13:48
                                                      ja mam w czwartek w wawie. to myslicie ze z ustaw tez beda pytac jeszcze??
                                                    • Gość: onnnn Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 13:58
                                                      tak naprawdę nie wiadomo co , bardziej to trzeba się wykazać juz komunikatywnością aczkolwiek to również tylko moje spostrzeżenia
                                                    • Gość: fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.14, 14:00
                                                      bo do ilawy startowali takze ci , ktorzy np startowali do ilawy i elblaga tak jak ja no i mam 1 rozmowe tylko a np dziewczyna, ktora startuje do elku i ilawy tez ma 1 rozmowe tylko , myslalem,, ze beda 2 rozmowy , ale w sumie to nic dziwnego bo przeciez to ta sama komisja
                                                    • Gość: onnnn Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 14:06
                                                      no tak , masz racje , jeżeli sa takie osoby , a na pewno były , jest to wytłumaczenie :)
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.31.222.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 14:10
                                                      a myslicie ze jak dadza excela to jakis podstawy czy juz taakie te funkcje rozne pokąplikowane?? jak ktos wie lub byl juz niech sie podzieli??
                                                    • Gość: onnnm Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 14:16
                                                      pewnie jakieś podstawy , formatowanie .. tabel czy tekstu , podstawowe formuły ... na pewno tylko takie sprawy. Kiedyś czytałem że Ci co pisali Excela nie znają go a co dopiero my :)))
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.180.49.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 14:19
                                                      wolal bym worda trafic ale zobaczymy. a wogole wie ktos ile taka rozmowa trwa??
                                                    • Gość: onnnn Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 14:22
                                                      Word również bywał na tych rozmowach wcześniej , własnie polegało to na napisaniu tekstu i sformatowaniu zgodnie z wytycznymi. Rozmowa trwa max do 15 min
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.91.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 14:28
                                                      no to takie cos bym wolal zdecydowanie. Ja myslalem ze dluzej to trwa. No ale musze dzis tego excela powtozyc troche.
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.181.122.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.14, 13:23
                                                      Jak ktos juz mial rozmowy to niech powie co bylo
                                                    • Gość: Gość Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 13:42
                                                      Witam, jestem już po, mianowicie na początku zostałem poproszony o autoprezentacje, pytania z czasu pracy kierowców, kiedy powstała inspekcja, kilka pytań z kodeksu postępowania administracyjnego. Wyniki najpóźniej we wtorek. pozdrawiam
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 30.01.14, 13:45
                                                      To juz tak szybko macie wyniki? Z jakiego witd ? Mozesz rozwinac bardziej temat autoprezentacji j pytan ? Np co o czasie kierowcy pytali
                                                    • Gość: madzi-q Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 19:13
                                                      a co z KPA? i jakie pytania z komputera?
                                                    • Gość: stiopa a w Kielcach IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 10:37
                                                      Dodatkowo mały test pisemny o godz 9 następnie po południu rozmowy kwalifikacyjne. Czy we wszystkich oddziałach tak jest czy macie tylko rozmowy ???
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 03.02.14, 12:32
                                                      FOX - byłem na rozmowie 28 stycznia. 15 osób. Dwa zadanka na kompie ( excel i word - banał - sformatować, wyjustowac wyśrodkować pogrubić ); potem probka pisma.
                                                      potem rozmowa ( czekałem prawie godzinę ). Trzech inspektorów i prawnik . O sobie z ujęciem dlaczego chce pracować w inspekcji, co to transport drogowy i rodzaje, pokazali fotkę rozbitego tira i pytali o mozliwe przyczyny i skutki....
                                                      i tyle. stres jak cholera - to moje pierwsze podejście do itd.
                                                      wyniki max 4 lutego. mowili coś o poniedziałku 3 lutego ... zobaczymy. 15 os na jeden etat...
                                                    • Gość: kandydat Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 03.02.14, 13:13
                                                      FOX - my się w Koszalinie nie zobaczymy.
                                                    • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 03.02.14, 15:12
                                                      no niestety czasem tak bywa, a z jakiego jestes WITD ? co dokladnie bylo w excelu ? co to znaczy probka pisma, probka na kompie czy ręcznie ? ja mam dopiero rozmowe 7 lutego
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.14, 15:50
                                                      Są już może wyniki z Radomia?
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.216.98.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.14, 13:15
                                                      ja na plock skladalem ale dzis nie dzwonili mowili ze od wtorku do piatku ale czy wogole sie uda
                                                    • Gość: dżozef Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 21:27
                                                      ja też już po, zobaczymy co z tego wyjdzie.
                                                      w kraku ponoć do piątku mają być wyniki.
                                                      życzę powodzenia.
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.217.49.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.14, 07:56
                                                      a dzwonil ktos do radomia pytac sie o kolejnosc??
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.14, 12:57
                                                      ja dzwoniłem ,podają tylko twoje wyniki końcowe i które miejsce
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.158.216.156.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.14, 12:59
                                                      aha czyli jak bedziesz w pierqszej 2 to lecisz na badania tak??
                                                    • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.14, 20:44
                                                      Tego kolego nie wiem .Listy oficjalnej nie widziałem.Nie wiem czy będzie gdzieś do wglądu.
                                                    • Gość: niepocieszony :) Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.net.intersiec.net.pl 05.02.14, 19:18
                                                      Są wyniki z Krakowa. No i jak widać - wygrała wyróżniająca się osoba! Gratuluję, widocznie była najlepsza. :D Pozwolę sobie na subiektywny komentarz. Spośród 12. kandydatów wyróżniała się ona już od samego początku kilkoma rzeczami: przyszła bez płaszcza, ze schodów z góry, a nie jak wszyscy, z zewnątrz, miała przypiętą plakietkę pracownika (musiała już tam pracować np na innym stanowisku lub być na stażu) oraz tym, że strzelała uśmiechy do wszystkich włącznie z głównym naczelnikiem i komisją, a podczas oczekiwania na rozmowę, przychodzili do niej pracownicy z dobrymi radami. ;) Byłem na rekrutacji, na początku był test z wiedzy ogólnej. Osoby, które uzyskały powyżej 70% z testu zostały zaproszone na rozmowę kwalifikacyjną. Podczas rozmowy komisja dyskretnie pokazała, że nie jest zainteresowana moją osobą, a cała rekrutacja jest jedynie formalnością i trzeba to jakoś odbębnić. Swoją drogą, gdybym sam miał kogoś zatrudnić, i miałbym już pracownika/stażystę, który byłby w miarę ogarnięty i wygodny, to pewnie też bym dał mu najwięcej punktów, żeby przeszedł. Mam nadzieję, że spośród nas wszystkich była ona naprawdę najlepsza, i wtedy nie mam nic przeciwko. Smuci i razi tylko traktowanie innych zaproszonych na rozmowę, którzy musieli widzieć te wszystkie uśmieszki. Nie dziwcie się potem, że urzędy mają taką opinię. Mimo wszystko, warto było tam iść i poznać zasady rekrutacji. Life is brutal and full of zasadzkas. :D Wszystkim kandydatom dużo wiary w to, że wolne etaty są wolne! ;)
                                                    • Gość: xyz Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 188.112.63.* 06.02.14, 11:54
                                                      Nie łudźmy się. Zauważyłem, że nie liczy się wiedza, doświadczenie czy chęć podjęcia pracy. Mnie wypytywano zaciekle czy kieruję ludźmi lub kierowałem, pewnie coś w testach kompetencji wyszło i mógłbym stanowić "zagrożenie" w przyszłości dla kogoś. I nie pomoże licencja pilota, patent żeglarski czy nawet to, że ktoś był płetwonurkiem bojowym służył w Formozie czy Gromie, zbudował prom kosmiczny dla NASA czy nawet jak będzie pilotem, spawaczem i oblatywaczem. Było kilku lepszych ode mnie (kierując się punktacją z testów), bo co uwzględniano podczas rozmowy to tylko szanowna komisja wie. Wygrała osoba z najniższą liczba punktów, nie wiem czym błysnęła na rozmowie, która była o wszystkim i o niczym. Więc śmiem twierdzić, że LICZĄ SIĘ TYLKO ZNAJOMOŚCI.
                                                    • Gość: max Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.14, 12:56
                                                      ale doświadczenie w kierowaniu ludźmi to raczej atut chyba ... przynajmniej wg mnie tak
                                                    • Gość: xyz Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 188.112.63.* 06.02.14, 14:49
                                                      Niekoniecznie, w normalnej firmie tak, ale uwierz, że jest to niemile widziane. Znajomi startowali też w wielu konkursach na wyższe stanowiska i jest to źle, bardzo źle widziane, a już nie ma o czym mówić jak komisja się połapie że kandydat w przyszłości może im w jakiś sposób "zagrozić". A już w ogóle nie ma o czym mówić jak ma wyższe kwalifikacje, nawet o jakąś jedną podyplomówkę.
                                                      W firmie też sajgon bo jawnie zagraża lizusowi i zaczyna się jazda bez trzymanki.

Dla pocieszenia, jednemu ze znajomych się udało i znalazł lepszą (normalną - w której panują normalne relacje miedzy pracownikami) pracę. Jakież było jego zdziwienie, że szef go wysłuchał jak omawiał jakieś zagadnienie, a nie mógł wyjść wprost z podziwu jak przemówił do niego ludzkim głosem i ze zrozumieniem podszedł do zagadnienia :)))) O mało nie doznał szoku ;)
                                                    • Gość: bulbulator Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 06.02.14, 13:14
                                                      Albo najważniejszy jest profil psychologiczny a wiedza ma drugorzędne znaczenie. Zatrudniłbyś wszystkowiedzącego praktyka z wszystkimi możliwymi uprawnieniami który ma profil maniakalno -depresyjny. Oczywiście w opisie piszę skrajności ale o to mi chodzi.
                                                    • Gość: xyz Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 188.112.63.* 06.02.14, 14:18
                                                      Tylko, że ten "najlepszy" kandydat gorzej (najgorzej) wypadł na tle innych. W teście wiedzy i kompetencji się po prostu ślizgnął. Oczywiście nie mam nic przeciwko tym, którzy się ślizgnęli, mieć szczęście to fajna sprawa :), też chciałbym mieć szczęście w wielu takich konkursach.
                                                      I zakładam, że nikt by nie miał żalu ani pretensji, jeżeli zasady naboru byłyby takie jak w wytycznych GITD, które kilka WITD szczątkowo opublikowało (chyba że tak właśnie miało być ;)). Poza tym, na rozmowie można było pokazać kandydatom wyniki testu kompetencji i powiedzieć: szanowny panie/pani, niestety nie ma pan/i predyspozycji do tego rodzaju pracy, czarno na białym widać.

Abstrahując, ktoś kto ma inne kwalifikacje to chyba nie ma profilu maniakalno-depresyjnego bo po prostu by nie uzyskał, zdobył tych innych kwalifikacji. No i jak wcześniej, wystarczyło pokazać test. Poza tym, można zwrócić się o przekazanie informacji dot. wyników tych testów - w zakresie dotyczącym danego kandydata.

Wystarczyło podać punktację, zasady przyznawania punktów i wtedy ucięto by wszelkie spekulacje albo nawet zadać innym pytania na które nie znaliby odpowiedzi (ADR, ATP, InterBUS, o warunki przewozu odpadów, zwierząt, itp.) i powiedzieć niech szukają dalej swego Pacanowa.
                                                      A swoja drogą, u mnie w firmie swego czasu przeprowadzano nabór. O tak chamskiej rekrutacji wcześniej nie słyszałem. Ja oczywiście nie zostałem powołany do komisji bo bym się temu przeciwstawił (szef mówi o mnie złośliwie "świętszy od papieża", bo nie toleruję "wałków") kandydata który miał wszelkie predyspozycje potraktowano jak "materiał do konserwacji powierzchni płaskich". Zatrudniono oczywiście plecaka, który dostał wcześniej pytania i jest dla pracowników wrzodem. Ostatnio się pytał czy pracują u nas urzędnicy czy pracownicy służby cywilnej i jakie mamy stopnie służbowe, ale te z pieczątek bo w aktach osobowych są chyba źle powpisywane. Po prostu ręce opadają.
                                                      No i ten żal to może wynikł z założenia, że ITD to ostoja praworządności, uczciwości..., ale jak jest naprawdę??
                                                    • Gość: xyz Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: 188.112.63.* 07.02.14, 10:18
                                                      I po co była ta szopka z dostarczaniem pytań z W-wy, szkoda kasy.
                                                    • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.182.0.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.14, 12:00
                                                      a jest ktos kto przeszedl na plock??
      • Gość: aaa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.siedlce.vectranet.pl 05.02.14, 14:28
        Czy był ktoś na rozmowie w Lublinie? Jeżeli tak czy może się
        podzielić wrażeniami .
        • Gość: eee Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.14, 15:16
          a czy ktoś może powiedzieć jak wyglądała rozmowa w Lublinie? Jak długo trwała? Czy pytania były trudne? czego dotyczyły?
      • Gość: gosc Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.146.105.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.14, 08:36
        Czy wie ktos cos na temat radomia a konkretnie Plocka??
        • Gość: ja Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.02.14, 12:06
          A może ktoś tu jest po rozmowach w Olsztynie?
          • Gość: aa Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.14, 15:51
            W Radomiu to nawet list z zajętymi miejscami nie opublikowali-bo po co!
      • Gość: x Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.lomza.vectranet.pl 12.02.14, 22:14
        gratuluję wszystkim, co sie dostali. Miłego pobytu w Koszalinie. i mam nadzieję, że kolejna edycja przełamie zła passę. Tym, co myślą, że już wygrali dobra rada: zejść na ziemię. Prawdziwa walka dopiero się zaczyna... życzę samych wygranych!
        • Gość: Kacper Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 11:58
          A czy w ogóle z piszących na tym forum dostał się?? Bo nikt sie nie pochwalił.
          • Gość: Fox Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.14, 14:43
            ja moge powiedziec tylko , ze wiem iz na 100 % na Iławę dostał sie gosc po znajomosci, wczesniej straznik miejski w Ilawie, w lipcu wzial udzial w konkursie na komendanta SM w Iławie, jednak mu nie poszlo i nie zostal. ale byl przez ten czas zastepca naczelnika , mieli spotkanie jakies z ITD w lipcu czy sierpniu no i tam poznal naczelnika wydzialu w WITD olsztyn, dzieki czemu mogli sobie porozmawiac i omowic szczegoly rekrutacji w listopadzie, takze powierdzam na 100 % ze dostal sie po znajomosci. tutak link dla ciekawych ilawa.wm.pl/162246,Komendanta-strazy-miejskiej-ciagle-brak.html#axzz2tryMJZEg
            • malgo2008 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 23.02.14, 09:30
              czy ktoś się orientuje czy na stanowisko podreferendarza też jest wymagane szkolenie w Koszaline?
              • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.play-internet.pl 23.02.14, 16:11
                Nie. stanowisko podreferendarz to najniższe w hierarchii stanowisko "administracyjne" czyli pracownik inspekcji taki "biurowy". Szkolenie w Koszalinie (lub w innych miejscach) dotyczy tylko ofert na stanowisko "aplikant" - docelowo kontroler ruchu drogowego.
                • Gość: Stefan Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.artinfo.com.pl 11.04.14, 13:06
                  Czy ktoś kto się dostał może powiedzieć po ilu dniach dzwonili do niego z informacją, że się dostał?
                  • Gość: ... Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.gorzow.mm.pl 11.04.14, 14:49
                    ale jakie stanowisko Cię interesuje? Bo jeżeli aplikant - docelowo młodszy kontroler ruchu drogowego to już dawno powinny być wyniki i ludzie chyba się już szkolą.
                • Gość: ajk Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.07.14, 12:03
                  Praktyka ostatnio jest taka, rekrutacja na stanowisko podreferendarza (skrócony proces rekrutacji,obniżone kryteria), po czym, po kilku miesiącach wysyłka na kurs kontrolerów,i na drogę. Pozwala to również przenieść rekrutację w teren do delegatur a tam już czekają" znajomi królika" kto nie zna królika niech sobie odpuści na starcie. Aha wynagrodzenia po kilku latach pracy na poziomie 1700 netto. Warto? Powodzenia
                  • Gość: Ordynator Re: Inspekcja Transportu Drogowego IP: *.dynamic.mm.pl 11.09.14, 01:57
                    Pozdrowienia dla Szanownych Kolegów Ordynatorów z zaprzyjaźnionych oddziałów Szpitala Południowego w Katowicach przesyła ordynator Okulistyki i gorący zwolennik zakupu uzywanych karetek od handlarza z placu;-) Panowie...z AC z dnia 10.09.2014 w Katowicach zapraszam do konfrontacji :-) Panie Profesorze z Pediatrii- przypominam- pediatria, dzieci, noworodki, a nie chybione inwestycje:-)
                    • ordynator27 Re: Inspekcja Transportu Drogowego 11.09.14, 17:32
                      Czekamy Panowie Ordynatorzy na wyniki konkursu na Dyrektora Szpitala Południowego ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka