Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

IBM POLSKA i Zwolnienia

IP: *.chello.pl 26.07.04, 00:47
    W IBM Polska (tak, tak wcale nie polska firma) wypowiedzenie - przychodzi
    ochroniarz na openspace, kartonik i po lunchu jstem out. Ale zapłacili za 6
    miesięcy .Dranie
    Obserwuj wątek
      • bopin openspace po lunchu 29.07.04, 14:57
        załatwili cie kultura, nie możesz narzekać, gdybyś wiedział jak ludzi robią w
        bambuko w innych firmach. Ale, ale, może miałeś problemy z językiem polskim i
        dlatego, po tym lunchu na openspacu...
        • Gość: agulha open space IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.04, 22:07
          Nie lubię slangu angielskopodobnego, ale w tym przypadku a) wypowiedź jest
          nieoficjalna b) kto choć raz widział open space, wie, o co chodzi. A co miała
          dziewczyna napisać - "przychodzi pracownik firmy ochroniarskiej do dużej sali,
          w której pracuje wiele osób (jednak ich biurka rozdzielone są między sobą
          specjalnymi przegródkami, niesięgającymi sufitu i nie w pełni
          dźwiękoszczelnymi; jest to jedyne pomieszczenie, w którym pracują osoby
          zatrudnione w naszej firmie, poza kierownikami), i po posiłku południowym,
          czymś pośrednim między drugim śniadaniem a obiadem, ponieważ niektórzy
          pożywiają się kanapkami przyniesionymi z domu, inni natomiast udają się do
          okolicznych restauracji i barów, żeby zjeść dania gorące, jakkolwiek nadal
          formalnie jestem zatrudniona, to jednak w praktyce już nie pracuję"???
      • Gość: leniuch102 dranie ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 23:39
        oto pytanie. Kasa za pół roku to całkiem całkiem. A nie było to czasem
        zwolnienie grupowe?
        leniuch.blox.pl
      • Gość: rowka Re: IBM POLSKA i Zwolnienia IP: *.chello.pl 01.08.04, 02:25
        Nie , prezes narobił gnoju a ja wystąpiłem jako kozioł ofiarny.
        • jorn Re: IBM POLSKA i Zwolnienia 01.12.04, 16:56
          Nie jest tak tragicznie - masz pół roku na szukanie nowej pracy żyjąc z tej
          odprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka