Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Personal Fianance szukam opinii

11.03.13, 10:01
    Witam,
    czy ktoś może powiedzieć coś o tej firmie. Nie wiem co o tym myśleć, szukam pracy a tu proponują jakieś szkolenie za pieniądze i weekendowy wyjazd. Zero konkretów, obietnica zarobków po szkoleniu, brak wglądu do umowy itd...

Może ktoś ma więcej informacji, do tego całego szkolenia mam jeszcze trochę czasu ale nie wiem czy wydać 390pln za coś niepewnego.
    Obserwuj wątek
      • Gość: DonaldTrump Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 10:11
        Żaden wiarygodny pracodawca nie szkoli kandydatów odpłatnie. W tym przypadku już sama nazwa firmy sugeruje, że to jakiś amber przekręt.
        • odkrywca_sciemy Re: Personal Fianance szukam opinii 12.03.13, 15:12
          Ale nie było oczekiwania zapłaty za coś właściwie (bo sprawdziłem) mam zapłacić za pobyt w dobrym hotelu nic więcej. Mam nadzieję że do kwietnia dowiem się czegoś więcej o tym pracodawcy.
          • Gość: Marcin Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 15:23
            Witam, ja byłem na takim szkoleniu. Super sprawa, umowe widzialem..... nie rozumiem skad to halo? Umowa okresla warunki prowizyjne etc. Nie podjalem co prawda wspolpracy tylko dlatego ze mam zakaz w umowie wspolpracy z innymi firmami a moj szef (swinia) nie wyrazil zgody na odstepstwo. Korzystam natomiast z fachowej obslugi i jestem klientem. Na szkoleniu dowiedzialem sie mnostwo nowych rzeczy - bardzo potrzebnych w zyciu codziennym. Hotel 4gwaizdki - ludzie z calego kraju, swietny weekend w milej atmosferze z konkretna dawka wiedzy.
            • Gość: zainteresowana Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.13, 15:48
              czesc,
              byłam na szkoleniu tej firmy - jest zrozumiałe i czytelne
              wyjazd na szkolenie - ciekawa opcja integracyjna a umowę do wglądu dostałam następnego dnia i mogłam spokojnie przeczytać.....

z tego co się zorientowałam to szkolenia są bezpłatne wiec czytaj ze zrozumieniem....płatny jest nocleg w hotelu...a to juz przyjemność a nie obowiązek

• Gość: Do zainteresowana Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.13, 18:04
                Co to za tekst że szkolenie jest darmowe a 390 to koszt hotelu?
                Sama czytaj ze zrozumieniem łapiesz się na tekst marketingowy a nawet nie sprawdziłaś ceny za nocleg?
                Przecież nocleg w hotelu w Zawierciu nie kosztuje więcej niż w Mariocie.

Co do firmy, zwykła akwizycja w formie MLM nagarnij ludzi a bedziesz bogaty. Firma podobna do innych na rynku Arum, EFG czy prekursor Novision. Jak znam życie i tego typu firmy, musisz na starcie kupić produkt dla siebie czyli wydasz pieniądze a nie wiesz czy kiedykolwiek ci się zwrócą.

Jeżeli szukasz firmy w tej branży to lepiej pójść do koncernu, dostaniesz pasy na start i prowizję większą niż w tej firmie. Pewnie na starcie dostaniesz z 10% a na rynku bez łaski płacą nawet 40-60%.

Pozdrawiam i nie polecam bo to nie praca dla kogoś kto potrzebuje pieniędzy.
                • odkrywca_sciemy Re: Personal Fianance szukam opinii 15.03.13, 07:35
                  Dzięki za odpowiedź poczytałem trochę i to co powyżej napisane jest chyba prawdą. Byłem na rozmowie z znaną firmą ubezpieczeniową, różnica w podejściu duża. Propozycja konkretna 4 tygodnie szkolenia w oddziale, i przez pół roku 2000 stałej plus ZUS.
                  Zaczynam od kwietnia :)
                  • Gość: Znawca Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.180.89.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.13, 13:14
                    Bardzo dobra decyzja. Koncern to wsparcie, reklama, telemarketing itd...

A firmy pokroju Personal Finance to obietnice bez pokrycia, NLP w najgorszym wydaniu, i opowieści o wielkich pieniądzach, które się w nich zarobi. Większość pseudo Dyrektorów w tych firmach oprócz działalności głównej sprzedaje energię, kosmetyki itd... a tobie wmawiają jakie to pieniądze zarabisz robiąc tylko to :( szkoda czasu na takie eksperymenty.
                    • Gość: były Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.13, 08:14
                      Bardzo dobra decyzja, jest to firma dla której liczy się tylko wyciągnięcie kontaktów do znajomych którzy mogliby założyć polisy inwestycyjne. Interesują się człowiekiem zatrudnionym przez pierwsze 2 miesiące a później jak już jesteś odarty z kontaktów i z własną polisą w ręku którą trzeba kupić dla siebie, ponieważ to jest warunek współpracy za 3600 zł to uświadamiają człowiekowi, że jednak nie nadaje się do pracy w tej branży. Szkolenia płatne i nic tak naprawdę nie dają od siebie tylko wymagania i opowiastki Prezesa o wielkiej kasie której nie widać ani u niego ani w tej firmie. Po paru miesiącach jeszcze bardziej uszczupliłem swój budżet niż zarobiłem. To nie jest praca dla ludzi którzy szukają pracy bo koszty jej działalności są tak ogromne, że tylko ludzie z kasą mogą zacząć się w to bawić. Do tego dziwny klimat jest w tej firmie.
      • Gość: Marcin Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.multiconnect.net.tomkow.pl 12.03.13, 20:14
        Do odkrywca_sciemy:
        Nie wiem z kim Pan rozmawiał, że nie dostał Pan wyczerpujących odpowiedzi. Jeżeli nie ma Pan możliwości od tej osoby uzyskać interesujących Pana odpowiedzi proszę o kontakt e-mail postaram się odpowiedzieć na nurtujące Pana pytania. Proszę o kontakt pod adresem: m.kowalski@personal-finance.com.pl System współpracy z naszą firmą jest czytelny i transparentny, nie mamy nic do ukrycia. W razie potrzeby służę pomocą.
        Pozdrawiam
      • snajper55 Re: Personal Fianance szukam opinii 13.03.13, 00:05
        odkrywca_sciemy napisał(a):

> Może ktoś ma więcej informacji, do tego całego szkolenia mam jeszcze trochę cza
        > su ale nie wiem czy wydać 390pln za coś niepewnego.

Jeśli chcesz być akwizytorem na prowizji i latać po ludziach namawiając ich do inwestowania w niepewne interesy, to praca dla ciebie. :)

Cena miejsca w pokoju dwuosobowym: 124 PLN.

S.
        • Gość: Były Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.181.222.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.13, 16:39
          Witam,
          odradzam podobno firma nie solidna szczególnie dla osób które odejdą. Mają problem z odzyskaniem należnych pieniędzy.

P.
          • Gość: Luki Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 14.04.13, 23:45
            potwierdzam, byłem w niej od początku i jeśli chodzi o rozliczenie się po odejściu to graniczy z cudem, pozostaje mi sąd, mają ogromny bałagan w dokumentach! nie polecam!!!
            • Gość: Sławomir Panek Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.maverick.com.pl 15.04.13, 08:36
              Jestem Prezesem tej firmy , jeżeli jest Pan Tomaszem Tomkowiak to pańskie opinie wypisywane bez podania danych personalnych są nieprawdziwe. Wielokrotnie odnosiliśmy się do pańskiego stanowiska. Jeżeli uważa Pan, że został żle potraktowany proszę wystąpic na drogę sądową z powództwem przeciwko firmie. Niegodziwym jest oczerniać firmę tylko dlatego, że nie ma Pan odpowiednich kwalifikacji zawodowych. Nie mam zwyczaju odnosić się do opinii osób, które nie wnoszą niczego do rozwoju branży finansowej, ale chcę przeprosić użrytkowników tego forum, że są zmuszeni czytywać anonimowe wpisy człowieka który nic z siebie nie daje a w sposób karygodny oczernia i szkaluje. Forum ma być platforma wymiana opinii, wskazówek o narzędziem do anonimowego szkalowania. Wstyd mi za Pana! Ten wpis jest skierowany przede wszystkim do Pana, a nie użytkowników i winien być informacją, że narusza Pan ustawę o nieuczciwej konkurencji.
              • Gość: luk Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 15.04.13, 11:22
                jeżeli uważa pan że napisałem nieprawdę proszę złożyć zawiadomienie do prokuratury, mam swoje racje i w 100% udowodnie je na drodze sądowej. jeżeli byłby pan uczciwy to bez słowa rozliczyłby się pan z należności. pańskie zachowanie pozostawia wiele do życzenia, nie polecam kontaktu z tą osobą..
                • Gość: Sławomir Panek Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.247.210.91.neter.pl 15.04.13, 12:00
                  Uważam, że jeżeli jest Pan uczciwy to nie ukrywa Pan personaliów, nie szkaluje firmy i mnie ale występuje oficjalnie z roszczeniem! To co Pan robi jest nikczemne.
                  • Gość: luk Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 15.04.13, 15:15
                    skoro pan wie kim jestem to co za problem się rozliczyć i zamknąć sprawę? korona panu z głowy spadnie?
                    • Gość: PIT Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.182.24.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.13, 14:23
                      Jeżeli firma nie przesłała PIT-u w terminie trzeba to zgłosić w US i po sprawie.Szkoda forum na jałowe dyskusje.
                      A swoją drogą co to za firma, która centrale ma w dużym pokoju u asystentki a pod firmą jest SexShop
                      • Gość: obserwator Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 12:36
                        rozumiem, że są to opinie byłych, niezadowolonych współpracowników.. może zadajcie sobie trud...dlaczego wam nie wyszło w tej branży, w tej firmie...czy to znaczy, że punkt widzenia zmienia się ....w zależności od punktu siedzenia....na szczęście "rynek" zweryfikuje kto jakim jest CZŁOWIEKIEM.
                        • Gość: do obserwator Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.finemedia.pl 21.04.13, 12:41
                          dobrze napisane....tutaj wylewają swoje żale niezadowoleni z życia i sfrustrowani, wywaleni z innych firm osoby, którym życie się nie ułożyło....

ktoś coś napisał o gościu od wyłudzania odszkodowań - nie wyszło mu tam to doczepił się do innej firmy.....

brak słów dla takich mało znaczących istot.....
                          • Gość: gość Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 21.04.13, 13:05
                            problem polega nie na tym, że ktoś kto kiedyś pracował w tej firmie się nie nadaje czy cokolwiek innego jak twierdzi osoba prezesa, problem polega na tym, że są osoby, które czują nie pokrzywdzone przez tą firmę, i niestety prezes nie jest przygotowany do swojego stanowiska skoro nie zajął się sprawą wyjaśnień. gdyby obie strony wyjaśniły nieporozumienia niebyłoby żadnego negatywnego wpisu tutaj!
                            • Gość: JA Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.finemedia.pl 21.04.13, 17:40
                              przeczytałam powyższe wpisy....nikt nie napisał, że się nie nadajesz....oprócz ciebie, cytuję"...osoba może się także nie nadawać do tego zawodu"....i sam sobie robisz problemy
                        • Gość: obserwator_1 Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 21.04.13, 12:45
                          można zadać sobie pytanie dlaczego nie wyszło w tej branży, odpowiedzi jest kilka:
                          - złe przygotowanie przez firmę (PF), wprowadzenie w błąd od początku i złe prowadzenie przez przełożonych ( przykład idzie z góry)
                          - osoba może się także nie nadawać do tego zawodu,
                          Drugą sprawę stanowią nie zadowoleni byli współpracownicy, z jakiego powodu muszą być niezadowoleni, czują się oszukani, a prezes nie potrafi jak widać rozwiązać tej sytuacji tylko wypisuje na forum nieprawdę. Gdyby był uczciwy i jego firma również nic takiego na tym czy innym forum nie byłoby napisane, jeżeli jest problem to wystarczy go rozwiązać, jak widać wielki pan Panek nie potrafi tego, nie nadaje się na to stanowisko. Widać na przykładzie wypowiedzi, że ta osoba powinna zajmować się handlem przy straganie..
                          • Gość: obserwator Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 16:57
                            Jeśli to jest sposób załatwiania spraw, ziejemy jadem, obrażamy innych na forum .......to wróciliśmy do ery kamienia łupanego cofając się w rozwoju....jeśli komuś z jakiegoś powodu "nie wyszło" ...zawsze znajdziemy przyczyny zewnętrze : firma nie ta , ludzie wokół do niczego, przełożeni , system....a gdzie w tym wszystkim jesteśmy my sami? Domyślam się, że jeszcze wiele lat pracy przed nami....skupmy się zatem na tym by spotykać właściwe osoby na swej drodze i dokonywać właściwych wyborów.....by potem mieć żal tylko do siebie...w końcu to my odpowiadamy za swe decyzje - te dobre i te złe.... życzę tylko tych pierwszych! a czy to będzie ta firma czy inna....może warto zbudować własną z wszystkimi konsekwencjami jej prowadzenia ...
                            • Gość: info Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.ppp.polbox.pl 22.04.13, 10:34
                              Witam,
                              przeczytałem cały wątek, z niewinnego wpisu stał się jednym wielkim bełkotem w który wpisuje się prezes.
                              Fakty są następujące
                              1. Są obowiązki pracodawcy
                              2. Są obowiązki pracobiorcy
                              Ad.1 jeżeli jedna strona wykonała pracę to druga powinna za nią zapłacić niezależnie od tego ile tej pracy jest. Jeżeli praca była wypłacana w formie zlecenia należny jest PIT i to do 28.02 po stronie pracodawcy. Jeżeli wypowiada się umowę/ czy rozwiązuje to w zależności od formy również należne jest ostateczne rozliczenie
                              Ad. 2 Po stronie pracownika jest wykonanie założonych działań w celu uzyskania wynagrodzenia. W przypadku umowy-cywilno prawnej nie można oczekiwać pracy na 8h itp... Pracownik na takiej umowie ma dokonać działąń zgodnych z prawem itd..

Skoro, jest ktoś kto wykonał pracę to trzeba mu za to zapłacić. W mojej ocenie sąd to ostateczność a prezes firmy tylko taki kierunek widzi jako rozwiązanie spraw to przykre.

A tu jak już ktoś napisał jest opluwanie się, sugestie co do nikczemności, jakaś nieuczciwa konkurencja, ktoś nazywa kogoś żenującym, ocenia się IQ na podstawie jednego wpisu itd. Jeżeli tak wygląda korespondencja między zwolennikami i przeciwnikami tej firmy to lepiej od niej się trzymać z daleka. Bo można nożem w plecy dostać za nim się człowiek zdecyduje odnieść sukces.
                    • Gość: Po lekturze Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.30.25.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.13, 19:58
                      Cytat dla prezesa
                      Le­piej jest nie odzy­wać się wca­le i wy­dać się głupim, niż odez­wać się i roz­wiać wszel­kie wątpliwości.
                      Mark Twain
              • Gość: Aspa Re: Personal Fianance szukam opinii IP: 95.83.200.* 19.04.13, 15:44
                W sumie mi to wisi, bo nie znam firmy i nawet nie mieszkam w Polsce, by taka firma - krzak mnie obchodziła. Ale przeczytałem post pana prezesa i nie mogę się powstrzymać:
                Prezesie! Słowo prezes piszemy - w kiontekscie, w jakim pan go użył - z małej litery. Nazwiska polskie się odmieniają ('jesli jest pan Tomaszem Tomkowiakiem'). Opinie nie mogą być nieprawdziwe, bo z definicji są subiektywne i wygłaszajaca je osoba zapewne nie robi tego wbrew sobie - można napisać nieprawdę albo wprowadzić w błąd zaś opinie moga być krzywdzące. A już fakt podania, lub nie, danych personalnych - jakiegokolwiek wpływu na prawdziwosć opisywanych faktów nie ma. Ja tez pisze anonimowo a wszystko co pisze - jest prawdą, według mej najlepszej wiedzy przynajmniej.
                I na koniec - wpis a forum wyrażający opinię nie może naruszać ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji - juz szybciej jest takim naruszeniem obiecywanie kolosalnych dochodów w sytuacji, gdy rynek lub oferowany produkt takich dochodów zapewnic nie mogą.

Do napisania powyzszego skłoniło mnie zmeczenie obecnością w życiu publicznym firm-krzaków, ktore epatują niezrozumialym jezykiem i marketingowym bełkotem, tudzież kapitalistyczna nowomową, a tymczasem różni ich prezesi, menadzerowie, dyrektorzy wykonawczy i inni nie są w stanie sklecić zdania poprawna polszczyzną i w zgodzie zasadami logiki, choć silą się na pozę inteligenta.
                • Gość: gość Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.13, 22:32
                  Widzę, że już brakuje klientów do wyłudzania odszkodowań. z kolejnej firmy Cie wywalili? No popatrz jaki świat jest mały...
                • Gość: PIT Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.205.113.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.13, 22:56
                  Możę napisanie z dużej litery podnosi ego :) lub leczy kompleksy
                  • Gość: gośc Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.finemedia.pl 20.04.13, 09:18
                    a ty przypadkiem nie zrób sobie krzywdy skacząc z poziomu swojego ego na swój poziom IQ....jesteś żenujący....
                    • Gość: do gośc Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.30.195.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.13, 01:45
                      Kogoś zabolało ? chyba nie jesteśmy na TY. Ja odniosłam się do konkretnego wpisu a ty do czego ? Opinii o firmie prezesie, ludziach którzy się wypowiadają. A stwierdzenie jesteś żenujący... sugeruje, że masz wiedzę kim jestem . Po tym wpisie nie wyliczę twojego IQ bo nie ma czego liczyć.
                • Gość: gościu Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 20.04.13, 12:48
                  Dokładnie firma krzak, zarabiaja na osobach rekrutowanych do pracy duże kwoty za tak zwane szkolenia, a później każdy musi zakupić produkt, o którym nic nie wiem bo jest wkręcany w ogromne zyski, później rodzina to kupuje i prezes zadowolony. wystarczy zobaczyć biuro i wszystko jasne.. prezes sprzedaje na boku energię żeby stać go było na raty za samochód..
                  • Gość: od środka Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.13, 11:58
                    Witam!!!
                    Przeczytałem wszystkie wpisy i co mi się nasuwa?
                    zarzut-firma krzak
                    - jaka poważna firma finansowa o zasięgu ogólnoświatowym / a Personal ma oferty tylko takich firm / dałaby możliwość reprezentowania siebie nieprofesjonalistom ?
                    ryzykowali by własną renomą budowaną przez dziesięciolecia ?
                    zarzut-odpłatne szkolenie
                    -zobaczcie ile kosztuje szkolenie prowadzone z nastawieniem na zysk ze szkolonych
                    szkolenia.rp.pl/wydarzenie/info/1887,Kurs_Doradcy_Finansowego.html
                    opłata jest świadomą inwestycją uczestników szkolenia we własną wiedzę i przyszłość zawodową
                    ten kto jedzie na szkolenie nie wie czy podejmie współpracę, czy nie
                    tego też nie wie Personal, bo nie wiąże ze sobą nikogo żadną umową z deklaracją nakazu współpracy
                    uważacie więc że powinni fundować wszystkim chętnym pobyt w hotelu gratis ?
                    kolejka chętnych kończyła by się po drugiej stronie kraju
                    Forum rozpoczął ktoś, kto chyba zazdrości dobrej organizacji w Personal i tego że firma jest niezależna, a sam może pracuje w takiej, która pod fasadą "niezależności" poleca klientom oferty jednej tylko firmy-współudziałowca
                    Gryzie go sumienie, że oszukuje klientów ?
                    Myślę że to jest zawiść
                    a zawiść jest bezinteresowna i nie zna granic !
                    Wynagrodzenia
                    taki sam system prowizyjny dla wszystkich-transparentny
                    prowizja to najuczciwsze wynagrodzenie
                    jeżeli ktoś uważa że coś zarobi za obecność, to chyba za długo udawał że pracuje mając etat w jakimś biurze
                    Pozdrawiam Serdecznie forumowiczów !

zarzut- zmuszanie do kupienia produktu dla siebie
                    -totalny bzdet
                    każdy kto to robi, robi to dobrowolnie mając na myśli budowę własnego bezpieczeństwa finansowego a nie jakiejś "aktywacji" jak w MLM-ach sprzedających "mydło i powidło"
                    • Gość: do środka Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 22.04.13, 17:29
                      to może jeszcze wytłumaczenie w jaki sposób "doprosić" się o swoją prowizję? bo tego wątku nie ma w wypowiedzi!
                      Personal nie jest na rynku dziesięciolecia! max 3 rok..

Piszcie prawdę o tej firmie
                    • odkrywca_sciemy Re: Personal Fianance szukam opinii 22.04.13, 17:53
                      > Witam!!!
                      > Przeczytałem wszystkie wpisy i co mi się nasuwa?
                      > zarzut-firma krzak
                      > - jaka poważna firma finansowa o zasięgu ogólnoświatowym / a Personal ma oferty
                      > tylko takich firm / dałaby możliwość reprezentowania siebie nieprofesjonalisto
                      > m ?
                      A co to ma za znaczenie? Jest cała masa małych firm, jednoosobowych i większych które mają takie umowy więc na co to jest dowód? Przecież firmy weryfikują tylko poprawność danych i egzaminów a nie kompetencje pracowników.
                      > ryzykowali by własną renomą budowaną przez dziesięciolecia ?
                      Osoba która to napisała nie ma pojęcia o tym co pisze.
                      > zarzut-odpłatne szkolenie
                      > -zobaczcie ile kosztuje szkolenie prowadzone z nastawieniem na zysk ze szkolony
                      > ch
                      > szkolenia.rp.pl/wydarzenie/info/1887,Kurs_Doradcy_Finansowego.html
                      A co ma profesjonalne szkolenie z tym co robią Państwo. Byłem na jednodniowym szkoleniu i ni jak się to ma do profesjonalnego kursu z etyką w tle. Robię kurs profesjonalnego doradcy potrafię odróżnić, próbę sprzedania czegoś od profesjonalnego przekazu.
                      > opłata jest świadomą inwestycją uczestników szkolenia we własną wiedzę i przysz
                      > łość zawodową
                      > ten kto jedzie na szkolenie nie wie czy podejmie współpracę, czy nie
                      > tego też nie wie Personal, bo nie wiąże ze sobą nikogo żadną umową z deklaracją
                      > nakazu współpracy
                      Nie ale powinni powiedzieć przed szkoleniem o ewentualnym koszcie robienia biznesu z firmą
                      > uważacie więc że powinni fundować wszystkim chętnym pobyt w hotelu gratis ?
                      > kolejka chętnych kończyła by się po drugiej stronie kraju
                      Odbyłem szkolenie w profesjonalnej firmie 3 tygodnie, dostałem pakiet wiedzy i zapłaciłem kaucję 220pln (zwrotną)
                      > Forum rozpoczął ktoś, kto chyba zazdrości dobrej organizacji w Personal i tego
                      > że firma jest niezależna, a sam może pracuje w takiej, która pod fasadą "niezal
                      > eżności" poleca klientom oferty jednej tylko firmy-współudziałowca
                      Rozpocząłem forum bo szukałem pracy. Spotkałem się z przedstawicielem Personal Finance biorąc pod uwagę opcję współpracy z tą firmą. Dziś wiem, że dobrze zrobiłem podejmując decyzję o związaniu się z innym podmiotem. Działam od 25.03 z inną firmą i czytając to forum utwierdzam się w słuszności tej decyzji. W szkolenie małym druczkiem jest zaszyty koszt własnej polisy o czym wasz przedstawiciel łaskawie nie wspomniał.
                      > Gryzie go sumienie, że oszukuje klientów ?
                      Sumienie chyba gryzie tego który napisał te bzdury nie mające żadnej podstawy do wyciągnięcia takich wniosków.
                      > Myślę że to jest zawiść
                      > a zawiść jest bezinteresowna i nie zna granic !
                      Czego mogłem zazdrościć nie mając pełnej wiedzy o tym jak działacie. Jedyne co mogę stwierdzić. Zaoszczędziłem 390pln, nie musiałem kupić własnej polisy bo mam i działam na rynku finansowym z organizacją o dużo dłuższej tradycji niż Personal Finance.
                      > Wynagrodzenia
                      > taki sam system prowizyjny dla wszystkich-transparentny
                      > prowizja to najuczciwsze wynagrodzenie
                      Działam w systemie prowizyjnym mam do tego stałe wynagrodzenie płacone przez 1 rok, spotkania odbywam z własnych poleceń oraz 3 spotkania umawia mi ColCenter
                      > jeżeli ktoś uważa że coś zarobi za obecność, to chyba za długo udawał że pracuj
                      > e mając etat w jakimś biurze
                      Szkoda to komentować bo jeżeli jesteś osobą z wewnątrz to zabroniłbym ci wpisów, szkodzisz tylko swoimi wpisami. Do tej pory nie zabierałem głosu bo uznałem temat dla mnie za zamknięty. Ale skoro wywołał mnie ktoś do tablicy to musiałem zabrać ponownie głos.
                      > Pozdrawiam Serdecznie forumowiczów !
                      >
                      >
                      >
                      > zarzut- zmuszanie do kupienia produktu dla siebie
                      > -totalny bzdet
                      No właśnie to jest totalny bzdet czy można zacząć pracę w Państwa firmie bez własnej polisy?
                      > każdy kto to robi, robi to dobrowolnie mając na myśli budowę własnego bezpiecze
                      > ństwa finansowego
                      Proszę do zwykłej sprzedaży nie dorabiać ideologii. Są Państwo zwykłym tworem MLM, gdzie aktywnością jest własna polisa i wyjazd na szkolenie. Nie dajecie od siebie nic po za prowizją. Nie wiedziałem tego miesiąc temu ale dziś odrobiłem zadanie domowe i nigdy więcej się nie dam naciągnąć takim firmom jak wasza. Z etyką i prawdomównością ma to niewiele wspólnego.
                      a nie jakiejś "aktywacji" jak w MLM-ach sprzedających "mydło
                      > i powidło"
                      Firmy MLM maja tą przewagę nad Państwem, że nazywają rzeczy po imieniu a Państwa tworze pod płaszczem o nazwie Bezpieczeństwo Finasowe, Wolność Finansowa itp. kryje się nic innego jak system MLM gdzie zakupy polis tworzą strukturę zarobków. ot tyle

To mój ostatni wpis, pracuję na prowizji w systemie agencyjnym, sam sobie sterem itd... Jestem zadowolony z atmosfery w oddziale, szkoleń za darmo i z pakietu socjalnego, który mi dołożono do prowizji. Celowo nie wymieniłem nazwy mojej firmy bo nie chcę aby mi ktoś zarzucił dziś nieuczciwą konkurencję.
                      Z poważaniem
                      • Gość: Znawca Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.204.92.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 08:10
                        Brawo dla autora wątku. Podsumował wszystko bardzo trafnie. Na rynku jest sporo firm tego typu gdzie system MLM jest podstawa działania dla właścicieli. Może w OFE było to dobrym rozwiązaniem ale przy polisach inwestycyjnych?
                        Zamiast etycznie rozmawiać o potrzebie oszczędzania rozmawia się o potrzebie zarabiania. Bo tak jak napisał autor wątku kup swoją polise (niby z potrzeby) a naciągając innych na ten patent będziesz na nich zarabiał. No cóż każdy kto przeczyta ten wątek będzie miał już pełną wiedzę, i z kim będzie miał do czynienia bo przecież wypowiedział się prezes i to jak.
                        Rynek jest duży i do zagospodarowania życzę powodzenia tym, którzy wiedzą jak etycznie na nim działać bo takie firmy są w mniejszości (niestety).
                        • Gość: Hmmm Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.31.51.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.13, 02:39
                          Zostałem zaproszony na szkolenie w Tarnowie, nawet się zgłosiłem bo co mi szkodzi. Ale przeczytałem to wszystko i upewniłem się, że moje wcześniejsze obiekcje są słuszne szkoda weekendu.
                      • Gość: szukający pracy Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.13, 19:05
                        Zaproponowano mi szkolenie płatne 350 zł w przyszłym miesiącu w Bielawie. Przedstawiono wizję dobrych zarobków. Nigdy nie pracowałem w branży ubezpieczeniowej, a z tego co czytam na tym forum to jest wiele negatywnych opinii o Personal Finance. Nie wiem co robić i faktycznie zastanawiam się jaka firma rekrutując do pracy żąda pieniędzy za szkolenie. Koszt hotelu to 120 zł a oni biorą 350 zł,nawet prawdopodobnie z tego co się dowiedziałem pracownicy tej firmy rownież płacą za szkolenia. Nasuwa to pytanie czy ta firma jest wyplacalna skoro nie stać jej na szkolenie własnych ludzi. Chyba sobie jednak odpuszczę.
                        • Gość: Luk Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 22.09.13, 20:03
                          firma nie jest wypłacalna do dnia dzisiejszego nie rozliczyła się ze mną, także strata czasu, żyją z takich szkoleń.
                          • Gość: szukający pracy Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.13, 08:02
                            Dziękuję za informację, już po rozmowie wydało mi się to dziwne, że trzeba płacić za szkolenie i oczywiście obietnice ogromnej kasy którą można zarobić również wydały się mało rzeczywiste. Skoro tak dużo zarabiają to osoba przeprowadzająca ze mną rozmowę mogłaby być lepiej ubrana. Moja koleżanka też się zainteresowała współpracą z tą firmą więc również
                            jej odradzę. Dzięki za pomoc
                            • Gość: szukający pracy Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.13, 08:45
                              Dopiero po dokładnym przeanalizowaniu wpisów zauważyłem, że wypowiada się też sam Prezes firmy na forum. To jakaś masakra. Jestem w szoku i widać, że ten człowiek to do najmilszych nie należy i nie znosi krytyki. Do tego wypowiedz na forum używając czyjegoś imienia i nazwiska to chyba jest już naruszenie danych osobowych. Bardzo niski poziom
                          • Gość: OFE Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.13, 15:50
                            Mnie Personal nie wypłacił jeszcze pieniędzy za OFE, zalegają od 3 lat 400 zł. Strata czasu i chodzenie za swoją kasą do pana Wojciecha. Szczęście, że mogłem się przekonać o tym na samym początku mojej pracy, że z kasą tam ciężko. Od 3 lat pracuje w firmie ktora płaci na czas i nie ma totalnego bałaganu w rozliczeniach. W Personal wszystko działa na wariackich papierach.
                          • Gość: Marcin Kowalski Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.13, 12:21
                            Co Ty człowieku piszesz za bzdury. Myślisz, że jesteś anonimowy w internecie? Ja pracuje w tej firmie od początku. Nie mam żadnych zaległości nawet 1zł. Dlaczego takie rzeczy w sieci piszą ludzie którym po prostu nie wyszło, nie nadają się, nie mają wiedzy i umiejętności potrzebnych w tej branży. Życiowi frustraci....opluć zgnoić, żeby odsunąć od siebie fakt swojego nieudacznictwa. Jak Spółka winna jest Ci pieniądze to podaj ja do Sądu, udowodnij i dochodź swoich racji na nie piszesz bzdury.
                            • Gość: PP Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 27.09.13, 18:51
                              no nie pamiętam ciebie żebyś pracował od początku! opluwasz Ty nie wypowiadaj się skoro nie znasz sprawy! spółka sama wie komu winna i gdyby była w porządku sama by uregulowała, ale nie potrafi widocznie! Gdybym wypisywał nieprawdę podała by mnie do sądu czego nie zrobiła!
                              Także resztę można sobie dopowiedzieć kto mówi prawdę!
                              • Gość: Rozliczenia Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.31.120.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 10:40
                                tak gwoli sprawiedliwości dowiedziałam się, że firma przegrała jakąś sprawę w sądzie pod koniec września o nie wypłacone pieniądze. Może ten fakt posłużyć pozostałym do ubiegania się o swoje. Z tego co wiem nikt nie stawił się ze strony firmy na sprawę i było od razu WINNI i to już 2 albo trzeci raz.
                                • Gość: hmmm Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.finemedia.pl 15.11.13, 21:26
                                  och proszę jaka poinformowana jesteś... wpisy tu pojawiające się piszą osoby, którym w życiu nie wyszło a muszą się na kimś odegrać...żenada.
                                  zanim zaczniecie oczerniać jakąś firmę zastanówcie się ile sami jesteście warci! zawsze znajdzie się ktoś, kto ma pretensje do całego świata i będzie obwiniał ta czy inną firmę.....

poziom niektórych wypowiedzi świadczy o niskim poziomie inteligencji piszącego...wręcz ujemnej

• Gość: Do autora Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.31.167.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.14, 11:17
                                    Autor napisał ile jesteście warci i do tego konfrontacyjnie zastanówcie się.... Większość po zastanowieniu się stwierdzi jestem wartościowa/y, biorąc pod uwagę wpis tej osoby ona o sobie tak nie myśli, bo wyraża myśli osób mających niską samoocenę.

Co do oceny inteligencji, ten wpis nie kwalifikuje się do żadnego poziomu, więc czas człowieku (mm nadzieję że się nie mylę) przestać zajmować stanowisko, czas do szkoły odrobić zaległości.

Co do firmy dokonam jednego wpisu- szkoda czasu, po wypowiedzi prezesa można stwierdzić jedno, facet ma problem z samym sobą. Co do obrońców, nie mając dowodów oskarżają innych o to, że upominają się o swoje, albo piszą na temat firmy, co myślą na temat naciągania na szkolenia i odtrącają ich od czci i wiary straszne.

Firma jak wiele, kilkanaście osób w sekcie związanych, nic nie wiedzącym guru, który jest jak pasterz mówi gdzie macie iść. Nie ma pojęcia o tym co robi, ale wie jak sprawić by wielu pracowało na jego BMW i godne, życie.
                            • Gość: XX Re: Personal Fianance szukam opinii IP: 78.10.134.* 28.09.13, 20:23
                              ...nie zalegają Tobie 1 złotówki bo pewnie jeszcze nic nie zarobiłeś w tej firmie..hi hi
                              a tak nawiasem mówiąc dlaczego ciągle w swoich wypowiedziach nazywasz ludzi wyrażających swoje opinie nieudacznikami? i skąd wiesz czy firma rozliczyła sie z nimi? odpowiedz może być taka iż prawdopodobnie jesteś właścicielem tej firmy skoro zajmujesz takie stanowisko bo zwykly pracownik nie ma takiej wiedzy i nie może być w 100 % pewna czy firma wszystkich rozlicza ok, lub piszesz na wyraźną prośbę swojego pracodawcy prostując takie opinie...
                              • Gość: odkrywca_sciemy Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.147.165.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.13, 21:48
                                Juz zapomnialem o tym forum a tu na poczte nowe wpisy wpadaja. Oczywiscie usunałem subskrybcję, bo szkoda mi czasu na czytanie tych wypocin.
                                Panie Marcinie broni Pan firmy jak Don Kichot, może lepiej czasem się ugryźć w język zamiast szczekać na takim poziomie. Wpisuje Pan półprawdy próbując coś co jest nazwane wprost -nie stać firmy na opłacanie szkoleń dla pracowników, dlatego płacą sami i tak jest, a pisanie o noclegu itp...to mydlenie oczu, tak nie robią profesjonalne firmy wiem co piszę bo w takiej pracuję.
                                Szkolenie jest organizowane przez Firmę i mój koszt to dojechać reszta po stronie firmy, szkolą się wszyscy a najlepsi mają tych szkoleń sporo.
                                A co do szczytnych celi to na jaki tak apropo cel wpłacacie pieniądze?
                        • Gość: Marcin Kowalski Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.13, 12:39
                          Firmę stać na szkolenie swoich ludzi i ono jest darmowe!!! Kwestia noclegu, wyżywienia dwudniowego to już całkowicie inna sprawa. Na cenę szkolenia nie składa się tylko nocleg!!
                          ale:
                          - wyżywienie
                          - wynajęcie sali wykładowej - nikt nie wie czy będziesz z Nami pracował i czy zarobisz dla Spółki chociażby 1zł- powinniśmy Twoim zdaniem za to płacić??? My wolimy te pieniądze przekazać na sponosring w szczytnym celu
                          - materiały - które albo wykorzystasz albo wyrzucisz albo komuś dasz
                          - wykładowcy - którzy prowadzą szkolenie - dla Ciebie to weekend i może podejmiesz pracę dla wykładowcy to praca!!
                          Pozdrawiam i życzę podjęcia rozsądnej decyzji.
                          • Gość: Do Marcin Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.146.100.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.13, 06:59
                            Witam Panie Marcinie,
                            czy w branży finansowej jest wymagana niekaralność? Chyba to ważne w tej branży prawda?
                            • Gość: VVVV Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.dobeska.net 22.02.14, 22:34
                              ...bo pan Marcin dużo miał do powiedzenia w wielu krytycznych komentarzach zamieszczonych na tym forum pod adresem osób współpracujących z Personal Finance, a chyba nie do końca miał z prawnego punktu widzenia prawo do wykonywania tego zawodu :)
                              • Gość: Zainteresowany Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.180.137.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.14, 09:57
                                Jeżeli tak jest to co ten człowiek robił na ostatnim szkoleniu PF i jakim cudem odebrał nagrodę z Generali czyżby miał uprawnienia na fałszywej niekaralności?
                        • odkrywca_sciemy Re: Personal Fianance szukam opinii 08.12.14, 09:22
                          Właśnie się dowiedziałem, że wypowiadający się na forum prezes firmy, postanowił ogłosić upadłość. Zostawił sporo osób bez zapłaty złotówki.... Jeżeli ktoś jeszcze ma pytania co do firmy to już nie ma o co....
              • Gość: Zniesmaczony Re: Personal Fianance szukam opinii IP: *.147.242.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.13, 10:16
                Tym wpisem wniósł Pan dużo do branży finansowej, bardzo dużo. Jedno na pewno szkoda słuchać człowieka, który za prawdę uznaje tylko to co sam uważa. Żenujący poziom wypowiedzi, żenujący poziom zachowania i pewnie tak samo w życiu. Każdy kto się ze mną nie zgadza, jest przeciwko mnie, więc można na nim wieszać psy, oby tylko nikt nie zaatakował mojej osoby. Wygląda jakby ego odbiło komuś mózg i teraz zabolał, i ujawnił całą prawdę o.........
      • kinga7878 Re: Personal Fianance szukam opinii 09.10.16, 12:21
        OSZUŚCI !!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka