Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oni już pracowali

IP: *.szymon.pl 24.07.04, 17:46
    W związku z ty, że dostałem się na studia postanowiłem w te wakacje zarobić na nie. Pracę załatwiłem sobie w firmie mojego sąsiada. Robimy odlewy betonowe z wcześniej przygotowanych form. Do moich obowiązków należy: wsypywanie zaprazy do formy, wiązanie szalunków i sprzątanie. Pracuję od lipca, mam zamiar do połowy września. Jak na razie nie jest źle: robimy po od 8 do 10 godzin, od 6 rano. Praca nie jest lekka, a jak to się mówi "jak się nie narobisz to nie zarobisz". Zarobki są w granicach 1200 zł na miesiąc więc nie jest źle.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Anulka Re: Oni już pracowali IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 17:57
        W wakacje wyjechałam do Francji.Tam pracowałam w przetwórni owocowej.praca nie była ciężka (od 7.00, czasami od 8,00 do 16.00 lub 17.00).Zarobki też były dobre bo płacono nam 6,80e/h.Procodawca okazał sie utrzciwy i nie bylo problemów.Jednak po 2 przepracowanych miesiącach skończyły sie owoce,a pogoda nie dopisywala i trzeba bylo zjeżdzać do Polski.Pomimo pracy były to moje najciekawsze wakacje.Zarobiłam pierwsze w życiu pieniądze, a prócz tego zwiedziłam pół Francji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka