Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podatek z niemiec

17.03.14, 19:19
    Witam czy ktoś orientuje się czy i gdzie można sprawdzić czy w niemieckim urzędzie została zlozona deklaracja podatkowa? Sytuacja wygląda nastepujaco Oddalismy rozliczenie podatku za 2011 i ok. października 2012 podpisywaliśmy dokumenty gotowe do zlozenia ale do tej pory nie mamy zadnej odpowiedzi, a z kolei za 2012 rok rozliczaliśmy się w październiku 2013 i już dostaliśmy kase. Stad moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy poprzednia dekaracja trafila do urzędu? z góry dziekuje za odp
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sławo Re: podatek z niemiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.14, 13:07
        Sama się rozliczałaś czy przez jakąś firmę??
        • sylwuska8502 Re: podatek z niemiec 18.03.14, 15:24
          Przez niemiecka firme
          • Gość: Sławo Re: podatek z niemiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.14, 15:38
            Ja Ci proponuje iść do tej firmy i zapytać, skoro podpisałaś z nimi umowę to Ci wszystko wyjaśnią. Ciężko jest coś Ci doradzić bo nie znam całej sytuacji, która zapewne jest skomplikowana. Ja natomiast w Polsce też w firmie się rozliczałem zawsze w Tax-Polu i zawsze jak miałem jakieś pytanie to się z nimi kontaktowałem i wszystko mi wyjaśniali - tak najprościej.
            • maslana_23 Re: podatek z niemiec 18.03.14, 16:38
              Dokładnie, Sławo ma rację. Lepiej nic samemu nie wyjaśniać i szkoda czasu, by grzebać w przepisach. Lepiej pójść do firmy, której to zlecono.

A jeśli nie będzie pomocna, to mogę Ci polecić ludzi z Euro-Tax.pl. Znają się na tej robocie, pomagają, zawsze można zadzwonić lub napisać do nich na Facebooku.
              • Gość: guuuzik Re: podatek z niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 13:36
                to prawda, szkoda czasu na walkę z niemieckimi urzędami. mnie rozlicza Eu Service. wysyłam im papiery, na końcu składam popis, a potem to juz tylko czekać na zwrot.
                • Gość: wieżyk81 Re: podatek z niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 21:02
                  A ktoś korzysta z usług Euro Punkt?
                  • Gość: adii29 Re: podatek z niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.14, 17:47
                    Ja korzystałem przy zwrocie podatku z De + kindergeld, polecam z czystym sumieniem
      • Gość: maciek722 Re: podatek z niemiec IP: *.connectic.pl 01.12.14, 15:42
        Ja mam bardzo dobre doświadczenia z firmą euro punkt, korzystałem też z firmy Europejskie Centrum Podatkowe - również wielki plus za skuteczność i miłą obsługę.
      • lukkul82 Re: podatek z niemiec 28.12.14, 15:06
        Zgłoś się do nas na kontakt@kdf-podatki.pl
        Pomożemy odzyskać podatek z niemiec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka