Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca zdalna

16.04.14, 12:09
    Wczoraj znalazłam ciekawe ogłoszenie pracy zdalnej polegającej na odbieraniu korespondencji na portalach aukcyjnych. Dzisiaj dostałam dostałam krótki opis pracy i prośbę o podanie swoich danych m.in. pesel i numer dowodu i trochę się boję, że ktoś będzie chciał zaciągnąć na mnie kredyt. Najbardziej zastanawia mnie to, że praca będzie polegała na odbieraniu korespondencji, przesyłania jej do pracownika, który udzieli odpowiedzi na pytania klienta i odesłanie tej odpowiedzi klientowi. Trochę to dla mnie bez sensu... równie dobrze ten pracownik mógłby odebrać korespondencję i na nią odpowiedzieć. Dlatego to wszystko wydaje mi się naciągane. A może z Was uważa, że takie przesyłanie listów ma sens i mógłby mi wyjaśnić jaki?
    Obserwuj wątek
      • tomeczek_44 Re: Praca zdalna 16.04.14, 13:41
        modliszka568 napisała:

> A może z Was uważa, że takie przesyłanie listów ma sens i mógłby
        > mi wyjaśnić jaki?

Nie ma żadnego. To próba wyłudzenia danych.
        • Gość: lusi Re: Praca zdalna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.14, 10:38
          W sieci jest tego pelno w rezultacie umowy nie docieraja jesli widzicie ze prosza was o pelne dane z dowodu takze np nazwisko panienskie matki nie odpowiadajcie na to ogloszenie moja rada ale wasza decyzja
      • devilisme999 Re: Praca zdalna 15.05.14, 14:54
        Ja bym skonsultowała się z prawnikiem... ewentualnie napisz na forum prawnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka